-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχεις απόλυτο δίκιο.... Αλλά αν πας λίγες σελίδες πίσω, ένας κάτοχος audi θεώρησε φυσιολογικά τα 400€ για το ετήσιο service, με 150€ εργατικά για μια αλλαγή λαδιών και φίλτρων!!! Με τη λογική ότι αμάξι είναι 30.000€. Φταίνε άρα μόνο αυτοί ή φταίμε και εμείς που δε μιλάμε;
Πάντως αν στο MX-5 μου ζητήσουν ποτέ τόσα για λάδια-φίλτρα θα το βάλω φωτιά....Sorry,ρε φίλε μήπως θα έπρεπε να σε φωνάξω για σύμβολο επί τον οικονομικών μου και σύμβουλο για το που πρέπει να φωνάζω ή όχι?
Λες να είμαστε χθεσινοί στην πιάτσα εμείς και δεν ξέρουμε από οικονομία?
Όταν όλοι σου κόβουν 3,000 Euro στην αγορά του καινούργιο αυτοκινήτου και αυτός 5,000 μετά από πίεση και διαπραγματεύσεις, δεν μετράει?
Όταν σου κάνουν το service των 15,000χλμ δωρεάν ή όταν σου δίνουν το τεστ drive A4 δωρεάν για να κάνεις ταξίδι δεν είναι σωστοι?
Ή μήπως πρέπει να πηγαίνω για service στην Λαμία και το Ναύπλιο?
Εσύ νομίζεις ότι υπάρχουν συνεργεία που δουλέυουν 1 ώρα στο αμάξι σου και θα βγάλουν 20 και 30 euro κέρδος?
Εσύ θα άνοιγες συνεργείο για 50 euro έσοδο το αυτοκίνητο σε κάθε service? Ούτε τα λεφτά για τις ταμπέλες δεν θα έβγαζες!
Να ξέρεις ότι το κάνουν κάποια συνεργεία για 50 Euro κέρδος το service, αλλά αν πας το αμάξι σου και είσαι άγνωστος θα σου κάνουν αποψίλωση τα μισα ανταλλακτικά και θα φύγεις με τα μεταχειρισμένα του προηγούμενου χαρούμενος ότι γλύτωσες και καλά 100 Euro.
Σε οποιοδήποτε συνεργείο πηγαίνεις υπάρχει τιμολόγιο εργασιών και ανταλλακτικών εγκεκριμμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δεν σε υποχρεώνεις κανένας.
Έχει καμιά δεκαρία εξουσιοδοτημένα στην Αθήνα και κρίνω ότι είναι το καλύτερο. Αν δεν θέλεις απλά δεν αγοράζεις το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο
Σιγά μην κάτσω να κάνω πιέσεις για 50 Euro. Στην αγορά όμως που με ενδιέφερε και ήταν μεγαλύτερο το ποσό πίεσα και έσωσα 2,000 Euro επιπλέον την στιγμή που η Karenta δεν έκανε καμμία μείωση.Τέλος, για να πληρώνω 400 και να μην γκρινιάζω και να είμαι ευχαριστημένος, παει να πει ότι δεν μου λείπουν και εγώ τα έχω εισπράξει από τις υπηρεσίες μου χρεώνοντας ανάλογα τους 'πελάτες'.
Βλέπω κόσμο να γκρινιάζει για 50 και 100 Euro στο service του αυτοκινήτου του, που έχει να κάνει με την ασφάλεια του, και να μην τον χαλάει να τα ξοδέυει αλόγιστα σε άλλες βλακείες. -
Θα συμφωνήσω. Αν η δουλειά γίνεται σωστά τότε δεν τίθεται θέμα για 50 πάνω 50 κάτω.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Sorry,ρε φίλε μήπως θα έπρεπε να σε φωνάξω για σύμβολο επί τον οικονομικών μου και σύμβουλο για το που πρέπει να φωνάζω ή όχι?
Λες να είμαστε χθεσινοί στην πιάτσα εμείς και δεν ξέρουμε από οικονομία?
Όταν όλοι σου κόβουν 3,000 Euro στην αγορά του καινούργιο αυτοκινήτου και αυτός 5,000 μετά από πίεση και διαπραγματεύσεις, δεν μετράει?
