-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Η αλήθεια ειναι πως το τιμόνι του Megane είναι αρκετά αναίσθητο. Παρ' όλα αυτά το βρίσκω πιο άμεσο και βαρύ σε αίσθηση σε σχέση με τιμόνια αλλων πιο σπορ κατασκευών, π.χ. Subaru Forester 2.0 Turbo (το τιμόνι ειναι εντελώς πουπουλο).Και πιστεψτε με, μια χαρούλα κρατά το Μεγκανάκι και γίνεται και διασκεδαστικό (υπερστροφικό) οταν το θελήσεις...
Ε καλά δεν το συζητάμε οι γιαπωνέζοι είναι οι κορυφαίοι στην ...αναισθησία.
-
εγω δε θα πω την αποψη μου,ειναι γνωστη σχετικα με τα 3 κλιο που εχουν βγει,αλλωστε ποτε δεν θ'αγοραζα αμαξι με βαση τα βραβεια...τα βραβεια ερχονται εξτρα!
εσεις που βιαζεστε να πειτε μετριοτητα κτλ κτλ το νεο κλιο θα σας πω οτι οταν πηγε ο λαρυ μπερντ στους μποστον σελτικς, ολοι λεγανε οτι δνε μπορει να τρεξει,να πηδηξει, να μαρκαρει, να παιξει αμυνα απεναντι στα 3-4 του nba..
και ομως ηταν ο ηγετης...το ιδιο θαναι και το κλιο ΙΙΙ αποτι φαινεται...
στο συγκεκριμενο διαγωνισμο θα μπορυσε καλλιστα να βγει το πασατ και η 159 κατα τη γνωμη μου!αλλα δεν βγηκαν...
το γραψα στο θεμα περι coty οπου παλευουμε να βγαλουμε το νεο κλιο μετριο...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και πιστεψτε με, μια χαρούλα κρατά το Μεγκανάκι και γίνεται και διασκεδαστικό (υπερστροφικό) οταν το θελήσεις...Ακριβώς και το ίδιο κάνει και το CLIO και αυτό το θεωρώ πολύ καλό.Ρυθμίζεις την συμπεριφορά τους σύμφωνα με τα γούστα σου!
-
Εγώ πάντως θα ήθελα πλήρως απενεργοποιούμενο ESP στις εκδόσεις με πίσω δισκόφρενα κι ένα πιο όμορφο και πρακτικό ταμπλώ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτά. Κι αν ήταν και λίγο πιο κοντό το μεταξόνιο δεν θα με χάλαγε.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως θα ήθελα πλήρως απενεργοποιούμενο ESP στις εκδόσεις με πίσω δισκόφρενα κι ένα πιο όμορφο και πρακτικό ταμπλώ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτά. Κι αν ήταν και λίγο πιο κοντό το μεταξόνιο δεν θα με χάλαγε.Πληρως απενεργοποιουμενο Esp εχει μονο το Rs......
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως θα ήθελα πλήρως απενεργοποιούμενο ESP στις εκδόσεις με πίσω δισκόφρενα κι ένα πιο όμορφο και πρακτικό ταμπλώ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτά. Κι αν ήταν και λίγο πιο κοντό το μεταξόνιο δεν θα με χάλαγε.Αυτό μάλιστα! Για το ESP συμφωνώ (δεν ξέρεις και πώς θα αντιδρούσε σε τίποτα χιονιάδες, όντας μη απενεργοποιούμενο). Για το μεταξόνιο, αν δεν το ρημάξεις στο στρίψιμο, δεν μπορείς να ξέρεις. Μερικές φορές, το λίγο μακρύτερο μεταξόνιο μπορεί να φανεί πιο προβλέψιμο, άρα και ευχάριστο στη γρήγορη οδήγηση.
Το ταμπλό όμορφο μου φαίνεται, πρακτικό δεν ξέρω αν είναι, χρειάζομαι δυο-τρεις μέρες οδήγηση για να σας πω πόσο χαρτομάνι σαβούρα μπορώ να βάλω εκεί μέσα!
-
Γεια σε όλους!
Νομίζω ότι το καινούργιο Clio είναι σίγουρος νικητής. Κερδίζει παντού και δεν χάνει πουθενά (ίσως, λέμε ίσως να χάνει λίγο σε κόστος απόκτησης, αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις). Η απτή ποιότητα είναι σαφώς βελτιωμένη (ειδικά στην έκδοση Dynamique), το ίδιο και η ηχομόνωση. Οδηγικά είναι πολύ ασφαλές, ενώ νομίζω ότι ο 1400άρης καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του οδηγού.
Όσον αφορά στο πλήρως απενεργοποιούμενο ESP, δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε σε καινούργια 'πολιτικά' αυτοκίνητα.
Τώρα, επειδή άνοιξε κουβέντα για το τιμόνι του Meg. II, θα ήθελά, για όποιον ενδιαφέρεται να παραθέσω μερικές απόψεις - δεδομένα.
-
Το τιμόνι είναι όντως κάπως 'αναίσθητο'. Συνηθίζεται όμως εύκολα και σίγουρα, στην κατηγορία του (βλ. ηλεκτρική υποβοήθηση), δεν υπάρχουν και πολύ καλύτερα.
-
Τα υδραυλικά τιμόνια έχουν σχεδόν τελειώσει και τα ηλεκτροϋδραυλικά ετοιμάζονται και αυτά να μας αφήσουν.
-
Το μηχανάκι της υποβοήθησης του Meg. II είναι πατέντα Mitsubishi (ναι ναι καλά ακούσατε) και φυσικά πάει πακέτο με την κολόνα του τιμονιού.
