-
Ρε παιδιά ερώτηση.
30 ευρώ εργατικά για αλλαγή μπροστινών δίσκων και τακάκια επίσης μπροστινά είναι πολλά;
octavia 5 fsi το αμάξι. -
οχι
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
οχιThanks drdino.
-
Σερβις 125000 χιλ στο Wagon R στην αντιπροσωπία
4 μπουζι ιριδιου ---> 65€
4 λιτ castrol GTX 15-50 ---> 25€
φιλτρο λαδιου ----> 12,8€εργασια ---> 56 €
συν κατι ροδελες, μπουλονια, παξιμαδια λαμπακια κλπ ΣΥΝΟΛΟ 165€
στα ανταλλακτικα εγινε εκπτωση 20%
-
Accent LC 2001, 1.5L
Γρυλος παραθυρου οδηγου 50 €
Ακρομπαρο 35€Γνήσια και τα 2, τιμες περιλαμβανουν ΦΠΑ και εργασια
Καλά δεν ειναι ή κάνω λάθος???
-
Ήρθε ο χειμώνας και η ώρα της 155. Παροπλίζεται το Ματιζ και ξεκινάει δουλειά η Αλφίτσα.
Μετα απο 6 μήνες ακινησία την έβαλα μπρος και άρχισε να μπερδεύει. Η ταινία που είχα βάλει στον σκισμένο λαστιχένιο σωλήνα του maf είχε ανοίξει και χρειαζόταν μία πιο δραστική πατέντα. Εκοψα μία λωρίδα απο την εφεδρική σαμπρέλα του ποδηλάτου, την τέντωσα καλά και την έδεσα με ταιραπ, γιατί 80 ευρώ για αυτό το λαστιχένιο κομματάκι δεν δίνω. Εξαφανίστηκαν τα μπερδέματα.
Κοίταξα το χαρτί του ΚΤΕΟ και έπρεπε να το έχω περάσει την προηγούμενη εβδομάδα...Οπότε το πήγα στο τοπικό ΙΚΤΕΟ Συκαμίνου όπου μου έδωσαν συγχαρητήρια, μαζί με το αυτοκολλητάκι...
Ναι αλλά το αυτοκίνητο χρειαζόταν κάποιες δουλίτσες εν όψει χειμώνα, και επισκέφθηκα γνωστό μου εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Τα χιλιόμετρα της 124.500 .
Οι δουλειές που έγιναν:
Αλλαγή μπουζί (8 τεμάχια Νippon denso)
Αλλαγή φιλτρου αέρα (γνήσιο)
Αλλαγή φίλτρου βενζίνης (γνήσιο)
Αλλαγή φίλτρου λαδιού (γνήσιο)
Αλλαγή λαδιών (Selenia Gold 6 λίτρα)
Αλλαγή τακακιών πίσω (γνήσια)
Αλλαγή θερμοστάτη (γνήσιος)
Αλλαγή πίσω λάμπας φρένου
Ζευγάρωμα ελαστικών (τα μπρος-πίσω)
Επίσης είδε όταν το έβαλε στο examiner οτι ο αισθητήρας Λ ανίχνευε μικρή ποσότητα αέρα, καταλήξαμε ότι χρειάζεται (όχι άμεσα) αλλαγή το maf.
Κάτι δεν του πήγαινε καλά όμως και ανακάλυψε ότι το ρελεδάκι που δίνει ρεύμα στον μεταβλητό, ναι μεν όπλιζε αλλά δεν έδινε ρεύμα...του έδωσε καινούργια παροχή και όλα εντάξει.
Από τις 10 το πρωί που το έπιασε, το πήρα στις 5 το απόγευμα...
Ανταλλακτικά και εργασία (φιλική τιμή) 320€ με απόδειξη παρακαλώ...
