-
Αν ισχυεί το δεύτερο τότε λογικό αλλιώς είναι κάτι σαν απάτη για να πάρει η ίδια με το ζόρι το έργο
-
Εχει αλλάξει θεαματικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Intracom, δεν ανήκουν όλες στο 'θείο' χο-χο-χο.
Κάποιες (Intracom Telecom) ανήκουν στους Ρώσους της Sistema
Κάποιες άλλες δεν ξέρω που
Και κάποιες άλλες στο 'θείο' -
Οπότε είναι οκ.
-
http://www.ametro.gr/page/default.asp?l ... 261&pk=228
4 χρόνια μετά από τότε που θα έπρεπε να υπογραφεί και σχεδόν 2.5 χρόνια μετά την όπως θα έπρεπε παράδοση...
Εν τω μεταξύ ο Έλλην πολίτης πλήρωσε αρκετά εκατ. € για τη φύλαξη των έτοιμων σταθμών.
Και καθώς έχουμε εκλογές και κάποιος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα μας ή να πάρουμε και ένα εφάπαξ (έτσι δεν είναι αξιολάτρευτοι Υπουργοί?)
http://www.ametro.gr/page/default.asp?l ... 229&ap=261
Για την 4η γραμμή βέβαια κουβέντα.... Ένα έργο που θα έπρεπε να είναι σε φάση ολοκλήρωσης...
-
Χωρις να ειναι το πλεον καταλληλο θεμα, εχω μια απορια:
Υπαρχουν πουθενα στοιχεια για το ποσοι επιβατες χρησιμοποιουν το Μετρο και σε ποιους σταθμους επιβιβαζονται/αποβιβαζονται; -
Καποτε η 'Αττικο Μετρο' εβγαζε ενα περιοδικο που δημοσιευε τετοιου ειδους στατιστικα στοιχεια. Αν θυμαμαι καλα (εχουν περασει και 4 χρονια απο τοτε ) οι περισσοτεροι επιβατες επιβιβαζονται/αποβιβαζονται στο σταθμο 'Συνταγμα'...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα (εχουν περασει και 4 χρονια απο τοτε ) οι περισσοτεροι επιβατες επιβιβαζονται/αποβιβαζονται στο σταθμο 'Συνταγμα'...Χαιρω πολυ...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=38&pl=281&ap=261&pk=2284 χρόνια μετά από τότε που θα έπρεπε να υπογραφεί και σχεδόν 2.5 χρόνια μετά την όπως θα έπρεπε παράδοση...
Εν τω μεταξύ ο Έλλην πολίτης πλήρωσε αρκετά εκατ. € για τη φύλαξη των έτοιμων σταθμών.
Και καθώς έχουμε εκλογές και κάποιος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα μας ή να πάρουμε και ένα εφάπαξ (έτσι δεν είναι αξιολάτρευτοι Υπουργοί?)
http://www.ametro.gr/page/default.asp?l ... 229&ap=261
Για την 4η γραμμή βέβαια κουβέντα.... Ένα έργο που θα έπρεπε να είναι σε φάση ολοκλήρωσης...
Τι ψάχνεις βρε Χρήστο;
Εδώ για τις επεκτάσεις του Μετρό που οι σταθμοί είναι έτοιμοι και περιμένουν την σηματοδοσία της Siemens, η καλή εταιρεία ζητάει 1+ χρόνο για να παραδόσει το σύστημα. Κοινώς, αν παίζεις μόνος σου, ζητάς ό,τι θέλεις και παραδίδεις όποτε θέλεις.Φαντάζομαι, κάπως έτσι θα ξεχρεώσει και τις 'αποζημιώσεις' για το λαδάκι που έδινε στα μεγάλα (ίσως και σε κάποια μικρά! ) κόμματα τόσα χρόνια!
Και φυσικά, δεν νομίζω να διαμαρτυρηθεί και κανένας τροϊκανός για κάτι τέτοια... αλίμονο, οι γερμανοί είναι γνωστό πως είναι αμέμπτου ηθικής!
