-
το Φόκους γιατί είναι καλύτερο συνολικά του 308;;;
-
Το 308 υστερεί και σε χώρους, και σε οδική συμπεριφορά των Γκόλφ/Φόκους. Σίγουρα εχει καλύτερους κινητήρες απο το Φόκους αν και απο την άλλη πλευρά το Γκόλφ με τους 1.4 τούρμπο είναι κορυφή. Δεν λέω ότι το 308 δεν είναι καλό αυτοκίνητο, το αντίθετο μάλιστα.
Απλά δεν πιστεύω οτι η Πεζό έπρεπε να το βάλει απευθείας απέναντι στα μοντέλα της VW και της Ford.Γι'αυτό και έδωσα το παράδειγμα της Κία με το Ceed. Αυτό και αυτό υστερεί απέναντι στο Άστρα, ίσα ίσα το ακριβώς αντίθετο. Απλά η Κία αν έβαζε το μοντέλο απέναντι στο Άστρα και μόνο απο το θέμα της μεταπώλησης θα έβγαινε χαμένη. Έχει το Ceed 2000-3000€ κάτω απο τα γερμανικά και πάει πολύ καλά.
-
Αν εξαιρέσουμε την περίεργη εμφάνιση, το μόνο άλλο πρόβλημα του 308 είναι η τιμή του. Ο ημιάκαμπτος σ'αυτή την κατηγορία, ΔΕΝ είναι πρόβλημα, απόδειξη το Astra και το γκιAuris...
To να προσπαθήσεις να πουλήσεις το 308 σε τιμή Golf εν Ελλάδι, είναι εμπορική αυτοκτονία... Βέβαια, το ίδιο...τροπάρι ακολουθείται εν γένει και στην Ευρώπη συνολικά από την Peugeot και είναι κομμάτι αδικαιολόγητο, αφενώς μεν έχει το καλύτερο εσωτερικό της κατηγορίας και πολύ καλά μοτέρ, αλλά το κόστος της εξέλιξης κρατήθηκε χαμηλά μιας και βασίζεται στο 307...
Επομένως, η τιμή πώλησής του είναι αδικαιολόγητη και η προσπάθεια premiumοποίησης με το...ζόρι, εχει αποτύχει εκ των πραγμάτων...
Περιμένω μια καλή μείωση τιμής από το νέο έτος, ό,τι δηλαδή έκανε και η Citroen... Βέβαια, ο Συγγελίδης είναι σαφώς καλύτερος σε εμπορικές συνταγές από τον Θεοχαράκη, άρα δεν αισιοδοξώ και πολύ... Είναι κρίμα πάντως, αφού με ένα σωστό πλασάρισμα, θα μπορούσε να παίξει δυνατά...
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
η ford πως καλοπουλαει το focus διχως lite turbo?Ισως επειδη ξεκινησε απο την αρχη μια ρεαλιστικη προσεγγιση στο θεμα τιμολογηση/προωθηση?Ισως βοηθαν και οι πωλησεις του προηγουμενου μοντελου(αντικαταστασεις)?Αρα μιλαμε για σοβαρα λαθη (Ελληνων ή Γαλλων)Η Φορντ καλοπουλάει το Φόκους σε νούμερα, σε κέρδος άραγε έχει αποτέλεσμα αυτή η τακτική του 'ξεχάστε το τέλος ταξινόμησης, πείτε αντίο στον ΦΠΑ, όχι πια έξοδα πινακίδων'; Γιατί τόσο γενναίες εκπτώσεις όσο γενικά η Φορντ και σχεδόν σε όλα τα μοντέλα δεν έχω ξαναδεί...Σίγουρα πάντως εξαργυρώνει και το καλό όνομα.
Κι αυτα ειναι οι εντυπωσεις απο οσα περιοδικα εχω διαβασει(ναι αυτα που το θαβουν) Γιατι λοιπον δεν πουλαει οσο το 207?Γιατι δεν το τιμολογησαν σωστα να παρουν του ανταγωνισμου τα σωβρακα?Εκτος κι αν φταιει η εμφανιση(?)
