-
4 Mπουζί Bosch YTTRIUM (4 * 2.50)
1 φίλτρο αέρα, (3 euro)
1 φίλτρο λαδιού (3.5 euro)
5 λίτρα λάδι ημισυνθετικό 10W-40 ΒP Visco 5.000 (57 euro).Εργασία μηδέν (τα λάδια δεν τα πληρώνεις όταν στα βάζουν στις ΒΡ και τα υπόλοιπα τα έβαλα μόνος μου).
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
**4 Mπουζί Bosch YTTRIUM (4 * 2.50)**1 φίλτρο αέρα, (3 euro)
5 λίτρα λάδι ημισυνθετικό 10W-40 ΒP Visco 5.000 (57 euro).Εργασία μηδέν (τα λάδια δεν τα πληρώνεις όταν στα βάζουν στις ΒΡ και τα υπόλοιπα τα έβαλα μόνος μου).
Έχεις μπουζόκλειδο?
Πού το αγόρασες?Θέλω να πάρω κι εγώ ένα, αλλά δεν ξέρει κανείς που να πάω να πάρω ένα. -
+1
ο λαός θέλει μπουζόκλειδα, ροπόκλειδα και φουρφουρόκλειδα (το 3ο δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να κρατήσω ρυθμό).Σε κάτι ζηλεύω πολύ άλλες χώρες, και δη την αμερική, που τα μαγαζιά για του DIY (όχι DUI) είναι πολύ διαδεδομένα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
**4 Mπουζί Bosch YTTRIUM (4 * 2.50)**1 φίλτρο αέρα, (3 euro)
Έχεις μπουζόκλειδο?
Πού το αγόρασες?Θέλω να πάρω κι εγώ ένα, αλλά δεν ξέρει κανείς που να πάω να πάρω ένα.Δεν έχω δικό μου, αλλά έχει ένα ο φίλος μου ο Γιάννης (απίστευτος 2cvάκιας ) και με ξελάσπωσε!!
Στη Σουηδία, μπορούσες με 20 ευρώ την ώρα να νοικιάσεις χώρους δίπλα σε βενζινάδικα οι οποίοι είχαν ράμπες, εργαλεία φούλ και λαδιέρες (μέρος που αδειάζει το κάρτερ τα λάδια). Οι κάτοχοι αυτοκινήτων 5ετίας και πάνω κάναν ουρές....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+1
ο λαός θέλει μπουζόκλειδα, ροπόκλειδα και φουρφουρόκλειδα (το 3ο δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να κρατήσω ρυθμό).Μπουζόκλειδο φτιάχνεις με μία καστάνια (για το ξεβίδωμα), ένα δυναμόκλειδο (για το βίδωμα), μια προέκταση 1/2' 250mm και ένα καρυδάκι για μπουζί, συνήθως 16mm ή 21mm. Όλα αυτά, εκτός από το δυναμόκλειδο, τα βρίσκεις στο Praktiker ή όποιο άλλο αντίστοιχο κατάστημα.
Πολύ καλύτερη λύση από τα χαζά μπουζόκλειδα τύπου Budget/Profi που πουλάνε τα super market.
Προσοχή μόνο στο βίδωμα των μπουζί, δεν στηρίζεται όλο το αμάξι από εκεί οπότε δεν εξαντλούμε τη δύναμή μας. Στα πιο πολλά αυτοκίνητα θέλει πολύ λίγη ροπή, πχ. στο MX5 μου 15-22Nm.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
+1
ο λαός θέλει μπουζόκλειδα, ροπόκλειδα και φουρφουρόκλειδα (το 3ο δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να κρατήσω ρυθμό).Μπουζόκλειδο φτιάχνεις με μία καστάνια (για το ξεβίδωμα), ένα δυναμόκλειδο (για το βίδωμα), μια προέκταση 1/2' 250mm και ένα καρυδάκι για μπουζί, συνήθως 16mm ή 21mm. Όλα αυτά, εκτός από το δυναμόκλειδο, τα βρίσκεις στο Praktiker ή όποιο άλλο αντίστοιχο κατάστημα.
Πολύ καλύτερη λύση από τα χαζά μπουζόκλειδα τύπου Budget/Profi που πουλάνε τα super market.
Προσοχή μόνο στο βίδωμα των μπουζί, δεν στηρίζεται όλο το αμάξι από εκεί οπότε δεν εξαντλούμε τη δύναμή μας. Στα πιο πολλά αυτοκίνητα θέλει πολύ λίγη ροπή, πχ. στο MX5 μου 15-22Nm.
Στο κουτί από τα μπουζί έλεγε 28Νm.. Οπότε τόσο έβαλα. Επίσης προσοχή στις βόλτες και λένε ότι πρέπει να είναι κρύο το μοτέρ.
-
Κάβουρας
Στο Praktiker έχει! Και σε όλα τα μαγαζιά εργαλείων... -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
5 λίτρα λάδι ημισυνθετικό 10W-40 ΒP Visco 5.000 (57 euro).
.Είναι πολλά τα λεφτά, με τόσα παίρνεις motul 300V από το γνωστό μέρος.
Ένα εξίσου καλό λάδι με τα συγκεκριμένα BP το βρίσκεις γύρω στα 6ε.
