-
400 ευρω αμορτισερ μπροστα δεν ειναι πολλα;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
400 ευρω αμορτισερ μπροστα δεν ειναι πολλα;Eμ δεν είναι? Για τι αμορτισέρ λέμε? Από πήρες την τιμή?
-
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Έχετε δίκιο ότι πρέπει να παίρνουμε προσφορές πρώτα και μετά που θα κάνουμε έρευνα αγοράς να τους δίνουμε τη δουλειά!!!
Επειδή πρώτη φορά θα το κάνω, για πείτε μου ζητάς προσφορά τηλεφωνικά ή περνάς μια βόλτα από εκεί;
Μήπως έχουμε κάποιον με γνήσια ανταλλακτικά opel στην Αθήνα ( Πατήσια - Ν.Ιωνία ακόμα καλύτερα )...Πέρνα μια βόλτα να 'κόψεις' κίνηση. Τον μάστορα, το χώρο, τα αυτοκίνητα..
-
~400 ευρώ για αμορτισερ μπροστά είναι από αντιπροσωπεία Οπελ στην Αθήνα (Best Car για να είμαι συγκεκριμένος).
Μπουζί αν δε μου βάζουν ότι λέει το εργοστάσιο...
Δε θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο να λέει το manual ομως αλλά θα ξανακοιτάξω!
Πάντως στα 2 αυτοκίνητα που έχουμε στην οικογένεια μας ήρθαν μαζεμένα ασφάλειες τέλη και σέρβις και είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά! -
4 αμορτισέρ Βilstein (μαύρα) σε ΟPEL Tigra 1.4/2005, στοίχισαν 260€ σύνολο με εργατικά+ευθυγράμμιση+ΦΠΑ.
Προφανώς, όχι σε αντιπροσωπεία . -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πέρνα μια βόλτα να 'κόψεις' κίνηση. Τον μάστορα, το χώρο, τα αυτοκίνητα..Πέρασα φίλε Dodger, μίλησα με τους μάστορες, είδα τους χώρους, τα αυτοκίνητα...εξουσιοδοτημένοι και οι δύο...
και μου πέσανε τα αυτιά από αυτά που άκουσα...
40% η διαφορά τους
Κανόνισα αύριο service και δεν θέλω τώρα να μπω σε λεπτομέρειες. Θα γράψω αναλυτικά αύριο -
Στο τελευταίο ταξίδι από Αθήνα προς Ιωάννινα, 10 μέτρα αφού ξεκίνησα, ανάβει στην BMW (120i) το λαμπάκι του χειρόφρενου αλλά όχι κόκκινο, κίτρινο!
Δεν το είχα ξαναδεί ποτέ, ανοίγω το manual και μου λέει πως είναι ένδειξη για τακάκια. Τσεκάρω από το menu της BMW και μου δείχνει πως... δεν έχω άλλα διαθέσιμα χιλιόμετρα για τα εμπρός (τα πίσω δείχνουν γύρω στα 15Κ αν θυμάμαι...).
Δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, απλώς οδήγησα προσεκτικά μέχρι Γιάννενα (ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης και χαμηλότατης ΜΩΤ: 8.9 λτ/100 και ΜΩΤ: 93 χλμ/ώρα! , διαδρομή, μέσω Κορίνθου Πατρών κλπ κλπ, λόγω του χιονιού που έριχνε στα βόρεια εκείνες τις μέρες... ).
Τα νέα ήταν κακά όμως, γιατί στα Γιάννενα δεν θα είχα εναλλακτικές για τα τακάκια οπότε έπρεπε να πάω στην αντιπροσωπεία... Και το χειρότερο είναι πως τα εμπρός μου φρένα είναι τα 6-πίστονα της Brembo και τα τακάκια τους είναι ακόμη ακριβότερα!
Κάνω καλού κακού πριν τ' αλλάξω κι ένα τηλέφωνο στο Σπανό στην Αθήνα και η τιμή ήταν σχεδόν 260€ ΜΟΝΟΝ τα τακάκια , χωρίς τον αισθητήρα φθοράς (κάνα 30άρι...) και χωρίς εργασία!
Βέβαια, όλοι κάνουν και κάποια έκπτωση, αλλά είχα ετοιμαστεί να μου τον πιάσουν καλά...
Τελικά, πήγα στην Κατσιούλης Α.Ε και μου άλλαξαν εκτός από τα τακάκια και το τιμόνι (είχα αγοράσει παλιότερα ένα Μ-sport εντελώς καινούριο αντί 160€... και πραγματικά είναι υπέροχο σε σχέση με το απλό Sport που είχα...). Σύνολο, 300€ με το ΦΠΑ (κόπηκε τιμολόγιο στο όνομά μου).
Τηρουμένων των αναλογιών, πολύ καλή τιμή, αλλά την επόμενη φορά θα έχω ένα σετ τακάκια πρόχειρα! Α, τα τακάκια που βάζει η BMW στις συγκεκριμένες δαγκάνες, είναι Brembo και είναι κανονικός κωδικός στην BMW (είναι ίδια με της 135i).H τελική τιμή είχε έκπτωση προφανώς, και η συνολική ώρα που χρειάστηκε ο τεχνικός , ήταν περίπου 1:30.
