-
Ο χρήστης bakosv έγραψε:
Εχω ένα Toyota Yaris 1.3 του 2004.
Τον 1ο χρόνο το πήγα σε αντιπρόσωπο και επειδή παρακολούθησα από κοντά την ποιότητα της εργασίας (μαθητευόμενοι σχεδόν όλοι) την οποία πλήρωσα χρυσή αποφάσισα να μην ξαναπάω και με το ρίσκο να μην έχω την εγγύηση. Στη συνέχεια άλλαζα τα λάδια, φίλτρα, τακάκια σε ένα συνεργείο που ήξερα ότι κάνει καλή δουλειά αλλά πάντα ήμουν παρών. Το 'μεγάλο' σέρβις το έκανα φέτος (!) στα 55.000 χλμ, άλλαξα μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας, λάδια συνθετικά Castrol Magnatec και φίλτρο λαδιού και πλήρωσα 135 ευρώ.
Υπολόγισα ότι γλίτωσα πάνω από 500 ευρώ σε 3 χρόνια αλλά πάντα με το ρίσκο της έλλειψης της εγγύησης...καλα ξηγηθηκες.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έκανα το μεγάλο στα 55.000 χλμ γιατί όλα σχεδόν τα χλμ ήταν στην εθνική και τα μπουζί για παράδειγμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (ο μηχανικός το έλεγε). Ποιος ο λόγος να τα αλλάξω; Όλοι οι έλεγχοι γίνοταν από το μηχανικό βέβαια, πέρασε και κτεο, οπότε θεώρησα ότι είναι όλα είναι οκ. Δεν ξέρω κάθε πότε συστήνει η Toyota να αλλάχτούν τα μπουζί αλλά πιστεύω ότι άμα κάτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν πρέπει να το αλλάξουμε.
Δεν μιλάω μόνο για τα μπουζί. Αν σε άφηνε στην άκρη στην Εθνική να δω τί θα έλεγες του μάστορα, τέλος πάντων εσύ αποφασίζεις
οτι του είπα κι εγω που ήταν καινούργια και κάνανε και τα σερβις τους...
Γκαντεμια!!! αυτό θα του λέγανεΔεν θέλω να το παίξω πονηρός απλά επειδή τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά προσπαθώ να κάνω οικονομία. Όπως ανέφερε φίλος του Forum (RX8_drifter) και στην αντιπροσωπεία τα ίδια κάνουν στα μεγάλα σερβις. Όταν πήγα το δικό μου τον 1ο χρόνο έβλεπα τι κάναν στα άλλα (και πως τα κάναν..) που περνάγαν μεγάλο σέρβις και επειδή έχω κρίση αποφάσισα να μην ξαναπάω.
Επίσης παρατήρησα ότι άμα βρουν κάποιον που είναι τελείως άσχετος του αλλάζουν πράγματα που δεν χρειάζεται. Άκουσα με τα αυτιά μου να λένε σε γυναίκα που είχε αυτοκίνητο 2 ετών ότι καλό είναι να της αλλάξουν τα υγρά (φρεον) του κλιματιστικού που δούλευε μια χαρα και φυσικά συμφώνησε και τα πλήρωσε μάλαμα... Εξάλλου πήρα Toyota λόγω του ότι είναι αξιόπιστα και όχι λόγω του ότι στα προσέχουν στην αντιπροσωπεία και γι'αυτό δεν χαλάνε.. Στην υπόλοιπη Ευρώπη που δεν υπάρχει 6ετής εγγύηση λέτε να χαλάνε πιο εύκολα;Y.Γ. Παλιά είχα ένα Seat και όποτε το πήγαινα στα επίσημα για σέρβις όλο και κάτι μου βρίσκαν που έπρεπε να αλλαχτεί μου το αλλάζαν και μετά χάλαγε κάτι άλλο (ηλεκτρονική, τρόμπα νερού κά) που δεν το είχαν εντοπίσει στο σέρβις βέβαια και με άφηνε στο δρόμο...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Υπάρχουν τα εξής είδη συνεργείου:
-κυρΜπάμπης που ασχολείται με τα πάντα
-εξειδικευμένο σε μοντέλα κάποιας εταιρείας
-εξουσιοδοτημένο απ το δίκτυο της εταιρείας
-αντιπροσωπεία της εταιρείαςΥπάρχει άλλο ένα το ΄΄Μόνος μου΄΄ φθηνό και αγαπάει το αυτοκίνητο σαν.... δικό του
-
Εγώ στο αυτοκίνητο βγάζω τα μπουζί, ρυθμίζω το διάκενο και τα καίω με το καμινέτο για να φύγει η καρβουνίλα. Αν η ακίδα δέν είναι υπερβολικά φαγωμένη δέν έχει πρόβλημα και θα αντέξουν άλλα τόσα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ στο αυτοκίνητο βγάζω τα μπουζί, ρυθμίζω το διάκενο και τα καίω με το καμινέτο για να φύγει η καρβουνίλα. Αν η ακίδα δέν είναι υπερβολικά φαγωμένη δέν έχει πρόβλημα και θα αντέξουν άλλα τόσα χιλιόμετρα.σας έχω πεί καθηγητής μου στις υψηλές τάσεις τί μας έλεγε (υπερβάλλοντας ελαφρώς αλλά το νόημα παραμένει )?