Είμαι πολύ ευχαριστημένος!ΥΓ Βέβαια δεν τελειώσαμε . Χρειάζεται ακόμα:
Δεξί ψαλίδι μπροστά (κρατάει ακόμα, αλλά το έχω υπ' όψιν μου)
Φλάντζα ψευτοκάπακου (έχουμε μία διαρροή λαδιού)
Κάποια τροχαλία-τεντωτήρας λουριού δυναμό-συμπιεστή-τρόμπας υδραυλικού (ανοίγωντας και βλέπωντας) γιατί κάποιες φορές έχει έναν έντονο θόρυβο (σφύριγμα).
Αντικατάσταση βαλβίδας οργάνου πίεσης λαδιού. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
γιατί 80 ευρώ για αυτό το λαστιχένιο κομματάκι δεν δίνω.Μπας και δεν το βρισκεις κιολας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γιατί 80 ευρώ για αυτό το λαστιχένιο κομματάκι δεν δίνω.
Μπας και δεν το βρισκεις κιολας.
Χαχα που το ξέρεις? Στο έχω πει?
Οχι η αλήθεια είναι ότι το βρίσκεις...αλλά με δυσκολία και σε τιμές απο 80 έως 100 και κάτι...
Δεν τα δίνω... Τόσο κάνει στην κανονική του τιμή ο γνήσιος θερμοστάτης, δεν θα τα δώσω για 30 πόντους λαστιχοσωλήνα της Bosh (που είναι και ευαίσθητος) -
Μπα οχι,δεν μου το ειπες.
Στην 15ετια αρχιζουν να σταματανε την παραγωγη ανταλλακτικων οι Φιατακηδες.Οποτε κατι τετοια περιεργα ανταλλακτικα δεν τα βρισκεις ευκολα. -
Αφού είναι έτσι, θα το αγοράσω αλλά δεν θα το βαλω, έτσι και αλλοιώς με τις σαμπρέλες μια χαρά δουλεύει. Άσε που μου είπε ένας φίλος ότι θα είναι αθάνατο και ότι στον κάμπο με σαμπρέλα σφραγίζουν τις σωλήνες ύδρευσης των καλλιεργειών.
Θα το έχω στην καβάτζα ανταλλακτικών που θα πρέπει να έχει ένα ιστορικό όχημα που σέβεται τον εαυτό του.
10 χρόνια έμειναν άλλωστε.... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ήρθε ο χειμώνας και η ώρα της 155. Παροπλίζεται το Ματιζ και ξεκινάει δουλειά η Αλφίτσα.
Μετα απο 6 μήνες ακινησία την έβαλα μπρος και άρχισε να μπερδεύει. Η ταινία που είχα βάλει στον σκισμένο λαστιχένιο σωλήνα του maf είχε ανοίξει και χρειαζόταν μία πιο δραστική πατέντα. Εκοψα μία λωρίδα απο την εφεδρική σαμπρέλα του ποδηλάτου, την τέντωσα καλά και την έδεσα με ταιραπ, γιατί 80 ευρώ για αυτό το λαστιχένιο κομματάκι δεν δίνω. Εξαφανίστηκαν τα μπερδέματα.Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο κολάρο ;
Για να έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο πάντως αντί για ταιραπ βάλε δύο μεταλλικούς σφικτήρες. -
Σωστός, σκεφτόμουν να βάλω μεγάλα και χοντρά ταιραπ, αλλά είναι σωστότερο να βάλω μεταλλικούς σφιγκτήρες ...
-
Αφου πηρα προσφορα απο την αντιπροσωπεια και πηγα να παθω ανακοπη γιατι μου ζητησανε 280€ χωρις τακακια και χωρις τον σωληνα του δοχειου που αναφερω παρακατω , τους εριξα μια ωραιοτατη μουτζα , πηρα τα ανταλλακτικα ολα γνησια της FORD απο μαγαζι που εμπορευεται ανταλλακτικα της εταιρείας και πηγα σε συνεργειο που φτιαχνει Ford και ειναι 10 λεπτα απο το σπιτι μου οπου και μου τα τοποθετησαν.