Για εξουσιοδοτημένο, είναι τίμια τιμή θεωρώ, βέβαια είπαμε, άλλη φορά, θα προσέχουμε περισσότερο!
Α, τα συγκεκριμένα τακάκια, είναι πολύ μαλακά μάλλον, γιατί κράτησαν γύρω στα 30Κ χλμ σε μένα, άντε λίγο παραπάνω. Δεν κάνουν θόρυβο πάντως και έχουν πολύ καλή αίσθηση. Και ο ίδιος που έχει τα ίδια φρένα σε μια 125i, μου είπε πως τόσο πάνω κάτω του κράτησαν κι αυτού!
Βέβαια έμεινε έκπληκτος όταν του είπα την μέση κατανάλωση που έχω, τον περνάω παρά τα 3000κ.εκ του και τα μόλις 2000 δικά μου! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βέβαια έμεινε έκπληκτος όταν του είπα την μέση κατανάλωση που έχω, τον περνάω παρά τα 3000κ.εκ του και τα μόλις 2000 δικά μου!Μήπως είναι diesel το δικό του;
Έκανα τις προάλλες το ετήσιο service της Β. Δυστυχώς ήμουν υποχρεωμένος να το πάω στην αντιπροσωπεία, λόγω και της επέκτασης εγγύησης.
Για αλλαγή λαδιών και φίλτρου (δικά μου λάδια + φίλτρο) και ΚΕΚ ..... 97 ευρώ
Έκαναν και ορισμένους εξονυχιστικούς ελέγχους (όπως φρόντισαν να με ενημερώσουν), τους οποίους αν θέλουμε πιστεύουμε πως έκαναν (αν λείπεις από το γάμο σου...). Φαντάζομαι απλά θα το σήκωσαν και θα έριξαν μια ματιά από κάτω... -
Τελικά, πήγα στην Κατσιούλης Α.Ε και μου άλλαξαν εκτός από τα τακάκια και το τιμόνι (είχα αγοράσει παλιότερα ένα Μ-sport εντελώς καινούριο αντί 160€... και πραγματικά είναι υπέροχο σε σχέση με το απλό Sport που είχα...). Σύνολο, 300€ με το ΦΠΑ (κόπηκε τιμολόγιο στο όνομά μου).
Σαν τα εβο που πάνε στον Σ και εσύ!
-
Η Brembo ποσο τα ειχε τα τακακια;
Ψαχνοντας για το Σουμπαρου ειδα πολυ μεγαλες αποκλισεις στις τιμες.
Βεβαια, αν εχεις χρονο και τα παραγγειλεις απο το νετ μπορει να βρεις καμια τρλη προσφορα και να τριβεις τα ματια σου (οπως εβηκα εγω για δισκοπλακες γερμανικες που εβαλα στο WagonR και στο σαιτ της εταιριας τα βρηκα στο 1/4 της τιμης που τα πηρα απο εδω ) -
Στο Ebay με την αποστολή, η φθηνότερη τιμή που βρήκα είναι 90€. Προφανώς και η διαφορά από την αντιπροσωπεία είναι... χαώδης!
Τώρα, στην Ελλάδα, πόσο έχουν δεν ξέρω.
Επίσης, δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο τακάκι ακριβώς, γιατί υπάρχουν υποθέτω πολλές ποιότητες, λογικά πάντως δεν θα είναι άσχημο, πόση φτήνια να βγάλει η Brembo σε τακάκια για τα 6-πίστονα της;Θα το ψάξω λίγο και την επόμενη φορά θα είμαι... προετοιμασμένος πάντως!
-
Και μετά την BMW, ολίγες δουλίτσες και στην Lancia:
-Αλλαγή λαμπών στο καντράν, είχαν καεί και δεν φαινόταν η LCD οθόνη. Τελικά μόνον 2 λάμπες αλλάχτηκαν και ήταν ΟΚ!
-Αλλαγή 2 λαμπών στην κεντρική κονσόλα (στα χειριστήρια του καλοριφέρ).
-Αλλαγή μιας λάμπας στο πίσω φως για τα φώτα πορείας.
-Επιδιόρθωση του πίσω πιτσιλιστηριού του καθαριστήρα (βγήκε και η ταπετσαρία της πόρτας και αλλάχτηκαν και κάποια κλιπς). Δουλεύει μια χαρά πλέον και πετάει νερό, το είχα κάνα χρόνο χαλασμένο και βάλε!
-Ρύθμιση των φώτων εμπρός, που σήμαινε: τοποθέτηση των HID λαμπών (με ballast κανονικά) σωστά και όχι όπως τα είχα βάλει εγώ-δηλαδή χάλια!
Βγάλσιμο του ενός φαναριού και επιδιόρθωση του σπασμένου ρεγουλατόρου.