Προσωπική άποψη--->Μέτρια εως και περίεργη εμφάνιση, εσωτερικός ανταγωνισμός από το πολύ πιο ολοκληρωμένο (αναλογικά) 207 και υψηλή τιμή. Το χαμηλό κόστος εξέλιξης που ανέφερε ο Γρηγόρης δεν νομίζω ότι παίζει κάποιον ρόλο στον αγοραστή.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το χαμηλό κόστος εξέλιξης που ανέφερε ο Γρηγόρης δεν νομίζω ότι παίζει κάποιον ρόλο στον αγοραστή.Το χαμηλό κόστος εξέλιξης, το ανέφερα σαν έναν καλό λόγο να πέσουν οι τιμές: ναι , έχει πολύ ωραίο εσωτερικό, αλλά κατά τ' άλλα, δεν πρέπει να στοίχισε τόσο πολύ στην Peugeot η εξέλιξή του, άρα ΣΑΦΩΣ και μπορεί να πουλάει φθηνότερα από τα παράλογα που ζητάει σήμερα!
-
Σωστά το σκέφτεσαι, αλλά δεν πάνε μεμονωμένα για κάθε μοντέλο ούτε συγκεκριμένα για κάθε χρονική περίοδο τα έξοδα εξέλιξης.
Στο κάτω-κάτω, μπορούν να σε φεσώσουν άνετα ότι το νέο εσωτερικό χρειάστηκε υπερτριπλάσια χρήματα αυτή τη φορά μέχρι να επιτευχθεί αυτή η αρμονία, ένα στοιχείο ζεν μέσα στην καμπίνα...Δεν είναι μόνο η πίσω ανάρτηση. Είναι και νέα εργοστάσια, νέα μηχανήματα, νέες μέθοδοι παραγωγής και 1002 άλλα που μπορούν να πατήσουν σαν αυξημένο κόστος εξέλιξης.
Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει βασικές εκδόσεις με τιμές - κράχτες , ενώ ταυτόχρονα δεν είναι καλύτερο από τα άλλα μικρομεσαία. Το όνομα Peugeot είναι υπολογίσιμο πάντα, αλλά πάλι δεν είναι Golf ή Corollauris. Είναι και η ψιλοτραγική εμφάνιση, είναι και το 207 από πίσω (που αυτό μπορεί και να είχε μεγάλο κόστος εξέλιξης που να χρηματοδοτείται από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας) συνολικά πιο σέξι και όχι ελλειμματικό, οπότε...308 νεξτ γίαρ γουίθ μπρέιβ ντισκάουντς.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Φορντ καλοπουλάει το Φόκους σε νούμερα, σε κέρδος άραγε έχει αποτέλεσμα αυτή η τακτική του 'ξεχάστε το τέλος ταξινόμησης, πείτε αντίο στον ΦΠΑ, όχι πια έξοδα πινακίδων'; Γιατί τόσο γενναίες εκπτώσεις όσο γενικά η Φορντ και σχεδόν σε όλα τα μοντέλα δεν έχω ξαναδεί...Σίγουρα πάντως εξαργυρώνει και το καλό όνομα.
Προσωπική άποψη--->Μέτρια εως και περίεργη εμφάνιση, εσωτερικός ανταγωνισμός από το πολύ πιο ολοκληρωμένο (αναλογικά) 207 και υψηλή τιμή. Το χαμηλό κόστος εξέλιξης που ανέφερε ο Γρηγόρης δεν νομίζω ότι παίζει κάποιον ρόλο στον αγοραστή.
- Το εγραψα:ρεαλιστικη τιμολογιακη πολιτικη.Δεν πιστευω οτι η Ford το χαριζει κιολας,ακομα κι αν λαβεις υποψιν τα bonus που αναφερεις
2)δεν εχω προσωπικη αποψη για το 308 περα απο την εμφανιση-μεταφερω οτι διαβασα
-
Επειδη αναφερετε τον εσωτερικο ανταγωνισμο με το 207, το 308 1.6 Τ εχει 1500 ευρω παραπανω απο το 207.
