-
Στην Υλίκη με 180?? Πολύ ρίσκο ρε παιδιά!
Το σημείο Υλίκη καθώς και το δρόμο του Μαλιακού τους τρέμω.. ϊσως φταιει το οτι δεν εχω μεγαλη εμπειρια σε κίνηση σε εθνικο...
Παντως το έχω τερματισει το αυτοκινητο στην ευθεια της Θηβας αλλά κυριολεκτικά πήγαινα με την ταυτότητα στο στόμα...
Ωραιο συναισθημα (μην πεσετε να με φατε ειμαι 22 χρονων, χωρις αυτο να ειναι δικαιολογια) αλλά όταν το σκέφτεσαι λίγο πιο ήρεμα σου σηκώνεται η τρίχα...
ΠΑρόλα αυτα μου αρέσει πολυ η ταχύτητα -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τι να σου πω για Κρήτη ρε άρχοντα...........
Έκει δεν ξέρουμε τους δρόμους..............
ερχόμαστε τα καλοκαίρια, θυμάμαι τρελά στροφιλίκια....... οπότε πάμε σαν κότες πες με 50 - 60 χλμ.
Με 120 ανεβαίνεις Θέρισσο?
Θα ήθελα πάντως να πάω ένα Ρέθυμνο - Πρέβελη με ένα Evo.Υπαρχουν καποια σημεια που μπορει κανεις να παει με 120 χαλαρα. Εγω θα σου προτειναι μια ποιο μικρη διαδρομη και ποιο κοντα στο Ηρακλειο. Απο εθνικη οδο Ηρακλειο- Ρεθυμνο, απο τη διασταυρωση για Αγια Πελαγια μεχρι κατω στη παραλια. Και τα πρωτα στροφιλικια φιλε μου, θα παθεις τη πλακα σου.
Ποσους τουριστες ομως με μηχανακια θα παρεις παραμαζωμα κατεβαινοντας;
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Για να γίνει μια διαδρομή σε 'κουφό' χρόνο χρειάζεται απλά ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, δρόμος χωρίς κίνηση και καλός καιρός. Δώστε μου μια Μ3 ή μια 911 και μάλλον έρχομαι Αθήνα σε λιγότερο από 2:30. Το μάλλον πάει στο έρχομαι, ΟΧΙ στον χρόνο. Δηλαδή ή θα σκοτωθώ ή θα κάνω χρόνο ρεκόρ. Το μόνο που χρειάζεται για τρελούς χρόνους είναι αυτοκτονικές τάσεις και πολλά άλογα. Απλό. Οπότε μην ψαρώνεται ακούγοντας τρελούς χρόνους. Απλά κάποιος πληρούσε τις προϋποθέσεις..Πολύ σωστο!
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Ρε παιδιά είπαμε,τα ορια ειναι ηλίθια αλλα μην φτάνουμε και στο αλλο ακρο.Ποτέ μα ποτέ δεν ξερεις τι μπορεί να συμβει.Εγω για παράδειγμα γυρνώντας απο το ακροπολις συναντησα μια χελωνα σε μια στροφη στην Υλίκη!!Ευτυχως ηταν στην μεση ακριβως της λωριδας μου και την περασα απο πανω με 140 χλμ.Φανταζεστε τι μπορει να γινει αν πατησεις χελωνα με 140 χλμ σε καμπη και σε εναν τοσο στενο δρομο?Και τι σημασια εχει ο χρονος για μια συγκεκριμενη διαδρομη?Αγωνες κανουμε?Τοσες ωραιες και ερημες διαδρομες υπαρχουν,στην εθνικη οδο πρεπει να απλωσουμε το ταλεντο μας?Η μαγκια σε τετοιους δρομους δεν ειναι να κανεις 500 χλμ σε 2.5 ωρες.Ειναι να ταξιδευεις σβελτα,οικονομικα,χωρις να θετεις ομως σε κινδυνο τους γυρω σου
Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμαΚι'αυτό σωστό!