Όταν σου κάνουν το service των 15,000χλμ δωρεάν ή όταν σου δίνουν το τεστ drive A4 δωρεάν για να κάνεις ταξίδι δεν είναι σωστοι?
Ή μήπως πρέπει να πηγαίνω για service στην Λαμία και το Ναύπλιο?
Εσύ νομίζεις ότι υπάρχουν συνεργεία που δουλέυουν 1 ώρα στο αμάξι σου και θα βγάλουν 20 και 30 euro κέρδος?
Εσύ θα άνοιγες συνεργείο για 50 euro έσοδο το αυτοκίνητο σε κάθε service? Ούτε τα λεφτά για τις ταμπέλες δεν θα έβγαζες!
Να ξέρεις ότι το κάνουν κάποια συνεργεία για 50 Euro κέρδος το service, αλλά αν πας το αμάξι σου και είσαι άγνωστος θα σου κάνουν αποψίλωση τα μισα ανταλλακτικά και θα φύγεις με τα μεταχειρισμένα του προηγούμενου χαρούμενος ότι γλύτωσες και καλά 100 Euro.
Σε οποιοδήποτε συνεργείο πηγαίνεις υπάρχει τιμολόγιο εργασιών και ανταλλακτικών εγκεκριμμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δεν σε υποχρεώνεις κανένας.
Έχει καμιά δεκαρία εξουσιοδοτημένα στην Αθήνα και κρίνω ότι είναι το καλύτερο. Αν δεν θέλεις απλά δεν αγοράζεις το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο
Σιγά μην κάτσω να κάνω πιέσεις για 50 Euro. Στην αγορά όμως που με ενδιέφερε και ήταν μεγαλύτερο το ποσό πίεσα και έσωσα 2,000 Euro επιπλέον την στιγμή που η Karenta δεν έκανε καμμία μείωση.Τέλος, για να πληρώνω 400 και να μην γκρινιάζω και να είμαι ευχαριστημένος, παει να πει ότι δεν μου λείπουν και εγώ τα έχω εισπράξει από τις υπηρεσίες μου χρεώνοντας ανάλογα τους 'πελάτες'.
Βλέπω κόσμο να γκρινιάζει για 50 και 100 Euro στο service του αυτοκινήτου του, που έχει να κάνει με την ασφάλεια του, και να μην τον χαλάει να τα ξοδέυει αλόγιστα σε άλλες βλακείες.Σου είπα εγώ ρε φίλε ότι θέλω να γίνω οικομικός σου σύμβουλος ή γενικότερα σύμβουλός σου;;
Δεν με νοιάζει τι κάνεις με τα λεφτά σου. Φάτα, κάψτα, δώστα στην audi, ή ότι θέλεις.
Απλά είπα ότι και άλλοι. Ότι 400€ για το επίσημο τυπικό service είναι πολλά.
Όσο για τα μτχ ανταλλακτικά, στο χώρο αναμονής μπορείς να δεις τι γίνεται. όταν δε σου επιστρέφουν και το χρησιμοποιημένα ανταλλκτικά τότε όλα οκ.
Ένα audi των 30.000€ πήρες, όχι cayenne turbo -
Στην θεωρεία είναι όλοι άσσοι!
Γκρινιάζουν για τις τιμές στα service ενώ έχουν πληρώσει προκαταβολικά 10 service και ας κάνουν τελικά μόνο τα 5.
Όταν όμως σας πουλάνε τα Ιαπωνικά και Αμερικάνικα μοντέλα με συνναλαγματικές διαφορές που βαρύνουν τους πελάτες με 30% και βάλε στην τιμή των αυτοκινήτων τότε για δεν μιλάτε και δεν κάνετε αντάρτικο?
Eur/JPY 12/00 στο 106.80
Eur/ JPY 07/08 στο 170.00
Πόσο μειώθηκαν οι τιμες στην πενταετεία στα καινούργια ιαπωνικά?Eur/usd 12/00 0.9588
Eur/usd 07/08 1.6000
Πόσο μειώθηκαν οι τιμές στα Cherokee είπαμε?Ξέρω καλά εκ των έσω πως τρώνε τα λεφτάκια από τα καινούργια ιαπωνικα και αμερικάνικα οι γενικοι εισαγωγείς με τα ζουμερά budget πάνω σε συναλλαγματικές διαφορές.
