-
Βρέθηκε το πρώτο τεστ του Clio 1.2 TCE. Πολύ καλά λόγια για τον κινητήρα, ρεπρίζ κλπ. και κάτι πήρε το μάτι μου για 'σωστά κλιμακωμένο κιβώτιο'. Αν διατηρήθηκε το ίδιο υπέρκοντο 5αρι, η Renault θα πρέπει να γυρίσει ντοκυμαντέρ 'σκοτώστε τα αυτοκίνητά σας, όσο καλά και αν είναι'...
Οι διαφορές σε ρεπρίζ πάντως με το καταργηθέν 1.4αρι αισθητές.
-
Τι εχετε να πειτε οσον αφορα το κοστος συντηρησης και την αυξημενη
πιθανοτητα εμφανισης αστοχιων/βλαβων κτλ λογο περιπλοκοτητας του? -
Ο χρήστης billgeo έγραψε:
πιθανοτητα εμφανισης αστοχιων/βλαβων κτλ λογο περιπλοκοτητας του?Εμεις δεν ξερουμε... εσυ ομως που ξερεις οτι ειναι αυξημενη, για πες μας τιποτα....
-
Διάβασα για τη συχνότητα συντήρησης ελπιδοφόρα πράγματα (π.χ. μπουζί κάθε 60Κ), οπότε και λίγο πιο ακριβά από το ατμοσφαιρικό 1.4αρι να είναι, ας πούμε ότι...χαλάλι.
Σίγουρα πάντως δεν μιλάμε για κόστος και αξιοπιστία (; ) αντίστοιχη του 1.2 με τα 60 άλογα ή άλλων δοκιμασμένων κινητήρων πιο απλής τεχνολογίας...αυτό να λέγεται. Ο κινητήρας μπορεί να είναι απλός στη δομή (ένας κινητήρας με τούρμπο είναι, ούτε κάτι τρομερά καινοτόμο ούτε πολύπλοκο), αλλά έχει μικρολεπτομέρειες που δοκιμάζονται πρώτη φορά σε τέτοιο κυβισμό και καλό θα ήταν να περιμένει κάποιος...Φυσικά αυτό είναι η δική μου άποψη!
-
πιθανοτητα εμφανισης αστοχιων/βλαβων κτλ λογο περιπλοκοτητας του?Tι περιπλοκο εχει ο κινητηρας?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
θςωρητικα τωρα που πηραν τη ρενο απο το μανιατοπουλο δε θα πρεπει να κανουν καμια βουτια οι τιμες???
Έγινε τέτοιο πράγμα;
Και ομως κατι τετοιο πηρε το αυτι μου κ εμενα.....
Προ 10 ημερών έγινε η αλλαγή..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
θςωρητικα τωρα που πηραν τη ρενο απο το μανιατοπουλο δε θα πρεπει να κανουν καμια βουτια οι τιμες???
Έγινε τέτοιο πράγμα;
Και ομως κατι τετοιο πηρε το αυτι μου κ εμενα.....
Προ 10 ημερών έγινε η αλλαγή..
Κάτι συγκεκριμένο γνωρίζετε; Για ποιού είδους 'αλλαγή' μιλάμε; Άλλαξε κάτι στο δίκτυο, στη νοοτροπία, στην οργάνωση; Στο site τους φαίνονται όλα απαράλλακτα ...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Βρέθηκε το πρώτο τεστ του Clio 1.2 TCE. Πολύ καλά λόγια για τον κινητήρα, ρεπρίζ κλπ. και κάτι πήρε το μάτι μου για 'σωστά κλιμακωμένο κιβώτιο'. Αν διατηρήθηκε το ίδιο υπέρκοντο 5αρι, η Renault θα πρέπει να γυρίσει ντοκυμαντέρ 'σκοτώστε τα αυτοκίνητά σας, όσο καλά και αν είναι'...Οι διαφορές σε ρεπρίζ πάντως με το καταργηθέν 1.4αρι αισθητές.
Είναι πιο ολοκληρωμένο το Clio TCE. Είναι σχεδόν παντού πιο γρήγορο απο το 1.4, ειδικά στις χαμηλές στροφές μιας και αποδίδει τα σχεδόν 13 κιλά ροπής απο τα κοντά 15 απο τις 1.500σ.α.λ.
Είναι σαφώς πιο ευκίνητο εντός αλλά μου έλειψαν οι ψηλές στροφές του ατμοσφαιρικού 1.4 ψηλά που προσδίδουν ένα πιο «αγωνιάρικο» προφίλ.
Γενικότερα πάντως ο 1.2TCE δύσκολα αντιλαμβάνεσαι οτι είναι υπερτροφοδοτούμενος. Τρομερή λειτουργία απο χαμηλά ,ουσιαστικά χωρίς δισταγμούς.
Καλά όλα αυτά βέβαια αλλά το τιμόνι μετριάζει όλες τις υπόλοιπες πολύ θετικές εντυπώσεις. Σε γρήγορους ρυρμούς...δεν. -
Κιβώτιο; Στο internet δεν βρήκα καμιά πληροφορία για τις σχέσεις.
Πάντως, είναι προφανές ότι το Clio στις μικρές εκδόσεις (έως και την σημερινή 2λιτρη με τα 138 άλογα) δεν έχει καθόλου αγωνιάρικους στόχους...Επιλογή τους δεν λέω, αλλά κρίμα...