Δλδ ποσο λιγοτερο επρεπε να ειχε συμφωνα με την τιμολογιακη πολιτικη της πεζω?
αρα μαλλον δε φταει η τιμη(αφου το 207 πανακριβο ειναι, αλλα πουλαει). -
-
αρα το μονο που μενει πλεον ειναι μια γενναια εκπτωση?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 6αρι και στα 150αρια χατς.UP!
και σημερα που πηγα να δω το 308, αφαντο το 6αρι κιβωτιο μετα απο τοοοοσους μηνες! Το φερει το GT και το SW... το απλο 150αρι hatch ομως τιποτα
'μα ρε παιδια στην Γαλλια κυκλοφορει, εδω ξεστοκαρουν την Ευρωπη ολη?'.... απαντηση δεν ελαβα...
Παντως τελικη τιμη με το κλειδι στο χερι και μεταλλικο για Premium Pack 150αρι, ειναι στα 21040€... για οσο ισχυει ακομα η εκπτωση (-1600€)
-
Εγω πηρα το 3008 turbo με το 6αρι κιβωτιο και μπορω να πω οτι η διαφορα στην οδηγηση ειναι τεραστια.Παντως επειδη ειδα και το 308 νομιζω οτι το 3008 υπερεχει σε ποιοτητα κατασκευης ,φινιρισμα ,και χωρους.
-
Ο χρήστης mag.ma έγραψε:
Εγω πηρα το 3008 turbo με το 6αρι κιβωτιο και μπορω να πω οτι η διαφορα στην οδηγηση ειναι τεραστια.Παντως επειδη ειδα και το 308 νομιζω οτι το 3008 υπερεχει σε ποιοτητα κατασκευης ,φινιρισμα ,και χωρους.Αναφέρεσαι στην αίσθηση ή στις επιδόσεις?
-
Και στα 2. Αισθανεσαι οτι οδηγεις ενα στιβαρο αυτοκινητο που δεν γερνει στις στροφες δεν επιρεαζεται απο πλευρικους αερηδες ειναι αθορυβο και το κυριοτερο τα 150 αλογα και η ροπη που εμφανιζεται απο τις 1400 στρ. σου δινουν πολυ δυναμη και κανουν την οδηγηση πολυ ανετη και στις προσπερασεις και ιδιως στις ανηφορες βλεπεις τους αλλους να λαχανιαζουν και συ συνεχιζεις με 4η χωρις να κοβεσαι καθολου.Τελικα το turbo αν και το φοβομουν στην αρχη σου κανει την ζωη ευκολη και τωρα δεν το αλλαζω με τιποτα.
-
Πάντως από χώρους το 3008 δεν μ' εντυπωσίασε που μπήκα τις προάλλες περιμένοντας να γεμίσει φρέον το AC του 206 (πριν αυτοκτονήσει η μπαταρία)... Μιας και δεν έχει 4κίνηση και έχει περίπου τις διαστάσεις της Νίτσας, περίμενα κάτι καλύτερο. Ούτε τίποτα το ιδιαίτερο σε ορατότητα ή χώρο αποσκευών...
Πολύ χοντροκομμένο, χωρίς να προσφέρει κανένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε χώρους...
Βέβαια, για τον ρόλο του πολυμορφικού η Peugeot θα έχει άλλο αυτοκίνητο σε λίγο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δικαιολογώ την έλλειψη του 3008 σε χώρους... Δεν είναι κακό σε καμμία περίπτωση, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο...
-
Το χάζεψα κι εγώ το 3008 πριν μερικές μέρες, μαζί με το 308 CC. Καταρχάς, το δεύτερο είναι απλά πανέμορφο!