Βγάζουν τόσα πολλά από την αγορά και μόνο του αυτοκινήτου προκαταβολικά που τους περισεύουν και για άτοκο και για δωρεάν service και για 7χρονη και 10χρόνη εγγύηση.Όταν αφήνεις λοιπόν με το καλημέρα 3,000 στην αντιπροσωπεία και γλυτώνεις 100 euro το χρόνο στο service γιατί να είσαι χαρούμενος?
Δεν σας έπιασε ποτέ η σκέψη γιατί η BMW, η Merc, το VAG, η Ford, η Opel, η Alfa κλπ σαν ευρωπαίοι δεν δίνουν 7χρόνια εγγύηση και δωρεάν service?
Στο Μχ-5 δίνεις τα ίδια σε κάθε service απλά δεν το έχεις υπολογίσει
-
- Αντίστοιχες τιμές έχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όχι μόνο στην Ελλάδα . Με τις απαραίτητες διαφορές λόγο ταξινόμισης στην Ελλάδα όλων όμως των αυτοκινήτων. Άρα όλοι οι αντιπρόσωποι των Ιαπωνικών είναι κλέφτες. Πανευρωπαϊκά.
2.Δεν ξέρω για όλα τα Αμερικάνικα, αλλά το Cherokee 2.5 to 2002 το πλήρωσε ο ξαδερφός μου σχεδόν 50.000€. Πέρυσι πουλιόταν 35.000€ - Η volvo έδινε 10 χρόνια δωρεάν service-ανταλλακτικά-αναλώσιμα. Ευρωπαϊκή δεν είναι; Επίσης 7000€ έκπτωση στα s60. Άρα είχε και αυτή ένα υπερκέρδος.
Η bmw, η mercedes κλπ γιατί να δώσουν δώρα τέτοιου είδους. Ο κόσμος τα ακριβοπληρώνει ούτως ή άλλως. Απευθύνονται και σε άλλο κοινό.
Και ο αδεφός μου έχει ένα 2.0 fsi passat. Σε βενζινάδικο βρήκα τα λάδια που του έβαλαν στην ΕΤΕΑ σχεδόν στη μισή τιμή.. Γιατί;;
- Αντίστοιχες τιμές έχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όχι μόνο στην Ελλάδα . Με τις απαραίτητες διαφορές λόγο ταξινόμισης στην Ελλάδα όλων όμως των αυτοκινήτων. Άρα όλοι οι αντιπρόσωποι των Ιαπωνικών είναι κλέφτες. Πανευρωπαϊκά.
-
Εδώ cpp γενικεύεις.
α. Κατ' αρχήν το ότι είναι ιαπωνική η φίρμα ενός αυτοκινήτου δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ιαπωνικό. Μπορεί π.χ. να φτιάχνεται στην ευρώπη και η ιαπωνική προστιθέμενη αξία του να είναι πολύ μικρότερη της συνολικής.
β. Νομίζεις ότι π.χ. το MX-5 είχε σε γιεν την ίδια τιμή CIF το 2000 και την ίδια το 2008 ? ή αντίστοιχα το Cherokee? Οι τιμές CIF πάνε χεράκι χεράκι με τις εκάστοτε ισοτιμίες. Κάποια στιγμή μπορεί να βολευτείς, κάποια άλλη να χάσεις. Ρουλέτα είναι, το ξέρω εκ των έσω με εισαγωγές σε γιεν την δεκαετία του 1990 σε μικρή ιαπωνική αντιπροσωπεία. Αυτά έχουν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Διαφορές υπάρχουν επίσης και στην αρχή και στο τελείωμα ενός μοντέλου και εκεί γίνεται ΄΄πανηγύρι'' μερικές φορές.
