-
Αν είναι με μπουζί, καλούτσικα είναι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν είναι με μπουζί, καλούτσικα είναι...Ναί αλλά απο ότι κατάλαβα μέσα σε ένα χρόνο πήγε απο 180 σε 260.
Καταραμένο πετρέλαιο και εκεί χέρι βάζεις... -
Ενα τηλ/νο στα επισημα συνεργεια για μια ερευνα στις τιμες των service στη λεγομενη επαρχια διπλα στην Αθηνα (οπως , Κορινθος-Θηβα) και θα δειτε εως και τη μιση τιμη στα τιμολογια!!! Εγω σε επισημα service ford στην Αθηνα για το ιδιο service απο 200,00 εως 350,00 ευρω!!! (με μεση τιμη τα 260,00) κουφο ετσι? ειναι πραγματικοτητα ομως, βλεπετε πρεπει να πληρωθουν και καμποσα ατομα στις μεγαλες αντ/πειες, οι τιμες εκτος των τοιχων ξεκινουν απο 150,00 εως 190,00 ευρω για τις ιδιες εργασιες! χωρια που βλεπεις και τις εργασιες που γινονται στο αυτ/το σου.Βασικοτατη ειναι και η ποιοτητα των εργασιων η οποια στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον ηταν αριστη!!! Κοστος 169,00 ευρω.
-
Φρέον στο A/C του matiz ( είχε αδειάσει εντελώς) , 45e , αντιπροσωπεία.
Η προηγούμεη φορά ήταν πριν 8 χρόνια. -
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
Ενα τηλ/νο στα επισημα συνεργεια για μια ερευνα στις τιμες των service στη λεγομενη επαρχια διπλα στην Αθηνα (οπως , Κορινθος-Θηβα) και θα δειτε εως και τη μιση τιμη στα τιμολογια!!! Εγω σε επισημα service ford στην Αθηνα για το ιδιο service απο 200,00 εως 350,00 ευρω!!! (με μεση τιμη τα 260,00) κουφο ετσι? ειναι πραγματικοτητα ομως, βλεπετε πρεπει να πληρωθουν και καμποσα ατομα στις μεγαλες αντ/πειες, οι τιμες εκτος των τοιχων ξεκινουν απο 150,00 εως 190,00 ευρω για τις ιδιες εργασιες! χωρια που βλεπεις και τις εργασιες που γινονται στο αυτ/το σου.Βασικοτατη ειναι και η ποιοτητα των εργασιων η οποια στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον ηταν αριστη!!! Κοστος 169,00 ευρω.αυτος εισαι! αποκεντρωση, ΤΩΡΑ!
-
Λοιπόν...Golf TSI, 15.000km, αλλαγή λαδιών (19€/lt)+φίλτρου λαδιού+υγρό παρμπριζ το οποίο δεν ζήτησα+ροδέλα κάρτερ+άκουσον άκουσον, κάποιου είδους 'ετικέτα πιστοπ(οίησης;)'...(0,2€!)..
Περίπου 160 € εκ των οποίων τα 60 € εργατικά...Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή η αλλαγή λαδιών θεωρείται 'συμβουλευτική'...
Tην επόμενη φορά τα λάδια θα τα πάρω απ' έξω, εξοικονόμηση περίπου 25€
Σημειώνεται ότι από 4 lt λάδι η αντιπροσωπεία δεν μου επέστρεψε τα 0,4 που περίσσεψαν (ο κινητήρας παίρνει 3,6). Δεν είχα βέβαια και πολύ μυαλό να τα ζητήσω εκείνη την ώρα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σημειώνεται ότι από 4 lt λάδι η αντιπροσωπεία δεν μου επέστρεψε τα 0,4 που περίσσεψαν (ο κινητήρας παίρνει 3,6). Δεν είχα βέβαια και πολύ μυαλό να τα ζητήσω εκείνη την ώρα.
Το χειρότερο είναι αν σου τα έχουν βάλει ΚΑΙ ΤΑ 4 λίτρα στον κινητήρα...
-
Λοιπόν...Golf TSI, 15.000km, αλλαγή λαδιών (19€/lt)+φίλτρου λαδιού+υγρό παρμπριζ το οποίο δεν ζήτησα+ροδέλα κάρτερ+άκουσον άκουσον, κάποιου είδους 'ετικέτα πιστοπ(οίησης;)'...(0,2€!)..
Περίπου 160 € εκ των οποίων τα 60 € εργατικά...Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή η αλλαγή λαδιών θεωρείται 'συμβουλευτική'...
Tην επόμενη φορά τα λάδια θα τα πάρω απ' έξω, εξοικονόμηση περίπου 25€
60 € εργατικά για αλλαγή λαδιών και συμπλήρωση υγρού υαλοκαθαριστήρων; Κακώς πήγες στην αντιπροσωπεία αφού δεν ήταν κανονικό service. Προσωπικά θα τους έλεγα 'Αν θέλετε να με ξαναδείτε στο κανονικό service, χρεώστε μου 10-15 € εργατικά το πολύ. Πάντως 60 ευρώ για το τίποτα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.'