-
Μια στιγμή ρε συ, τι ήθελες να κάνει η Siemens ? Να μπει να εγκαταστήσει τη σηματοδοσία χωρίς να έχει σύμβαση ? Τώρα που έχει σύμβαση λέει 'ΟΚ θέλω ένα χρόνο για να κάνω τη δουλειά' που μου φαίνεται λογικό διάστημα. Που ακριβώς είναι η αντίρρησή σου ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια στιγμή ρε συ, τι ήθελες να κάνει η Siemens ? Να μπει να εγκαταστήσει τη σηματοδοσία χωρίς να έχει σύμβαση ? Τώρα που έχει σύμβαση λέει 'ΟΚ θέλω ένα χρόνο για να κάνω τη δουλειά' που μου φαίνεται λογικό διάστημα. Που ακριβώς είναι η αντίρρησή σου ?H αντίρρησή μου είναι πως δεν χρειάζεται ένας χρόνος, αλλά αρκετά λιγότερο. Και πως ζήτησε ένα χρόνο για να τιμολογήσει αναλόγως. Κι από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος παίχτης, δεν μπορεί κανένας να της πάει κόντρα.
Έχω γράψει κι εγώ εδώ μέσα πως η λύση Siemens ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, αφού η οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν ακριβότερη και πιο χρονοβόρα. Κι αυτό το ξέρει και η Siemens και φέρεται αναλόγως...
-
Ναι το κράτος τα έκανε μπάχαλο και η γερμανική εταιρία απλά κοιτάει να βγει κερδισμένη όσο πιο πολύ μπορεί. Και να λέτε τυχεροί θα είμαστε αν μπουν σε λειτουργεία σε 1 χρόνο.
-
Γνωρίζοντας ότι τέτοια συστήματα (ΟΤΝ κτλ.) δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά έχουν lead time 2-3 μηνών θεωρώ τον 1 χρόνο εύλογο διάστημα.
Μην ξεχνάς ότι η Siemens δεν έχει να κερδίσει κάτι από την όποια καθυστέρηση, όσο γρηγορότερα πάρει τα λεφτά της και αποδεσμεύσει τις εγγυητικές της τόσο το καλύτερο.
Επίσης μην ξεχνάς ότι το χρονικό διάστημα εγκατάστασης της σηματοδοσίας θα πρέπει να είναι αποτυπωμένο στο master χρονοδιάγραμμα όλου του Εργου, ε δε φαντάζομαι εκεί να λέει '6 μήνες' και εδώ να λέει '1 χρόνο' αφού ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια σύμβαση. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γνωρίζοντας ότι τέτοια συστήματα (ΟΤΝ κτλ.) δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά έχουν lead time 2-3 μηνών θεωρώ τον 1 χρόνο εύλογο διάστημα.
Μην ξεχνάς ότι η Siemens δεν έχει να κερδίσει κάτι από την όποια καθυστέρηση, όσο γρηγορότερα πάρει τα λεφτά της και αποδεσμεύσει τις εγγυητικές της τόσο το καλύτερο.
Επίσης μην ξεχνάς ότι το χρονικό διάστημα εγκατάστασης της σηματοδοσίας θα πρέπει να είναι αποτυπωμένο στο master χρονοδιάγραμμα όλου του Εργου, ε δε φαντάζομαι εκεί να λέει '6 μήνες' και εδώ να λέει '1 χρόνο' αφού ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια σύμβαση.OK, εύλογα όλα τα παραπάνω Νάσο, αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ήδη εγκατεστημένο σύστημα που απλώς θέλει μια επέκταση. Δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο ή κάτι που πρέπει να μελετήσει σε βάθος.