Μιας και ανέφερα και εγώ την Υλίκη, να πω ότι τα 180 είναι ρεαλιστική ταχύτητα εκεί, αν είναι τελείως άδεια!
Δεν τρελλαίνομαι να τρέχω σε ευθείες, προτιμώ έναν έρημο επαρχιακό δρόμο. Στην Εθνική θα προτιμούσα την... τηλεμεταφορά, τόσο πολύ μ'αρέσει να 'μεταφέρομαι' από το ένα μέρος στο άλλο.
Το συμπέρασμα πιστεύω ότι είναι πως τα όρια ταχύτητας σαφώς είναι πλέον γελοία, αλλά από την άλλη η προσωπική μας αίσθηση ευθύνης είναι πλέον κάτι παραπάνω από απαραίτητη για οποιαδήποτε 'ταξιδιωτική' μετακίνηση. Τα σημερινά αυτοκίνητα, ακόμα και 1200άρια, μπορούν να φτάσουν απίστευτες πριν από μερικά χρόνια μέσες ταχύτητες σε ταξίδι. Αυτό δε σημαίνει ότι τα προσωπικά μας όρια έχουν μαγικά αρθεί, ούτε ότι η ευθύνη σαν πολίτες και σαν χειριστές ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου μηχανήματος έχει περιοριστεί.
-
Ο χρήστης abc123d έγραψε:
Ενα μικρο παραδειγμα : κινεισε σε καποια εθνικη οδο με ταχητητα κοντα στο οριο που συνειθως ειναι 110 και πας να προσπερασεις καποιο φορτηγο η καποιο αλλο αυτοκινητο που παει πιο σιγα απο σενα
και ενω ο δρομος πισω σου φαινοταν αδειος για αρκετη αποσταση στα 2,3 η και 4 δευτερολεπτα που χρειαζεσαι για να ξαναμπεις στην κανονικη λωριδα εμφανιζετε απο το πουθενα καποιος που δεν θα μπορουσε να ετρεχε λιγοτερο απο 160 'για να σε φτασει τοσο γρηγορα' και σου κανει σινιαλο με τα φωτα σα να σου λεει : εξαφανισου αμεσως απο μπροστα μου
γιατι αυτη τη στιγμη περναει ο super ouaou πιλοτος με το super ouaou αυτοκινητο του
Στασου ρε φιλε ποιος νομιζεις οτι εισαιΑυτό μου έτυχε χθες. Προσπερνούσα δύο φορτηγά με περίπου 140 και ο πίσω έκανε σφήνα ανάμεσα σε μένα και στο πρώτο φορτηγό και μετά βγήκε μπροστά μου για να περάσει το δεύτερο!!!
-
πρεπει να καταλαβουμε και κατι αλλο...
αλλου 'τερματιζει' ο ενας, αλλου ο αλλος οδηγος...
ΟΛΟΙ οι οδηγοι, (αν ειναι νορμαλ στο μυαλο) καπου εχουν 'κοφτη' δηλαδη απο μια ταχυτητα και μετα, δεν νοιωθουν καλα, και γιαυτο δεν μπορουν να τη διατηρησουνε πανω απο 10 λεπτα...
Προσωπικα ειναι πολυ χαμηλα αυτη, θα την εβαζα στα ~150χλμω!
Καλο ειναι να τη σεβεστε αυτη τη ταχυτητα. -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Μιας και ανέφερα και εγώ την Υλίκη, να πω ότι τα 180 είναι ρεαλιστική ταχύτητα εκεί, αν είναι τελείως άδεια!Άσε που πολλοί λένε 180 γιατί έτσι νομίζουν ή τόσα χλμ είχαν στην προηγούμενη ευθεία, και στην πραγματικότητα βγάζουν τις στροφές με 140 άντε 150. Άσε που όταν στρίβεις κοιτάς τον δρόμο και όχι το κοντέρ.
εκτός και αν τα 180 σε ανηφορίτσα και στροφές είναι το ευκολότερο πράγμα για την πλειοψηφία των σημερινών αυτοκινήτων.