Άρα αν τα αλλάξεις σε βενζινάδικο να ξέρεις οτι πληρώνεις x2 . Δηλ. αυτός το λίτρο το παίρνει 5 και στο δίνει 10. Γι'αυτό δε χρεώνει ξεχωριστά εργατικά για την αλλαγή.
Τώρα σχεδόν ένα μερακάματο(25e) για μια αλλαγή λαδιών .... -
Εγώ τα Total 7000 (10-40) τα πληρώνω 6 ευρώ στην αντιπροσωπεία
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
5 λίτρα λάδι ημισυνθετικό 10W-40 ΒP Visco 5.000 (57 euro).
.Είναι πολλά τα λεφτά, με τόσα παίρνεις motul 300V από το γνωστό μέρος.
Ένα εξίσου καλό λάδι με τα συγκεκριμένα BP το βρίσκεις γύρω στα 6ε.
Άρα αν τα αλλάξεις σε βενζινάδικο να ξέρεις οτι πληρώνεις x2 . Δηλ. αυτός το λίτρο το παίρνει 5 και στο δίνει 10. Γι'αυτό δε χρεώνει ξεχωριστά εργατικά για την αλλαγή.
Τώρα σχεδόν ένα μερακάματο(25e) για μια αλλαγή λαδιών ....είμαστε για σφαλιάρες με το μπαρδόν.Αυτό που μου λές δεν το ήξερα. Μου είπε ότι αν του πάω τα λάδια θα πληρώσω 5 ευρώ εργατικά.
-
Λαδια= τα αγορασα ξεχωριστά
4 Μπουζί= 18 -
Αντιψυκτικό = 2*1lt = 14,3
-
Skoda octavia 5 FSI 1.6
Λάδια στα 52.500
Motul 6100 10W40 4Λιτ.=28 Euro
Φίλτρο Λαδιού = 8 Euro
Εργατικά = 5 EuroΣύνολο 41 Ευρώ
Εννοείται όχι σε αντιπροσωπεία μιας και ρώτησα εκεί
που τα άλλαζα ώς συνήθως, και μέσα σε 3 μήνες 15 ευρώ πάνω. -
Opel Corsa D 1.4 (1o Service - 18.000 χιλιόμετρα)
Λάδια 25
-
Αλλαγή τακάκια στα 18000 χιλ;
-
Και μένα μου έκανε εντύπωση. Φρενάρω πολύ μάλλον. Πάντως τα είδα και είχαν όντως φαγωθεί. Επίσης με παραξένεψε που μου δώσαν μια τσαντούλα με όλα τα παλιά που είχε το αυτοκίνητο επάνω και τα άλλαξαν (φίλτρο καμπίνας, αέρα, τακάκια κ.λπ.).
-
Πάντως σε Corsa C Που είχα, τα άλλαζα κάθε 30.000κμ. Παρόλα αυτά άκουγα πολύ κόσμο που άλλαζε πριν τα 20.000κμ..
-
Όταν για κάποια καλοκαιρινά φεγγάρια δούλεψα σε εταρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων θυμάμαι την κοπέλα που κρατούσα τα στατιστικά των service να λέει :
->
Και .... το αφεντικό έριχνε κατάρες στην opel. -
Ο χρήστης Carlton έγραψε:
Και μένα μου έκανε εντύπωση. Φρενάρω πολύ μάλλον. Πάντως τα είδα και είχαν όντως φαγωθεί. Επίσης με παραξένεψε που μου δώσαν μια τσαντούλα με όλα τα παλιά που είχε το αυτοκίνητο επάνω και τα άλλαξαν (φίλτρο καμπίνας, αέρα, τακάκια κ.λπ.).εγω σε κορσα C me 52.000 χιλιομετρα εχω τα μαμα
Αλλα τα περισσοτερα ειναι ταξιδιαρικα χιλιομετρα
Αλλα και παλι 18.000 πολυ λιγα μου φαινονται
Το κινεις μεσα στην πολη συνεχεια,γκαζωνοντας μεχρι την τελευταια στιγμη πριν το φαναρι και μετα πεφτεις στα φρενα? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
1ο service σε cz3 στα 3.000 χλμ με λαδια δικα μου 4 λιτρα shell helix ultra 10w-40 με 50 €, αλλαγη φιλτρου λαδιου και γενικοτερο ελεγχο (αυτο που στη πραγματικοτητα μεταφραζεται σε μια βολτα γυρω γυρω να δουν τιποτα παραξενο ) :58 € συνολικα (Δωρο τα εργατικα λογω πρωτου service).2o service πανω στον χρονο με λαδια δικα μου 5 λιτρα amo 10w-40 50 €, αλλαγη φιλτρου λαδιου 8 €, γενικο ελεγχο ( ηλεκτρολογικο με το tester,υγρων,σφιξιμο του αυτοκινητου απο κατω κλπ) και εργατικα 50 € : 108 € συνολικα.
3ο service των δυο χρονων σε μια εβδομαδα με επιπλεον αλλαγη υγρων φρενων και ψυκτικου. Για να δουμε..
Εκανα και το 3ο service. Εχουμε :
42 € εργατικα.
45 € amo 10w-40 δικα μου.
8 € φιλτρο λαδιου.
22 € αντιψυκτικο Honda.
Δωρεαν υγρο φρενων.
Τακακια δεν χρειαζομουν.Συνολο : 117 €.
Του χρονου παλι!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?