-
Φιλτρο γυρης ειναι αυτο που λεμε φιλτρο καμπινας???
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Φιλτρο γυρης ειναι αυτο που λεμε φιλτρο καμπινας???Ναι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ θα έλεγα να ανοίξεις και να κοιτάξεις το φίλτρο γύρης...Θα εκπλαγείς με την βρωμία ενώ και ο κλιματισμός θα δουλεύει αποδοτικότερα μετά. Απλά αγόρασε το ανταλλακτικό από έξω. Η αλλαγή είναι πανεύκολη εκτός κι αν η Volvo έχει κάνει καμιά ταρζανία στην τοποθέτηση, που δεν το νομίζω.
Είναι ενεργού άνθρακα;Η Volvo έχει κάνει ταρζανιά στην τοποθέτηση (για τα C30/S40/V50 τουλάχιστον). Για να βγάλεις το φίλτρο, πρέπει να ξεβιδώσεις το πετάλ του γκαζιού και να κάνεις άκρη την μοκέτα σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν οδηγίες στο internet και χρειάζεται και κατάλληλα εργαλεία.
http://www.c30world.com/forums/showthread.php?t=6922
Υποθέτω ότι ένας έμπειρος μηχανικός θα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά, αν επιχειρήσω να το κάνω μόνος μου θα χρειαστώ πολύ χρόνο. Για αυτό και δεν ζήτησα να το ελέγξουν. Αν μπεις στον κόπο, το αλλάζεις. Νομίζω ότι με τον ίδιο τρόπο αλλάζει και στο Focus MKII.Ναι, είναι ενεργού άνθρακα.
Φιλτρο γυρης ειναι αυτο που λεμε φιλτρο καμπινας???
Ναι
-
Service στην αντιπροσωπεία, όλα δικά τους.
Golf TSI 1.4 122hp
1,5 έτους, 30.000χλμ.
Κόστος ανταλλακτικών (Φίλτρο λαδιού, καμπίνας, αέρος, καυσίμου + λάδι 4l + σπρευ φρένων + καθαριστικό παρμπριζ): 137,88
Κόστος εργασίας: 39,78- Δωρεάν επισκευή συγχρονιζέ δευτέρας, λόγω εγγύησης
Σύνολο 177,66 + 8,85 (κάρτα καυσερίων) + 29,85 (ΦΠΑ) = 216,36€
- Δωρεάν επισκευή συγχρονιζέ δευτέρας, λόγω εγγύησης
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Service στην αντιπροσωπεία, όλα δικά τους.
Golf TSI 1.4 122hp
1,5 έτους, 30.000χλμ.
Κόστος ανταλλακτικών (Φίλτρο λαδιού, καμπίνας, αέρος, καυσίμου + λάδι 4l + σπρευ φρένων + καθαριστικό παρμπριζ): 137,88
Κόστος εργασίας: 39,78- Δωρεάν επισκευή συγχρονιζέ δευτέρας, λόγω εγγύησης
Σύνολο 177,66 + 8,85 (κάρτα καυσερίων) + 29,85 (ΦΠΑ) = 216,36€
Aφού σου πέρασαν το συγχρονιζέ στην εγγύηση μην το πεις ούτε του παπά!
Ήταν ελαττωματικό από την αρχή? χλμ? - Δωρεάν επισκευή συγχρονιζέ δευτέρας, λόγω εγγύησης
-
Είναι κοινό πρόβλημα στα golf tsi το συγχρονιζέ 1ης-2ας οπότε το καλύπτει σχεδόν πάντα η εγγύηση. Επίσης, τους το είπα θεωρώντας το αυτονόητο ότι θα το καλύψει η εγγύηση.
Πάντως σε αυτοκίνητα χωρίς εγγύηση η βλάβη είναι τουλάχιστον 400€.
Ελαττωματικό δεν ήταν από την αρχή, αλλά επειδή το 'γρατζούνισμα' εμφανιζόταν μονο στις υψηλές στροφές, δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε (οδηγώ γενικά μέχρι τις 3-3.500). Το παρατήρησα περίπου στις 26000χλμ. -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Είναι κοινό πρόβλημα στα golf tsi το συγχρονιζέ 1ης-2ας οπότε το καλύπτει σχεδόν πάντα η εγγύηση. Επίσης, τους το είπα θεωρώντας το αυτονόητο ότι θα το καλύψει η εγγύηση.
