-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υ.Γ. Βλεπω τα 'νεα' διαδιδονται γρηγορα .
Να μαντέψω πως παίζει να αυξηθεί και η έκπτωση στο εν λόγω συνεργείο στο άμεσο μέλλον...
Σκέφτεσαι να κάνεις οικονομία στον daddy?
O daddy είναι πολύ φραγκάτος, δεν έχει ανάγκη: είναι και από τους προνομιούχους εξάλλου, ο ΓΑΠ του έκοψε μόνον τα δώρα από την σύνταξη και όχι αυτή καθ' αυτή!
-
Πήγα προχτές το astra GTC 1.8 για σέρβις 75000 χλμ ή 5ετίας σε συνεργείο αντιπροσωπείας. Αλλαγή λαδιών (λάδια δικά μου), φίλτρου λαδιού, υγρών φρένων, έκδοση κάρτας ελέγχου καυσαερίων, αντικατάσταση φίλτρου αέρα κινητήρα. Τιμή τελική 118,6 ευρώ . Η πλάκα είναι ότι όπως μου είπε ο υπεύθυνος συνεργείου, μου κάνανε δωρεάν αμορτισερομέτρηση και λίπανση πίσω άξονα. Φυσικά δε μου έδειξαν τυπωμένα αποτελέσματα
-
Ο χρήστης basilhs t. έγραψε:
Φιλε Ευγενιε να ξερεις οτι αυτες οι εκφρασεις που εγραψες εδω διωκοντε ποινικα και να ξερεις οτι πολυ πιο ακριβα απο το service που ανεφερες.Καταρχην εισαι λαθος που πηγες το αυτοκινητο σου για service και δεν ρωτησες για το κοστος.2ον οσο για το λαδι και την ποσοτητα που βαζει ο εν λογο dealer ρωτα πρωτα τον εαυτο σου και πες στον κοσμο που βλεπει αν ξερεις να βαζεις σωστα τον δεικτη λαδιου για να δεις την σταθμη γιατι το εχεις κανει και αυτο.3ον γνωριζεις ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος που εχει μια επισημη αντιπροσοπεια?γνωριζεις ποσο κοστιζει αυτο το πραγματακι που λες εσυ απλο που συνδεεται στην πριζα του εγκεφαλου σου και ποσο πληρωνοντε οι αναβαθμισεις του και τα σεμιναρια για εκπαιδευση προσωπικου?μαλλον οχι γιατι δεν νομιζω να εχεις δουλεψει ποτε.ΚΑΙ τελος αγαπητε παντογνωστη Ευγενιε οταν αγοραζεις ενα αυτοκινητο,πριν την αγορα του καλο ειναι να ενημερωνεσαι για το κοστος συντηρησης και να κρινεις αν αντεχει η τσεπη σου η η τσεπη του μπαμπα για να το παρεις.Και αν δεν αντεχει να παρεις ενα ποδηλατακι που δεν εχει ακριβα service.......και αυτο με βοηθητικες ροδες να μην τουμπαρει σαν το πρωτο σου GRANDE PUNTO αγαπητε κυριε παντογνωστη.το αν αντέχει η τσέπη του ευγενειου και του κάθε ευγενειου εινσι κάτι προσωπικό και δεν αφορά κανέναν...
Όσο βαθιά ομως και να είναι η τσέπη σου , δεν μπορείς να ανεχτεις Απο κανέναν να πλουτιζει -σε εξωφρενικό βαθμό εις βάρος σου...
Εμένα σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει το δάνειο που πήρε ο κάθε τεχνίτης για να εξοπλιση το συνεργείο του ούτε ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το ξεπληρωσει ... Με ενδιαφέρει να μου προσφέρει την καλύτερη δυνατή αναλογία τιμής-ποιότητας ...
Ευτυχώς επιλογές υπάρχουν πολλές , τεχνίτες περισσότεροι ...
