-
To πήρα το αμαξάκι! Εδώ και 2 μέρες, το έχω στα χέρια μου και έχω κάνει κάτι παραπάνω από 100χλμ.(θα είχε περισσότερα, αλλά έχε χάρη που ήμουν πνιγμένος με τη δουλειά και δεν πρόλαβα...). Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μόνο που απογοητευτηκα στην αρχή από την άνεση, καθώς κοπάναγε στις ανωμαλίες αρκετά. Πριν από λίγο βρήκα χρόνο όμως και το τσέκαρα, και αντί για 2.4 - 2.2 bar μπροστά - πίσω, είχε στα 3 κοντά στο 3,5 και στο άλλο 2,5.. Τα ξεφούσκωσα, και όλα οκ τώρα... Τώρα κινούμαι σχετικά ήρεμα μέχρι να περάσουν τα πρώτα 1000 χλμ, αλλά μέχρι 3,5-4 χιλιάδες rpm που το πάω, κινείται αρκετά άνετα. Για να δούμε. Θα του κάνω κανένα ταξιδάκι αύριο για να κάνει λίγα χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο.
-
με γειαααααααααα!!
να το αφηνεις να ζεσταινεται πρωτα...δηλαδη να μη το 'σπας' με το που το βαλεις μπρος..
-
Ευχαριστώ! Εννοείται πως κάθε φορά που παίρνει μπρος το αμάξι ζεσταίνεται. Αν δεν πάει ο δείκτης στη μέση δεν πιέζεται καθόλου. Ομοίως πριν το σβήσιμο κρυώνει για κανένα δίλεπτο. Ακόμα και αν κάνω πολλή μικρή διαδρομή, το προσέχω αυτό...
-
το κρυωμα παει στο διαολο...γινεται και στο δρομο πηγαινονατας χαλαρα μετα απο σκισιμο...
το ζεσταμα ειναι σημαντικο..
-
Καλημέρα. Να ρωτήσω κάτι για το ζέσταμα που λέγαμε. Εγώ έχω καταλάβει πως πρέπει να ξεκινάμε το αμάξι και να πηγαίνουμε πολύ χαλαρά μέχρι να φτάσει ο δείκτης της θερμοκρασίας στη μέση. Άκουσα όμως και μια άλλη άποψη που λέει να περιμένεις σταματημένος μόλις το βάλεις μπρος μέχρι να ζεσταθεί. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-
Όχι, το πολύ να περιμένεις 20 sec.
-
thanks!
-
αμα ειναι να περιμενεις τζαμπα πηρες αμαξι..
οχι ρε..απλως να μη βαρας 5-6αρες με κρυα μηχανη...θα θελει κανα 4-5λεπτο να ζεσταθει...
-
Καλά έτσι κι αλλιώς νομίζω σε κάθε αυτοκίνητο είναι καλό να μην πιέζεις αν δεν ζεσταθεί. Αυτό πάντα το έκανα και θα το κάνω. Τέλος πάντων, εχθές και σήμερα έκανα κάμποσα χιλιομετράκια το αυτοκίνητο, και μπορώ να πω πως είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος... Εχθές το συνολικό βάρος των επιβαινόντων ήταν περίπου 350 κιλά, ενώ σήμερα ξεπερνούσε άνετα τα ...400, και παρά τον περιορισμό των 3500-4000 σαλ λόγω ρονταρίσματος, το μοτεράκι δεν έδειχνε να τραβάει ζόρι! Κινείται άνετα και επιταγχύνει χωρίς κόπο ακόμα και με 4η/5η. Μπορεί να το έχω μόλις 3 μέρες, αλλά είμαι ήδη σίγουρος πως έκανα την καλύτερη για μένα αγορά...
-
Εσύ δεν ήθελες supermini, λεωφορείο ήθελες!
Καλοτάξιδος!
