-
Πρόσφατα πήγα για σέρβις τα 2 αυτοκίνητα που οδηγώ. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η χαώδης διαφορά στο κόστος.
Για το VW Golf 1,6 IV μοντέλο 2002 το εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσε 500 ευρώ. Τιμή εξωφρενική αν και συμπεριελάμβανε το κόστος για τα τακάκια και το κόστος για ένα καθαρισμό (στο κινητήρα νομίζω στο injection) το οποίο όμως κόστισε μόλις 30 ευρώ.
Για το Renault Clio 1,2 16V μοντέλο 2001 πάλι σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσαν 250 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του κόστους για τα τακάκια, υαλοκαθαριστήρες και μια μικροφαναρτζίδηκη δουλειά.
Και τα 2 ήταν για τα 30.000χλμ, πρώτο σέρβις (λάδια στα 15.000χλμ. και για τα 2). Παλιότερα είχα ένα Saxo το οποίο έκανε σέρβις κάθε 7.500χλμ με κόστος ποτέ πάνω απο 200 ευρώ.
Πάντα προτιμώ εξουσιοδοτημένο σέρβις και τέτοιες διαφορές πίστευω είναι αδιανόητες. Εσείς πόσο πληρώνεται για το σέρβις του αυτοκινήτου σας? Σας φαίνονται δικαιολογημένες τέτοιες διαφορές?Υ.Γ. Γνωρίζω πως τα μη εξουσιοδοτημένα είναι φθηνότερα αλλά νομίζω οτι δεν προσφέρουν τα ίδια επίπεδα υπηρεσιών και αξιοπιστίας.
-
Πρόσφατα πήγα για σέρβις τα 2 αυτοκίνητα που οδηγώ. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η χαώδης διαφορά στο κόστος.
Για το VW Golf 1,6 IV μοντέλο 2002 το εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσε 500 ευρώ. Τιμή εξωφρενική αν και συμπεριελάμβανε το κόστος για τα τακάκια και το κόστος για ένα καθαρισμό (στο κινητήρα νομίζω στο injection) το οποίο όμως κόστισε μόλις 30 ευρώ.
Για το Renault Clio 1,2 16V μοντέλο 2001 πάλι σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα μου χρέωσαν 250 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του κόστους για τα τακάκια, υαλοκαθαριστήρες και μια μικροφαναρτζίδηκη δουλειά.
Και τα 2 ήταν για τα 30.000χλμ, πρώτο σέρβις (λάδια στα 15.000χλμ. και για τα 2). Παλιότερα είχα ένα Saxo το οποίο έκανε σέρβις κάθε 7.500χλμ με κόστος ποτέ πάνω απο 200 ευρώ.
Πάντα προτιμώ εξουσιοδοτημένο σέρβις και τέτοιες διαφορές πίστευω είναι αδιανόητες. Εσείς πόσο πληρώνεται για το σέρβις του αυτοκινήτου σας? Σας φαίνονται δικαιολογημένες τέτοιες διαφορές?Υ.Γ. Γνωρίζω πως τα μη εξουσιοδοτημένα είναι φθηνότερα αλλά νομίζω οτι δεν προσφέρουν τα ίδια επίπεδα υπηρεσιών και αξιοπιστίας.
-
-
Ο χρήστης Andreas_7 έγραψε:
Υ.Γ. Γνωρίζω πως τα μη εξουσιοδοτημένα είναι φθηνότερα αλλά νομίζω οτι δεν προσφέρουν τα ίδια επίπεδα υπηρεσιών και αξιοπιστίας.Μην ορκιζεσαι για αυτο...μετα απο τις απατες που εχω υποστει απο διαφορους μεγαλους εξουσιοδοτημενους στο Citroen Xantia που εχουμε, εχω στραφεί στα μη εξουσιοδοτημενα εδω και 100.000κμ (τωρα κοντευει τα 200.000) και ειμαι ευχαριστημενος με λογικο κοστος...
ΑΠλα πρεπει να βρεις ανθρωπο που να ξερει - και το αυτοκινητο σου να ειναι εκτος εγγυησης-.
-
500 ευρώ για τακάκια είναι εξωφρενικό ποσό. Το πιο ακριβό που έχω πληρώσει για το Santa Fe ήταν γύρω στα 300-400 ευρώ και περιελάμβανε αλλαγή στους 2 ιμάντες (και τα παρελκόμενά τους) και αλλαγή μπουζί.
-
500
Lancia Y 16v ...
service 30.000 χλμ.
λάδια selenia 10w-40- φίλτρα ,λαδιού, αέρα, βενζίνης, γύρης
75€ -
500!!! Πάρα πολλά για να δικαιολογηθούν με τα τακάκια!
Το Punto που είχα για 6 χρόνια (105000km) το πήγαινα σε μη εξουσιοδοτημένο. Το μέγιστο που πλήρωσα ήταν 300 ευρώ το οποίο όμως συμπεριλάμβανε και ολικό service του κλιματιστικού με αλλαγή μιας χαλασμένης βαλβίδας όπου έπρεπε να αλλαχτεί και το φρεον. Κανονκά έπαιζα στα 150 - 200. Στο εξουσιοδοτημένο μου κόστιζε αρκετά παραπάνω και ποτέ δεν έμεινα ευχαριστημένος
Στο Corolla που έχω τώρα δεν έχω κάνει ακόμα το πρώτο service. Για τα πρώτα λάδια πάντως που άλλαξα έδωσα 50 ευρώ. -
Καλημέρα σας,
Για Corolla TS το 1ο service στα 7500 (5λίτρα λάδια συνθετικά, φίλτρο λαδιού και εργασία) 80 €. Τιμή λογικότατη
-
€340 για 'μεγάλο' service Mercedes
-
Εγω πληρωνα 300€ καθε 15.000 χλμ για το Audi A3 σε επισημο συνεργειο και μετα 195€ σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Για το 307 εχω πληρωσει 250€ στον ελεγχο των 20.000χλμ
ενω το φθηνοτερο απο ολα ειναι το Renault 21 που το service κοστιζει περιπου 120 € σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης και αψογη εξυπηρετηση.