Οι μετριοκακοι ας μας αδειάσουν την γωνία -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εεεεεεεεναι. Ο καταναλωτής πληρώνει και της σπουδές μου, και τον εξοπλισμό μου, και την τεχνογνωσία μου, και τον χρόνο μου, και της δαπάνες μου, ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ!!!....όλα αυτά είναι 27ε την ώρα….
Γράφεις για τον οδοντίατρο, (Βάρδα να μην με διαβάσει ο αδελφός ΠΛΑΤΗΣ!!). γιατί?. Έχει συνολικά σπουδάσει περισσότερα χρόνια?. Για ποιόν εξοπλισμό μου μιλάς?. 46000ε , καρέκλα και μηχάνημα!!, για τα αλα θα τα μάθω και θα σου τα γράψω!!.
Και πάμε στην υπευθυνότητα. Ένας ο πελάτης. Του τα έκανε ‘μουτι’ στο στόμα του!. Φάρμακα, φάρμακα, φάρμακα, και στην κακία αποδημία……
Λεωφορείο 65 θέσεις, + οδηγό + συνοδηγό, (σιγά μην πληρώσει το γραφείο!), σύνολο 67. λάθος σφίξιμο ένα μπρακετο, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ,, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ, στον γκρεμό, μέτρα σάκους……..ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.αντώνη γιατί το κανείς αυτό ; Γιατί εξισωνεις ανομοια πράγματα;
Ο οδοντίατρος ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα , αν θες μπορώ να σου βρω δεκάδες ακόμα αλλά δεν είναι αυτή η ουσία ... Σκεψου την ευθύνη ενός πολιτικού μηχανικού σε μια γέφυρα , ενός μηχανολογου σε ένα αεροπλάνο και θα έχεις μια ιδέα ...
Μπορείς ΕΣΥ να κανείς μια απονευρωση ;
Δεν νομίζω ... Όμως η πλειοψηφία των μελών αυτού του φόρουμ ξέρουν πως να αλλάζουν λάδια και φιλτρο και τους πεφτουν τα μαλλιά όταν ενας τεχνίτης συνάδελφος σου κοστολογισε την εργασία του 150% παραπάνω Απο το κανονικό...
Σ -
Φιλε Ευγενιε να ξερεις οτι αυτες οι εκφρασεις που εγραψες εδω διωκοντε ποινικα και να ξερεις οτι πολυ πιο ακριβα απο το service που ανεφερες.Καταρχην εισαι λαθος που πηγες το αυτοκινητο σου για service και δεν ρωτησες για το κοστος.2ον οσο για το λαδι και την ποσοτητα που βαζει ο εν λογο dealer ρωτα πρωτα τον εαυτο σου και πες στον κοσμο που βλεπει αν ξερεις να βαζεις σωστα τον δεικτη λαδιου για να δεις την σταθμη γιατι το εχεις κανει και αυτο.3ον γνωριζεις ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος που εχει μια επισημη αντιπροσοπεια?γνωριζεις ποσο κοστιζει αυτο το πραγματακι που λες εσυ απλο που συνδεεται στην πριζα του εγκεφαλου σου και ποσο πληρωνοντε οι αναβαθμισεις του και τα σεμιναρια για εκπαιδευση προσωπικου?μαλλον οχι γιατι δεν νομιζω να εχεις δουλεψει ποτε.ΚΑΙ τελος αγαπητε παντογνωστη Ευγενιε οταν αγοραζεις ενα αυτοκινητο,πριν την αγορα του καλο ειναι να ενημερωνεσαι για το κοστος συντηρησης και να κρινεις αν αντεχει η τσεπη σου η η τσεπη του μπαμπα για να το παρεις.Και αν δεν αντεχει να παρεις ενα ποδηλατακι που δεν εχει ακριβα service.......και αυτο με βοηθητικες ροδες να μην τουμπαρει σαν το πρωτο σου GRANDE PUNTO αγαπητε κυριε παντογνωστη.Φίλε Βασίλη,
το να απειλείς με διώξεις και @@ριές δεν οφελεί σε τπτ. Και γω μπορώ να σου κάνω αγωγή επειδή έτσι μου γουστάρει.