Αν μπορούσε να τελειώσει το έργο σε 1 μήνα, θα μπορούσε να ζητήσει τα ίδια; Προφανώς για να δικαιολογήσεις κάποια χρήματα θα βάλεις στο project management χρόνο εγκατάστασης αυξημένο, για να μπορείς να τιμολογήσεις αναλόγως: από την στιγμή που έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Ξαναλέω, δεν έχω να προτείνω κι εγώ κάτι εναλλακτικό, την Siemens θα έφερνα κι εγώ αν ήμουν υπουργός και θα το έκανα το ταχύτερο δυνατόν μπας και τελειώσει το ρημαδοέργο κάποια στιγμή, αλλά πώς γίνεται και κάθε φορά το ελληνικό κράτος βγαίνει και κερατάς και δαρμένος, είναι απορίας άξιον!ΥΓ: Ξαναλέω, σαφώς και παίρνω υπόψιν μου την μεγάλη εξειδίκευση των εφαρμογών, όπως και γνωρίζω κάπως και τα συστήματα που έχουν μπει στο ελληνικό ΜΕΤΡΟ, αφού κάποια στιγμή είχαμε προσπαθήσει να δώσουμε κι εμείς προσφορά.
Το αστείο είναι πως με τα πολλά και αφού το έψαξα κάμποσο, κατέληξα σε ένα προμηθευτή ΟΤΝ συστημάτων που όταν με ρώτησε για τι είδους εφαρμογή ενδιαφερόμαστε, το είπα το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας... Γελώντας μου απάντησε πως εκείνες τις ημέρες δεν ήμουν καθόλου... πρωτότυπος: είχαν ήδη επικοινωνήσει μαζί του κι άλλοι από Ελλάδα για το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου!Τελικά, και εκεί κατέληξαν να το κάνουν οι γνωστοί κι αγαπημένοι: κατά την γνώμη μου κιόλας, καλώς. Γιατί κάθε άλλη λύση δεν θα ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ εγγυημένη, απ' όσο μπορώ να κρίνω εγώ τουλάχιστον.
-
Παραμένει η αντίθεση Δήμου-ΟΛΠ με το θέμα της κατασκευής του monorail περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά δεν σταματά να δηλώνει πως Monorail αποκλείεται με Δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Η κόντρα μεταξύ των δύο αφορά την αναγκαιότητα ή όχι του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς. Ο Δήμος έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Τραμ ενώ ο ΟΛΠ έχει το ισχυρό χαρτί στα χέρια του. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πειν λίγους μήνες ψηφίστηκαν στη Βουλή οι αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, όπου αναφέρεται ότι το Monorail θα γίνει.
Ο ΟΛΠ τονίζει πως η γεωγραφία του λιμανιού σε συνδυασμό με το μέγεθος του (περίπου 7χλμ μήκος) κάνει αναγκαία την ανάπτυξη ενός μέσου σταθερής τροχιάς που δεν θα 'μπερδεύεται' με την κίνηση των δρόμων του Πειραιά και θα κάνει εύκολη την μετακίνηση των εκατομμυρίων επιβατών του.
Ο Δήμος από την πλευρά του πιστεύει ότι το έργο αυτό θα χαλάσει την εικόνα του λιμανιού καθώς η κατασκευή του θα γίνει εξ`ολοκλήρου πάνω σε γέφυρα. Επίσης θεωρεί αρνητικό το γεγονός πως δεν υπάρχει συνδυασμός με άλλα μέσα σταθερής τροχιάς.
Πηγή: ypodomes.com
Χμμμ ποιο είναι το κακό αν έχουμε και τα δύο; Οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των monorail και τραμ δεν αλληλοεπικαλύπτονται. Τα δύο μέσα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους στην περιοχή του σταθμού του ΗΣΑΠ. Εκεί επίσης θα υπάρχουν και συνδέσεις με προαστιακό και γραμμή μετρό μελλοντικά.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Παραμένει η αντίθεση Δήμου-ΟΛΠ με το θέμα της κατασκευής του monorail περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά δεν σταματά να δηλώνει πως Monorail αποκλείεται με Δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Η κόντρα μεταξύ των δύο αφορά την αναγκαιότητα ή όχι του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς. Ο Δήμος έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Τραμ ενώ ο ΟΛΠ έχει το ισχυρό χαρτί στα χέρια του. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πειν λίγους μήνες ψηφίστηκαν στη Βουλή οι αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, όπου αναφέρεται ότι το Monorail θα γίνει.
