-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
στα 110 ευρω+φπα. Συνεργειο Λαουταρης.
.
Δεν θεωρείς ότι σου πήρε πολλά για μόνο λάδια φίλτρο και φίλτρο αέρα;
nai ισως, τη στιγμη που ειχα δωσει προ ημερων για φιατ 1.8 σε εξειδικευμενο για λιπαντικο σερβις με ΣΕΛΕΝΙΑ περι τα 80 μαζι με φπα, ηταν τσιμπημενο ΝΑΙ το Σουμπαρου...τι αλλο να εκανα ομως?...
στο επισημο SUBARU τηλεφωνικα μου ειπαν κανα 180αρι (ΦΙΛΟΘΕΗ) το λιπαντικο, και ουτε που πατησα βεβαια.
-
Mercedes W124 αγορασμένη καινούργια το 1994 και μόνιμος κάτοικος Γαλλίας με μοναδική δουλεία κάθε χρόνο τις βόλτες στις περιοχές πλησίον της λίμνης της Γενεύης και με κοντά στα 90.000 χιλιόμετρα εμφάνισε σήμερα τη πρώτη βλάβη . Σοβαρά μέχρι χτες πίστευα ότι έμπαινε κάποιος Γερμανός μηχανικός τα βράδια στο γκαράζ και επισκεύαζε το αυτοκίνητο για να μην κακολογήσουμε τα γερμανικά . Στο θέμα μας τώρα. Μετά απο 90.000 χιλιόμετρα σήμερα εμφάνισε πρώτη φορά ένδειξη για βλάβη στα φρένα και λόγω του ότι η μήτηρ δεν πολυενθουσιάστικε με την βλάβη κάλεσε οδική που παρέλαβε το αυτοκίνητο και το πήγε στην αντιπροσωπεία ( στην ίδια αντιπροσωπεία 19 χρόνια πάει το αυτοκίνητο). Το αποτέλεσμα ήταν χαλασμένη αντλία φρένων. Συνολικό κόστος εργασίας και ανταλλακτικού κοντά στα 250 ευρώ ( επισκευή αυθημερόν). Α και στα χρήματα αυτά έγινε έλεγχος στο δίσκο πλατό/ συμπλέκτη που απο ότι μας είπαν είναι σαν καινούργια.
Πάντως πραγματικά αθάνατες οι mercedes εκείνης της εποχής.
-
Ο έλεγχος δίσκου και πλατω έγιναν δια της ακοής και οσφρησεως; ;;;;;
90Κ χλμ δεν είναι και τοοοοοσα πολλά για να το πεις αθανατο, όταν μάλιστα η χρήση του είναι με το γαντι.. ..... -
~4750χλμ το χρόνο, με ευλαβικο σερβις, στην αντιπροσωπεια, και χρηση μακρινες βολτες... ακομα και skoda σοβιετικης εποχης, μια χαρα θα ηταν
-
Το point είναι ότι παρόλα τα χρόνια του αυτοκινήτου δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα ενώ πραγματικά θα μπορούσαν να έχουν χαλάσει άπειρα πράγματα. Ο έλεγχος δίσκου και πλατώ βασικά έγινε κατεβάζοντάς τα γιατί δεν πίστευαν ότι υπήρχε περίπτωση νάνε ο αυθεντικός με τον οποίο βγήκε απο το εργοστάσιο πριν 19 χρόνια.
-
Συγνωμη αλλα κατεβασαν σασμαν για να δουν αν ο δισκος ειναι ο 'μαμα' και αν ειναι ακομα καλος?
Ελπιζω τουλαχιστον να βαλατε καινουριο... αλλωστε η εργασια εγινε ολοκληρη!!!Οπως και να εχει για εμενα οι W124 ηταν η τελευταια απροβληματιστη Mercedes!!! απο εκει και περα ξεκινησε η κατω βολτα...