Πάντως σε αυτοκίνητα χωρίς εγγύηση η βλάβη είναι τουλάχιστον 400€.
Ελαττωματικό δεν ήταν από την αρχή, αλλά επειδή το 'γρατζούνισμα' εμφανιζόταν μονο στις υψηλές στροφές, δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε (οδηγώ γενικά μέχρι τις 3-3.500). Το παρατήρησα περίπου στις 26000χλμ.έχει βγει εγκύκλιος για το ζήτημα και σε περίπτωση που διαμαρτυρηθεί ο πελάτης η εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος..... σωστοί πάντως που δεν προσπάθησαν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι...
-
Έχω την αίσθηση ότι και τα 5άρια εμφάνιζαν παρόμοιο πρόβλημα
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Έχω την αίσθηση ότι και τα 5άρια εμφάνιζαν παρόμοιο πρόβλημα5άρι είναι και το δικό μου και μάλιστα από τα τελευταία (11/08).
Και τα 6άρια παρουσιάζουν παρόμοιο πρόβλημα.
Ελπίζω πάντως να λύνεται το πρόβλημα με το καινούριο ανταλλακτικό. -
Ετοιμαστειτε να βιωσετε το απολυτο κλεψιμο
Πηγα λοιπον σημερα να κανω το πρωτο service των 30000 χλμ στην επισημη αντιπροσωπεια της Fiat στην Πατρα, στον Ζαφειροπουλο.Το αμαξι ειναι ενα Fiat Grande Punto T-jet 09
Μετα απο 2 ωρες και 30 λεπτα αναμονη (και αφου ειδα ολα τα μοντελα της εκθεσης με καθε λεπτομερεια) ηρθε ο τελικος απολογισμος:
396 ευρω χωρις την εκπτωση 20% , δηλαδη 317 τελικη τιμη.Και λεω οκ για να ειναι τοσα πρεπει να αλλαξαν αρκετα πραγματα.Αμ δε , κοιταω την αποδειξη λοιπον:
Οι τιμες ειναι με την εκπτωση:
Ανταλακτικα:
Λαδια Selenia KPE 55.57
Φιλτρο λαδιου 17.44
Φιλτρο αερος 21.72
Φιλτρο γυρης 32.91
Μπουζι 67.91
Σπρευ καθαρισμου( ) 4.65
Καθαριστικο μπαρμπριζ ( ) 1.58Και λεω οκ μεχρι εδω οι τιμες ειναι αρκετα λογικες για επισημη αντιπροσωπεια.Τελικη τιμη ανταλακτικων 201.76 , πως στο διαολο βγηκαν 317???
Γυρναω λοιπον σελιδα και τι να δω?
115.72 ευρω εργατικα με την εκπτωση.Τι εγινε ρε παιδια φλαντζα αλλαξατε?
Και που να αλλαζα και τακακια που μου ειπαν οτι ηθελε 110 ευρω με την εκπτωση μονο για τα μπροστα
Πολυ απλα δεν ξαναπαταω εκει και συνιστω σε οσους εχουν fiat και μενουν Πατρα να μην πατησουν στο Ζαφειροπουλο.
Την εργοστασιακη εγγυση δεν την χανουμε οπου και να παμε αρκει τα ανταλακτικα να ειναι γνησια , ετσι δεν ειναι?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
.Ο ανθρωπος ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας.Γιατί είναι απατεώνας,σε έκλεψε?
Οχι φυσικά,τέχνη σε πούλησε,απλά τόσο κοστολογεί τη δουλειά του και τόσο σου τα ζητάει μπροστά και καθαρά,αν θες πας αν δε θες δεν πας,απλά πράγματα.
Μπράβο πάντως στο συνεργείο του βγάζω το καπέλο,αυτές είναι τιμές και πρέπει να μάθει ο Ελληνας κάποτε να βάζει το χέρι στην τσέπη,η τεχνογνωσία,τα μηχανήματα,οι αναβαθμίσεις κλπ πληρώνονται,όχι τα χουβαρδαλίκια στα εφέ και στην ασφάλεια τσιγκουνιά.
Αυτός θα κάνει 4 service την ημέρα σωστά και υπεύθυνα,θα βγουν τα αμάξια από μέσα στην τρίχα και θα πληρωθεί,αν δεν σου αρέσει πάνε σε συνεργείο που μπαίνουν 50 αμάξια την ημέρα με 3 ευρώ service το καθένα και να μαζεύετε τα προβλήματα στο δρόμο μετά. -
Μακαρι να ηταν ετσι οπως τα λες.Και εγω μαζι σου αν ηταν ετσι.Αλλα αν δεις τι μηχανικους εχουν απλα θα παθεις πλακα.