Προφανώς είσαι εργάτης στο ζαφειρόπουλο από ότι φαίνεται.. και επειδή τα μονοπώλεια δεν τα γουστάρω, όπως και ο περισσότερος κόσμος πιστεύω, ο φίλος Ευγένιος καλά έκανε και έγραψε ότι έγραψε.
Το απατεώνας είναι υπερβολή ίσως, αλλά εν όψει δύσκολων καιρών που ήρθαν ,και έρχονται, δικαιολογημένα αγανακτεί και εκφράζεται έτσι. Το αν σου κάνει έμμεση ή άμεση ζημιά λόγω της αρνητικής κριτικής δεν σημαίνει ότι μπορείς να του επιτίθεσαι με αυτόν τον τρόπο. Απάντησέ του με πιστά επιχειρήματα.
Αν έχει άδικο σε αυτά που λέει, δηλαδή ότι για ένα απλό service του είπατε κάτι λιγότερο από 400 ευρώ και με την έκπτωση το πήγατε στο κάτι πάνω από 300 ας το διαψεύσεις. Πάντως η τιμή για το αντίστοιχο σερβις από άλλες αντιπροσωπείες ΦΙΑΤ ανά την Ελλάδα είναι από 240-290ευρώ. Οπότε όντως είστε ακριβοί...και πιο ακριβοί από αντίστοιχα σερβις σε γερμανικά αυτοκίνητα (πχ VW,ΒΜW)!
Γενικότερα όλες οι αντιπροσωπείες εντάσσονται στο 'κυκλώνα' που στροβιλίζει 'απατεωνιές' και δήθεν κόστη που προσπαθείς να δικαιολογήσεις, ωστόσο αν δεν είσαι από την μεριά των ιδιοκτητών της εν λόγω αντιπροσωπείας δεν έχεις λόγω να τους υπερασπίζεσαι. Σίγουρα τα μεγάλα ανοίγματα έχουν μεγάλο ρίσκο αλλά και μεγάλο κερδος..Αλλά έτσι είναι οι business!
Από την άλλη σίγουρα ο φίλος Ευγένιος είχε θεωρητικά το περιθώριο επιλογής και όφειλε να γνωρίζει την τιμολογιακή πολιτική σας...Από τη στιγμή όμως που στην Πάτρα δεν υπάρχει άλλος εξουσιοδοτημένος και είστε μονοπώλειο τι άλλα περιθώρια είχε ώστε να μην χάσει την εγγύηση?
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αναφέρω ότι παρότι γουστάρω τα FIAT και ήμουν και κάτοχος για πολλά χρόνια, λυπούμαι που έχει αντιπροσώπους που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο σε καλούς πελάτες τους...
Αν τόσο πολύ σας πείραξαν τα λεγόμενα του, είναι τρόπος αυτός να του απαντάς? Είσαι κακός άνθρωπος, μνησίκακος. Το ότι είχε ένα ατύχημα, και μετά πήρε-του πήραν- 2ο αμάξι πάλι από σας, δικαιολογεί να τον ειρωνεύεσαι για αυτό που έπαθε? Ντροπή σου..
Μετά από αυτά που διάβασα δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτώ εσάς και την αντιπροσωπείας σας. Και αν είσαι μάστορας ή μέτοχος ή ιδιοκτήτης, να προσέχεις πιο πολύ πως εκφράζεσαι. Εκφράσου όπως θες, αλλά να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει και ο αντίλογος.
Να κοιτάξετε να γίνετε καλύτεροι άνρθωποι πρώτα και μετά να βελτιώνετε τις υπηρεσίες σας γιατί αλλιώς θα τους χάνετε τους πελάτες σας.