γ.Το ότι κάποιοι ευρωπαίοι δεν δίνουν μεγάλες εγγυήσεις ή δωρεάν σέρβις έχει να κάνει πρωτίστως με το σχέδιο μάρκετινγκ κάθε εταιρείας και σε κάποια περίπτωση από αυτές που αναφέρεις ΚΑΙ με την τραγική τους αξιοπιστία σε μεγάλες στατιστικές. Και η αρκετά ευρωπαική Volvo π.χ. έχει ξεκινήσει εσχάτως τα δώρα και τα δωρεάν.Το βασικό οικονομικό στοιχείο σε κάθε προιόν, όχι μόνο στο αυτοκίνητο αλλά εξόχως και σε αυτό, είναι το κόστος ζωής κοινώς life cycle cost. Εκεί πρέπει να εστιάζει κανείς στους οικονομικούς του υπολογισμούς και δεν είναι καθόλου εύκολο.
-
γενικεύει αλλά επρεπε να υπάρχει διόρθωση. Οχι να αγοράζουμε συνέχεια άκριβά και να πληρώνουν σε γεν.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εδώ cpp γενικεύεις.
α. Κατ' αρχήν το ότι είναι ιαπωνική η φίρμα ενός αυτοκινήτου δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ιαπωνικό. Μπορεί π.χ. να φτιάχνεται στην ευρώπη και η ιαπωνική προστιθέμενη αξία του να είναι πολύ μικρότερη της συνολικής.
β. Νομίζεις ότι π.χ. το MX-5 είχε σε γιεν την ίδια τιμή CIF το 2000 και την ίδια το 2008 ? ή αντίστοιχα το Cherokee? Οι τιμές CIF πάνε χεράκι χεράκι με τις εκάστοτε ισοτιμίες. Κάποια στιγμή μπορεί να βολευτείς, κάποια άλλη να χάσεις. Ρουλέτα είναι, το ξέρω εκ των έσω με εισαγωγές σε γιεν την δεκαετία του 1990 σε μικρή ιαπωνική αντιπροσωπεία. Αυτά έχουν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Διαφορές υπάρχουν επίσης και στην αρχή και στο τελείωμα ενός μοντέλου και εκεί γίνεται ΄΄πανηγύρι'' μερικές φορές.
γ.Το ότι κάποιοι ευρωπαίοι δεν δίνουν μεγάλες εγγυήσεις ή δωρεάν σέρβις έχει να κάνει πρωτίστως με το σχέδιο μάρκετινγκ κάθε εταιρείας και σε κάποια περίπτωση από αυτές που αναφέρεις ΚΑΙ με την τραγική τους αξιοπιστία σε μεγάλες στατιστικές. Και η αρκετά ευρωπαική Volvo π.χ. έχει ξεκινήσει εσχάτως τα δώρα και τα δωρεάν.Το βασικό οικονομικό στοιχείο σε κάθε προιόν, όχι μόνο στο αυτοκίνητο αλλά εξόχως και σε αυτό, είναι το κόστος ζωής κοινώς life cycle cost. Εκεί πρέπει να εστιάζει κανείς στους οικονομικούς του υπολογισμούς και δεν είναι καθόλου εύκολο.
Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέριες αλλά όλα (έχω δει τα 8 στα 10) budgeting από Japan και USA έχουν 30% περιθώριο σε συναλλαγματικές ισοτιμίες!
Είδες πολλές φορές την τελευταία 10ετία αυτή η ρουλέτα να έχει βγει υπέρ του τελικού καταναλωτή?
Win - win scenario είναι γιατί η κρατάνε σταθερή την τιμή ήτην αυξάνουν αν πάει χάλια η ισοτιμία.
Τώρα αυτό για τα εργοστάσια της ευρώπης που ήμουν σίγουρος ότι θα το αναφέρεις, στα κεντρικά στην Ιαπωνία και την Αμερική ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελληνική Αγορά και τιμολογούν και αυτά σε JPY ή USD.
Τα κόστη παραγωγής - κέρδη σε ξένες χώρες να hedgάρουν από τα κεντρικά και δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το αν και πόσ θα πουλήσουν τα μοντέλα στην Ελλαδά.Επιμένω ότι έχουν βγάλει τρελά λεφτά.
Απόδειξη αυτού, είναι ότι υπάρχει arbitrage στο να φέρεις μόνος σου καινούργιο ιαπωνικό ακόμα από άλλη χώρα της Ευρώπης.
