-
Ξέρω πολλά corolla με αυτό το πρόβλημα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Φιλος με Forester πηγε για το σερβις των 60000 χιλιομετρων και τις βαλβολινες τις αφησαν (απο την αντιπροσωπια του το προτειναν) για το επομενο στις 90000.και εγω οταν πηγα για το μεγαλο σερβις στο passat στις 90.000 αλλαξα βαλβολινες πρωτη φορα
-
Έκανα σήμερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο το service των 100kkm στο Civic TypeR FN2 του 2007. Κόστος €159, εκ των οποίων τα €60 εργατικά. Τα αναλώσιμα των €99 ήταν τα εξής (δε θυμάμαι τώρα τιμή για το καθένα ξεχωριστά): 5lt λάδι, φίλτρο λαδιού, φίλτρο A/C. Κατά τον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο με ενημέρωσαν ότι χρειάζομαι πίσω τακάκια. Κόστος; €85...
Μπήκα πριν λίγο στο https://www.coxmotorparts.co.uk για να δω τιμή. £32,5+20%ΦΠΑ -> £39 -> €46,37. Σχεδόν η μισή τιμή. Τα μεταφορικά είναι μεν €19, αλλά παρήγγειλα με την ευκαιρία 1-2 πραγματάκια ακόμα κι έριξα το κόστος ανά ανταλλακτικό.
Οπότε κι αυθεντικά ανταλλακτικά κι όχι 'παραφουσκωμένες' τιμές
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έκανα σήμερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο το service των 100kkm στο Civic TypeR FN2 του 2007. Κόστος €159, εκ των οποίων τα €60 εργατικά. Τα αναλώσιμα των €99 ήταν τα εξής (δε θυμάμαι τώρα τιμή για το καθένα ξεχωριστά): 5lt λάδι, φίλτρο λαδιού, φίλτρο A/C. Κατά τον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο με ενημέρωσαν ότι χρειάζομαι πίσω τακάκια. Κόστος; €85...Μπήκα πριν λίγο στο https://www.coxmotorparts.co.uk για να δω τιμή. £32,5+20%ΦΠΑ -> £39 -> €46,37. Σχεδόν η μισή τιμή. Τα μεταφορικά είναι μεν €19, αλλά παρήγγειλα με την ευκαιρία 1-2 πραγματάκια ακόμα κι έριξα το κόστος ανά ανταλλακτικό.
Οπότε κι αυθεντικά ανταλλακτικά κι όχι 'παραφουσκωμένες' τιμές
δεν ξερω τι μαρκα ειναι τα αυθεντικα που λες, αλλα απο περιεργεια κοιταξα (μιας κι εψαχνα καποια ανταλλακτικα για μενα) και επαθα πλακα απο τις τιμες.
κι εχω πληρωσει πολλα λεφτα για τακακια κυριως στο WagonR (το πιο φτηνο αυτοκινητο μου... )
http://www.mister-auto.gr/el/set-apo-4- ... 00006.html
-
Με το 'αυθεντικά' αναφέρομαι σε γνήσιο ανταλλακτικό Honda. Ενδέχεται, βέβαια, το τακάκι να παράγεται από 3η εταιρεία κι εν συνεχεία η Honda να τοποθετεί το λογότυπό της. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να είναι διαθέσιμο στην αγορά ακόμα φθηνότερα με το λογότυπο της εταιρείας που το παράγει. Δεν το γνωρίζω, όμως.
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι υπάρχει πληθώρα μη-εργοστασιακών ανταλλακτικών που είναι φθηνότερα κι ενδεχομένως καλύτερα. Δυστυχώς, δεν έχω την ώρα/διάθεση να το ψάξω. Οπότε αρκούμε - προς το παρόν - στην φθηνότερη δυνατή λύση με το λογότυπο Honda
-
Με το 'αυθεντικά' αναφέρομαι σε γνήσιο ανταλλακτικό Honda. Ενδέχεται ,π.χ., το τακάκι να παράγεται από 3η εταιρεία κι εν συνεχεία η Honda να τοποθετεί το λογότυπό της. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να είναι διαθέσιμο στην αγορά ακόμα φθηνότερα με το λογότυπο της εταιρείας που το παράγει. Δεν το γνωρίζω, όμως. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι υπάρχει πληθώρα μη-εργοστασιακών ανταλλακτικών που είναι φθηνότερα κι ενδεχομένως καλύτερα. Δυστυχώς, δεν έχω την ώρα/διάθεση να το ψάξω.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι υπάρχει πληθώρα μη-εργοστασιακών ανταλλακτικών που είναι φθηνότερα κι ενδεχομένως καλύτερα. Δυστυχώς, δεν έχω την ώρα/διάθεση να το ψάξω.
