-
Τελικα ηταν ακαφτες....
Εσβησα το check engine με το Scangauge και ολα οκ!
Ας ελπισω οτι εφταιγε το κρυο -
Ζητώ συγνώμη εάν έχει ξανά αναφερθεί, αλλά όσο και εάν έψαξα δεν βρήκα.
Υπάρχει τρόπος να αλλάξει το εργοστασιακό RCD και να βάλεις άλλο εμπορίου διατηρώντας τα χειριστήρια του τιμονιού και τις ενδείξεις στην κεντρική οθόνη;Εάν ναι, παρακαλώ να δώσετε περισσότερες πληροφορίες
μπας και δούμε καμιά μουσική μέρα. -
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.kalogeropoulos.gr/ProductList.asp?ITMID=5493
-
Για να ξεθάψω λίγο το θεματάκι... Είμαι κοντά στα 5.000χλμ με το Clio, και αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή. Να οδηγήσω όσο πιο οικονομικά μπορώ. Μέχρι τώρα με γρήγορους ρυθμούς, καθημερινά μέσα στην κίνηση ήμουν περίπου στα 10.2lt/100χλμ. Προσπάθησα να περιορίσω όσο το δυνατόν γίνεται το γκάζι, χωρίς όμως να γίνω και επικίνδυνος, απλά να πηγαίνω πολύ χαλαρά. Μηδένισα τον υπολογιστή και ξεκινάω διαδρομή μέσα σε κίνηση αρχικά και λίγο ανοιχτό δρόμο(παραλιακή και κηφισός) με ταχύτητες έως 100-110χλμ/ώρα. Η κατανάλωση άρχισε να πέφτει κατακόρυφα, και είδα μέση μέχρι και 7,1, αλλά μετά γυρίζοντας πάλι βρέθηκα σε κίνηση και όταν επέστρεψα είχε πάει στο 7,4lt/100χλμ. Η διαδρομή δεν ήταν τεράστια, 29,1 χλμ, αλλά έκαψα σύμφωνα με τον υπολογιστή(που έχω τσεκάρει πως έχει μεγάλη ακρίβεια) 2.1lt βενζίνη. Θα συνεχίσω έτσι και θα σας πω εντυπώσεις μετά από 2-3 μέρες που θα έχω κάνει πάνω από 100χλμ ακόμη. Πάντως με αυτά τα δεδομένα είμαι πολύ ευχαριστημένος... Δεν περίμενα να πέσω κάτω από το 8,5 ακόμα και οδηγώντας οικονομικά...
-
8,5 λογικα καινε τα πιο μεγαλα τουρμπο οποτε αν εγραφες 8,5 θα λεγα οτι ειναι μαπα ο κινητηρας...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Για να ξεθάψω λίγο το θεματάκι... Είμαι κοντά στα 5.000χλμ με το Clio, και αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή. Να οδηγήσω όσο πιο οικονομικά μπορώ. Μέχρι τώρα με γρήγορους ρυθμούς, καθημερινά μέσα στην κίνηση ήμουν περίπου στα 10.2lt/100χλμ. Προσπάθησα να περιορίσω όσο το δυνατόν γίνεται το γκάζι, χωρίς όμως να γίνω και επικίνδυνος, απλά να πηγαίνω πολύ χαλαρά. Μηδένισα τον υπολογιστή και ξεκινάω διαδρομή μέσα σε κίνηση αρχικά και λίγο ανοιχτό δρόμο(παραλιακή και κηφισός) με ταχύτητες έως 100-110χλμ/ώρα. Η κατανάλωση άρχισε να πέφτει κατακόρυφα, και είδα μέση μέχρι και 7,1, αλλά μετά γυρίζοντας πάλι βρέθηκα σε κίνηση και όταν επέστρεψα είχε πάει στο 7,4lt/100χλμ. Η διαδρομή δεν ήταν τεράστια, 29,1 χλμ, αλλά έκαψα σύμφωνα με τον υπολογιστή(που έχω τσεκάρει πως έχει μεγάλη ακρίβεια) 2.1lt βενζίνη. Θα συνεχίσω έτσι και θα σας πω εντυπώσεις μετά από 2-3 μέρες που θα έχω κάνει πάνω από 100χλμ ακόμη. Πάντως με αυτά τα δεδομένα είμαι πολύ ευχαριστημένος... Δεν περίμενα να πέσω κάτω από το 8,5 ακόμα και οδηγώντας οικονομικά...Μια χαρά μου φαίνονται τα νούμερα αυτά...