-
Eυχαριστώ Funky. Γενικά ήθελα ένα αμαξάκι να είναι οπωσδήποτε 5πορτο, γιατί με το προηγούμενο που ήταν 3πορτο ήταν μεγάλη ταλαιπωρία να μπει κανείς πίσω. Ακόμα και 2 φορές το χρόνο να γίνει αυτό μου την έσπαγε... Επίσης με βολεύει που το Clio είναι σχετικά μεγάλο για supermini, αλλά είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά μικρότερο από τα μικρομεσαία. Έστω και 20 εκατοστά βοηθάνε και στο παρκάρισμα και στην ευελιξία πιστεύω. Μετά μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως παρά τα 195/50 R16 που φοράει είναι αρκετά άνετο, και για μένα πάντα είναι τέλειο στο δρόμο. Ακόμα και το τιμόνι για το οποίο είχα ακούσει τα χειρότερα, μου έρχεται μια χαρά.... Θα δούμε. Είναι η πρώτη φορά που πήρα γαλλικό αμάξι, και ελπίζω να μου βγει καλό. Εννοείται πως θα το προσέχω όσο γίνεται και γενικά, και σε θέματα συντήρησης, καθώς είμαι αρκετά 'ψείρας' σε κάτι τέτοια... Αυτά. Άντε να το στρώσω τώρα να δούμε πως πάει κανονικά....
-
βασικα μην αφησεις καμια λειτουργια περιεργη με τη νοοτροπια 'θα φτιαξει'...
η εμπειρια απο το δικο μας εδειξε οτι θα χαμε γλυτωσει πολλα αν ειμασταν λιγο πιο συντομοι σε ορισμενες επισκεψεις για εναν ελεγχο..
-
Ναι... Τώρα μου την έχει δώσει με άλλο θέμα. Στην έκδοση Rip Curl που πήρα, διαφημίζει και τα περίφημα 'αδιάβροχα' πατάκια. Δε λέω, ωραία είναι, και εμφανισιακά, και θα καθαρίζονται εύκολα, αλλά ρε γμτ έχει μόνο μπροστά... Σήμερα επειδή κάθησα για λίγο πίσω, διαπίστωσα πως απλά δεν είχε τίποτα...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Γενικά ήθελα ένα αμαξάκι να είναι οπωσδήποτε 5πορτο, γιατί με το προηγούμενο που ήταν 3πορτο ήταν μεγάλη ταλαιπωρία να μπει κανείς πίσω. Ακόμα και 2 φορές το χρόνο να γίνει αυτό μου την έσπαγε...Γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που δεν πήρες το RS, το 3θυρο δεν έχει λόγο ύπαρξης στο Clio. Το 5θυρο είναι πολύ αρμονικό και χρηστικό, ενώ ως 3θυρο δεν έχει και πολύ σπορ χαρακτήρα για να δικαιολογηθεί.
Για μικροβλάβες και μεγαλοβλάβες μακριά από σένα! Επίσης, να ενημερωθείς για το ποια συνεργεία θα εμπιστεύεσαι στην πόλη σου, γιατί την αντιπροσωπεία μάλλον θα την απορρίψεις και εσύ σύντομα.
-
το 5 θυρο είναι λίγο άσχημο, ενώ το τρίθυρο
-
Γενικά πάντως δεν ξέρω, τελευταία δε μου αρέσουν καθόλου τα 3πορτα... Δεν ξέρω πως την έχω δει, αλλά τα 3πορτα μου φαίνονται όλα σαν μια λιγότερο πρακτική και φθηνότερη έκδοση ενός hatchback. Δεν μου φαίνονται πιο 'σπορ' από τα 5θυρα. Νομίζω πως πραγματικά σπορ δείχνει ένα κουπέ ή roadster κλπ, ενώ το 3πορτο είναι απλώς ένα 'περιορισμένο' Hatchback... Μη με πάρετε με τις ντομάτες, ξανατονίζω πως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη...