-
Φιλε Ευγενιε να ξερεις οτι αυτες οι εκφρασεις που εγραψες εδω διωκοντε ποινικα και να ξερεις οτι πολυ πιο ακριβα απο το service που ανεφερες.Καταρχην εισαι λαθος που πηγες το αυτοκινητο σου για service και δεν ρωτησες για το κοστος.2ον οσο για το λαδι και την ποσοτητα που βαζει ο εν λογο dealer ρωτα πρωτα τον εαυτο σου και πες στον κοσμο που βλεπει αν ξερεις να βαζεις σωστα τον δεικτη λαδιου για να δεις την σταθμη γιατι το εχεις κανει και αυτο.3ον γνωριζεις ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος που εχει μια επισημη αντιπροσοπεια?γνωριζεις ποσο κοστιζει αυτο το πραγματακι που λες εσυ απλο που συνδεεται στην πριζα του εγκεφαλου σου και ποσο πληρωνοντε οι αναβαθμισεις του και τα σεμιναρια για εκπαιδευση προσωπικου?μαλλον οχι γιατι δεν νομιζω να εχεις δουλεψει ποτε.ΚΑΙ τελος αγαπητε παντογνωστη Ευγενιε οταν αγοραζεις ενα αυτοκινητο,πριν την αγορα του καλο ειναι να ενημερωνεσαι για το κοστος συντηρησης και να κρινεις αν αντεχει η τσεπη σου η η τσεπη του μπαμπα για να το παρεις.Και αν δεν αντεχει να παρεις ενα ποδηλατακι που δεν εχει ακριβα service.......και αυτο με βοηθητικες ροδες να μην τουμπαρει σαν το πρωτο σου GRANDE PUNTO αγαπητε κυριε παντογνωστη.αξιος ο μισθος σου!
λογικα πρεπει να πληρωνεσαι καλα, γιατι 400€ χρεωση για απλο σερβις, ουτε σε Merc.
ειμαι σιγουρος οτι μετα απο αυτα που εγραψες, η πελατεια θα πολλαπλασιαστει.
-
Εεεεεεεεναι. Ο καταναλωτής πληρώνει και της σπουδές μου, και τον εξοπλισμό μου, και την τεχνογνωσία μου, και τον χρόνο μου, και της δαπάνες μου, ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ!!!....όλα αυτά είναι 27ε την ώρα….
Έστω 27 € η ώρα πως είναι μια λογική τιμή (και δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς).
Η απορία μου είναι η εξής : Για αλλαγή φίλτρου-λαδιών και ένα γενικό check δεν είναι πάνω από 30' η όλη διαδικασία. Γι αυτή την περίπτωση πόσο είναι μια λογική χρέωση; Στα 13,5-15 € ;
-
Ολοι πανε Καπλα*η στη Πατρα... Τυχαιο ? Δε νομιζω..
Ευγενιε η εγγυηση τελειωνει σιγα σιγα.. -
Πήγα προχτές το astra GTC 1.8 για σέρβις 75000 χλμ ή 5ετίας σε συνεργείο αντιπροσωπείας. Αλλαγή λαδιών (λάδια δικά μου), φίλτρου λαδιού, υγρών φρένων, έκδοση κάρτας ελέγχου καυσαερίων, αντικατάσταση φίλτρου αέρα κινητήρα. Τιμή τελική 118,6 ευρώ . Η πλάκα είναι ότι όπως μου είπε ο υπεύθυνος συνεργείου, μου κάνανε δωρεάν αμορτισερομέτρηση και λίπανση πίσω άξονα. Φυσικά δε μου έδειξαν τυπωμένα αποτελέσματα
Ανώτατες τιμές λιανικής αν το αυτοκίνητο ΣΟΥ ο κωδικός του, αρχίζει από Χ, (ΜΗΧΑΝΗΣ).
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 6,15 με φπα.
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ 18,45 #
ΥΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ dot4 11 #
ΚΑΡΤΑ 10 #
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΑΛΑ. 45,6 #118.6 – 45,6 =73Ε 73: 123 Χ 100=59,35 η αμοιβή του συνεργείου.
Στην μέτρηση των αμορτισέρ, δεν έβγαλαν καταγραφικό χαρτί?.
Το συνεργείο έχει καλές τιμές, βάση των εργασιών που περιέγραψες.