Έλεγχος και διόρθωση της στάθμης των φώτων.
Του πήρε αρκετή ώρα του παιδιού, έγινε σε συνεργείο στην γειτονιά μου. Κόστος 60€ (χωρίς ΦΠΑ).
Τίμιο νομίζω και πραγματικά, αν και μικροδουλειές, είναι πολύ σημαντικές.
Α, στο ΚΤΕΟ το καλοκαίρι δεν μου είχα πει κουβέντα για τα φώτα, πραγματικά δεν έβλεπες τίποτε, δείχνανε ΠΟΛΥ χαμηλά.
Στο συγκεκριμένο φανάρι, οι λάμπες HID δεν στραβώνουν, λόγω της σχεδίασης: είναι πολύ μέσα η λάμπα και το φανάρι έχει χαμηλό ύψος.
Οι λάμπες έχουν θερμοκρασία λευκού 4300Κ και δεν ενοχλούν καθόλου, ούτε ξεχωρίζουν από τις κλασικές Nightbreaker, NightVision κλπ κλπ.Τελευταία εργασία που έμεινε, είναι ο καθρέφτης του οδηγού, του οποίου έχει φύγει το ελατήριο και στηρίζεται μετά βίας (με λίγα χιλιόμετρα όμως δεν κουνιέται, οπότε εντός πόλεως δεν υπάρχει πρόβλημα). Θα προσπαθήσω να το επισκευάσω μόνος μου, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος... Μάλλον θα χρειαστεί να πάρω έναν ημιτασιόν ή μεταχειρισμένο και να κάνω μετάγγιση (έχω τους καθρέφτες της Elefantino Rosso έκδοσης που είναι διαφορετικοί απ' όλους τους υπόλοιπους και δεν υπάρχουν παρά μόνον στην αντιπροσωπεία, ενώ μεταχειρισμένους, δεν βρήκα ποτέ του οδηγού! ).
Αυτά και ...περαστικά μας.
-
Εκει που πηρες τηλ στο σπανο, μηπως το ρωτησες και τπτ αλλο
Στην ευα εχω αρκετες καμμενες λαμπες στην κονσολα αλλα καλυτερα ετσι, μου αρεσει το σκταδι
(εχει και 5 ευρω το λεντακι )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εκει που πηρες τηλ στο σπανο, μηπως το ρωτησες και τπτ αλλοΦτου, το ξέχασα, ήθελα να ρωτήσω αν ήρθε το πρόγραμμα του Schnitzel για το καινούριο μοτέρ της F20!
-
Εκει που πηρες τηλ στο σπανο, μηπως το ρωτησες και τπτ αλλο
Φτου, το ξέχασα, ήθελα να ρωτήσω αν ήρθε το πρόγραμμα του Schnitzel για το καινούριο μοτέρ της F20!
kai omos einai edw
-
Fiat Punto Sporting 1.4
Λάδια
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο αέρα
Θερμοστάτης
Ιμάντας χρονισμού
Ρουλεμάν χρονισμού
Ιμάντας δυναμό
ΜπουζίΕργατικά 110€
Ανταλλακτικά 150€
Σύνολο 260€ -
Τσάμπα!
Πολύ καλές τιμές και για την εργασία και για τα ανταλλακτικά!Άσχετο, έκανα βόλτα με την Lancia με τα ρυθμισμένα πια φώτα! Ε τι να πω, ήμουν μεγάλος @@ρας που τόσο καιρό δεν τα είχα ρυθμίσει, βασιζόμενος στο... ΚΤΕΟ. Μιλάμε, και φωτίζουν εκπληκτικά, αν σκεφτείς πως το αυτοκίνητο κοντεύει να κλείσει 13 χρόνια στο δρόμο... και δεν ενοχλούν.
-
Πελάτες στο συγκεκριμένο συνεργείο από το 1974, 1η lancia β του πατέρα μου. Με διάλειμμα 3 ετών που δεν είχαμε ιταλικό.
Για αυτό και οι τιμές.
2η γενιά πλεόν το συνεργείο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον με ρωτήσει για Ιταλικό στη Θεσσαλονίκη -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ιμάντας χρονισμού
Ρουλεμάν χρονισμού
Ιμάντας δυναμόΜόνo για αυτά, μου ζήτησαν 250€ για το 15ετίας SEAT IBIZA, που έλεγα να φτιάξω τέλος του μήνα.
Για να τους 'δαγκώσω' λίγο , ...... γιατί είμαι και ΄γώ παλιός πελάτης . -
Service 70.000km στο TypeR (53400 πραγματικά km) σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο:
- Λάδι 5W-40 (4lt): 86,24ευρώ
- Φίλτρο λαδιού: 14,66ευρώ
- Ροδέλες: 0,63ευρώ
- Αναλώσιμα συνεργείου: 2,90ευρώ
- Υγρό καθαριστήρων: 1,60ευρώ
- Εργασία: 15,87ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 121,9ευρώ
Όλα τα αναλώσιμα είχαν έκπτωση 5%.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?