Τώρα για τα συνεργεία δεν ξέρω... Για 2 χρόνια που έχει εγγύηση δεν πρέπει να το πηγαίνω σε επίσημο; Για δοκιμή λέω πρώτα να πάω να αλλάξω λάδια, να δω τι παίζει και βλέπουμε. Ο κατασκευαστής λέει να αλλάζω κάθε 15000χλμ λάδια, ενώ μεγάλο σέρβις στα 30000χλμ, αλλά έχω αποφασίσει να το πηγαίνω για αλλαγή προληπτικά κάθε 7500χλμ. Δηλαδή ακόμα και αν φαίνεται τυπικά στο service manual πως έχει αλλάξει στα 15000χλμ θα έχω κάνει και μια αλλαγή εκτός αντιπροσωπειας στα 7500 έτσι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. -
ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι πιο 'σπορ'
στην τελική εσύ κάθεσαι στο τιμόνι, δεν πειράζει αν περιμένεις πιο πολύ ώρα για να μπούν οι πίσω επιβάτες από την μπροστινή πόρτα..απόψεις......
καλορίζικο πάντως
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τώρα για τα συνεργεία δεν ξέρω... Για 2 χρόνια που έχει εγγύηση δεν πρέπει να το πηγαίνω σε επίσημο; Για δοκιμή λέω πρώτα να πάω να αλλάξω λάδια, να δω τι παίζει και βλέπουμε. Ο κατασκευαστής λέει να αλλάζω κάθε 15000χλμ λάδια, ενώ μεγάλο σέρβις στα 30000χλμ, αλλά έχω αποφασίσει να το πηγαίνω για αλλαγή προληπτικά κάθε 7500χλμ. Δηλαδή ακόμα και αν φαίνεται τυπικά στο service manual πως έχει αλλάξει στα 15000χλμ θα έχω κάνει και μια αλλαγή εκτός αντιπροσωπειας στα 7500 έτσι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Καλά θα κάνεις να το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για τα 2 χρόνια, αλλά σε περίπτωση μικροβλαβών κλπ. παίρνε και καμιά γνώμη από συνεργείο έξω για να ελέγχεις αν πάει να γίνει καμιά μαμουνιά. Και την εγγύηση σαν τα μάτια σου με τις αλλαγές λαδιών κλπ.
Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ.
-
Παρηγγειλα κι'εγω χθες ενα 1.2 TCE,ανταλασοντας το χιλιαρακι Yaris μου,το οποιο ηταν ηδη 7 χρονων και με κοντα 120000λμ...
Μαυρο κατοπιν απαιτησης της συζυγου(προτιμουσα ασημι),σε εκδοση Rip Curl με 16αρες,πισω δισκοφρνα και 3πορτο μιας και νομιζω οτι σ'αυτο τ'αμαξι ειναι πολυ πιο ομορφο το 3πορο απο το 5πορτο(εν αντιθεσει με το Yaris που εδωσα το οποιο ειναι μακραν πιο ομορφο σε 5πορτο)...
Τωρα για την πρακτικοτητα του θεματος,η νεκροψια θα δειξει...
Θα το εχω τελος Ιανουαριου... -
Καλορίζικο! Εγώ το έχω εδώ και 2 βδομάδες και είμαι ενθουσιασμένος. Μέχρι στιγμής έχω κάνει 850χλμ και το δουλεύω όσο μπορώ μέχρι 4-4,5 χιλιάδες στροφές και πάει πραγματικά καλά. Κι εγώ ήμουν αρχικά της γνώμης να το πάρω με το νέο έτος, αλλά δεν είχα αμάξι να κινηθώ, και επίσης εκεί που το πήρα μου έκανε δώρο τα τέλη για το 2008, + το πακέτο με τις 16άρες και τα δισκόφρενα μου το έδωσε 550 αντί για 700
Renault Clio 2005