αυτο αντιμετωπισα κι εγω με το SUBARU.
ευτυχως (για μενα) ειχαν ετοιμες λυσεις αλλοι για μενα (απο το διεθνες φορουμ με τους Σουμπαροπληκτους), οποτε πηρα τα τακακια με 50€ απο υπερδιπλασια που μου ζητουσε η αντιπροσωπια εδω...
-
Η κατάσταση με τα ανταλλακτικά είναι γ@μησέ τα. Τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις τι αγοράζεις. Το 'ΟΕΜ' πολύ συχνά δε σημαίνει απολύτως τίποτα για την ποιότητα/αντοχή πέραν του ότι εμφανισιακά είναι ίδιο με το στοκ και μάλλον ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου. Ακόμα και να ξέρεις πχ. ότι η ΒΟSCH (τυχαίο παράδειγμα) φτιάχνει το εργοστασιακό ανταλλακτικό, το εξάρτημα με τη σφραγίδα της BOSCH μπορεί να μην είναι ίδιο ποιοτικά με το στοκ.
Οπότε προχωράτε με φόβο και κυρίως ποστάρετε εμπειρίες στο internet ώστε να μαθαίνονται ποια είναι καλά και ποια σκάρτα ανταλλακτικά. -
Ενδιαφέρον άρθρο που εξετάζει πόσο ακριβές είναι οι επισκευές στα νέα πιο ελαφριά αυτοκίνητα ,με την εκτενή χρήση αλουμινίου και άλλων υλικών.
http://www.carscoops.com/2013/09/report ... epair.html -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ενδιαφέρον άρθρο που εξετάζει πόσο ακριβές είναι οι επισκευές στα νέα πιο ελαφριά αυτοκίνητα ,με την εκτενή χρήση αλουμινίου και άλλων υλικών.
http://www.carscoops.com/2013/09/report ... epair.htmlεχω την εντυπωση οτι τα νεα αυτοκινητα ειναι πιο βαρια σε σχεση με τα παλαιοτερα,ας πουμε μιας 10ετιας πισω,οπου τωρα γινεται προσπαθεια για μειωση του βαρους.........
η ασφαλεια εχει και το τιμημα της με τοσα εξτρα φορτωμενα -
Mitsubishi Lancer '95 1.3 συγγενη μου οπου το ανελαβα για καποιες επισκευες. Σε αντιπροσωπεια εφοσον ετσι ηθελε ο κατοχος.
Αλλαγη φουσκακια ακρομπαρων 18 ευρω το καθε ενα(γνησια)!! Για την ιστορια σε skoda αντιστοιχης χρονολογιας τα φουσκακια στη βιαμαρ εχουν 3,5 ευρω το σετ!!
Επισκευη δαγκανων εμπρος(καθαρισμα, γρασαρισμα οδηγων) οπου σε φρεναρισμα τραβουσε αριστερα το αμαξι, 20 ευρω.
Το αμαξι ειναι τοσο ετων και ειναι η πρωτη φορα που αλλαζει φουσκακι. Δεν εχει ξανακοπει/ξαναχαλασει τιποτα γενικα απο φουσκες, ακρομπαρα, ημιμπαρα, μπαλακια, συνεμπλοκ, βασεις.
Δεν ξερω αν αξιζει η επιλογη των γνησιων και πανακριβων ανταλλακτικων του Σαρακακη. Αλλα απο την αλλη βλεπεις οτι δεν χαλανε... -
Ηρεμη οδηγηση ισον με αυξημενη διαρκεια ζωης αυτων των αναλωσιμων.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σερβις 10ετιας και 130Κ χλμ στο Corolla 1,6.
Εχω ομως 2 θεματα,
α) η κρεμαγιερα χτυπαει και θελει αλλαγη του χρονου. Κοστος γυρω στα 150€ απο οτι μου ειπε ο μαστορας, μεταχειρισμενη βεβαια, αφου η καινουρια παει γυρω στο 1000αρικοβ) το γραναζι της πρωτευουσας βουιζει και θελει για να αλλαχτει να κατεβει το σασμαν. Κοστος 75€ ανταλλακτικα και 200€ εργασια. Και αυτο θα γινει του χρονου αφου οπως ειπε ο μαστορας ειναι στην αρχη ακομα αντεχει αλλα 10000χλμ.
Μου προτεινε να αλλαξω και δισκο συμπλεκτη αφου θα κατεβει το σασμαν.
Του χρονου δηλαδη θελω κανενα 700αριΔιασταυρωσε τα ολα αυτα οτι οντως χρηζουν αλλαγης. Γιατι κρεμαγιερα?? Σιγουρα δεν ειναι απο ημιμπαρα?
Οσο για το σασμαν να το δει και αλλος μαστορας. Πολυ λιγα km για τετοια προβληματα.
Ακουγετε χτυπημα στην κολονα του τιμονιου σε λακουβες, προσπσθησε να σφιξει μια βιδα μηπως και στρωσει αλλα δεν.
Την ακουγα και εγω πριν το σερβις και πιστευα πως με σφιξιμο θα εφτιαχνε αλλα......Στο σασμαν ακουγετε ενα βουιτο, κροταλισμα στις χαμηλες στροφες, μετα το καλυπτει ο θορυβος του κινητηρα, αλλα μολις πατησω συμπλεκτη σταματαει. Το πρωτο ακουσα αρχες καλοκαιριου με κλειστα παραθυρα και a/c, με κατεβασμενα τα παραθυρα δεν το ακους.
Σημερα το πρωι το πηγε η συζυγος στον μηχανικο στο Μοσχατο.
Η γνωμη του ειναι πως το κροταλισμα προερχεται απο τον συμπλεκτη, ο οποιος κατα την γνωμη του δεν αποσυμπλεκει σωστα και εχει σκληρυνει.
Επισης ειπε οτι μπορει να εχει αρπαξει και το βολαν, αλλα ολα αυτα θα τα δει οταν το ανοιξει την ερχομενη Δευτερα.Ειναι πολυ νωρις ειπε για σασμαν εκτος και αν ειχε επισκευαστει πριν το αγορασω με μεταχειρισμενα υλικα και τα φτυσανε.
Μου ειπε ακομα οτι πρωτα θα το ανοιξει και αν δει γρεζια, βαλβολινες μαυρες κλπ τοτε ειναι σιγουρα σασμαν οποτε βλεποντας και κανοντας.
Ελπιζω πως ειναι δισκος, πλατω, ρουλεμαν. -
Suzuki ignis 1.3 1ης γενιάς
Λάδια 10W-40 Motul
Φίλτρο λαδιού
Υγρά φρένων
μπουζί (απλά NGK)Τιμή ανταλλακτικών: 50 ευρώ
Εργασία 25 ευρώΣύνολο 75 ευρώ, σε εξωτερικό συνεργείο.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο WagonR οι βαλβολινες αλλαζονται συμφωνα με τις υποδειξεις του κατασκευαστη.
Στις 150000 χιλιομετρα 'αρπαξαν' (μαλλον) τα δυο ρουλεμαν του κιβωτιου και θελει αντικατασταση ή επισκευη οπως εγραψα και πιο πανω.Ψαχνοντας για κιβωτια εμαθα οτι δεν υπαρχουν, γιατι εκτος απο τη σπανιοτητα του μοντελου, εβγαλαν και προβλημα με το σασμαν.
Βρηκα αρκετες μηχανες, αλλα τα κιβωτια ήταν 'δωσμένα'την ευπαθεια του εν λογω ανταλλακτικου μου την επιβεβαιωσε και ο μαστορας στη SUZUKI
εγινε σημερα η επισκευη του σασμαν.
αλλαγη των 4ων ρουλεμαν, αλλαγη δισκου πλατω (που τα ειχε ηδη φτυσει) ---> 360 €
αλλαξαμε και τις βλβολινες γιατι οι παλιες ηταν σε κακη κατασταση ---> αλλα 40€Συνολο 400€
κι αλλα 200 που εδωσα πριν λιγες μερες για την αλλαγη κρεμαγιερας...