Δηλαδή τα 180 στην Υλική είναι cruising speed για 1,200 άρια, 1,400άρια 1,600άρια?
Εγώ πιστέυω ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα αυτοκίνητα που μπορούν να ταξιδέψουν με μέση ταχύτητα άνω των 150 άνετα. -
Η μέση ταχύτητα ενός ταξιδιού σχετίζεται με την ικανότητα του αυτοκινήτου να επιταχύνει γρήγορα στις υψηλές ταχύτητες και αυτό όχι τόσο για το απόλυτο του αν θα πιάσει γρήγορα ένα αυτοκίνητο τα 160,αλλά για το πόσο η διαδικασία αυτή θα κουράσει τον οδηγό του.Ενα Golf 1,4 κουράζει 10 φορές παραπάνω τον οδηγό του στη διατήρηση μιας υψηλής ταχύτηατς απ'ότι μια Laguna turbo.Με τη Laguna θα σε κόψουν 10 φορές οι αργοπορούντες της αριστερής λωρίδας και δεν θα δυσανασχετήσεις γιατί ένα ελαφρό πατηματάκι στο γκάζι θα εκτοξεύσει το αυτοκίνητο πάλι μπροστά.Η αντίστοιχη διαδικασία σε 1400άρι απαιτεί γερά νεύρα και κουράζει γρήγορα με αποτέλεσμα να πέφτει η μ.ω.τ.
Τέλος ο κίνδυνος παραμονεύει οτι οι ταχύτητες είναι κοντά στα 200 και υπάρχουν άλλα οχήματα μπροστά,ακόμη και στην απόλυτη ευθεία.
Εγω είδα το χάρο με τα μάτια μου,όταν με 230 αποφάσισα να περάσω φορτηγό που πήγαινε δεξιά στην ευθεία της Θήβας με 90.Ηταν η μοναδική φορά που δεν έκοψα ,γιατί...ήθελα να δω το δείκτη να πηγαίνει πάνω απο 230... .Κι όμως ήταν και η μοναδική φορά που ενα φορτηγό αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα (με φλάς μάλιστα).Ακαριαία πέφτω στα φρένα και σταματω στα 5 μέτρα απο το φορτηγό.Το ABS ενεργοποιήθηκε και μάλιστα άναψαν και τα αλάρμ απο μόνα τους (!!!).Μετά συνειδητοποίησα τι πήγα να πάθω,γι'αυτό και έβαλα μυαλό πιά και αποφεύγω να έχω μεγάλες διαφορές ταχύτητας απο τα συνπορευόμενα και προπορευόμενα οχήματα,διότι τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι δυσάρεστα...
Στον άδειο δρόμο όμως δεν μπορώ να πηγαίνω με 120 και 140...
Με πιάνει νύστα... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Άσε που πολλοί λένε 180 γιατί έτσι νομίζουν ή τόσα χλμ είχαν στην προηγούμενη ευθεία, και στην πραγματικότητα βγάζουν τις στροφές με 140 άντε 150. Άσε που όταν στρίβεις κοιτάς τον δρόμο και όχι το κοντέρ.
εκτός και αν τα 180 σε ανηφορίτσα και στροφές είναι το ευκολότερο πράγμα για την πλειοψηφία των σημερινών αυτοκινήτων.
Δηλαδή τα 180 στην Υλική είναι cruising speed για 1,200 άρια, 1,400άρια 1,600άρια?
Εγώ πιστέυω ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα αυτοκίνητα που μπορούν να ταξιδέψουν με μέση ταχύτητα άνω των 150 άνετα.Όχι, μιλάω για 180 'κοντεράτα' σαν maximum ταχύτητα, αλλά όχι στις ευθείες. Ανάλογα από το που έρχεσαι, στην Υλίκη έχει ανηφόρες και κατηφόρες.
