-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Διαβαζοντας τις 2-3 τελευταιες σελιδες, εχω να πω πως το 308 στην εκδοση ΤΗΡ, ειναι μια πολυ καλη επιλογη σε οσους δεν θελουν να παρουν VW group αυτοκινητο(και ειναι πολλοι αυτοι)Ένας άνρωπος που δεν θέλει VW group αυτοκίνητο και του έχει ξεμείνει λίγο γούστο θα πάρει το Bravo Εκτός αν δεν κοιτάζει ποτέ απ'έξω το αμάξι του ή με το που βγαίνει το κουκουλώνει για να μην το βλέπει, οπότε θα εκτιμήσει το ποιοτικό και όμορφο εσωτερικό του 308.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Διαβαζοντας τις 2-3 τελευταιες σελιδες, εχω να πω πως το 308 στην εκδοση ΤΗΡ, ειναι μια πολυ καλη επιλογη σε οσους δεν θελουν να παρουν VW group αυτοκινητο(και ειναι πολλοι αυτοι)
Ένας άνρωπος που δεν θέλει VW group αυτοκίνητο και του έχει ξεμείνει λίγο γούστο θα πάρει το Bravo Εκτός αν δεν κοιτάζει ποτέ απ'έξω το αμάξι του ή με το που βγαίνει το κουκουλώνει για να μην το βλέπει, οπότε θα εκτιμήσει το ποιοτικό και όμορφο εσωτερικό του 308.
Δλδ το προβλημα ειναι καθαρα αισθητικο κατα τη γνωμη σου?
Αυτο σημαινει οτι σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι.
Αλλο επιχειρημα? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Διαβαζοντας τις 2-3 τελευταιες σελιδες, εχω να πω πως το 308 στην εκδοση ΤΗΡ, ειναι μια πολυ καλη επιλογη σε οσους δεν θελουν να παρουν VW group αυτοκινητο(και ειναι πολλοι αυτοι)
Ένας άνρωπος που δεν θέλει VW group αυτοκίνητο και του έχει ξεμείνει λίγο γούστο θα πάρει το Bravo Εκτός αν δεν κοιτάζει ποτέ απ'έξω το αμάξι του ή με το που βγαίνει το κουκουλώνει για να μην το βλέπει, οπότε θα εκτιμήσει το ποιοτικό και όμορφο εσωτερικό του 308.
Δλδ το προβλημα ειναι καθαρα αισθητικο κατα τη γνωμη σου?
Αυτο σημαινει οτι σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι.
Αλλο επιχειρημα?Σίγουρα μπορεί να αρέσει σε κάποιον και δικαίωμά του φυσικά να το αγοράσει αν τον ικανοποιεί.
Αντικειμενικά όμως δεν είναι value for money αγορά ούτε έχει να επιδείξει κάτι καινούριο στην κατηγορία των μικρομεσαίων, τουλάχιστον θα μπορούσαν να εξελίξουν μια πιο σύγχρονη ανάρτηση ή να το δίνουν σε λογική τιμή. -
Ειλικρινά η τιμή του 308 αποτελεί μείον, και δεν ξέρω με τι κριτήρια τέθηκε...
Δεν θα ξεχάσω τον πωλητή σε μια αντιπροσωπεία που προσπαθούσε να με πείσει, ότι...'ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει πόσο έχει προσεχθεί αυτό το αυτοκίνητο, προκειμένου να δικαιολογήσει και την υψηλή τιμή του'.....
(???)Ευελπιστώ σε σύντομη μείωση, διότι οι πωλήσεις του όπως χιλιοειπώθηκε εδώ μέσα, δεν είναι και ό,τι πιο κολακευτικό...
Υ.Γ: Την τιμή του 308GT πώς την είδατε;;
Νομίζω ότι είναι η μοναδική 'ευχάριστη' παραφωνία, και είναι όντως ανταγωνιστική... -
Ο χρήστης BILL-3 έγραψε:
Ειλικρινά η τιμή του 308 αποτελεί μείον, και δεν ξέρω με τι κριτήρια τέθηκε...