Δεν αγοράζω συνειδητά Japan και USA. -
cpp με τη λογική σου αυτοί που εισάγουν εμπόρευμα τιμολογημένο σε δολλάρια ή γιεν πάντα είναι κερδισμένοι τουλάχιστον στην euroland αφού μπορούν κάνοντας τις τιμές λάστιχο, να τιμολογούν κατά το δοκούν, και να κερδίζουν πάντα. Πράγματι το κάνουν μέχρι ένα σημείο αλλά δεν υπερβαίνουν κάποια όρια τα οποία θέτει ο άμεσος ανταγωνισμός τους γιατί αλλιώς θα χάσουν πωλήσεις και θα τους μείνει εμπόρευμα.
Με την ίδια λογική, στην αμερική που το εθνικό νόμισμα είναι το δολλάριο, τα ευρωπαικά αυτοκίνητα θα τα πηγαίνουν πάντα καλά γιατί εισάγονται και τιμολογούνται σε συνάλλαγμα και παίζουν αντίστοιχα με τις ισοτιμίες. Είναι ο αντικατοπτρισμός της κατάστασης στην euroland, το κάνουν στην ευρώπη δεν θα το κάνουν οι αμερικάνοι που είναι μετρ στις συναλλαγές? Όμως ενάντια στη λογική σου τα ευρωπαικά είναι πλέον μόνο το 7% της αγοράς ενώ πριν από 15 χρόνια ήταν 15% και σ' αυτό φταίει κυρίως (αν όχι μόνο) ότι το ευρώ πήγε στα ύψη.
Επίσης με την ίδια λογική, τουλάχιστον τα τελευταία 6 χρόνια στην ελλάδα που έχουμε ευρώ, οι ιάπωνες και οι αμερικάνοι είναι διαρκώς κερδισμένοι γιατί παίζουν σε συνάλλαγμα πράγμα που δεν ισχύει αφού τα ποσοστά τους είναι τα ίδια για τους πρώτους και βελτιωμένα πανευρωπαικά για τους δεύτερους αλλά αυτό έχει άλλη εξήγηση (επιθετικότερο μάρκετινγκ, μαζικό brand relaunch).
Ξέρω αντιπροσωπεία στην ελλάδα , από τις ΠΟΛΥ μεγάλες, που το εμπορικό πλάνο της ήταν να κάνει όσο καλύτερες τιμές μπορούσε στην τιμή αγοράς και να είναι ''σκληρή'' στα σέρβις και στα ανταλλακτικά κερδίζοντας έτσι διαρκώς έδαφος αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το πετυχημένο μακρόχρονο πλάνο μάρκετινγκ που είχε υιοθετήσει. Εσχάτως άλλαξε στάση ακολουθώντας και αυτή κατά συρροήν τη μόδα των δωρεάν σέρβις και ανταλλακτικών.Όλα είναι θέμα ανταγωνισμού και πλάνου.Σαν καταναλωτής το να μην παίρνεις συνειδητά αμερικάνικα και ιαπωνικά λόγω της τιμολογιακής πολιτικής τους και των δωρεάν σέρβις είναι κάτι που δεν έχω ξανακούσει. Και επαναλαμβάνω το κάθε αυτοκίνητο, οικονομικώς εξεταζόμενο και μόνο, έχει ένα life cycle cost. Αν σε εξυπηρετεί, τι νόημα έχει η προέλευσή του? Και στο φινάλε αν το κάνουν και οι ευρωπαίοι αυτό, που το κάνουν ήδη κάποιοι, τότε τι αυτοκίνητο θα αγοράσεις? Κανένα?
-
Διορθώστε με ρε παιδιά, αλλά αν δε κάνω λάθος, ένας απ τους βασικούς λόγους που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξαγόρασε την αγγλική στην δεκαετία του ΄70 ήταν για να μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο του ακριβού γεν. Μου φαίνεται πολύ απλοποιημένα αυτά που γράφει ο ccp.
Περί απόφασης να μην αγοράζεις για να τιμωρήσεις τους εισαγωγείς πάω πασο
-
Ξεφυγε η συζητηση. Η αποψη μου ειναι και 400ε να δωσεις για απλο σερβις δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου κανουν σωστη δουλεια. Εγω παντοτε καθομαι εκει και βλεπω τι κανουν και αν βαζουν αυτα που πληρωσα να βαλουν.