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το χειρότερο είναι αν σου τα έχουν βάλει ΚΑΙ ΤΑ 4 λίτρα στον κινητήρα...
Τσέκαρα και απ' ό,τι φαίνεται δεν το έκαναν...
Η τιμή είναι όντως εξωφρενική, την επόμενη φορά θα έχει σοβαρή έρευνα σε διάφορα συνεργεία προτού το πάω κάπου...
-
Tην επόμενη φορά τα λάδια θα τα πάρω απ' έξω, εξοικονόμηση περίπου 25€Την επόμενη φορά:
8 ευράκια το λίτρο, Fuchs Titan GT1 SAE 5W-30 από το 'γνωστό' κατάστημα on-line.
Βρίσκεις και ένα συνεργείο με 15e εργατικά max και καθάρισες με 45-50e .
Κρίμα δεν είναι να σου τρώνε 100e τζάμπα; -
Γνωστό κατάστημα=ebay?
-
http://www.google.gr/search?hl=el&clien ... %3Dlang_el' target='_blank
-
Κανένα καλό συνεργείο (δεν με ενδιαφέρει να είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι) για Golf στην Νότια Αθήνα (Πειραιά(ΟΧΙ ΚΑΡΕΝΤΑ!),ΚΑΛΛΙΘΕΑ,ΓΛΥΦΑΔΑ και ανάμεσα...), που να μην σε γδέρνει??? (Περιμένω PM από τους καλούς φίλους του φόρουμ γιατί ξέρω ότι ξέρουν....).
-
181 € το δεύτερο 'μεγάλο' service (4ετίας) του Astra.
Μπουζί (κάπου 25 €), φίλτρο αέρα, υγρά φρένων, φίλτρο καμπίνας (αυτό πήγε συνολικά 50 € με την εργασία γιατί προτίμησα ενεργού άνθρακα, όχι απλό [*****]). Όχι λάδια, τα είχα αλλάξει σχετικά πρόσφατα. Τσιμπημένο λιγάκι. Με τα λάδια θα μου ερχόταν 235 (ή 215 αν τα έπαιρνα από αλλού).
Χονδρικά, η τακτική συντήρηση του Astra για την πρώτη 4ετία μου ήρθε γύρω στα 110-120 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα λάστιχα και τα τακάκια). Ευτυχώς τα τακάκια αποδεικνύονται ανθεκτικά, δεν θέλουν ακόμα αλλαγή.
Για την επόμενη τετραετία θα πρέπει να υπολογίζω ετησίως + ~110 ευρώ λόγω της αλλαγής ελαστικών (450 € κόβω να μου κοστίσουν) + ~15 ευρώ για τακάκια όταν τα αλλάξω.
Γενικό σύνολο: 240 € ετησίως. Χωρίς να υπολογίζω τίποτα βλάβες. Ήδη έχω σκάσει 100 για μπαταρία, θα σκάσω και κανένα 30άρι για ένα μοτεράκι καθρέπτη.[*****]: Διαπίστωσα πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του άερα της καμπίνας με το νέο φίλτρο. Είχα ξεχάσει να το αλλάξω ο μπαγλαμάς (δεν ήταν μέρος της τακτικής συντήρησης) και το αυτοκίνητο είχε μια σχετικά δυσάρεστη μυρωδιά που την απέδιδα στα πλαστικά ή την κλεισούρα. Από τα πιο σημαντικά πράγματα τελικά το φίλτρο καμπίνας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.google.gr/search?hl=....Ευχαριστώ πολύ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
181 € το δεύτερο 'μεγάλο' service (4ετίας) του Astra.
Μπουζί (κάπου 25 €), φίλτρο αέρα, υγρά φρένων, φίλτρο καμπίνας (αυτό πήγε συνολικά 50 € με την εργασία γιατί προτίμησα ενεργού άνθρακα, όχι απλό [*****]). Όχι λάδια, τα είχα αλλάξει σχετικά πρόσφατα. Τσιμπημένο λιγάκι. Με τα λάδια θα μου ερχόταν 235 (ή 215 αν τα έπαιρνα από αλλού).
Χονδρικά, η τακτική συντήρηση του Astra για την πρώτη 4ετία μου ήρθε γύρω στα 110-120 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα λάστιχα και τα τακάκια). Ευτυχώς τα τακάκια αποδεικνύονται ανθεκτικά, δεν θέλουν ακόμα αλλαγή.
Για την επόμενη τετραετία θα πρέπει να υπολογίζω ετησίως + ~110 ευρώ λόγω της αλλαγής ελαστικών (450 € κόβω να μου κοστίσουν) + ~15 ευρώ για τακάκια όταν τα αλλάξω.
Γενικό σύνολο: 240 € ετησίως. Χωρίς να υπολογίζω τίποτα βλάβες. Ήδη έχω σκάσει 100 για μπαταρία, θα σκάσω και κανένα 30άρι για ένα μοτεράκι καθρέπτη.[*****]: Διαπίστωσα πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του άερα της καμπίνας με το νέο φίλτρο. Είχα ξεχάσει να το αλλάξω ο μπαγλαμάς (δεν ήταν μέρος της τακτικής συντήρησης) και το αυτοκίνητο είχε μια σχετικά δυσάρεστη μυρωδιά που την απέδιδα στα πλαστικά ή την κλεισούρα. Από τα πιο σημαντικά πράγματα τελικά το φίλτρο καμπίνας.