Παραμένει βέβαια εν πολλοίς ...άχρηστο, αφού δεν καταλαβαίνω το λόγω ύπαρξης τέτοιων αυτοκινήτων (πολύ βάρος, πολύ στριμωξίδι κι όλα αυτά γιατί; Για ν' ανοίγεις την οροφή μια στο τόσο... ).
Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι το εσωτερικό και των δύο. Νομίζω πως στα λεφτά τους δεν υπάρχει τόσο καλοκατασκευασμένο και ποιοτικό εσωτερικό!Τώρα, πόσο θ' αντέξει στον χρόνο δεν ξέρω! Αλλά πραγματικά είναι και σε σχέδιο και σε ποιότητα και...γενικώς, ένα κλικ πάνω από τον ανταγωνισμό!
-
Νομίζω οτι 3000ευρώ για 15cm ψηλότερο αυτοκίνητο, 35cm μακρύτερο, 130kg βαρύτερο, ίδιους χώρους για πίσω επιβάτες και μόλις 160lt VDA μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και ταυτόχρονα χειρότερες επιδόσεις (παρά τις 6τ) και πιο άοσμη οδική συμπεριφορά χωρίς τετρακίνηση είναι πολλά. Περί ορέξεως βέβαια... Στα τρία παιδιά θα το συζητούσα. Σε οτι αφορά την ποιότητα κατασκευής δε λέω τίποτα πριν χρονίσει το δικό μου. Ακόμα δεν τρίζει τίποτα, χαμηλότατο επίπεδο θορύβου και πολύ καλή ποιότητα κύλισης που για μένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Όχι μόνο τι κάνεις αλλά και πως το κάνεις. Γρήγορα και ατσαλάκωτα. Παρόλο που φλερτάρεις με τα laser συνεχώς άθελά σου... και με το λαστιχά σου αν το εμπιστευτείς και ακουμπήσεις πάνω στο πλαίσιό του. Σε απλές βόλτες οι διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας αλλά και των τιμών αυτών είναι κατά την ταπεινή μου άποψη μικρές για τους ανήσυχους (που δεν είμαστε οδηγοί αγώνων) και ανύπαρκτες για τους απλούς χρήστες.
-
Κακομούτσουνο ρε παιδιά, τι άλλο να πούμε δλδ;
Κιβώτιο μέτριο σε αίσθηση και από κει και πέρα όπως και τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς, πράγματα σαν το πόσο καλά στρίβει ή 'τσουλάει' δε φαίνονται ούτε στις διαφημίσεις ούτε στα τεστ-drive (άρα δε μπορείς να παλέψεις τα γιαπωνέζικα), ενώ το ότι δε διαλύεται όπως τα Ford, Opel δε μπορείς να το αποδείξεις όταν τα βλέπεις όλα στη βιτρίνα.
Και φυσικά πρέπει να στοχεύεις ψηλά και να το βάζεις δίπλα στο Golf. Για Peugeot μιλάμε όχι για Kia. To ότι δεν τα καταφέρνουν με το 308 δε σημαίνει ότι δεν το ΄χουν. Απλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι Γερμανοί είναι μπροστά. 'Έφαγαν' τουλάχιστο τον ένα τοίχο που ήταν οι κινητήρες. Ας ελπίζουμε ότι στην επόμενη έκδοση θα πιάσουν και το σουλούπι!
-
TO 308 ΠΑΣΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο οτι εχει το πατωμα του 307 και συνεπως για μειωση κοστους και τον ημιακαμπτο του.. γεγονος που το κανει πιο αοσμο και πιο (μερικες φορες) γκαπα γκουπα ... ..κατα τα αλλα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το golf! ....και κατα την γνωμη μου σ ολα τα αλλα σχεδον ειναι καλυτερο παντου.... και ισαξιο στην ποιοτητα
-
+1
Αλλά για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι σε σύγκριση του 150 με το 160 και όχι GT με GTI...
Peugeot 308