Δες στην υπογραφή μου πόσο καίει ο απελθών 1400άρης μέσα στην πόλη κατά μέσο όρο, απέχοντας παρασάγγας από οποιοδήποτε αποκαλούμενο 'σκίσιμο' ... -
Στη πολη το δικο μου με ανοιγματακια αρκετα συχνα(αλλα σε καμμια περιπτωση τσιτα συνεχεια) γραφει απο 10,5-12 lt/100 km.
Στο τελευταιο ταξιδι που εκανα εγραψε 8,4 lt/100 km μεικτη καταναλωση στην εθνικη και στο βουνο.Γυρω στα 120-130 km στο βουνο και 400-450 στην εθνικη.
Μεση ωριαια γυρω στα 60-70 χλμ.
-
Oπως λεει κ ο govus το κλιο ΙΙ 1.4 , κ επειδη το εχω , καιει υπερβολικα πολυ . Ενταξει ειναι ειναι καλος κινητηρας αλλα η καταναλωση του ,αν πιεστει εστω κ λιγο, ειναι τρομακτικη
-
Καλά ο Bagus μιλάει για 2λιτρο...
Εγώ με 1.4 16V kαι κίνηση στην πόλη με μικρές διαδρομές , δεν έχω δει πάνω από 8 λίτρα. Αν δε χρησιμοποιήσω και περιφερειακό η κατανάλωση πέφτει περισσότερο. -
Σήμερα έκανα άλλα 35 χλμ περίπου, αλλά συνάντησα πολύ κίνηση. Παρόλα αυτά κατάφερα να κρατήσω την κατανάλωση στο 7.9 με 8. Το θέμα είναι πως δεν τελικά και τόσο δύσκολο, αλλά καμιά φορά είναι λίγο σπαστικό να οδηγείς έτσι. Πείραμα κάνω όμως για τουλάχιστον 100χλμ για να δω πόσο θα πάει με μεικτή οδήγηση. Μάλλον στο τέλος θα μου κάνει καλό, γιατί λέω να αλλάξω το στυλ οδήγησής μου λιγάκι έτσι όπως έχει πάει η τιμή της βενζίνης. Πάντως μου έφυγε το μοναδικό άγχος για το αμαξάκι που είχα, καθώς ενώ σε όλα τα άλλα θέματα είμαι πάνω από 100% ικανοποιημένος, στην κατανάλωση έλεγα πως απέχει πολύ από τα επίπεδα του 1.2 που διαφημίζει η εταιρία. Όμως βλέπω πως αν το μάθεις να το πηγαίνεις όπως πρέπει δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πάντως να πω πως τελικά για άλλη μια φορά βγαίνουν αληθινοί οι 4Τροχοί :
Ο χρήστης 4Τ τεύχος 445 έγραψε:
Στα της κατανάλωσης και σε αντιπαραβολή με τα 9,2 λίτρα/100 χλμ. που κατανάλωνε κατά μέσο όρο το ατμοσφαιρικό Clio 1.4 της προηγούμενης δοκιμής μας, τα 10,1 του 1.2 TCE φαντάζουν περισσότερα, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε. Επί της ουσίας, το ίδιο το κινητήριο σύνολο είναι που παρασύρει τον οδηγό σε οδήγηση με ταχύτερους ρυθμούς, με το άμεσο και ευχάριστο τράβηγμά του σε όλες τις συνθήκες. Η κατανάλωσή του μπορεί να πέσει άνετα κάτω από τα 9 λίτρα/100 χλμ., ακόμα κι εντός αστικού κύκλου.Πάντως μπορεί να μην έχουμε και τα τρελά άλογα, αλλά η ροπή είναι φανταστική. Η αίσθηση του πόσο άνετα τραβάει το αυτοκίνητο μόλις η βελόνα ξεπεράσει τις 1500στροφές με οποιαδήποτε σχέση είναι κάτι το απολαυστικό. Δε μιλάμε μόνο για να τρέχεις, απλά πας χαλαρά χωρίς να αλλάζεις ταχύτητες και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Oπως λεει κ ο govus το κλιο ΙΙ 1.4 , κ επειδη το εχω , καιει υπερβολικα πολυ . Ενταξει ειναι ειναι καλος κινητηρας αλλα η καταναλωση του ,αν πιεστει εστω κ λιγο, ειναι τρομακτικηΦίλε vargas δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ... Αντίθετα θα έλεγα ότι είναι από τα οικονομικότερα σε κατανάλωση 1400άρια μοτέρ.
Συγκεκριμένα εμένα σε καθημερινή διαδρομή ~75km με περίπου 1-1,5 ώρες την ημέρα μποτιλιάρισμα (βλ. Κηφισός) μου καίει ~7.5 lt/100km. Και δεν το πάω πάντα ήρεμα, ε? Στα ανοιχτά κομμάτια το πιέζω.
Απλά στην κίνηση αν οδηγήσεις λίγο προσεκτικά με αλλαγές στις 2000-2500rpm και με γραμμικές επιτάχυνσεις, τότε η μέση κατανάλωση είναι σε αυτά τα επίπεδα.
Γενικά μέση κατανάλωση πάνω από 8,5lt δεν έχω δει σχεδόν ποτέ σε συνθήκες πόλης.
Τώρα πάλι σε ειδικές συνθήκες π.χ. γρήγορη βόλτα Σούνιο και πίσω, εντάξει, αν το πιέσεις πολύ θα κάψει πολύ, όπως όλα άλλωστε.Για παράδειγμα εχθές: Γέμισμα (από πρώτη σε πρώτη γραμμή πάντα του δείκτη) πήρε ~39lt και ο μερικός χιλιομετρητής είχε γράψει 520km από το προηγούμενο γέμισμα.
Φιλικά...
-
Καλημέρα. Όταν λέτε για κατανάλωση στον 1.4 100hp να διευκρινίζετε και σε ποιο Clio είναι (2 ή 3). Στο 3 λογικά θα είναι τα πράγματα ελαφρώς χειρότερα λόγω βάρους.
-
Σωστά... Παράληψη... Clio II 1.4
-
Στο νέο τεύχος των 4Τ έχει συγκριτικό του Clio 1.2 TCE με το νέο Seat Ibiza, το Opel Corsa, το Peugeot 207 και το Toyota Yaris! Μικρές οι διαφορές τους αν και νομίζω ότι ο 1.4 με τα 85 άλογα στο νέο Ibiza είναι πολύ λίγος!
Ετσι κι αλλιώς στην οικογένεια μου για 2ο αυτοκίνητο την κάναμε την επιλογή μας...1.2 TCE... εν αναμονεί της παραλαβής για να το οδηγήσω και να καταθέσω εντυπώσεις!
-
bonjour πουρκουαδες! να κανω μια ερωτηση; ξερει κανεις ποτε και αν ερχεται στο ελλαντα το clio grandtour;
φαινεται αρκετα ενδιαφερον. ευρυχωρο και ομορφο για τα γουστα μου. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
bonjour πουρκουαδες! να κανω μια ερωτηση; ξερει κανεις ποτε και αν ερχεται στο ελλαντα το clio grandtour;
φαινεται αρκετα ενδιαφερον. ευρυχωρο και ομορφο για τα γουστα μου.Σε 'αντιπροσωπεία' που είχα ρωτήσει προ διμήνου, μου είχαν πει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο (μαζί με το ανανεωμένο Modus και Grand Modus), αλλά οι παραδόσεις (λέει) θα καθυστερήσουν και πέραν αυτού του ορίου, γιατί 'στην Ευρώπη έχουν μεγάλη ζήτηση' !! Εν ολίγοις, υπολόγιζε για το 2009 (και βλέπουμε...) .
-
τοσο καλα....
-
Εγω ξέρω ότι από Σεπτέμβρη ξεκινάνε πωλήσεις κανονικά! Καλύτερα να περάσεις να ρωτήσεις από κάποια αντιπροσωπεία!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εγω ξέρω ότι από Σεπτέμβρη ξεκινάνε πωλήσεις κανονικά! Καλύτερα να περάσεις να ρωτήσεις από κάποια αντιπροσωπεία!Και 'γω από αντιπρόσωπο πήγα !!
Μου κράτησαν μάλιστα και στοιχεία επικοινωνίας, για να μ' ενημερώσουν όοοοταν έρθουν τα μοντέλα για τα οποία ρώτησα ... -
Δεν φταίνε οι dealers. Οι επίσημες πληροφορίες από την PGA δίνονται με το σταγονόμετρο. Έχει ακόμα πολύ δρόμο για να οργανωθούν σωστά.
Renault Clio 2005