Επίσης δεν θα πιστεύεις πόσα χιλιόμετρα μπορεί να μαζέψει ένα σημερινό 1200άρι αν ο οδηγός έχει στίψει το γκάζι στις προηγούμενες ευθείες.
Πάντως ειλικρινά η Υλίκη δεν είναι κάτι το τρομακτικό οδηγικά για να το κάνουμε θέμα, αν δεν είναι ιδιαίτερα νευρικό το αυτοκίνητο, ή έχει ούτως ή άλλως μακρύ μεταξόνιο απλώς κρατάς σταθερό το τιμόνι και στρίβεις.
-
Εγώ γενικώς τρέχω (τώρα λιγότερο συχνά απ' ότι παλιότερα).
Κατά την άποψή μου και μόνο, για να μην αισθάνεσαι ασφαλής σε κάποια ταχύτητα, πρέπει να την έχεις πιάσει αυτή την ταχύτητα. Αλλιώς πως θα το ήξερες. Άρα ο καθένας οφείλει να δοκιμάσει τα όρια του (τα δικά του, του αυτοκινήτου του και του δρόμου) πριν κατασταλάξει στο με ποια ταχύτητα μπορεί να κινηθεί άνετα, σβέλτα και χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους για τον ίδιο και τους γύρω του. Γνωρίζω ότι αυτό προϋποθέτει ταυτόχρονα και μια στοιχειώδη παιδεία και κοινωνική συνείδηση, αλλά η ουσία (για μένα πάντα) παραμένει πως δεν είναι κατακριτέο να ψάξει κανείς τα όρια του πριν κατασταλάξει.
Για το φίλο tsouka έχω μια καλοπροαίρετη απορία: για να βγάλεις μ.ω.τ 180 χλμ/ώρα σημαίνει πως αν έχεις ακινητοποιηθεί μια φορά (π.χ στα διόδια) τότε θα πρέπει να κινηθείς για ισόδυναμο χρόνο (που διήρκησε η στάση) με 360 χλμ/ώρα (!!!). Αντίστοιχα, αν έχεις πέσει π.χ. στα 60 χλμ/ώρα για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. επειδή βρήκες άλλο αμάξι μπροστά σου), πρέπει να το αναπληρώσεις για ισοδύναμο χρονικό διάστημα κινούμενος με 240 χλμ/ώρα... και πάει λέγοντας. Όπως καταλαβάινεις μου είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να πιστέψω πως βγάζεις (επανλαμαβανόμενα κιόλας) μ.ω.τ 180 χλμ/ώρα στη διαδρομή από την Αθήνα στη Λάρισα (που είναι κι αρκετά μεγάλη χιλιομετρικά).
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Πάντως ειλικρινά η Υλίκη δεν είναι κάτι το τρομακτικό οδηγικά για να το κάνουμε θέμα, αν δεν είναι ιδιαίτερα νευρικό το αυτοκίνητο, ή έχει ούτως ή άλλως μακρύ μεταξόνιο απλώς κρατάς σταθερό το τιμόνι και στρίβεις.Μόνο αν είσαι μόνος σου. Γιατί για φαντάσου να είσαι με 170 σε μια καμπή και να έχεις πλησιάσει ένα αργό αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα, ο οδηγός του οποίου από ανασφάλεια ξαφνικά κλείνει την τροχιά του, μπαίνει στη λωρίδα σου και σε αναγκάζει να φρενάρεις μέσα στην καμπή. Ξέρεις πόσο τρομακτικές είναι οι ζεμπεκιές της ουράς στα 170;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μόνο αν είσαι μόνος σου. Γιατί για φαντάσου να είσαι με 170 σε μια καμπή και να έχεις πλησιάσει ένα αργό αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα, ο οδηγός του οποίου από ανασφάλεια ξαφνικά κλείνει την τροχιά του, μπαίνει στη λωρίδα σου και σε αναγκάζει να φρενάρεις μέσα στην καμπή. Ξέρεις πόσο τρομακτικές είναι οι ζεμπεκιές της ουράς στα 170;Ναι. Μόνο αν είσαι μόνος σου και μπορείς να εκμεταλευτείς περιστασιακά μεγαλύτερο πλάτος του δρόμου από τη λωρίδα που σου 'αναλογεί'.