Δεν θα ξεχάσω τον πωλητή σε μια αντιπροσωπεία που προσπαθούσε να με πείσει, ότι...'ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει πόσο έχει προσεχθεί αυτό το αυτοκίνητο, προκειμένου να δικαιολογήσει και την υψηλή τιμή του'.....
(???)Ευελπιστώ σε σύντομη μείωση, διότι οι πωλήσεις του όπως χιλιοειπώθηκε εδώ μέσα, δεν είναι και ό,τι πιο κολακευτικό...
Υ.Γ: Την τιμή του 308GT πώς την είδατε;;
Νομίζω ότι είναι η μοναδική 'ευχάριστη' παραφωνία, και είναι όντως ανταγωνιστική...Πραγματι, το GT φαινεται να ειναι καπως πιο σωστα τιμολογημενο ή τελωσπαντων πιο κοντα στον ανταγωνισμο.
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν εχουν μια εκδοση με φτωχοτερο εξοπλισμο που θα μπορουσε να ηταν πραγματικα ανταγωνιστικη. Δεν ενδιαφερονται ολοι για πανοραμικες ηλιοροφες και αισθητηρες παρκαρισματος...
Ξερει κανεις εαν το GT εχει διαφορες στο στησιμο απο τα απλα 308? -
Στα λεφτα του εχεις πολλες επιλογες,για να το πεις ανταγωνιστικο
147 διλιτρη,Α3 1.8 TFSI,Opel GTC 2.0T,Golf GT
Megane GT,Leon FR,
κι εναλλακτικα φτανεις μεχρι RX8
σιγουρα το καθενα απο τα παραπανω εχει τα δικα του + και -,και σιγουρα μετραει ο εξοπλισμος του peugeot,αλλα ορισμενα απο τα παραπανω ειναι 1800ρια και 2λιτρα και τρωνε μεγαλυτερο φορολογικο πεναλτι.
Ανταγωνιστικο?Δλδ μπορι να ειχε αερα η αντιπροσωπεια να τ'ανεβασει 1-2 χιλιαρικια παραπανω?
Για το αλλο λογικα θα υπαρχουν διαφορες σε ελατηρια και αντιστρεπτικες(π.χ διαφορα στο υψος ξερω οτι υπαρχει) αλλα καλυτερα να ρωτησεις καποιον χρηστη που εχει ή εργαζεται σε αντιπροσωπεια peugeot...
-
http://carscoop.blogspot.com/2008/07/up ... -high.html
Νέο 308cc. Όμορφο σαν τον προκάτοχό του, με μόνη παραφωνία (για μένα) τον πίσω προφυλακτήρα.
-
Σήμερα οδήγησα ένα 308 GT, ιδιώτη. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ήταν με 17αρια και 4000 χιλιόμετρα.
Το αυτοκίνητο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό που περιγράφτηκε στο autobild.Τorque steer στα επίπεδα του δικού μου, καμία σχέση με πάλη με το βαρύ τιμόνι.
Ήχοι από ψαλίδια, μπαλάκια κλπ δεν ακούγονταν σε καμία των περιπτώσεων, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν προσπάθησα να αποφύγω μεγάλες ανωμαλίες. Σχεδόν καμία διαφορά στην ποιότητα κύλισης σε σχέση με το απλό 150αρι με 16αρια που είχα οδηγήσει.
Απορώ πραγματικά τι συνέβει στο τεστ αυτό, απορώ αν τα 18άρια μπορούν να κάνουν τόσο τραγική διαφορά, απορώ αν είμαι τόσο ανίκανος που δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις λεπτομέρειες. Τέσπα...
Σε γενικές γραμμές πρόκειται ακριβώς για ένα γρήγορο GT. Hot hatch δεν το λες σίγουρα, όχι στην παρούσα έκδοση τουλάχιστον. Το 6άρι σαφές, αν και οι διαφορές στις διαδρομές δεν είναι αξιοσημείωτες σε σχέση με τα ενισχυμένα 5αρια που φοράνε διάφορα peugeot. Ωραίος ήχος το μοτέρ, με την σκάστρα να ακούγεται αρκετά μέσα, τα φρένα πολύ δυνατά, συνεπικουρούμενα και από τα SportContact3.
