-
Στην αρχή και μένα μου φάνηκε ακριβό. Όταν κάνεις όμως λίγα χιλιόμετρα, βλέπεις οτι το αμαξάκι είναι σε άλλη κατηγορία.
Για παράδειγμα, οι εσωτερικοί χώροι είναι ίδιοι με ένα Megane Scenic ενώ από χώρο αποσκευών... 380 λίτρα! (Golf: 350, π.χ.) Τα πίσω καθίσματα πέφτουν και δημιουργούν ένα πλήρως επίπεδο δάπεδο με μια κίνηση (το κάτω κάθισμα χαμηλώνει αυτόματα). Όλα αυτά επειδή το ρεζερβουάρ το έχει κάτω από τα μπροστινά καθίσματα και έτσι αφήνει χώρο κάτω από τα πίσω καθίσματα!-----------EDIT------------
Όσο για τον Σαρακάκη, εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Αν και δεν το πήρα από τον Σαρακάκη, εκεί κάνω τα service και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τους κυνηγάει και πολύ η ίδια η Honda. -
To Jazz είναι μάλλον το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
To Jazz είναι μάλλον το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο.Θα συμφωνήσω. Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει όταν το πρωτοείδα στην έκθεση αυτοκινήτου. Πολύ όμορφο σχήμα, εκπληκτικοί χώροι και σίγουρα καλός κινητήρας και κιβώτιο λόγω Honda. Είχα (και έχω) επιφυλάξεις για την οδική συμπεριφορά αλλά το μεγαλύτερό του μειονέκτημα (απαγορευτικό κατά τη γνώμη μου) είναι ο Σαρακάκης.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είχα (και έχω) επιφυλάξεις για την οδική συμπεριφορά...Περίπου σαν Corsa, αν αυτό βοηθάει.
-
Ενας συνεργάτης μου είχε ένα Accent και ήταν τόσο ευχαριστημένος μαζί του που δεν είχε σκοπό να το αλλάξει. Μέχρι που είδε το Jazz από κοντά και το έκλεισε αμέσως. Δεν έχει αλλάξει γνώμη από πέρυσι που το έχει, και είναι τριπλά ευχαριστημένος. Και μάλιστα ως νέος οικογενειάρχης έχει αρκετές απαιτήσεις.
Κώστα, η οδική συμπεριφορά είναι καλή, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Δεν έχει απότομες αντιδράσεις και τέτοια (φτου- τζιζ - κακά) για το μέσο οδηγό, αλλά και από την άλλη δεν εμπνέει για πολύ γρήγορη οδήγηση.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Είχα (και έχω) επιφυλάξεις για την οδική συμπεριφορά...
Περίπου σαν Corsa, αν αυτό βοηθάει.
Ναι, βοηθάει γιατί έχω οδηγήσει Corsa. Άρα έχουμε μια σχετικά βαρετή αλλά απολύτως ασφαλή οδική συμπεριφορά, ό,τι πρέπει δηλαδή για την κατηγορία κατά τη γνώμη μου. Ελπίζω μόνο να μην έχει και τιμόνι σαν του Corsa γιατί εκείνο με είχε απογοητεύσει. Βέβαια είμαι πολύ αυστηρός κριτής τιμονιών λόγω του άβαταρ που έχει από τα καλύτερα τιμόνια ανεξαρτήτως κατηγορίας.
-
Εμ, πας κι εσύ να συγκρίνεις Opel με Alfa... Γίνονται αυτά? (ωχ, θα με πλακώσει στο βρισίδι ο άλλος τώρα... )
-
Α, ναι, το τιμόνι.
Κατ'αρχήν είναι ηλεκτρικό σαν του Civic, αλλά ώς εκεί ο συσχετισμός! Στο Civic είναι σχετικά πιο 'νεκρό' αλλά έχει καλύτερη επαναφορά, λόγω και της πιο κοντής κρεμαργέρας (3 στροφές το Civic, 3.5 to Jazz), ενώ στο Jazz έχει καλύτερη αίσθηση.
Καμμία σχέση με Alfa όμως. Εντάξει! Είπαμε!Υ.Γ.