Έγραψα ήδη για μια δική μου εμπειρία, ακόμα χειρότερη από το να αλλάξει λωρίδα κάποιος μπροστά σου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Για το φίλο tsouka έχω μια καλοπροαίρετη απορία: για να βγάλεις μ.ω.τ 180 χλμ/ώρα σημαίνει πως αν έχεις ακινητοποιηθεί μια φορά (π.χ στα διόδια) τότε θα πρέπει να κινηθείς για ισόδυναμο χρόνο (που διήρκησε η στάση) με 360 χλμ/ώρα (!!!). Αντίστοιχα, αν έχεις πέσει π.χ. στα 60 χλμ/ώρα για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. επειδή βρήκες άλλο αμάξι μπροστά σου), πρέπει να το αναπληρώσεις για ισοδύναμο χρονικό διάστημα κινούμενος με 240 χλμ/ώρα... και πάει λέγοντας. Όπως καταλαβάινεις μου είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να πιστέψω πως βγάζεις (επανλαμαβανόμενα κιόλας) μ.ω.τ 180 χλμ/ώρα στη διαδρομή από την Αθήνα στη Λάρισα (που είναι κι αρκετά μεγάλη χιλιομετρικά).
Συμφωνώ 100%. Όταν έκανα 'ρεκόρ' διαδρομής Bilbao-Paris σε 11 ώρες, πηγαίνοντας 180-200 επί ώρες (κυριολεκτώ - σε τέλειους άδειους δρόμους), και πάλι το trip computer μου έδειξε το εξής όταν έφτασα στο Παρίσι: μ.ω.τ 124% !!!!!
Γιατί, πολυ απλά, συνυπολογίζονται οι χαμηλές έως μηδενικές ταχύτητες σε στάσεις για βενζίνη, πριν τα προσπεράσματα κτλ.
-
Σε ταξίδι στην Ευρώπη (περατζάδα Αθήνα-Λονδίνο) πηγαίνοντας με πάνω από 140 έβγαλα με τις ελάχιστες στάσεις ανεφοδιασμού και σάντουιτς μέση 106. Ακόμα κι αν δεν υπολόγιζα τις στάσεις καθόλου αλλά μόνο χρόνο επί του δρόμου έβγαινε 122.....
Το 180 μέση δε σημαίνει ότι αν σταματήσεις πρέπει να πας με 360..... Σημαίνει όμως ότι πρέπει να πας για αρκετά περισσότερο από 180 για αρκετά περισσότερο χρόνο για να το εξουδετερώσεις....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε ταξίδι στην Ευρώπη (περατζάδα Αθήνα-Λονδίνο) πηγαίνοντας με πάνω από 140 έβγαλα με τις ελάχιστες στάσεις ανεφοδιασμού και σάντουιτς μέση 106. Ακόμα κι αν δεν υπολόγιζα τις στάσεις καθόλου αλλά μόνο χρόνο επί του δρόμου έβγαινε 122.....Το 180 μέση δε σημαίνει ότι αν σταματήσεις πρέπει να πας με 360..... Σημαίνει όμως ότι πρέπει να πας για αρκετά περισσότερο από 180 για αρκετά περισσότερο χρόνο για να το εξουδετερώσεις....
Αυτό είναι σωστό (δηλαδή αν έχεις σταματήσει για π.χ. 1 λεπτό, αντί να πας μετά για ένα λεπτό με 360 μπορείς να πας για 2 λεπτά με 180). Το πρόβλημα είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η μ.ω.τ. τόσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα που πρέπει να κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες ώστε να την επιτύχεις. Στο προηγούμενο παράδειγμα, αν η μ.ω.τ ήταν 140 τότε θα χρειαζόταν να πας είτε για ένα λεπτό με 280 (συνέκρινέ το με το αντίστοιχο 360 της μ.ω.τ των 180 χλμ) είτε για 2 λεπτά με 140 (συνέκρινέ το με το αντίστοιχο 180) είτε για 3 λεπτά με 70 (συνέκρινέ το με το αντίστοιχο 90).