Ο ΟΛΠ τονίζει πως η γεωγραφία του λιμανιού σε συνδυασμό με το μέγεθος του (περίπου 7χλμ μήκος) κάνει αναγκαία την ανάπτυξη ενός μέσου σταθερής τροχιάς που δεν θα 'μπερδεύεται' με την κίνηση των δρόμων του Πειραιά και θα κάνει εύκολη την μετακίνηση των εκατομμυρίων επιβατών του.
Ο Δήμος από την πλευρά του πιστεύει ότι το έργο αυτό θα χαλάσει την εικόνα του λιμανιού καθώς η κατασκευή του θα γίνει εξ`ολοκλήρου πάνω σε γέφυρα. Επίσης θεωρεί αρνητικό το γεγονός πως δεν υπάρχει συνδυασμός με άλλα μέσα σταθερής τροχιάς.
Πηγή: ypodomes.com
Χμμμ ποιο είναι το κακό αν έχουμε και τα δύο; Οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των monorail και τραμ δεν αλληλοεπικαλύπτονται. Τα δύο μέσα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους στην περιοχή του σταθμού του ΗΣΑΠ. Εκεί επίσης θα υπάρχουν και συνδέσεις με προαστιακό και γραμμή μετρό μελλοντικά.
το μονορεηλ θα ειναι εργο ΟΛΠ, προφανως ο καλος δημαρχος θα χασει την μαρμιτα.
σε αντιθεση με το τραμ που θα γινει σε δημοτικους δρομους...παντως νεο κοσμο και οπου περναει το τραμ το να εισαι οδηγος κανει θεμα...
-
Εαν εξυπηρετει τους χρηστες του λιμανιου εστω και συμπληρωματικα του τραμ, πρεπει να γινει... ισως παιζει στο οικονομικο ενα θεμα.. δευτερο εισητηριο.. αλλα σιγουρα το τραμ μονο του δεν θα πηγαινει σε ολο το μηκος ου λιμανιου... ασε τπυς ταξιτζηδες που θα χασουν πελατες ενδεχομενως... ψηφουλακια ειναι ολα αυτα αλλα οι επιβατες - χρηστες δεν ψηφιζουν εκει... βλεπεις..
-
Ίσως έχει τεθεί ξανά και απαντηθεί το ερώτημα,
περισσότερο νομικής φύσης είναι θα έλεγα.
Δεν έχει άμεση πρακτική σημασία αλλά είναι μια απορία.
Λοιπόν:**Έχεις μια ιδιοκτησία-ακίνητο και κάτω από το οικόπεδο της ιδιοκτησίας σου (...πολλά μέτρα κάτω) περνάει σήραγγα μετρό-ηλεκτρικού.
Νομικά πώς έχουν τα πράγματα;Και γενικότερα τί εννοούμε όταν λέμε έχω ένα ακίνητο;
Με άλλα λόγια μέχρι πόσα μέτρα βάθος από την επιφάνεια εκτείνεται η ιδιοκτησία;**ΥΓ: Όχι δεν είμαι ούτε νεκροθάφτης, ούτε νονός της νύχτας (ούτε φυσικά έχω κ καμία σχέση με τον ομώνυμο του φόρουμ), ούτε πετρέλαιο θα ψάξω, ούτε, ούτε...
Μια απορία έχω δηλαδή.(Θυμάμαι κάποια στιγμή κιόλας όταν έβλεπα άρθρα με επεκτάσεις μετρό κ αναφερόταν ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποια σημεία της διαδρομής επειδή η σήραγγα περνάει κοντά στο τρίτο-τέταρτο υπόγειο του τάδε ξενοδοχείου κλπ.