Μάνο, ιμάντα εκκεντροφόρου δεν περιελάμβανε το πακέτο; Νομίζω πως 4ετία/60.000 χλμ τους αλλάζουν και στην Opel .
Σχετικά με το φίλτρο καμπίνας, είχα αλλάξει πέρσι στην Control Motor (ενεργού άνθρακα) και το χρέωσαν 34 ευρώ (υλικό). Φέτος που ξαναάλλαξα στη Mega Motors (Υμηττού, Καμίνια), κόστισε 28 ευρώ (από 32 με μια μικρή έκπτωση). Οφείλω με την ευκαιρία να πω, ότι πέρα από μια ψιλοπαρεξήγηση που είχα με το εν λόγω συνεργείο Mega Motors (βλ. ενότητα Περί Λιπαντικών), σε γενικές γραμμές μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο μούφες όσο αρκετοί άλλοι εξουσιοδοτημένοι (Opel και λοιποί), οι δε τιμές τους είναι σχετικά νορμάλ για εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επιπλέον, συνάδελφος με μεταχειρισμένο Zafira 1.6 του 2002 που το πάει σε αυτούς, έχει μείνει αρκετά ευχαριστημένος (το αμάξι έβγαλε κάποια προβλήματα και η αντιμετώπισή τους ήταν γενικά σωστή, πχ του αλλάξανε εγκέφαλο με την επέκταση εγγύησης χωρίς πολλά πολλά κλπ...), σε αντίθεση με κάποιους άλλους εξουσιοδοτημένους Opel. -
Ιμάντα δεν περιλαμβάνει η μηχανή μου γενικότερα. Έχω καδένα (1,4).
Το φίλτρο μου κόστισε κάπου 40 € με ΦΠΑ + κάπου 10 € η εργασία.Για Mega Motors μη μου λες, 2 φορές που συναλλάχθηκα μαζί τους με έκαναν να μη θέλω να περάσω ούτε απ' έξω (Ικόνιο κυρίως, αλλά και στα Καμίνια δεν είχα πολλή τύχη). Ίσως ήμουν γκαντέμης, όμως ειδικά στο Ικόνιο φέρθηκαν με τελείως αντιεπαγγελματικό τρόπο. Άσε που μου έβαλαν 4 βίδες στην μπροστινή πινακίδα γιατί δεν τους έπιασαν καλά οι δύο πρώτες.
-
___opel corca 1.2 Μοντελο 2000,συγγενικου προσωπου.
αγορα ανταλακτικων,
δισκοπλακες zimerman,τακακια opel,φιλτρο αερα,βενζινης,λαδιου και μπουζι ολα opel=94€
λαδια valvoline 10/40 3 litra 16€Συνολο αναλωσιμων 110€,εργασια δικια μου με λιγη βοηθεια απο φιλο.
___για το Opel astra G μοντ.02 εβαλα σωληνακια υψηλης μπρος πισω (120€) +ate super blue υγρα (10€) με καλο σημειο βρασμου....+ τακακια 50€ για δισκοπλακα 280Χ25 εμπρος,ολα 180€ και απεκτησα καλη αισθηση και φρενο...
-
service φέτος το καλοκαίρι σε 2 Opel, ένα Corsa C 2005 και ένα Astra G 2000. Η τιμή χοντρικά ίδια, περίπου 255 €. Τα service ήταν και τα δύο για 30.000 Km.
Μπουζί, λάδια (5W30), φίλτρο λαδιού, φίλτρο βενζίνης, φίλτρο αέρα, πέρασμα από εγκέφαλο, σφίξιμο χειρόφρενο, αλλαγή υγρών φρένων, καθαρισμός φρένων, καθαρισμός AC (με απολυμαντικά κτλ), αλλαγή φίλτρου καμπίνας (ενεργού άνθρακα στο Astra), γενικός έλεγχος στο αυτοκίνητο για σωληνάκια, φούσκες κτλ και κάτι ψιλοπράγματα, όπως ένα καμμένο λαμπάκι πινακίδας που δεν το είχα δει κτλ.
Αν και δεν είμαι ιδιοκτήτης κανενός από τα δύο οχήματα, αν και πλήρωσα και τα δύο service, δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν πολλά. Άσε που το Corsa ήρθε και καθαρό (το Astra όχι γιατί τους χάλασε το πιεστικό), οπότε με απάλλαξαν και από την ταλαιπωρία ενός πλυσίματος.
Ευχαριστώ.
-
Service 30000 km sto ibiza ,δεν πηγα σε αντιπροσωπεια μιας και μου ειπαν τηλεφωνικως οτι θα κοστισει γυρω στα 300 ευρω.
Αλλαγη λαδιων,αλλαγη ολων των φιλτρων ,αλλαγη υγρων φρενων +paraflu και αλλαγη μπουζι.
Συνολο 130 ευρω.Τα λαδια τα ειχα αγορασει εγω.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?