Το σερβις που αναφερετε παραπανω νομιζω περιλαβανει λαδια/φιλτρο και οπτικο ελεγχο του αυτοκινητου. Αν εισαι εκτος εγγυησης μαλλον πεταμενα λεφτα ηταν.
Νομιζω οτι τα περισσοτερα γιαπωνεζικα αυτην την στιγμη ερχοντε απο Ευρωπαικα εργοστασια οποτε δεν πεζει τιποτε με το γιεν. Για μερικα που ερχοντε απο Ιαπωνια οι τιμες ισως ειναι στην Ελλαδα λιγο φουσκωμενες (πχ Σουμπαρου τα οποια πλασσαροντε σε ανωτερη κατηγορια απο οτι πχ στην Αμερικη) αλλα αλλα εχουν λογικες τιμες (πχ. ρχ-8).
-
Μια εμπειρία:
Σέρβις στη Σουηδία όπου ζούσα κόστιζε πολλαπλάσια από την Ελλάδα (εξουσιοδοτημένα και τα 2). Πρακτικά αυτό είναι που κάνει τους ξένους να πουλάνε τα αυτοκίνητά τους στην 4ετία. Γίνονται απίστευτα ακριβά στη συντήρησή τους.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Βλέπω κόσμο να γκρινιάζει για 50 και 100 Euro στο service του αυτοκινήτου του, που έχει να κάνει με την ασφάλεια του, και να μην τον χαλάει να τα ξοδέυει αλόγιστα σε άλλες βλακείες.Αν είχε να κάνει όντως με την ασφάλειά μας, τότε δε θα γκρίνιαζε κανείς. Αλλά δεν είναι και καμιά πυρηνική Φυσική το να αλλάξει κάποιος λάδια ή τακάκια ή φίλτρα, ώστε να τίθεται θέμα ασφάλειας. Και μόνος σου το κάνεις αν έχει παρέλθει η εγγύηση. Δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας.
-
το σερβις των 30000 εγινε σημερα στον Παπρα
το κοστος ανταλλακτικων (φιλτρο λαδιου, καμπινας, ροδελες κλπ) μαζι με εργασια (αλλαγη λαδιων κινητηρα, διαφορικου, φιλτρου καμπινας και γενικος ελεγχος) πηγε στα 180 ευρω.
Το λαδακι μου πηγε στα 66 ευρω για τον κινητηρα, ενω το λαδι του διαφορικου στα 18... -
δηλαδή σύνολο 250 και βάλε?
-
ναι.
τα λαδια διαφορικου και κινητηρα ηταν δικα μου. -
πολυ ακριβα σου πηγε,δυο ωρες εργασια ειναι το πολυ αυτα που σου εκανε .κανονικα παει30ευρω η ωρα επι δυο 60 ευρω.τωρα τα 180 ειναι κοροιδια σκετη ,μην ξαναπας.
-
Αφού λέει το παληκάρι ότι 180 τα εργατικά, μαζί με φίλτρα, ροδέλες κλπ..
250€ σύνολο μου ακούγετε normal, για ένα S2000. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Renault Scenic IIΙμάντας χρονισμού
Αλλαγή τακάκια εμπρός
Λάδια
Φίλτρα λαδιού, αέρος, βενζίνης
ΜπουζίΑρχική 960 κάτι €, με την έκπτωση 802€
Ξανά renault ούτε στον εχθρό μου.....
αρ γιου φακιν' νατς?
-
Ο χρήστης agnwstosx έγραψε:
Renault Scenic II
Ιμάντας χρονισμού
Αλλαγή τακάκια εμπρός
Λάδια
Φίλτρα λαδιού, αέρος, βενζίνης
ΜπουζίΑρχική 960 κάτι €, με την έκπτωση 802€
Ξανά renault ούτε στον εχθρό μου.....
αρ γιου φακιν' νατς?
Τίποτα, μα τίποτα δεν άλλαξε ...
Καινούρια δεν πουλάνε, οπότε στα παλιά ... χρυσορυχείο ο ιμάντας χρονισμού.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?