Πριν 2-3 εβδομάδες έκανα στην Αλφα μου τα εξής: (edit 16/12...περνάνε οι μέρες)
Αντ/ση Μπουζί (8τεμ. nippondenso)
Αντ/ση φιλτρου αέρα (γνήσιο)
Αντ/ση φίλτρου βενζίνης (γνήσιο)
Αντ/ση φίλτρου λαδιού (γνήσιο)
Αλλαγή λαδιών 5,5 λίτρα (Gold 10w-40)
Αντ/ση τακακιών πίσω (γνήσια)
Αντ/ση θερμοστάτη (γνήσιος)
Αλλαγή ελαστικών (μπρος-πίσω)
Αντ/ση λάμπας στοπ πίσω δεξιά
Επίσης είδε όταν το έβαλε στο examiner οτι ο αισθητήρας Λ ανίχνευε μικρή ποσότητα αέρα, καταλήξαμε ότι χρειάζεται (όχι άμεσα) αλλαγή το maf.
Κάτι δεν του πήγαινε καλά όμως και ανακάλυψε ότι τελικά δεν έφταιγε το maf αλλά το ρελεδάκι που δίνει ρεύμα στον μεταβλητό, ναι μεν όπλιζε αλλά δεν έδινε ρεύμα...του έδωσε καινούργια παροχή και όλα εντάξει.
Από τις 10 το πρωί που το έπιασε, το πήρα στις 5 το απόγευμα...
Εντυπώσεις?
Το αυτοκίνητο πετάει, απέκτησε δύναμη και σε άλλες περιοχές στροφών (από τις 2,500 έως τις 5000). Τα φρένα είναι πολύ καλύτερα (μου είχανε γράψει σαν παρατήρηση ατο ΚΤΕΟ μία διαφορά στα μπροστινά) μετά απο την εξαέρωση του κυκλώματος του υδραυλικού συμπλέκτη.
Αυτά έγιναν σε φίλο με εξουσιοδοτημένο συνεργείο και πλήρωσα τελείως φιλικά εργασία και ανταλλακτικά 320 ευρώ και με απόδειξη... νομίζω ότι είναι καλά...
Το αυτοκίνητο πριν το σέρβις αυτό, το είχα πάει στο ΚΤΕΟ αδιαφορώντας αν θα με κόψουν...απλά για να μην περάσει η προθεσμία. Εκεί λοιπόν είχαν μαζευτεί και χάζευαν...και τελικά μου έδωσαν και συγχαρητήρια. Παρατηρήσεις: μικρή διαφορά στα μπροστινά φρένα)...
Αξίζει βέβαια να πω ότι στο συνεργείο μπήκαν στο πρόγραμμα οι επόμενες εργασίες που χρειάζονται: Αλλαγή τρόμπας συμπλέκτη (σασμάν), αλλαγή τρόμπας συμπλέκτη (πεντάλ), αλλαγή δεξιού ψαλιδιού (απορώ με το ΚΤΕΟ, γιατί μου το έδειξε και όντως έχει λίγο τζόγο).
Την περασμένη εβδομάδα έβαλα μόνος μου ένα κιλυνδράκι του συμπλέκτη του σασμάν (μετ/νο απο Ασπρόπυργο, μαζί με άλλα πολύ χρήσιμα ανταλλακτικά) και έναν αισθητήρα πίεσης λαδιού (εδώ την πάτησα, δεν δούλευε)
Χθες πήγα συνεργείο να μου βάλουν μία καινούργια τρόμπα πενταλ συμπλέκτη (ιμιτασιόν)...σύνολο 100 (εργασία, ανταλλακτικό) με απόδειξη βέβαια...