Λοιπον εχουμε και λεμε : Σερβις 50.000km στο Fiesta
- 1τμχ φιλτρο λαδιου = 4.47€
- 1τμχ φιλτρο αερα = 11.30€
- 1τμχ φιλτρο βενζινης = 9.35€
- 1τμχ φιλτρο καμπινας ανθρακα = 14.23€
- 1τμχ σωληνα δοχειου του ψυκτικου με τα ρακορ του = 23€
- 1 λιτρο παραφλου = 5€
- 4τμχ μπουζι = 7.72 €
- 5 λιτρα συνθετικο λαδι της Ford κατασκευης BP = 23€
= 98€ + 23% ΦΠΑ = 120 € τα ανταλλακτικά
- Εργασια 40€
**Συνολο = 160€ **
120€ πιο φθηνα απο την αντιπροσωπεια για τα ιδια ανταλλακτικα και την ιδια εργασια .
Μπραβο μ@λακες -
Service, τέλος του 2009 στα 20.000km, σε εξουσιοδοτημένο της Opel για το Corsa 1.4
Ανταλλακτικά
Λάδι κινητήρα 5W-30. = 26,18
Ροδέλα τάπας λαδιού = 0,50
Φίλτρο αέρα CD = 13,60
Υγρό καθαριστήρων = 0,71
Υγρό φρένων 500 ml = 4,93
Φίλτρο καμπίνας CD Carbon = 15,30
Φίλτρο λαδιού CB/CC Agila X1 = 5,13
Λάμπα 12Ω/21W μονοπολική = 0,82
Σύνολο ανταλλακτ. 67,18Εργασία
Ετήσιο Service στα 20.000 Km = 57,33
Αλλαγή υγρών φρένων = 8,82
Αντικατάσταση φίλτρου καθαρ = 8,82
Καθαρισμός πεταλούδας = 13,23
Καθαρισμός πίσω φρένων με υγρό = 4,41
Σύνολο εργασίας 92,71Γενικό = 159,79
Φ.Π.Α 19% = 30,36Γενικά = 190,15
Μου είχανε δώσει έκπτωση 10% στην εργασία και 15% στα ανταλλακτικά
Πώς σας φαίνεται;;;Τώρα είμαι στα 45.000 Km και 2 χρόνια μετά. Το ξαναπάω εκεί ή ψάχνω κάτι άλλο;;;
-
Τα ανταλλακτικά νορμαλ , βρίσκεις βέβαια και φθηνότερα αλλά για επίσημο συνεργείο οκ. Για την εργασία ..... μάλλον τσούζει αρκετά. Αν ήθελες και ιμάντες τακάκια κλπ πόσο θα πλήρωνες εργασία; Μια ένσταση για τα υγρά φρένων. Γιατί τα άλλαξες; Λίγα μου φαίνονται τα χιλιόμετρα. Αν δεν στα αλλάξαν και απλά συμπλήρωσαν πάλι λάθος είναι, εκτός και αν είχες διαρροή (θα έπρεπε να το αναφέρει στην εργασία φαντάζομαι). Αλήθεια το 'Καθαρισμός πίσω φρένων με υγρό = 4,41' ξέρεις τι είναι;
Αυτές μάλλον είναι τιμές προ κρίσης, παρτους τηλέφωνο να ρωτήσεις θα έχει ενδιαφέρομ. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μια ένσταση για τα υγρά φρένων. Γιατί τα άλλαξες; Λίγα μου φαίνονται τα χιλιόμετρα.Ανα 2 ετη αλλαζουν.
-
Τι περιλαμβανει το service των 45.000km ?