Είνια λοιπόν δυσανάλογα ευκολότερο να βγάλεις μ.ω.τ 140 από ότι είναι να βγάλεις 180, και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη διαδρομή για την οποία μιλάμε.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
....αν έχεις σταματήσει για π.χ. 1 λεπτό, αντί να πας μετά για ένα λεπτό με 360 μπορείς να πας για 2 λεπτά με 180)..Εννοείς μάλλον 2 λεπτά με 270 ή 3 λεπτά με 240 ή 4 λεπτά με 225 ή 6 λεπτά με 210 ή ή ή ή μιά ώρα με 183. Αν πας με 180 που είναι η μέση σου δεν εξουδετερώνεις το 1 λεπτό ακινησίας ποτέ και αποκλείεται να έχεις ολοστρόγγυλο 180 σαν μέση!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....αν έχεις σταματήσει για π.χ. 1 λεπτό, αντί να πας μετά για ένα λεπτό με 360 μπορείς να πας για 2 λεπτά με 180)..
Εννοείς μάλλον 2 λεπτά με 270 ή 3 λεπτά με 240 ή 4 λεπτά με 225 ή 6 λεπτά με 210 ή ή ή ή μιά ώρα με 183. Αν πας με 180 που είναι η μέση σου δεν εξουδετερώνεις το 1 λεπτό ακινησίας ποτέ και αποκλείεται να έχεις ολοστρόγγυλο 180 σαν μέση!
Με μπέρδεψες
Αν π.χ πηγαίνεις σταθερά 180 χμ/ωρα και σταματήσεις για 1 λεπτό, για να επανέλθει η μ.ω.τ. στα 180 δεν πρέπει να κινηθείς επί 1 λεπτό με 360 πριν πέσεις και πάλι στα 180?
edit:
Χμμμ έχεις δίκιο, νομίζω! Αν σταματήσεις για 1 λεπτό και μετά πας επί 2 λεπτά με 180 δεν επανέρχεται η μ.ω.τ. στα 180. Για να ισχύει αυτό που λέω εγώ θα πρέπει να είναι fixed και ο συνολικός χρόνος που χρειάζεσαι για να διανύσεις τη διαδρομή (edit2: μπα, ούτε αυτό ισχύει).Νομίζω όμως ότι η ουσία παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή είναι δυσανάλογα δυσκολότερο να πετύχεις μεγάλες μ.ω.τ από ότι μικρότερες... διότι χρειάζεται να κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες επί μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο... ειδικά στην Ελλάδα.
-
Αν έχεις μέση 180 και θες να τη διατηρήσεις αφού έστω στιγμιαία και επί 1 λεπτό ακινητοποιηθείς και επίσης στιγμιαία ξαναεπιταχυνθείς στα 180....
Έχεις χάσει 180χλμ επί 1 λεπτό. Αν θες να τα καλύψεις σε
1΄πρέπει να πας με 180χλμ παραπάνω από τη μέση = 360
2' πρέπει να πας με 180/2=90χλμ πραπάνω = 270
3' .........................180/3=60χλμ παραπάνω =240
5' .........................180/5=36χλμ παραπάνω = 216
10'........................180/10=18χλμ παραπάνω = 198
60'........................180/60=3χλμ παραπάνω = 183 κλπΌπως λες είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσεις μια υψηλότερη μέση. Και αυτό γιατί πρέπει να πας ακόμα πιο ψηλά και κατά πιο πολύ αν τύχει να πέσεις χαμηλά....