-
Ο υπολογιστής του μοτέρ της ηλεκτρικής υποβοήθησης ρυθμίζεται σε πέντε θέσεις. Είναι οι 0 (default), 1, 2, 3, 4. Το 'καλιμπράρισμα' του υπολογιστή γίνεται ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό (τύπος κιβωτίου, διάμετρος ζαντών). Για τα μοντέλα που πουλιούνται περισσότερο στην ελληνική αγορά, δηλαδή το 1400 (κωδ. κινητήρα Κ4J) και 1600 (Κ4Μ) είναι ρυθμισμένα είτε στη θέση 2 (configuration 2) είτε στη θέση 3 (configuration 3) για ζάντες 15-16 ιντσών και για ζάντες 17 αντίστοιχα.
Δε νομίζω ότι θα κερδίσει κανείς και πολλά αν αλλάξει - πειραματιστεί με το configuration.
Εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα αλλαγή.
-
-
Πολυ ενδιαφερον αυτο με τον υπολογιστη του μοτερ ηλεκτρικης υποβοηθησης και τις 5 θεσεις του...
Πιστευω οτι αν πειραματιστει καποιος θα μπορει να κανει το καλο καλυτερο(το σχετικα «αναισθητο» να το κανει να «ακουει»)
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Πολυ ενδιαφερον αυτο με τον υπολογιστη του μοτερ ηλεκτρικης υποβοηθησης και τις 5 θεσεις του...Πιστευω οτι αν πειραματιστει καποιος θα μπορει να κανει το καλο καλυτερο(το σχετικα «αναισθητο» να το κανει να «ακουει»)
Μην το προσπαθήσεις.Χρειάζεται να επισκεφθείς συνεργείο RENAULT και με το διαγνωστικό να το κάνουν αυτό.Με το φόρτο δουλειάς που έχουν δεν νομίζω να κάνουν την χάρη σε κανένα
Στα CLIO ΙΙΙ ο υπολογιστής κρεμαγιέρας είναι πάλι πάνω στην κολώνα του τιμονιού.
Στα CLIO II που έχουν ηλεκτρικό τιμόνι είναι ανεξάρτητο από την κολώνα και αναλόγως τι ρόδες φοράει υπάρχουν μοτεράκια των 45Αh και των 60Ah -
Εγω δεν προκειται να το προσπαθησω,καθως μου φαινεται οτι το τιμονι του Rs ειναι υδραυλικο και οχι ηλεκτρουδραυλικο......
Μιλαγα για clio 3 που ακομα δεν το εχω οδηγησει αλλα διαβαζοντας τα παραπανω υπεθεσα οτι θα μπορει να γινει καλυτερο το τιμονι του...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Εγω δεν προκειται να το προσπαθησω,καθως μου φαινεται οτι το τιμονι του Rs ειναι υδραυλικο και οχι ηλεκτρουδραυλικο......Μιλαγα για clio 3 που ακομα δεν το εχω οδηγησει αλλα διαβαζοντας τα παραπανω υπεθεσα οτι θα μπορει να γινει καλυτερο το τιμονι του...
Έτσι είναι οπως τα λες.Άμα ένα αυτοκίνητο έχει αρκετά αλογάκια δεν πειράζει να χάνει και κανένα για να έχει καλύτερη αίσθηση
Όσο για το τιμόνι του III είναι μια χαρά.Πίστεψέ με
-
Ακομα δεν εχω παει να το οδηγησω,αλλα ελπιζω να το κανω συντομα...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ακομα δεν εχω παει να το οδηγησω,αλλα ελπιζω να το κανω συντομα...
Περιμένουμε εντυπώσεις τις οποίες μάλλον μαντεύω
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ...ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΤΑ ΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ ΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ....ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ RENAULT CLIO V6 WILLIAMS ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟ MEGANE RS. 1ον: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΛΙΤΡΟΣ ΚΙΝΙΤΗΡΑΣ
2ον: ΕΙΝΑΙ V6!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ MEGANE RS. ΤΟ MEGANE RS EINAI MIA ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ GOLF GTi, SEAT LEON TURBO, OPEL ASTRA TURBO, HONDA TYPE-R! ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ MEGANE RS ΣΚΙΖΕΙ...ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ...2ΛΙΤΡΟ ΜΕ 225 ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ. ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ CARRERA KAI AKOMA ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ CLIO V6...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...!!!
RENAULT FOR EVERRRR!!!!!! ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ FORUM!!!
(ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ CLIO ΣΤΗΝ ΔΙΛΙΤΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΕΝΤ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ V6....ETSI? -
Ο χρήστης sailo έγραψε:
ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΤΑ ΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ ΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ......Aπο εκεί και κάτω δεν διάβασα, χρειάστηκε επέμβαση αστείατρου γιατι σπάραξα στα γέλια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΤΑ ΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ ΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ......
Aπο εκεί και κάτω δεν διάβασα, χρειάστηκε επέμβαση αστείατρου γιατι σπάραξα στα γέλια.
Εμένα το Clio Ι ήταν απίστευτα αξιοπιστο για την μεταχείριση που το έκανα...
Το ίδιο και σε άλλους γνωστούς με Clio/Megane... -
Καλά ρε συ sailo, μην είσαι πια τόσο αντικειμενικός!
Υπάρχουν και άλλα αμάξια που μπορούν να πλησιάσουν λίγο τα Ρενο..: Φεράρι, Μαζεράτι, Λαμποργκίνι.. άντε και καμιά Πόρσε (GT2)
-
Που ήταν κρυμμένος;
-
Καλως ορισες στη παρεα μας Sailo....
-
Που ήταν κρυμμένος;
στα εγκατα του βολφσμπουργκ τυρρανιοταν αλλα απελευθερωθηκε και ξεσπασε....
Renault Clio 2005