Δεν υπάρχουν ηλεκτροϋδραυλικά τιμόνια. Ή ηλεκτρικά ή υδραυλικά. Οι πωλητές τα λένε έτσι μάλλον από άγνοια και για να συσχετίσουν την υδραυλική 'αίσθηση' με την ηλεκτρική υποβοήθηση. -
Όχι ρε παιδιά, δε χρησιμοποιώ το τιμόνι της 147 σα μέτρο σύγκρισης για τα σουπερμίνι! Αν μου έλεγαν να επιλέξω ένα σουπερμίνι ως μέτρο σύγκρισης ως προς το τιμόνι θα επέλεγα το Φιέστα (που επίσης έχω οδηγήσει), το οποίο έχει -τηρουμένων των αναλογιών- πολύ καλό τιμόνι, ίσως το καλύτερο από τα ηλεκτρικά. Του Κόρσα ήταν απαράδεκτο: είχε την ίδια -μηδαμινή- επαναφορά όσο και να το έστριβες και 'μάγκωνε' στις μικροδιορθώσεις γύρω από τη θέση της ευθείας. Από πληροφόρηση τίποτα. Και όλα αυτά χωρίς να είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ, σε σημείο που δυσκόλευε την κάτοχό του αυτοκινήτου στο παρκάρισμα. Και το αυτοκίνητο ήταν μηνών, οπότε αποκλείεται να είχε πρόβλημα. Από το Φιέστα το μόνο μου ουσιαστικό παράπονο ήταν η αναισθησία του τιμονιού στις μικροαλλαγές στην ποιότητα και την κλίση του δρόμου, πράγμα το οποίο ίσως για άλλους να είναι προσόν.
Πάντως με τη γενίκευση των ηλεκτρικών τιμονιών θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε πολύ καλό τιμόνι στις μικρές κατηγορίες, μέχρι να τελειοποιηθούν τα ηλεκτρικά τιμόνια.
-
τι εννοειτε οταν μιλατε για πληροφορηση απο το τιμονι ?
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
τι εννοειτε οταν μιλατε για πληροφορηση απο το τιμονι ?Να καταλαβαίνεις από την αίσθηση στα χέρια σου πού ακριβώς πατάνε οι τροχοί, προς τα πού στοχεύουν, πόση πρόσφυση έχουν, κι άλλα τέτοια καλά.
-
Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους οτι το Jazz είναι ουδέτερο και προβλέψιμο στη στροφή. Μπορεί να μην έχει το κάτι παραπάνω αλλά δε περιμένεις,εγώ τουλάχιστον δε το περίμενα, από ένα αυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει άλλες ανάγκες. Από χώρους βέβαια αλλά και διαμόρφωση αυτών το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι αγγίζει το τέλειο. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα αυτοκίνητο που ενώ το αγοράζεις για να ικανοποιήσεις μεταφορικές ανάγκες φτάνεις στο σημείο να το ερωτευτείς με όλα αυτά που σου προσφέρει δίχως ουσιαστικά να τα απαιτείς. Τα μόνα που με χαλάνε είναι η τιμή του (η οποία αντισταθμίζεται από τη πολύ χαμηλή κατανάλωση) και το (ψυχολογικό) ότι η Honda κατασκεύασε 8βάλβιδο κινητήρα έπειτα πολλά, πολλά χρόνια.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Τα μόνα που με χαλάνε είναι η τιμή του (η οποία αντισταθμίζεται από τη πολύ χαμηλή κατανάλωση) και το (ψυχολογικό) ότι η Honda κατασκεύασε 8βάλβιδο κινητήρα έπειτα πολλά, πολλά χρόνια.Παύλο, είναι μόνο ψυχολογικό το πρόβλημα, ο κινητήρας λειτουργεί πολύ καλά.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Δεν υπάρχουν ηλεκτροϋδραυλικά τιμόνια. Ή ηλεκτρικά ή υδραυλικά. Οι πωλητές τα λένε έτσι μάλλον από άγνοια και για να συσχετίσουν την υδραυλική 'αίσθηση' με την ηλεκτρική υποβοήθηση.Υπάρχουν ηλεκτρουδραυλικά τιμόνια. Σε αυτά η υδραυλική αντλία παίρνει κίνηση όχι με ιμάντα απευθείας απο τον κινητήρα (όπως στα κλασσικά υδραυλικά) αλλα απο ξεχωριστό ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τα μόνα που με χαλάνε είναι η τιμή του (η οποία αντισταθμίζεται από τη πολύ χαμηλή κατανάλωση) και το (ψυχολογικό) ότι η Honda κατασκεύασε 8βάλβιδο κινητήρα έπειτα πολλά, πολλά χρόνια.