Αν πχ είχες μέση 140 και σου τύχαινε η ίδια ακινητοποίηση για να την καλύψεις σε:
1' πρέπει να πας 140/1χλμ παραπάνω από τη μέση =280
2'....140/2=70............210
3'....140/3=~46,6.......186,6
5'....140/5=28.............168
10...140/10=14..........154
60'...140/60=~2,3...... 142,3Συγκρίνετε τις διαφορές σε παραπάνω χρειαζούμενα χλμ.....
Είναι πιο εύκολο να πας πχ 5 λεπτά με 168 για να διατηρήσεις τη μέση των 140 παρά 5 λεπτά με 216 για να διατηρήσεις τη μέση των 180. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν έχεις μέση 180 και θες να τη διατηρήσεις αφού έστω στιγμιαία και επί 1 λεπτό ακινητοποιηθείς και επίσης στιγμιαία ξαναεπιταχυνθείς στα 180....
Έχεις χάσει 180χλμ επί 1 λεπτό. Αν θες να τα καλύψεις σε
1΄πρέπει να πας με 180χλμ παραπάνω από τη μέση = 360
2' πρέπει να πας με 180/2=90χλμ πραπάνω = 270
3' .........................180/3=60χλμ παραπάνω =240
10'........................180/10=18χλμ παραπάνω =198
60'........................180/60=3χλμ παραπάνω = 183 κλπΌπως λες είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσεις μια υψηλότερη μέση. Και αυτό γιατί πρέπει να πας ακόμα πιο ψηλά και κατά πιο πολύ αν τύχει να πέσεις χαμηλά....
Ευχαριστώ φίλε onyx! Αυτό το άτιμο το 'παραπάνω' ήταν που με παίδευε τόσην ώρα
ΥΓ. Ετυτχώς, τουλάχιστον, που πέτυχα την ουσία
-
Αγαπητοι φιλοι,θα τοποθετηθω για τελευταια φορα,επειδη με ενοχλει η συνεχης αναφορα του ονοματος μου(δεν το λεω απο κακια,αλλα λογω χαρακτηρα).
Κανω την διαδρομη Λαρισα-Αθηνα,για μεγαλο διαστημα,4 φορες τον μηνα,καθε Σαββατο.Ξεκινω απο εδω το απογευμα Σαββατου και επιστρεφω ξημερωματα Κυριακης,δηλαδη φευγω απο Αθηνα στις 3 περιπου την νυχτα του Σαββατου(αναφερω τις ωρες,επειδη καποιος φιλος θελει να με αποφυγει!).Οπως καταλαβαινετε,στην επιστροφη ειμαι σχεδον μονος μου,ενω και το απογευμα,δεν εχει κινηση,καθως οι περισσοτεροι βγαινουν απο την Αθηνα και δεν μπαινουν οπως εγω.
Γνωριζω πολυ καλα τον δρομο,τις συνθηκες που επικρατουν σε αυτον και μπορω να προσαρμοζω την οδηγηση μου,αναλογα με αυτες.Κινουμαι παντα με ασφαλεια.Μου εχουν τυχει και απροοπτα,τα οποια εχω παρακαμψει και λογω εμπειριας.
Οσον αφορα την Υλικη,κανω πληρη εκμεταλλευση του δρομου,εφ'οσον ειναι αδεια και ειναι γεγονος οτι πετυχαινονται με ανεση αυτες οι ταχυτητες.
Οπως ανεφεραν και καποιοι φιλοι,δεν ειναι υπερβολικες οι ταχυτητες που αναφερω.Στα συνολικα 360χλμ αποστασης,τα 260 περιπου ειναι σε δρομο με 4 λωριδες και μονης κατευθυνσης.Δηλαδη,αν εξαιρεσεις Στυλιδα,Καραβομυλο,Θερμοπυλες και Αγ.Κωνσταντινο,οπου πεφτει η μεση ωριαια,στο υπολοιπο τμημα,μπορεις να κινηθεις με αρκετα μεγαλες ταχυτητες.
Με εκτιμηση και σεβασμο σε αρκετους που τον αξιζουν...
ΠΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ;