-
Ο χρήστης tm έγραψε:
η εργατοωρα κοστιζει 48Ε + Φ.Π.Α., ενημερωνει μια ταμπελα επανω απ την υποδοχη του Service.τσιμπημένη! 44 + φπα στην σεατ που ήδη θεωρώ φαρμακείο.
Το φιλτρο καμπινας ειναι ενεργου ανθρακα (λεει)
Τόσο κάνει το ενεργού άνθρακα. Το απλό έχει κανα 15αρι ευρώ. Εγώ στο λεόν πάντως απλό βάζω, αντέχω.
Το καθαριστικό φρένων είναι η καλύτερη μπάζα για τα συνεργεία. Ψεκάζουν μία γρήγορη το δισκόφρενο για να καθαρίσει με ένα σπρέι για αυτό τον λόγο και σου χρεώνουν όλο το φιαλίδιο, άσχετα αν τους βγάζει για 20 αυτοκίνητα.
Μου τα λεγε φίλος που δουλεύει σε συνεργείο.Πάντως αν κρίνω από το Yaris που έχω στην φαμίλια οι τιμές είναι τυπικές Toyota δηλ φαρμακείο.
-
Μάλλον , επειδή δεν πατάει πλέον κόσμος στα μαγαζιά τους (αλλά και σε άλλες οικοδομικές δουλειές το 'χω τελευταία διαπιστώσει) ζητάνε και για τις 2 προηγούμενες ημέρες τα μεροκάματα/εργατώρες, που δεν έκαναν λόγω 'αναδουλειάς'.
Ρισκάρουν και αν ντραπείς-τσιμπήσεις, ΟΚ, αλλιώς αρχίζουν τα 'να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, κλπ'Στον δικό μου συνεργείο, πριν 2-3 μήνες που την 'είπα' στ΄αφεντικό, κοκκίνισε (ευτυχώς γι αυτόν - απο ντροπή ) και μου έκοψε 15%. Και ξέρουν ότι είσαι και πελάτης-καλοπληρωτής, εδώ και 15 χρόνια !
Την επόμενη φορά (πρίν τις γιορτές) για δουλειά 120 € του έδωσα τα 50 και του είπα ότι άρχισα να δυσκολεύομαι και ότι θα του δώσω τα άλλα 70 σε κανα μήνα. Με ξέρει και δέχτηκε.
Βέβαια, σε μιά βδομάδα του έδωσα και τα υπόλοιπα να ξεμπερδεύω, αλλά ήθελα να τον 'δυσκολέψω' και να καταλάβει ότι οι παχιές αγελάδες ψόφησαν.Τι να πω ρε γμτ !!!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το φίλτρο καμπίνας είναι ακριβό, άντε να το βρείς λίγο φτηνότερα έξω, το έχουμε ξανασυζητήσει. Μόνο αν πάρεις κάποιο ιμιτασιόν θα τη βγάλεις στο 20€ αλλά δε θα είναι ενεργού άνθρακα (δε θυμάμαι αν βγάζει η τουοτα απλό πλάκα πλάκα )αφού είχες λάδι απ την προηγούμενη ρε, πήγαινέ το τους για το συμπλήρωμα, γιατί να χρεωθείς κι άλλο?
βγαζει και απλο, σε ποιους το βαζει, δεν εχω ιδεα!
Οσο για το λαδι.. πειραζει να το μαζευω και στην 3η - 4η να τους τα παω ολα, να μου ερθει τζαμπε?elteo συμφωνοι για το υγρο σπρεϊ, αλλα οταν φτασω να υπολογιζω το 1,5Ε θα τους το κοψω.
Ξεχασα να αναφερω το αυτοκινητο, μιλαμε για ενα iQ 1.0 Multidrive (CVT, δηλαδη).
Εχω κανει κι εγω λαθος χειρισμους, επρεπε να απαιτησω εκπτωση που τους παω το αυτοκινητο στου διαολου το κερατο! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
το φίλτρο καμπίνας είναι ακριβό, άντε να το βρείς λίγο φτηνότερα έξω, το έχουμε ξανασυζητήσει. Μόνο αν πάρεις κάποιο ιμιτασιόν θα τη βγάλεις στο 20€ αλλά δε θα είναι ενεργού άνθρακα (δε θυμάμαι αν βγάζει η τουοτα απλό πλάκα πλάκα )
αφού είχες λάδι απ την προηγούμενη ρε, πήγαινέ το τους για το συμπλήρωμα, γιατί να χρεωθείς κι άλλο?
βγαζει και απλο, σε ποιους το βαζει, δεν εχω ιδεα!
Οσο για το λαδι.. πειραζει να το μαζευω και στην 3η - 4η να τους τα παω ολα, να μου ερθει τζαμπε?elteo συμφωνοι για το υγρο σπρεϊ, αλλα οταν φτασω να υπολογιζω το 1,5Ε θα τους το κοψω.
Ξεχασα να αναφερω το αυτοκινητο, μιλαμε για ενα iQ 1.0 Multidrive (CVT, δηλαδη).
Εχω κανει κι εγω λαθος χειρισμους, επρεπε να απαιτησω εκπτωση που τους παω το αυτοκινητο στου διαολου το κερατο!6,3 ευρώ
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
η εργατοωρα κοστιζει 48Ε + Φ.Π.Α., ενημερωνει μια ταμπελα επανω απ την υποδοχη του Service.
Το φιλτρο καμπινας ειναι ενεργου ανθρακα (λεει), μου δωσαν πισω το παλιο, οπως επισης μου δωσαν (σχεδον) 1 lt λαδι απ αυτο που βαλανε, να το εχω. Το ιδιο ειχε γινει και με το λαδι του προηγουμενου service.
Η ποσοτητα λαδιου που παιρνει ο κινητηρας ειναι 3,1ltΚαλό αυτό γιατί πολλά συνεργεία αν δεν ζητήσεις πίσω τα ακριβοπληρωμένα λάδια 'ξεχνάνε' να σου τα δώσουν. Κράτα το αν δεν χρειαστεί να συμπληρώσεις που δεν πιστεύω σε καινούργιο Toyota στις 4 αλλαγές κάνεις μια δωρεάν.
το φίλτρο καμπίνας είναι ακριβό, άντε να το βρείς λίγο φτηνότερα έξω, το έχουμε ξανασυζητήσει. Μόνο αν πάρεις κάποιο ιμιτασιόν θα τη βγάλεις στο 20€ αλλά δε θα είναι ενεργού άνθρακα (δε θυμάμαι αν βγάζει η τουοτα απλό πλάκα πλάκα )
Τα OEM φίλτρα έχουν κανένα 10ρικο και τα άνθρακα κανένα 20ρικο Και η 5λεπτη (στα περισσότερα αυτοκίνητα ) εργασία αντικατάστασης τους δωρεάν σε κάποια μαγαζιά με ανταλλακτικά
-
ωπ! σωστος!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Εχω κανει κι εγω λαθος χειρισμους, επρεπε να απαιτησω εκπτωση που τους παω το αυτοκινητο στου διαολου το κερατο!
Τώρα πάει τελείωσε, όλοι το έχουμε νοιώσει κατόπιν εορτής πόσο κορόιδα μας πιάσανε όχι αναγκαστικά για το αυτοκίνητο γενικά μιλάω. Απλά την επόμενη φορά συμφωνία.
-
δεν αισθανθηκα κοροϊδο, ηξερα την τιμη πριν καν παω και συμφωνησα, δεν με απασχολει ιδιαιτερα το ποσον!
Απλα στο πρωτο σερβις δεν ειχα παει εγω το αμαξι και δεν ειχα φαει το τσιμπουκι της κινησης.
Αν θελουν να συνεχισουν να με εχουν πελατη, θα κανουν την καρδια τους πετρα και καλυτερες τιμες, αλλιως εχει συνεργεια και πολυ πιο κοντα στο σπιτι μου! -
Kι όμως για το iQ η τιμή είναι μια χαρά. Το απλό είναι γύρω στο 20αρικο και το άνθρακα γύρω στα 40. Όλα αυτά εκτός αντιπροσωπείας
Tα λάδια να τους τα πάς για την επόμενη αλλαγή -
Η Σουμπαρου ζητουσε για το φιλτρο καμπινας (απλο) 55€ αν θυμαμαι καλα.
Η πλακα ειναι οτι το φιλτρο ειναι ιδιο με του Yaris.
με 14€ πηρα... 215€ μου πηρε ο αδερφος μου φιλτρο ανθρακα το οποιο φοραω τωρα...
Στο φορεστερ φιλου ζητουσαν 70€ περυσι το καλοκαιρι, 50€ πριν κανα δυο μηνες (τα οποια εγιναν 35 μετα απο μια εβδομαδα) και το πηρε 15 ή 20€ απο 'κει που το πηρε κι αδερφος μου για μενα
μυλος με τα φιλτρα καμπινας
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Η Σουμπαρου ζητουσε για το φιλτρο καμπινας (απλο) 55€ αν θυμαμαι καλα.
Η πλακα ειναι οτι το φιλτρο ειναι ιδιο με του Yaris.
με 14€ πηρα... 2
posting.php?mode=quote&f=6&p=2430291
15€ μου πηρε ο αδερφος μου φιλτρο ανθρακα το οποιο φοραω τωρα...Στο φορεστερ φιλου ζητουσαν 70€ περυσι το καλοκαιρι, 50€ πριν κανα δυο μηνες (τα οποια εγιναν 35 μετα απο μια εβδομαδα) και το πηρε 15 ή 20€ απο 'κει που το πηρε κι αδερφος μου για μενα
μυλος με τα φιλτρα καμπινας
14€ το φιλτρο ανθρακα στο fiesta και 18€ στο astra το οποιο ομως δεν ξερω εαν ειναι ανθρακα η απλο .
Στην Σουμπαρου γιατι διαολο ζηταγανε 70€ ? το φτιαχνει Γιαπωνεζος τυφλος σαμουραϊ και το φερνει απο εκει με τα ποδια ?
-
87 ευρω για αλλαγη λαδιων σε Seat Ibiza.
14 ευρω χ 4 λιτρα και τα υπολοιπα εργασια.
Ξερω ξερω, με γδυσανε! -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ξερω ξερω, με γδυσανε!Αφου το γνωριζεις, αυτομαστιγωσιυ για εξιλεωση
-
Πριν 2-3 εβδομάδες έκανα στην Αλφα μου τα εξής: (edit 16/12...περνάνε οι μέρες)
Αντ/ση Μπουζί (8τεμ. nippondenso)
Αντ/ση φιλτρου αέρα (γνήσιο)
Αντ/ση φίλτρου βενζίνης (γνήσιο)
Αντ/ση φίλτρου λαδιού (γνήσιο)
Αλλαγή λαδιών 5,5 λίτρα (Gold 10w-40)
Αντ/ση τακακιών πίσω (γνήσια)
Αντ/ση θερμοστάτη (γνήσιος)
Αλλαγή ελαστικών (μπρος-πίσω)
Αντ/ση λάμπας στοπ πίσω δεξιά
Επίσης είδε όταν το έβαλε στο examiner οτι ο αισθητήρας Λ ανίχνευε μικρή ποσότητα αέρα, καταλήξαμε ότι χρειάζεται (όχι άμεσα) αλλαγή το maf.
Κάτι δεν του πήγαινε καλά όμως και ανακάλυψε ότι τελικά δεν έφταιγε το maf αλλά το ρελεδάκι που δίνει ρεύμα στον μεταβλητό, ναι μεν όπλιζε αλλά δεν έδινε ρεύμα...του έδωσε καινούργια παροχή και όλα εντάξει.
Από τις 10 το πρωί που το έπιασε, το πήρα στις 5 το απόγευμα...
Εντυπώσεις?
Το αυτοκίνητο πετάει, απέκτησε δύναμη και σε άλλες περιοχές στροφών (από τις 2,500 έως τις 5000). Τα φρένα είναι πολύ καλύτερα (μου είχανε γράψει σαν παρατήρηση ατο ΚΤΕΟ μία διαφορά στα μπροστινά) μετά απο την εξαέρωση του κυκλώματος του υδραυλικού συμπλέκτη.
Αυτά έγιναν σε φίλο με εξουσιοδοτημένο συνεργείο και πλήρωσα τελείως φιλικά εργασία και ανταλλακτικά 320 ευρώ και με απόδειξη... νομίζω ότι είναι καλά...Το αυτοκίνητο πριν το σέρβις αυτό, το είχα πάει στο ΚΤΕΟ αδιαφορώντας αν θα με κόψουν...απλά για να μην περάσει η προθεσμία. Εκεί λοιπόν είχαν μαζευτεί και χάζευαν...και τελικά μου έδωσαν και συγχαρητήρια. Παρατηρήσεις: μικρή διαφορά στα μπροστινά φρένα)...
Αξίζει βέβαια να πω ότι στο συνεργείο μπήκαν στο πρόγραμμα οι επόμενες εργασίες που χρειάζονται: Αλλαγή τρόμπας συμπλέκτη (σασμάν), αλλαγή τρόμπας συμπλέκτη (πεντάλ), αλλαγή δεξιού ψαλιδιού (απορώ με το ΚΤΕΟ, γιατί μου το έδειξε και όντως έχει λίγο τζόγο).Την περασμένη εβδομάδα έβαλα μόνος μου ένα κιλυνδράκι του συμπλέκτη του σασμάν (μετ/νο απο Ασπρόπυργο, μαζί με άλλα πολύ χρήσιμα ανταλλακτικά) και έναν αισθητήρα πίεσης λαδιού (εδώ την πάτησα, δεν δούλευε)
Χθες πήγα συνεργείο να μου βάλουν μία καινούργια τρόμπα πενταλ συμπλέκτη (ιμιτασιόν)...σύνολο 100 (εργασία, ανταλλακτικό) με απόδειξη βέβαια... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ξερω ξερω, με γδυσανε!10 ευρω το λιτρο για ενα 10-40 Χ 4 =40 ειναι καλη τιμη.
Ξερω ξερω, με γδυσανε!
Και οχι μονο. -
Δεν είναι και καμιά φοβερή τιμή τα 10 ευρώ το λίτρο για 10-40...
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Οχι βεβαια,υπαρχουν και χαμηλωτερες τιμες.
-
10€ ειναι καλη τιμη για 5-40, οχι για 10-40
-
Αυτό λέει και ο drdino
-
Στα μεγάλα S/M δεν βρίσκεις λάδια 10W40 κάτω από 10€ το λίτρο.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?