Φιλος μου στην Γερμανια με W124 250D εβαλε εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα χωρις το αμαξι να κανει το παραμικρο κιχ!!! -
Ο χρήστης Plst έγραψε:
Το point είναι ότι παρόλα τα χρόνια του αυτοκινήτου δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα ενώ πραγματικά θα μπορούσαν να έχουν χαλάσει άπειρα πράγματα. Ο έλεγχος δίσκου και πλατώ βασικά έγινε κατεβάζοντάς τα γιατί δεν πίστευαν ότι υπήρχε περίπτωση νάνε ο αυθεντικός με τον οποίο βγήκε απο το εργοστάσιο πριν 19 χρόνια.19 χρόνια το ίδιο δισκόπλατο πρώτη φορά το ακούω....
-
Ο χρήστης athanas25 έγραψε:
Το point είναι ότι παρόλα τα χρόνια του αυτοκινήτου δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα ενώ πραγματικά θα μπορούσαν να έχουν χαλάσει άπειρα πράγματα. Ο έλεγχος δίσκου και πλατώ βασικά έγινε κατεβάζοντάς τα γιατί δεν πίστευαν ότι υπήρχε περίπτωση νάνε ο αυθεντικός με τον οποίο βγήκε απο το εργοστάσιο πριν 19 χρόνια.
19 χρόνια το ίδιο δισκόπλατο πρώτη φορά το ακούω....
τα χλμ ειναι το γκολ.........η' μηπως ληγει και αυτος οπως τα μπουζι;;;;
-
Ο χρήστης athanas25 έγραψε:
19 χρόνια το ίδιο δισκόπλατο πρώτη φορά το ακούω....Στο Starlet του '81 του πατέρα μου δε χρειάστηκε να αλλάξουμε ποτέ μέχρι που το αποσύραμε το 2011
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
19 χρόνια το ίδιο δισκόπλατο πρώτη φορά το ακούω....
Στο Starlet του '81 του πατέρα μου δε χρειάστηκε να αλλάξουμε ποτέ μέχρι που το αποσύραμε το 2011
+1 σε fiesta mk2 του '85 με 335000χλμ πήγε για απόσυρση με τον μαμα δίσκο.
απλα στο τελος πατιναρε σαν τρελο
-
service audi Α3 1.8 tfsi μεγάλο (60.000 xlm, 6 χρόνια)
Λάδια, φίλτρα, κλπ:
Αντιπροσωπεία 240 €
Συνεργείο 130 € (με ακριβώς τα ίδια αναλώσιμα)Αξίζουν τα +110 μόνο για την εγγύηση κινητικότητας της audi;
(Εχω ADAC οδική.) -
Στη w201 του 1991 αλλαξαμε μια φορα δισκο το 2003.Μολις ειχα αρχισει στα 19 μου να ανακαλυπτω την υπερστροφη ισχυος...... 12 χρονια αντεξε ο πρωτος-140000km και 10 χρονια μετραει ο δευτερος χωρις σημαδια κοπωσης-105000km,βεβαια κοπηκαν οι παντες με συμπλεκταρισμα... Αν το πεταξει με σκετο γκαζι εχει καλως,αν οχι δεν εγινε και τιποτα!
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
service audi Α3 1.8 tfsi μεγάλο (60.000 xlm, 6 χρόνια)
Λάδια, φίλτρα, κλπ:
Αντιπροσωπεία 240 €
Συνεργείο 130 € (με ακριβώς τα ίδια αναλώσιμα)Αξίζουν τα +110 μόνο για την εγγύηση κινητικότητας της audi;
(Εχω ADAC οδική.)Δεν αξιζουν!Tα ιδια και εγω.3 χρονια εκτος αντιπροσωπειας με καλυτερα λαδια castrol 5-30 αντι 10-40 και επωνυμα αναλωσιμα οπως skf...Περσυ εκανα γενικο σερβις (λαδια,φιλτρο λαδιου ,αερος, καυσιμου, καμπινας,βιολογικο κλιματισμου,καθαρισμα πεταλουδας γκαζιου και μπουζι) με 200 ευρω.Λαδια φιλτρο λαδιου σε εξουσιοδοτημενο αλλαζα με 180.....Περιττο να πω οτι οσο κοστιζε η αντικατασταση ολων των τακακιων σε εξουσιοδοτημενο,εκτος αντιπροσωπειας αλλαξα και ολες τις δισκοπλακες/υγρα φρενων...