Παύλο, είναι μόνο ψυχολογικό το πρόβλημα, ο κινητήρας λειτουργεί πολύ καλά.
Ναι,το ξέρω το έχω οδηγήσει και για αυτό λέω οτι είναι μονάχα ψυχολογικό το θέμα. Για παράδειγμα να αναφέρω οτι είναι περίπου στη μέση σε επιδόσεις μεταξύ των Getz 1.3 και Yaris 1.3 σε πρόσφατο 'άνοιγμα' που έγινε.
-
Παιδιά από άνεση πως πάει ιδίως στις εγκαρσιες ανωμαλίες, λακκούβες κλπ.
Τα αποροφάει ικανοποιητικά συγκριτικά ας πούμε με ένα Peugeot 206 το οποίο οδηγώ και έχω ως σημείο αναφοράς άνεσης στην κατηγορία? -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Δεν υπάρχουν ηλεκτροϋδραυλικά τιμόνια. Ή ηλεκτρικά ή υδραυλικά. Οι πωλητές τα λένε έτσι μάλλον από άγνοια και για να συσχετίσουν την υδραυλική 'αίσθηση' με την ηλεκτρική υποβοήθηση.
Υπάρχουν ηλεκτρουδραυλικά τιμόνια. Σε αυτά η υδραυλική αντλία παίρνει κίνηση όχι με ιμάντα απευθείας απο τον κινητήρα (όπως στα κλασσικά υδραυλικά) αλλα απο ξεχωριστό ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση.
Ακριβώς. Αρα μιλάμε για υδραυλικό τιμόνι πάλι. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν παίρνει μέρος στην υποβοήθηση του τιμονιού.
-
Όσον αφορά την τιμή του Jazz, δεν είναι ακριβό παίδες. Κοστίζει όσο αξίζει. Είναι φθηνότερο από ένα Scenic 1.4, έχει την ίδια τιμή με ένα Matrix και προσφέρει συν τοις άλλοις 7 χρόνια εγγύηση και τον βραβευμένο, οικονομικότερο κινητήρα παραγωγής του κόσμου.
Απλά, μας μπέρδεψε η Honda με ένα μικρό αυτοκίνητο και το συγχέουμε με τα υπόλοιπα 'μικρά', ενώ δεν θα έπρεπε. Δεν μπορεί να συγκριθεί το Jazz με το Getz (ίσως στο ότι τα ονόματά τους είναι μιας φράσης και τελειώνουν σε z! ), ή με το Yaris κλπ.
That said, και αφού βλέπω (με χαρά) οτι οι περισσότεροι συμφωνούμε για την αξία του Jazz, ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ!!! ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!!!
Γκουχ.... Εχμμ... αυτά.
-
Μόλις γύρισα από την αντιπροσωπία της Honda όπου πήγα να δω από κοντά το Jazz. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με τεράστιους χώρους. Τα μόνα που δε μου άρεσαν ήταν η έλλειψη αρκετών αποθηκευτικών χώρων για μικροπράγματα και η απουσία δείκτη θερμοκρασίας νερού. Όλα καλά λοιπόν μέχρι που εφτασε η ώρα της κρίσιμης ερώτησης.
Για test drive πότε μπορούμε να κανονίσουμε?
Πωλητής: Δυστυχώς η Honda δεν δίνει για δοκιμή τα αυτοκίνητά της.
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό ρωτάω
Πωλητής: Γιατί είναι Honda και δε χρειάζονται δοκιμή.
Καλά είναι πολιτική αυτή? ΕΛΕΟΣ πια. -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Για test drive πότε μπορούμε να κανονίσουμε?
Πωλητής: Δυστυχώς η Honda δεν δίνει για δοκιμή τα αυτοκίνητά της.
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό ρωτάω
Πωλητής: Γιατί είναι Honda και δε χρειάζονται δοκιμή.
Καλά είναι πολιτική αυτή? ΕΛΕΟΣ πια.Ο πωλητης ειχε δικιο, δε μπορει ο καθενας να οδηγησει ενα τετοιο αυτοκινητο, πως να κουμανταρεις τοση δυναμη?
Σκεψουν να ζητουσες και κατι πιο ακριβο, θα σε πλακωνε στο ξυλο!!!
Ανανεωση του Jazz