Περνα και παρε 1-2 προσφορες ακομα , νομιζω ειναι σχετικα τσιμπημενες οι τιμες που αναφερεις
-
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Service, τέλος του 2009 στα 20.000km, σε εξουσιοδοτημένο της Opel για το Corsa 1.4Ανταλλακτικά
Λάδι κινητήρα 5W-30. = 26,18
Ροδέλα τάπας λαδιού = 0,50
Φίλτρο αέρα CD = 13,60
Υγρό καθαριστήρων = 0,71
Υγρό φρένων 500 ml = 4,93
Φίλτρο καμπίνας CD Carbon = 15,30
Φίλτρο λαδιού CB/CC Agila X1 = 5,13
Λάμπα 12Ω/21W μονοπολική = 0,82
Σύνολο ανταλλακτ. 67,18Εργασία
Ετήσιο Service στα 20.000 Km = 57,33
Αλλαγή υγρών φρένων = 8,82
Αντικατάσταση φίλτρου καθαρ = 8,82
Καθαρισμός πεταλούδας = 13,23
Καθαρισμός πίσω φρένων με υγρό = 4,41
Σύνολο εργασίας 92,71Γενικό = 159,79
Φ.Π.Α 19% = 30,36Γενικά = 190,15
Μου είχανε δώσει έκπτωση 10% στην εργασία και 15% στα ανταλλακτικά
Πώς σας φαίνεται;;;Τώρα είμαι στα 45.000 Km και 2 χρόνια μετά. Το ξαναπάω εκεί ή ψάχνω κάτι άλλο;;;
Σε εμένα Opel Corsa C πήγε 220 ευρώ + 10 ευρώ για μια καμμένη λάμπα εμπρός, διασταυρώσεως και αυτό με προσφορά την επιστροφή του ΦΠΑ! Μου άλλαξαν λάδια-φίλτρα και μπουζί.* Τουλάχιστον από εδώ και πέρα θα τους το πηγαίνω ανά ~2 χρόνια με βάση την ένδειξη του service computer οπότε το να δίνεις 110-120 ευρώ το χρόνο κάθεται πιο καλά.
Το θέμα είναι ότι θέλω δίσκους-τακάκια εμπρός ...που δεν μου τα άλλαξαν γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά (!) και αμορτισέρ εμπρός τα οποία κάνουν ~400 ευρώ αυθεντικά,και θα τα προτιμήσω μάλλον γιατί τα πρώτα μου έβγαλαν 110Κ χιλιόμετρα.*Τα μπουζί γιατί μου τα αλλάζουν κάθε 2 χρόνια ενώ η Opel στο βιβλίο λέει 4 χρόνια/60.000χλμ.? Ρητορική η ερώτηση...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
*Τα μπουζί γιατί μου τα αλλάζουν κάθε 2 χρόνια ενώ η Opel στο βιβλίο λέει 4 χρόνια/60.000χλμ.? Ρητορική η ερώτηση...
Που αναγραφει για τα μπουζι στο εγχειριδιο ? δεν το εχω δει πουθενα
η Opel αναφέρετε σε απλα μπουζι ή σε πλατινενια ? Λογικα αν αναφέρετε σε πλατινενια και το αμαξι φοραγε τετοια απο το εργοστασιο θα επρεπε να εχουν αλλαχτει στις 60.000 ή και αργοτερα εκτος και εαν ειχαν προωρη φθορα οποτε τα αλλαξανε πιο νωρις ή αν φοραγε απο το εργοστασιο τα απλα που αλλαζουν στις 40.000km.π.χ το fiesta στην αρχη ερχοταν απο το εργοστασιο με πλατινενια μπουζι και στο βιβλιαρακι (νομιζω ) εγραφε οτι πρεπει να γινει ελεγχος και εαν χρειάζεται αντικατασταση τους στις 80.000km , ομως μετα τα αλλαξανε σε συμβατικα που αλλάζονται ανα 40.000Km και το βιβλιαρακι συνεχιζε και εγραφε τα km των πλατινενιων , στο service τα αλλαζανε στα 40.000 ,οποτε μηπως ισχυεει κατι τετοιο για το opel ?
-
Έχετε δίκιο ότι πρέπει να παίρνουμε προσφορές πρώτα και μετά που θα κάνουμε έρευνα αγοράς να τους δίνουμε τη δουλειά!!!
Επειδή πρώτη φορά θα το κάνω, για πείτε μου ζητάς προσφορά τηλεφωνικά ή περνάς μια βόλτα από εκεί;
Μήπως έχουμε κάποιον με γνήσια ανταλλακτικά opel στην Αθήνα ( Πατήσια - Ν.Ιωνία ακόμα καλύτερα )...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?