Το διάβασα!!! και βασικά δεν διαφωνώ μαζί σου(στις προυποθέσεις που βαζεις) σε αυτά που γράφεις .... εκτός ενός
Πιστεύεις ότι τα ΚΤΕΟ όπως είναι δομημένα να λειτουργούνται από το κράτος μπορεί να λύσουν το πρόβλημα???(ρητορική ερώτηση)
Θεωρητικά θα μου πεις ναι ,αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν αποδείξει και προσωπικά δεν το βλέπω.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί δεν υπάρχουν ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τουλάχιστον ευρέως αν και τώρα τελευταία κάτι γίνεται, όπου το κράτος θα μπορεί να ελέγχει και να ορίζει του κανόνες του παιχνιδιού. Με βρίσκεις απόλυτος συμφωνώ σε αυτό ότι το κράτος είναι ελεγκτής ‘όχι εργοδότης’ και έχει θεσμικό ρόλο όχι εκτελεστικό.
Είναι παράλογο να πηγαίνω το αυτοκίνητο μου για service, να πληρώνω ένα σορό λεφτά και μετά να πρέπει να ελεγχθεί από τον ειδικό του κράτους ο οποίος το ‘ελέγχει ‘και το βρίσκει τέλειο με 20ευρό, άσχετα αν είναι η όχι.
Εδώ πρέπει να μπει η συνυπευθυνότητα των συνεργείων τα οποία πρέπει να ελέγχονται και αυτά. Με την κάρτα καυσαερίων το σύστημα από ότι ξερό δούλεψε, κανένα συνεργείο δεν σου δίνει κάρτα αν δεν πρέπει να πάρεις, το κράτος από την πλευρά του δεν κάνει κανένα ή ελάχιστους έλεγχους και για αυτό κυκλοφορούν αυτοκίνητα που μολύνουν εμφανέστατα.
Αν γινόταν όλα αυτά τότε και μόνο τότε θα μπορούσε το όριο ηλικίας να είναι ανεκτά μεγάλο , αλλά και πάλι θα έπρεπε να ορίζεται ένα τέλος έστω και στα 30 χρόνια ...
Οπως καταλαβες ειμαι διαλακτικός σε οποιαδηποτε προταση θα μπορουσε να ελαχιστοποιηση το προβλημα, που ειναι πλεον ορατό καθημερινά
Για τα ταξί το όριο ηλικίας θα έπρεπε να είναι το πολύ 6 χρόνια, αν αναλογισθείς ότι κάνουν 400χλμ την ημέρα στα 6 χρόνια μιλάμε για >800,000χλμ χωρίς στοιχειώδες συντήρηση.
ΥΣ.αν βρεθώ πισω απο βρωμιαρικο μη καταλυτικό και οχι μόνο ,προσπαθω απεγνωσμενα να το προσπερασω . ..διοτι αυτή η βρώμα δεν αντεχεται