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλημέρα σας,Για Corolla TS το 1ο service στα 7500 (5λίτρα λάδια συνθετικά, φίλτρο λαδιού και εργασία) 80 €. Τιμή λογικότατη
Εκει υπολογιζω και εγω για το avensis μου, στην πρωτη αλλαγη των 7500χλμ που θα κανω σε λιγες μερες, βαση οτι το 1 λιτρο κανει 12ε
αρα 12*4=48, το φιλτρο περιπου 10-20 , και η εργασια, αρα γυρω στα 80ε.
Να σε ρωτησω κατι, τα αλλαξες Αθηνα ή καπου αλλου και που ? -
Το ακριβοτερο που εχω πληρωσει ειναι 680ε
Ειχα ενα ρενο κλιο 1400servise 100,000 χλμ στην ΠΛΑΜΑΡ στα Ιλισια
Εχουμε και λεμε ...αλλαξαν τα παρακατω
αντλια νερου
λαδια
φιλτρα
μπουζι
τακακια
'βαρελακια' στα πισω φρεναοταν πηγα να το παρω και μου ειπαν την τιμη τους εδωσα τα κλειδια και τους ειπα καλοριζικο ,στο χαριζω.
Φυσικα αυτο ηταν η χαριστική βολή , αμεσως μετα το πουλησα
-
Στο Avensis μου (2000 μοντελο) στα 60.000χλμ 235 ευρώ είναι ότι περισσότερο έχω δώσει.Στα 30.000 χλμ έδωσα 150 ευρω΄και στα 50.000 χλμ 148 ευρώ.Φυσικά είναι εξουσιοδοτημένο σερβις και γενικά μπορώ να πώ βλέποντας τα πιο πάνω ότι είναι λογικές τιμές
Λεωνίδας
-
Πρόσφατα με παρακάλεσε φίλος να πάω το αυτοκίνητό του για το service των 100.000 χλμ. γιατί δεν μπορούσε ο ίδιος.
Το πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και την άλλη μέρα που πήγα να το πάρω δεν πίστευα στα μάτια μου: 1.800 €
Το αυτοκίνητο ήταν Chrysler Stratus και μη φανταστείτε τίποτα τρομερές επισκευές. Τακάκια, λάδια, φίλτρα, ιμάντας χρονισμού, συντήρηση αυτόματου κιβωτίου κλπ.
Ευτυχώς που δεν πλήρωνα εγώ. -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Πρόσφατα με παρακάλεσε φίλος να πάω το αυτοκίνητό του για το service των 100.000 χλμ. γιατί δεν μπορούσε ο ίδιος.
Το πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και την άλλη μέρα που πήγα να το πάρω δεν πίστευα στα μάτια μου: 1.800 €
Το αυτοκίνητο ήταν Chrysler Stratus και μη φανταστείτε τίποτα τρομερές επισκευές. Τακάκια, λάδια, φίλτρα, ιμάντας χρονισμού, συντήρηση αυτόματου κιβωτίου κλπ.
Ευτυχώς που δεν πλήρωνα εγώ.ΑΜΑΝ..... τα καθαρματα!!!
-
Αλλαγή λαδιών στα 10000χλμ στο Mazdaki (6)
5 λιτρα full συνθετικά + φιλτρο λαδιού + εργασία = 75 Ευρώ.
Οχι τοσο τραγικά οσο φανταζόμουν. Να δουμε τη συνέχεια
-
Εγω επειδη βαρεθηκα να τρεχω στα συνεργεια για ψιλου πηδημα αποφασισα να παρω ολα τα αναλωσιμα (λαδια, φιλτρα, τακακια) και να τα αλλαζω μονος μου καθε φορα γιατι δεν αξιζει να πληρωνω τζαμπα λεφτα.
Αν προκυψει κατι σοβαρο τοτε θα παω στο συνεργειο.Τερμα τα συνεργεια γιατι ερχονται δυσκολα χρονια.
-
Δυστηχώς μου φαίνεται πως η VW έχει πολύ ακριβό σέρβις. Και το Audi 300 ευρώ κάθε 15.000 τα ίδια λεφτά...
Για την Toyota το ξέρω απο φίλους πως οι τιμές των σέρβις είναι πολύ λογικές. Και έχει και 6 χρόνια εγγύηση, κάτι που θα περίμενε κανείς να αυξάνει τι κόστος των σέρβις.
Τα 1.800 ευρώ για το Chrysler Stratus πάντως μου δίνουν κουράγιο!Δεν δικαιολογώ την τιμή του σέρβις με τα τακάκια, το ξέρω οτι είναι πολύ ακριβά!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ευτυχώς που δεν πλήρωνα εγώ.ΑΜΑΝ..... τα καθαρματα!!!
Απο τις καλύτερες ατάκες ....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Να σε ρωτησω κατι, τα αλλαξες Αθηνα ή καπου αλλου και που ?
Τα άλλαξα Αθήνα στην αντιπροσωπεία Αφοι Φιλοσίδη στο Βύρωνα. Απο την αντιπροσωπεία πάντως είμαι ευχαριστημένος (με εξαίρεση το σέρβις ) απο εκεί πήρα το αυτοκίνητο. Πάντως και και στην Karenta που έκανε σέρβις ένα φίλος για παρόμοιο αμάξι 30 ευρώ λιγότερα του χρέωσαν!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?