όποιος αλλάζει μπουζί κάθε 10.000 είναι μ@λακας
όταν του είπα ναι, αλλά σε συγκεκριμένα αμάξια ειδικά στα βελτιωμένα υπάρχει θέμα, μου λέει δε μας γ@ματε οι καυλόγκαζοι
-
fiat 500, ετησιο service με 6600 περιπου χλμ
Αλλαγη φιλτρο: 9 ευρω
λαδι agip evolution 5/40: 44ευρω (δεν θα επρεπε να μου βαλουν selenia?)
καρτα καυσαεριων: 9,6 ευρω
σερβις λιπανσεως (προφανως τα εργατικα): 37ευρω
Συνολο: 100 ευρωΜεσα σε 1 ωρα περιπου το αμαξι ηταν ετοιμο.
-
double post
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
fiat 500, ετησιο service με 6600 περιπου χλμ
Αλλαγη φιλτρου: 9 ευρω
σερβις λιπανσεως (προφανως τα εργατικα): 37ευρωΜεσα σε 1 ωρα περιπου το αμαξι ηταν ετοιμο.
Τα selenia καίγονται πολύ εύκολα, αν είχες και παλιό αμάξι θα το καταλάβαινες αμέσως, αλλά θεωρώ και στα καινούρια θα συμβαίνει σε κάποια αναλογία.
Καλό λάδι να είναι, δεν χρειάζεται να είναι από τα ακριβά.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ στο αυτοκίνητο βγάζω τα μπουζί, ρυθμίζω το διάκενο και τα καίω με το καμινέτο για να φύγει η καρβουνίλα. Αν η ακίδα δέν είναι υπερβολικά φαγωμένη δέν έχει πρόβλημα και θα αντέξουν άλλα τόσα χιλιόμετρα.
σας έχω πεί καθηγητής μου στις υψηλές τάσεις τί μας έλεγε (υπερβάλλοντας ελαφρώς αλλά το νόημα παραμένει )?
όποιος αλλάζει μπουζί κάθε 10.000 είναι μ@λακας
όταν του είπα ναι, αλλά σε συγκεκριμένα αμάξια ειδικά στα βελτιωμένα υπάρχει θέμα, μου λέει δε μας γ@ματε οι καυλόγκαζοι
Έχει δίκιο ο καθηγητής σου, στα περισότερα αυτοκίνητα αρκεί μια ρύθμιση διάκενου, αλλά κλέφτες θα γίνουν τα συνεργεία?
Για τα βελτιωμένα δέν ξέρω αλλά ούτε εκεί είναι λογικό να τα χαλάει πολύ γρήγορα. Πιθανόν σε κάποια η φθορά να προέρχεται απο λιώσιμο της ακίδας απο υψηλές θερμοκρασίες οπότε το πρόβλημα λύνεται βάζοντας ψυχρότερα μπουζί
Θυμάμαι στο μηχανάκι μου (R6), μετά απο 10000 χιλιόμετρα στα μπουζί απλά δέν είχε μείνει ίχνος ακίδας. Όταν τα άλλαξα ήταν σαν να πήρε +20 άλογα. Το μηχανάκι δουλεύει στις διπλάσιες με τριπλάσιες στροφές σε σχέση με το αυτοκίνητο, οπότε τα μπουζί κάνουν τους διπλάσιους με τριπλάσιους σπινθηρισμούς στα ίδια χιλιόμετρα.