Εάν τα λάδια δεν τα αγόρασες πάνω από 30ε , τότε ‘ίσα μέτρα ίσα σταθμά’. Αλλά πόσο τα πουλούσε το συνεργείο?.
Antonis-team.Στην υποτιθέμενη (κατ εμέ) αμορτισερομέτρηση δε μου έδειξαν κανένα χαρτί.. Επιπλέον, το 5λιτρο Motul Specific GM-LL A/B025 5W30 που τους πήγα (αγορασμένο από γερμανικό ebay προς 60 ευρώ μαζί με ταχυδρομικά όταν εδώ πουλιέται κοντά 70 και είναι και δυσεύρετο ), είχε όταν πήρα το αμάξι υπόλοιπο 1 λίτρο, όταν βάσει manual το κάρτερ παίρνει 4,2 λίτρα, στις διάφορες δε αλλαγές που έχω ως τώρα κάνει σε συνεργεία (πάντα με αλλαγή φίλτρου) έχουν βάλει από 4,2 μέχρι 4,4 λίτρα...Δικαιολογείται αυτή η απόκλιση απλά λόγω ας πούμε, φίλτρου του ενός ή του άλλου κατασκευαστή; (πχ ΜΑΝΝ, Mahle, Hengst κλπ)...
Ο κινητήρας μου είναι ο Ζ18ΧΕ.
-
service 30000km grande punto t-jet μον. 2009 αντιπροσωπεια φακλαρης στο αργος
λαδια selenia=52,86
φιλτρο λαδιου=18,73
μπουζι=74,22
τακακια εμπρος=105,05
εργασια=55,35συνολο 306,21
διαρκεια εργασιων 1 ωρα
καλα πληρωσα???
***ξεχασα να αλλαξω φιλτρο γυρης.ποσο κοστιζει αυτο??
-
Μια χαρα πληρωσες φιλε μου.
Για δες πιο πισω ποσο πληρωσα εγω για το ιδιο ακριβως αμαξι αλλα στον ΚΝ Ζαφειροπουλο...Και μαλιστα χωρις να αλλαξω καν τακακια.Διαρκεια εργασιας 2.5 ωρες για μενα.Αλλα ας μην το συζητησουμε αλλο το θεμα , νομιζω πως ολοι οι λογικα σκεπτομενοι ανθρωποι εχουν βγαλει τα συμπερασματα τους... -
Μονο εχουν βγει???Εμενα μου τα πες απο κοντα και πηγα να αφρισω...Απορω αν καποιοι το θεωρουν φυσιολογικο αυτο το πραγμα. Κατι αλλο.Τα μπουζι γιατι κοστιζουν τοσα???Ιριδιου ειναι?
-
Δεν ξερω αλλα και εμενα καπου εκει κοστιζαν...
Ε ρε φιλε τωρα μιλαμε για κινητηρα διαμαντι οχι μαλακιες
Αν δεν βαλεις τα καλα μπουζι δεν μπορει να δουλεψει σωστα
Απορω πως δεν μου τον εκαναν και twin spark με το ζορι για να με χρεωσουν παραπανω -
Ψαξε μηπως εχεις 8 μπουζι...Μου ελεγες εχει πεσει η αποδοση το καλοκαιρι λογο ζεστης...Μηπως χανει compression απο πουθενα επειδη δεν ανοιξαν καμια τρυπα καλα???
-
Πλακα πλακα δεν το ειχα σκεφτει , θα το ψαξω
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Πλακα πλακα δεν το ειχα σκεφτει , θα το ψαξω -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Τα μπουζι γιατι κοστιζουν τοσα???Ιριδιου ειναι?Τα ιριδίου δεν τα αλλάζουν στις 30000 χιλ
κατι άλλο παίζει... -
τα μπουζι ειναι ιριδιου παιδια...
-
Ο χρήστης gustom2008 έγραψε:
τα μπουζι ειναι ιριδιου παιδια......και τα αλλάζουν καθε 30000 χιλ;;;
-
ναι.ετσι λεει το manual.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?