σε λιγο το ξαναγοραζω
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Suzuki ignis 1.3 1ης γενιάςΛάδια 10W-40 Motul
Φίλτρο λαδιού
Υγρά φρένων
μπουζί (απλά NGK)Τιμή ανταλλακτικών: 50 ευρώ
Εργασία 25 ευρώΣύνολο 75 ευρώ, σε εξωτερικό συνεργείο.
αυτο ειναι σωστο!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο WagonR οι βαλβολινες αλλαζονται συμφωνα με τις υποδειξεις του κατασκευαστη.
Στις 150000 χιλιομετρα 'αρπαξαν' (μαλλον) τα δυο ρουλεμαν του κιβωτιου και θελει αντικατασταση ή επισκευη οπως εγραψα και πιο πανω.Ψαχνοντας για κιβωτια εμαθα οτι δεν υπαρχουν, γιατι εκτος απο τη σπανιοτητα του μοντελου, εβγαλαν και προβλημα με το σασμαν.
Βρηκα αρκετες μηχανες, αλλα τα κιβωτια ήταν 'δωσμένα'την ευπαθεια του εν λογω ανταλλακτικου μου την επιβεβαιωσε και ο μαστορας στη SUZUKI
εγινε σημερα η επισκευη του σασμαν.
αλλαγη των 4ων ρουλεμαν, αλλαγη δισκου πλατω (που τα ειχε ηδη φτυσει) ---> 360 €
αλλαξαμε και τις βλβολινες γιατι οι παλιες ηταν σε κακη κατασταση ---> αλλα 40€Συνολο 400€
κι αλλα 200 που εδωσα πριν λιγες μερες για την αλλαγη κρεμαγιερας...
σε λιγο το ξαναγοραζω
Υπηρχε πιθανοτητα να κατεβασεις σασμαν, διχως να αλλαξεις μετα βαλβολινες; Και μη θεωρουμε ευαγγελιο τα του Κατασκευαστη, σαν κατι αντικαταστασεις λιπαντικου κινητηρα καθε 20Κ χλμ κλπ. Τα Suzuki εχουν σχετικα κακο παρελθον με τα ρουλμαν σασμαν, οποτε για να μην ξαναβγεις απο τετοια εξοδα, καθε 25Κ χλμ αλλαζεις βαλβολινες και μαλιστα επιλεγοντας μια καλη συνθετικη και οχι κατι Shell που χρησιμοποιουν λ.χ. τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια Suzuki. Ελαχιστοποιουμε τις πιθανοτητες να μας ξαναβρει τετοιου βαθμου φθορα.
-
γιατι αν εχει τις προδιαγραφες μια χαρα ειναι και η shell spirax GSX SAE 75W-80 ειναι 100% συνθετικη, με 14Ε/λιτρο -
Service 2ετιας Seat Ibiza 1.2 tsi στην αντιπροσωπεια. (ειναι ακομα εντος εγγυησης.)
Εχουμε και λεμε :
Εργασια :
- Τακτικη Συντηρηση
- Αλλαγη υγρα φρενων
- Καθαρισμα εισαγωγης
- Ελεγχος στο διαγνωστικο
= 119,47 χωρις ΦΠΑ
Υλικα :
Φιλτρο Λαδιου = 8,29
Φιλτρο Βενζινης = 20,36
Φιλτρο Αερα κινητηρα = 16,65
Καθαριστικα-Λαδακι = 5,49
Ροδελα-ταπα = 1,45= 52,24 χωρις ΦΠΑ
Δικα μου πραγματα :
1 λιτρο υγρα φρενων ΑΤΕ typ200 = 14,00
4 λιτρα Mobil Super 3000 5w-40 = 26,00
Υαλοκαθαριστηρες εμπρος Bosch Aerotwin = 30,00Καρτα καυσαεριων δωρο.
Γενικο συνολο 281,20 με ΦΠΑ και εκπτωση σε ολα 18%
Να τα χαιρομαι. Τουλαχιστον το αμαξι εχει μεταμορφωθει σε καθε τομεα, πλαισιο, τιμονι, φρενα, κινητηρας.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Service 2ετιας Seat Ibiza 1.2 tsi στην αντιπροσωπεια. (ειναι ακομα εντος εγγυησης.)Εργασια :
- Τακτικη Συντηρηση
- Αλλαγη υγρα φρενων
- Καθαρισμα εισαγωγης
- Ελεγχος στο διαγνωστικο
= 119,47 χωρις ΦΠΑ
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?