-
Κιβώτιο; Στο internet δεν βρήκα καμιά πληροφορία για τις σχέσεις.Πάντως, είναι προφανές ότι το Clio στις μικρές εκδόσεις (έως και την σημερινή 2λιτρη με τα 138 άλογα) δεν έχει καθόλου αγωνιάρικους στόχους...Επιλογή τους δεν λέω, αλλά κρίμα...Ψάχνοντας για τις σχέσεις μετάδοσης που αναφέρεις, έπεσα πάνω στο δελτίο τύπου για την επερχόμενη κυκλοφορία του Modus TCE( ), τ' οποίο έχει με τον κινητήρα αυτόν, το κιβώτιο με τον κωδικό JH3 184, με τις ακόλουθες σχέσεις: 1η: 11/41 (7,61 km/h/1000 σ.α.λ.), 2η: 21/43 (13,85km/h/1000 σ.α.λ.), 3η: 28,39 (20,36km/h/1000 σ.α.λ.), 4η: 34/35 (27,56km/h/1000 σ.α.λ.) και 5η: 39/32 (34,57km/h/1000 σ.α.λ.). Να ισχύουν άραγε τα ίδια και για τα Clio/Twingo ;
ENTIΤ-17:30- : Μόλις τώρα βρήκα του Twingo και είναι κάπως διαφορετικοί οι αριθμοί, καθώς και ο κωδικός του κιβωτίου (JH3 169)... Μπερδεύτηκα (κι επιτέλους, πρέπει να φύγω απ' τη δουλειά !!...) ...
-
Καλό φαίνεται το κιβώτιο του Modus TCE, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό φορούσε και με τον 98αρη από τη στιγμή που βγήκε. Οπότε, μπορεί να μην περάσει στο Clio.
Του Tsingo είναι διαφορετικό από το ατμοσφαιρικό Clio, κάποιος τους σφύριξε ότι η 5η με 120 και 6000 στροφές είναι λίγο κουραστική!
-
Βρέθηκε το πρώτο τεστ του Clio 1.2 TCE.SPam: έρχεται άλλο ένα λίαν συντόμως
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
πιθανοτητα εμφανισης αστοχιων/βλαβων κτλ λογο περιπλοκοτητας του?Εμεις δεν ξερουμε... εσυ ομως που ξερεις οτι ειναι αυξημενη, για πες μας τιποτα....
Εγω δεν ξερω κατι (απο που αλλωστε?) για το συγκεκριμενο αμαξι.
Γι'αυτο ρωταω!
Μιλω εκ γνωσης γενικης μηχανολογιας.Διάβασα για τη συχνότητα συντήρησης ελπιδοφόρα πράγματα (π.χ. μπουζί κάθε 60Κ), οπότε και λίγο πιο ακριβά από το ατμοσφαιρικό 1.4αρι να είναι, ας πούμε ότι...χαλάλι.
Σίγουρα πάντως δεν μιλάμε για κόστος και αξιοπιστία (; ) αντίστοιχη του 1.2 με τα 60 άλογα ή άλλων δοκιμασμένων κινητήρων πιο απλής τεχνολογίας...αυτό να λέγεται. Ο κινητήρας μπορεί να είναι απλός στη δομή (ένας κινητήρας με τούρμπο είναι, ούτε κάτι τρομερά καινοτόμο ούτε πολύπλοκο), αλλά έχει μικρολεπτομέρειες που δοκιμάζονται πρώτη φορά σε τέτοιο κυβισμό και καλό θα ήταν να περιμένει κάποιος...
Φυσικά αυτό είναι η δική μου άποψη!Και δικη μου (ακριβως)...
πιθανοτητα εμφανισης αστοχιων/βλαβων κτλ λογο περιπλοκοτητας του?Tι περιπλοκο εχει ο κινητηρας?
Εργοστασιακο turbo (με οτι αυτο συνεπαγεται).
-
Τι συνεπάγεται δηλαδή το εργοστασιακό turbo που κάνει τον κινητήρα πιο ευπαθή?
-
Αντικατάσταση του 1.4 (100) από 1.2Τ
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=64356
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αντικατάσταση του 1.4 (100) από 1.2Τ
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=64356106 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ίπποι ; 5,9 λίτρα στα 100km ;; Σύγχρονα τεχνολογικά θαύματα ...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αντικατάσταση του 1.4 (100) από 1.2Τhttp://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=64356
Βάρος 1543 κιλά; Την παλεύουν;
-
Κάποιο λάθος έγινε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι συνεπάγεται δηλαδή το εργοστασιακό turbo που κάνει τον κινητήρα πιο ευπαθή?
Δεν ειπα οτι κανει τον κινητηρα πιο ευπαθη!
Ειπα (ρωτησα βασικα) για αυξημενο κοστος συντηρησης (ή πιο συχνο)
και αυξημενη πιθανοτητα εμφανισης βλαβης!Και δεν αναφερομαι στο μοτερ (λογο πιεσης υπερπληρωσης) αλλα στο ιδιο
του turbo που περιστρεφετε σε υπερυψηλες στροφες,
και τα παρελκομενα του (γραμμες λιπανσης και υδροψυξης του κτλ)... -
1543 κιλα... με τετοια ηχομονωση και ατομικη βομβα να σκασει δε θα παρεις χαμπαρι..
Renault Clio 2005