-
Στο συνεργείο κάνουν και τους ελέγχους που υποτίθεται ότι κάνει η αντιπροσωπεία; Εξάτμιση, μπαταρία, στεγανότητα κιβωτίου, ημιαξόνια κλπ καθώς και λίπανση κλειδαριών κλπ
ή μόνο αλλάζουν υγρά και φίλτρα και τέλος;
-
...AN o μαστορας ειναι επαγγελματιας σωστος τοτε το σηκωνει και κανει και οπτικο ελεγχο και τεστ ντραιβ...και σου λεει παρατηρησεις.
εμενα στο τεστ ντραιβ μου ειπε οτι ακουγεται λιγο το ρουλεμαν συμπλεκτη...αν ηθελα να το φτιαξω, κοστος ρουλεμαν κανα 40αρι και κανα 100αρι ανεβο-κατεβασμα σαζμαν. Δεν εκανα τιποτα. Το πολυ πολυ να μεινω, και τοτε παμε για σετ συμπλεκτη. -
Στο συνεργείο κάνουν και τους ελέγχους που υποτίθεται ότι κάνει η αντιπροσωπεία; Εξάτμιση, μπαταρία, στεγανότητα κιβωτίου, ημιαξόνια κλπ καθώς και λίπανση κλειδαριών κλπή μόνο αλλάζουν υγρά και φίλτρα και τέλος;
Νομίζεις ότι τα συνεργεία είναι κάτι διαφορετικό από την αντιπροσωπεία; Υποδεέστερα ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο συνεργείο κάνουν και τους ελέγχους που υποτίθεται ότι κάνει η αντιπροσωπεία; Εξάτμιση, μπαταρία, στεγανότητα κιβωτίου, ημιαξόνια κλπ καθώς και λίπανση κλειδαριών κλπ
ή μόνο αλλάζουν υγρά και φίλτρα και τέλος;
Νομίζεις ότι τα συνεργεία είναι κάτι διαφορετικό από την αντιπροσωπεία; Υποδεέστερα ;
Η αντιπροσωπεία έχει αναγκαστικά ένα ελάχιστο επίπεδο τεχνικής επάρκειας.*
Έχω τύχει σε συνεργείο που δεν ήξερε να μετρήσει σωστά τα λάδια...αλλά και σε συνεργείο που μου βρήκε βλάβη στη μετάδοση όταν η αντιπροσωπεία (εκτός εγγύησης) μου έλεγε όλα ΟΚ.*Πέρα από το ότι δουλεύει συγκεκριμένα μοντέλα, έχει όγκο δουλειάς και όλο τον εξοπλισμό, δίνει εγγύηση 1 έτος για κάθε εργασία που κάνει, ακόμα και για 'αναλώσιμα' όπως ο ιμάντας.
-
Στο συνεργείο κάνουν και τους ελέγχους που υποτίθεται ότι κάνει η αντιπροσωπεία; Εξάτμιση, μπαταρία, στεγανότητα κιβωτίου, ημιαξόνια κλπ καθώς και λίπανση κλειδαριών κλπή μόνο αλλάζουν υγρά και φίλτρα και τέλος;
Αν κρίνω από προσωπική εμπειρία, καλλίτερα να το πήγαινα σε κανένα μπετατζή για service παρά την αντιπροσωπεία.
-
Παιδιά το φίλτρο βενζίνας το αλλάζετε τακτικά ή μόνο στα πετρέλαια χρειάζεται;
-
Γινονται ολοι οι ελεγχοι και ολες οι παρατηρησεις,ειμαι απολυτως σιγουρος οτι το Α3 μου τυγχανει καλυτερης συντηρησης απο οτι οταν πηγαινε σε αντιπροσωπεια.
Οσον αφορα το φιλτρο καυσιμου στο δικο μου 1.6 ανα δυο χρονια ή 30000km αλλαζεται,αυτη ηταν η οδηγια απο το κατασκευαστη.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?