Βαζουν τα παιδακια τα 17χρονα απο τον ΟΑΕΔ να αλλαζουν λαδια και δεν ξερουν καν ποσο να βαλουν στο καθε κινητηρα.
Με το ματι το βαζουν.Μια φορα ειχα 1 λιτρο πανω απο το κανονικο .Και μολις πηγα εκει να του το πω ερχεται ο αρχιμαστορας και μου λεει:'' εγω φιλε ειμαι μαστορας 15 χρονια και ξερω τι κανω , αυτη ειναι η δουλεια μου''.Μολις ομως του πεταξα το manual που ελεγε : oil should never exceed the max sign , το μουγκωσε.Και ειναι και μαστορας 15 χρονια γαμωτο...Το αλλο που μου αλλαζουν λαδια με το μηχανημα και οχι σηκωνοντας το αμαξι για να αφησουν τα λαδια να τρεξουν επειδη βαριουνται , πως το βλεπεις?
Πιστευεις πραγματικα πως αυτη η εργασια αξιζει 400 ευρω(εισαι μηχανικος απο οσο ξερω)?
Φιλικα παντα
Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα:
Το προβλημα στην Πατρα ειναι οτι εχει μονο μια επισημη αντιπροσωπεια FIAT.Δεν ειναι οπως στην Αθηνα που υπαρχουν 6 και ο ανταγωνισμος δεν επιτρεπει στις τιμες να ανεβουν.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γιατί είναι απατεώνας,σε έκλεψε?
Οχι φυσικά,τέχνη σε πούλησε,απλά τόσο κοστολογεί τη δουλειά του και τόσο σου τα ζητάει μπροστά και καθαρά,αν θες πας αν δε θες δεν πας,απλά πράγματα.
Μπράβο πάντως στο συνεργείο του βγάζω το καπέλο,αυτές είναι τιμές και πρέπει να μάθει ο Ελληνας κάποτε να βάζει το χέρι στην τσέπη,η τεχνογνωσία,τα μηχανήματα,οι αναβαθμίσεις κλπ πληρώνονται,όχι τα χουβαρδαλίκια στα εφέ και στην ασφάλεια τσιγκουνιά.
Αυτός θα κάνει 4 service την ημέρα σωστά και υπεύθυνα,θα βγουν τα αμάξια από μέσα στην τρίχα και θα πληρωθεί,αν δεν σου αρέσει πάνε σε συνεργείο που μπαίνουν 50 αμάξια την ημέρα με 3 ευρώ service το καθένα και να μαζεύετε τα προβλήματα στο δρόμο μετά.Του βγάζεις το καπέλο για ποιο λόγο; Που κράτησε αυτοκίνητο λίγων μηνών (πρώτη άδεια το 2009) για το πρώτο service, 2 1/2 ώρες μέσα (για να χρεώσει και αντίστοιχα τόσες εργατώρες); Απαιτούσε τόσο πολύ χρόνο η όλη διαδικασία; Είσαι τόσο πολύ σίγουρος πως επί 2 1/2 ώρες το έλεγχαν και ασχολούνταν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή απλά το είχαν παρατημένο εντός του συνεργείου μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος που ήθελαν;
Υπήρχε περίπτωση αυτοκίνητο λίγων μηνών, να κάνει service σε κάποιο σοβαρό συνεργείο, και να μη βγει στην τρίχα όταν τελειώσει το καθιερωμένο service και γίνουν όλες οι διαδικασίες; Ποιος ο λόγος να σε χρεώνει παραπάνω εργατικά για επιπλέον χρόνο (που δεν ήταν απαραίτητος);
*edit : αφαιρέθηκε το quote του Ευγένιου που περιείχε έκφραση που διέγραψε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
.Ο ανθρωπος ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας.
Γιατί είναι απατεώνας,σε έκλεψε?
Αυτός θα κάνει 4 service την ημέρα σωστά και υπεύθυνα,θα βγουν τα αμάξια από μέσα στην τρίχα και θα πληρωθεί,αν δεν σου αρέσει πάνε σε συνεργείο που μπαίνουν 50 αμάξια την ημέρα με 3 ευρώ service το καθένα και να μαζεύετε τα προβλήματα στο δρόμο μετά.υπάρχει και η μέση λύση ξέρεις...