-
Οι 18αρες μάλλον μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο ντίνε. Γενικά, ένα υπερ-απόλυτο λάστιχο βγάζει προς τα έξω τις αδυναμίες της ανάρτησης. Δεδομένου οτι το 308 Gt είναι αρκετά μαλακό, στο τεστ του Autobild βγήκαν προς τα έξω αυτά που σου λέω. Μαλακό στο στρίψιμο, κοπάνημα στις λακούβες χωρίς λόγο. Δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστευω ότι με τις 17άρες θα είναι μεταμορφωμένο πολύ προς το καλύτερο το αυτοκίνητο. Αλλά και πάλι... είναι ΠΟΛΥ ακριβό το ρημάδι. Αναίτια ακριβό.
-
Φανταζομαι οτι εχει φροντισει η ελλ. αντιπροσωπεια γι αυτο
-
Nτίνο, ωραία τα είπες!!
Θα ήθελα κι εγώ πολύ να το οδηγήσω...! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οι 18αρες μάλλον μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο ντίνε. Γενικά, ένα υπερ-απόλυτο λάστιχο βγάζει προς τα έξω τις αδυναμίες της ανάρτησης. Δεδομένου οτι το 308 Gt είναι αρκετά μαλακό, στο τεστ του Autobild βγήκαν προς τα έξω αυτά που σου λέω. Μαλακό στο στρίψιμο, κοπάνημα στις λακούβες χωρίς λόγο. Δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστευω ότι με τις 17άρες θα είναι μεταμορφωμένο πολύ προς το καλύτερο το αυτοκίνητο. Αλλά και πάλι... είναι ΠΟΛΥ ακριβό το ρημάδι. Αναίτια ακριβό.Δηλαδη Σπυρο και το 150 ΤΗΡ μαλακο θα ειναι ε?
Ας πουμε σε σχεση με ενα λεον 1.8 η διαφορα στο στησιμο ειναι τραγικη? -
Το δικό μου 308 παντος μου εβγαλε πρόβλημα στα ηλεκτρικά παράθυρα για 2η φορά μέσα σε 2 μήνες που το έχω. έχει ακούσει κανείς για τέτοια προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο?
-
Tι πρόβλημα ακριβώς;
-
Οδηγώντας το παρατήρησα και εγώ έντονο torque steering. Να σημειώσω πως ήταν με τις 18αρες. Πέρα αυτού έχω να πω για το νέο 6αρι πως είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Σαφέστατο και άψογος αρωγός στην αξιοποίηση του μοτέρ.
Υ.Γ. Στο Rallye μου μπαίνει;
-
3225 ευρώ. Με τις υγείες μας.
-
Προφανώς έχετε μπερδέψει το torque steer με το tramlining.
Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς άυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανακρίβειες που γράφετε.....
-
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Προφανώς έχετε μπερδέψει το torque steer με το tramlining.Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς άυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανακρίβειες που γράφετε.....
Για μορφώστε μας, κυρίε καθηγητά. Να κλείσουμε ένα αμφιθέατρο για μαθήματα;
The term 'tramlining' is being used to describe when directional control is disrupted by the vehicle's tendency to follow the longitudinal ruts and/or grooves in the road. It's name could be compared to the tram or trolley driver who does not steer because his vehicle follows the path established by the tracks.*
Δε νομίζω να το μπερδεύουν τα παιδιά
-
Αν με την αλλαγή της ζάντας, αλλάζει ΚΑΙ η συνολική διάμετρος του τροχού Ή/ΚΑΙ το offset, τότε αλλάζει το scrub radius. Με (θετικό?) scrub radius ή απλά με φαρδύτερα ελαστικά, το φρενάρισμα σε επιφάνειες με διαφορετικό συντελεστή τριβής, το σπινιάρισμα ή/και οι κατά μήκος αυλακώσεις του δρόμου, προκαλούν μια (μικρή) ροπή στο τιμόνι.
-
Peugeot 308