-
Δνε κάνω τον έξυπνο, αλλά έχετε δει σπασμένο/λυωμένο μπουζί; Δλδ. για 15 ευρώ η 4άδα ποιος ο λόγος να παιζεις με τον κινητήρα του αυτοκινήτου; Μην πας σε αντιπροσωπεία, πήγαινε στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς και με ένα 20ράκι κάθε 15-20Κ είσαι ΟΚ
-
στα 60.000 χιλιομετρα για audi a3 2000cc , ξερει κανενας ποσο παει στο περιπου?και τι εργασιες περιλαμβανει (εκτος απο λαδια)
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
fiat 500, ετησιο service με 6600 περιπου χλμΑλλαγη φιλτρο: 9 ευρω
σερβις λιπανσεως (προφανως τα εργατικα): 37ευρω
Συνολο: 100 ευρωΜεσα σε 1 ωρα περιπου το αμαξι ηταν ετοιμο.
Εγω πληρωσα για τα ιδια ακριβως πραγματα 90 περιπου ευρω για την 525 που περνει 6 λιτρα λαδι...Και αλλαξα και τα λαδια 'εθελοντικα' στα 10000 ...Δεν υπαρχει χρονικο οριο.Κανονικα επρεπε να παω για λαδια σε αλλα 12000χμ.
Πολυ ακριβη συντηρηση για αυτοκινητο τετοιας τιμης. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τα selenia καίγονται πολύ εύκολα, αν είχες και παλιό αμάξι θα το καταλάβαινες αμέσως, αλλά θεωρώ και στα καινούρια θα συμβαίνει σε κάποια αναλογία.
Καλό λάδι να είναι, δεν χρειάζεται να είναι από τα ακριβά.
ε? Τι εννοεις καιγονται? Γιατι και γω παλιο καρουλι εχω με Selenia...
-
Γενικεύεις όταν λες ότι τα selenia καίγονται.
Ακόμα και τα ακριβά selenia καίγονται περισσότερο από άλλες μάρκες; -
τι καιγονται ρε.
εγω τα βαζω σε δυο παλια ,το ενα τουρμπατο και δεν καιγονται.
δλδ καιγονται αλλα οσο πρεπει. -
Για ποια σελενια μιλάς;
Φίλος μου έλεγε ότι έχουν διαφορά τα κόκκινα από τα μαύρα. Εσύ τα βρίσκεις ίδια;Έβαλες άλλη μάρκα και έχεις παρόμοια κατανάλωση;
-
Όσον αφορά τα selenia εγώ βάζω τα 20κ της Alfa σε punto του 2000 με 185.000km και δεν έχω παρατηρήσει να καίγονται,να σημειωθεί ότι τα αλλάζω κάθε 15.000km περίπου
-
Selenia χρυσό έβαζα σε Lancia Y10 1.1 (το αμάξι της φοτό), συμπλήρωνα περίπου ένα μισόλιτρο κάθε δίμηνο. Μετα έβαλα κάτι φθηνά και για ένα εξάμηνο έιχε πέσει η στάθμη κάνα πόντο, αλλά διατηρούνταν εντός ορίων.
Το αμάξι σύνολο πρέπει να έπερνε 2 - 2 1/2 λίτρα λάδι.Ναι γενικά δεν ήταν ο καλύτερος κινητήρας, αλλά αυτό παρατήρησα στην δική μου περίπτωση.
-
κι εγώ έβαζα selenia στο Υ μου (1999) συνεχώς έως την τελευταία αλλαγή στα 218.000 που έβαλα Cyclon γιατί δουλεύει εκεί ο κουνιάδος μου και τα παίρνει χοντρική. Ξέρει κανείς αν έκανα πατάτα? Και ξέρει κανείς να βοηθήσει πόσο μπορούν να με πάνε? Selenia άλλαζα κάθε 7.500.
-
Ο χρήστης nikoskyr έγραψε:
κι εγώ έβαζα selenia στο Υ μου (1999) συνεχώς έως την τελευταία αλλαγή στα 218.000 που έβαλα Cyclon γιατί δουλεύει εκεί ο κουνιάδος μου και τα παίρνει χοντρική. Ξέρει κανείς αν έκανα πατάτα? Και ξέρει κανείς να βοηθήσει πόσο μπορούν να με πάνε? Selenia άλλαζα κάθε 7.500.Εχεις φτασει +218000 χλμ με αυτα τα λαδια και ανησυχεις;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?