απατεώνας δεν είναι, είναι όμως προκλητικός σε δύσκολους καιρούς... ακου εκεί να μάθει ο έλληνας... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτός θα κάνει 4 service την ημέρα σωστά και υπεύθυνα,θα βγουν τα αμάξια από μέσα στην τρίχα και θα πληρωθεί,αν δεν σου αρέσει πάνε σε συνεργείο που μπαίνουν 50 αμάξια την ημέρα με 3 ευρώ service το καθένα και να μαζεύετε τα προβλήματα στο δρόμο μετά.Tον γνωριζεις ή κρινεις την δουλεια του βασει τιμης?
Αποκλειεις το ενδεχομενο να υπαρχει συνεργειο με πιο προσιτες τιμες που να κανει την ιδια (ή καλυτερη) δουλεια? -
εγω φιλε ειμαι μαστορας 15 χρονια και ξερω τι κανωΟπου ακους πολλα κερασια... Προτιμω εναν νεο με ορεξη και γνωσεις , παρα ενα 'παλιο' που 'ξερει τι κανει'.
Ο φίλος Evgenios, ΠΑΡΑΝΟΜΑ φερόμενος, έγραψε ότι έγραψε. Το πράγμα θα έχει συνεχεία, εκτός εάν διαγραφή η με σκούρα γράμματα παράγραφος.
Που ακριβως παρανομισε? Επειδη εγραψε οτι πληρωσε πολλα? Ψεματα ειπε?
-
Μακαρι να ηταν ετσι οπως τα λες.Και εγω μαζι σου αν ηταν ετσι.Αλλα αν δεις τι μηχανικους εχουν απλα θα παθεις πλακα.Βαζουν τα παιδακια τα 17χρονα απο τον ΟΑΕΔ να αλλαζουν λαδια και δεν ξερουν καν ποσο να βαλουν στο καθε κινητηρα.
Με το ματι το βαζουν.Μια φορα ειχα 1 λιτρο πανω απο το κανονικο .Και μολις πηγα εκει να του το πω ερχεται ο αρχιμαστορας και μου λεει:'' εγω φιλε ειμαι μαστορας 15 χρονια και ξερω τι κανω , αυτη ειναι η δουλεια μου''.Μολις ομως του πεταξα το manual που ελεγε : oil should never exceed the max sign , το μουγκωσε.Και ειναι και μαστορας 15 χρονια γαμωτο...Το αλλο που μου αλλαζουν λαδια με το μηχανημα και οχι σηκωνοντας το αμαξι για να αφησουν τα λαδια να τρεξουν επειδη βαριουνται , πως το βλεπεις?
Πιστευεις πραγματικα πως αυτη η εργασια αξιζει 400 ευρω(εισαι μηχανικος απο οσο ξερω)?
Φιλικα παντα
Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα:
Το προβλημα στην Πατρα ειναι οτι εχει μονο μια επισημη αντιπροσωπεια FIAT.Δεν ειναι οπως στην Αθηνα που υπαρχουν 6 και ο ανταγωνισμος δεν επιτρεπει στις τιμες να ανεβουν.
Ευγένειε ρώτησες τελική τιμή πριν πας? Αν όχι είσαι από την αρχή πολύ φάουλ... Δεν είναι εποχές για χουβαρντοσύνες.
Δεν υπάρχουν συνεργεία στην πάτρα με άδεια λειτουργίας και σωστους ΤΕΧΝΙΤΕΣ (το μηχανικός άστω είναι για άλλη φάρα). Μπορείς να πας σε οποιοδήποτε συνεργείο αρκεί να έχει άδεια λειτουργίας. Η εγγυησή σου ισχύει κανονικά.
Το αντίστοιχο σέρβις σε μπράβο 120 φίλης μου πήγε 130ε χωρίς εκπτώσεις κλπ... νομίζω αξίζει να έρθεις ακόμα και αθήνα -
130 με ολα μεσα; Και τα μπουζι;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ευγένειε ρώτησες τελική τιμή πριν πας? Αν όχι είσαι από την αρχή πολύ φάουλ
+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
130 με ολα μεσα; Και τα μπουζι;τώρα θα το άλλαζα. φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα , φίλτρο γύρης, λάδια και εργασία
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?