Άραγε πώς να έχουν τα πράγματα, πόσα μέτρα έχεις δικαίωμα να σκάψεις για το ακίνητό σου κ από τα πόσα μέτρα μπορεί το δημόσιο να περάσει δικές του εγκαταστάσεις, τί μπορεί να παίζει με δικαιώματα αποζημίωσης κλπ...;) -
Το μετρό περνάει στα 25 μέτρα βάθος , δηλαδή περίπου στο 8ο υπόγειο . Ο οικοδομικός κανονισμός σου επιτρέπει 1 η 2 υπόγεια δηλαδή 6-7 μέτρα βάθος . Γιά να πας βαθύτερα πρέπει να χάσεις τα τμ από την δόμηση . Δηλαδή όσο κατεβαίνεις τόσο χάνεις από ορόφους . Επειδή αυτό δεν συμφέρει κανένα λόγω της διαφοράς αξίας , αλλά και μεγάλου κόστους , ότι κάνεις παρακάτω χρειάζεται ειδικούς όρους δόμησης , οπότε εκεί θα σε μπλοκάρουν και δεν θα πλησιάσεις καν .
-
ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τι αποζημίωση θα παίρνουν οι κάτοχοι καρτών όταν γίνονται απεργίες στις μεταφορέςΗμερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προβλέπεται σε σχέδιο Απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η οποία προωθείται προς έγκριση στη Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ.
Με την προωθούμενη Απόφαση παρέχεται έκπτωση στους αγοραστές μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών του επόμενου μηνός, για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και με ανώτατο ποσοστό έκπτωσης 25% επί της αξίας της κάρτας.
Η έκπτωση θα παρέχεται σε όλους τους τύπους μηνιαίας κάρτας αξίας 20€, 45€ και 140€ (και στις αντίστοιχες μειωμένες κάρτες τους), ανάλογα με το συγκοινωνιακό μέσο ή τα μέσα που απεργούν. Ο υπολογισμός της έκπτωσης γίνεται για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και αυξάνει ανάλογα με τη βαρύτητα του μεταφορικού έργου του συγκοινωνιακού μέσου που απεργεί.
Συνεπώς προβλέπονται εκπτώσεις που αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και σε σχέση με το μέσο ή τα μέσα που απεργούν.
Ειδικότερα εκπτώσεις προβλέπονται στις εξής πέντε περιπτώσεις:
Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων, του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα απεργίας.
Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων και του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) ή των Λεωφορείων και μιας εκ των γραμμών του Μετρό (Γραμμή 2 ή 3), οι μεν κάτοχοι καρτών των 45€ (και 23€) και 140€ (και 70€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών, οι δε κάτοχοι καρτών των 20€ (και 10€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
Σε περίπτωση απεργίας του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45€ (και 23€) και των 140€ (και 70€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
Σε περίπτωση απεργίας είτε του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) είτε της Γραμμής 2 είτε της Γραμμής 3 του Μετρό οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45€ (και 23€) και των 140€ (70€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
Σε περίπτωση απεργίας μόνο των Λεωφορείων οι μεν κάτοχοι καρτών των 45€ (και 23€) και 140€ (και 70€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, οι δε κάτοχοι καρτών των 20€ (και 10€) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή στοχεύει στη διατήρηση και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του επιβατικού κοινού απέναντι στα ΜΜΜ και ταυτόχρονα δικαιώνει τους τακτικούς χρήστες που επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τη μετακίνηση τους.
Με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ που εκδίδεται μέχρι τις 20 εκάστου μηνός προσδιορίζονται οι παρεχόμενες εκπτώσεις για όλες τις μηνιαίες κάρτες του επόμενου μήνα λόγω των απεργιών του προηγούμενου μήνα. Επίσης θα προσδιορίζεται με ανάλογο τρόπο η παροχή εκπτώσεων στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Οι απεργίες του μήνα Ιανουαρίου θα αποζημιωθούν τον πρώτο μήνα που θα ακολουθήσει από την έγκριση της σχετικής πρότασης από τη Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ.
Η προτεινόμενη ρύθμιση συμπληρώνει το προηγούμενο μέτρο ανταμοιβής των τακτικών χρηστών των ΜΜΜ, δηλαδή τη δεσμίδα δέκα συν ένα και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του υπουργείου για την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ και την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.
Μαρία Μόσχου -
Κανονικά θα έπρεπε να ήταν αναδρομικές οι αποζημιώσεις. Τους μισθούς μας γιατί τους κόβουν αναδρομικά;
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό