-
αν η επιλεκτική απαγόρευση κίνησης συγκεκριμένου τύπου οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ήταν ανισυνταγματική γιατί βάσει ΚΟΚ υπάρχουν περιοχές που απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά συγκεκριμένου ύψους/βάρους και άνω..ζωήλατων κλπ
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αν η επιλεκτική απαγόρευση κίνησης συγκεκριμένου τύπου οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ήταν ανισυνταγματική γιατί βάσει ΚΟΚ υπάρχουν περιοχές που απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά συγκεκριμένου ύψους/βάρους και άνω..ζωήλατων κλπΓιατί απέχουν τάξεις μεγέθους σε μέγεθος και ταχύτητα κίνησης από τα υπόλοιπα οχήματα, άρα αυταπόδεικτα δημιουργούν δυσχέρεια στην κυκλοφορία, πράγμα που δε συμβαίνει με τα SUV. Επίσης είναι εργαλεία δουλειάς, που σημαίνει ότι η απαγόρευσή τους δεν αντιβαίνει στην ελευθερία έκφρασης που προστατεύει το σύνταγμα.
Έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Προφανώς δεν είμαι νομικός, οπότε μπορεί να λέω και κοτσάνες.
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αν η επιλεκτική απαγόρευση κίνησης συγκεκριμένου τύπου οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ήταν ανισυνταγματική γιατί βάσει ΚΟΚ υπάρχουν περιοχές που απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά συγκεκριμένου ύψους/βάρους και άνω..ζωήλατων κλπGood point.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα. Ποιο νομίζεις ότι επιβαρρύνει περισσότερο την κυκλοφορία, ένα RAV ή μία 520; Γιατί και το RAV είναι SUV.
Μήπως δηλαδή θα έπρεπε να απέχουμε λίγο από τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς; Λογικό θα ήταν να απαγορεύεται, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, η κυκλοφορία οχημάτων πάνω από ορισμένο ύψος, πλάτος ή **βάρος **ή και πολύ χαμηλής ταχύτητας (π.χ. ζωήλατα) ή με αυξημένο επίπεδο θορύβου λειτουργίας (π.χ. ερπυστριοφόρα αγροτικά μηχανήματα).
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
..Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα. Ποιο νομίζεις ότι επιβαρρύνει περισσότερο την κυκλοφορία, ένα RAV ή μία 520; Γιατί και το RAV είναι SUV.
...Μα φυσικά η σειρά 5. Είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις μήκος, πλάτος άρα καταλαμβάνει χώρο και έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, άρα μολύνει περισσότερο.
Rav4 2.4 lt
Platos/mikos 68.3''/166.6''
Katanalosh 24/40BMW 525
Platos/mikos 72.7''/190.6''
Katanalwsh 19/28mpgAκριβώς ανάλογη είναι και η σύγκριση της 520 με το Rav4 2.0lt.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Μα φυσικά η σειρά 5. Είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις μήκος, πλάτος άρα καταλαμβάνει χώρο και έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, άρα μολύνει περισσότερο.
Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Αν υπάρχει λόγος να επιβληθούν απαγορεύσεις θα πρέπει να έχουν νόημα και σκοπό και να αφορούν τις πραγματικές συνθήκες, όχι να λειτουργούν όπως ένα πογκρόμ.
-
Μα φυσικά η σειρά 5. Είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις μήκος, πλάτος άρα καταλαμβάνει χώρο και έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, άρα μολύνει περισσότερο.
Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Αν υπάρχει λόγος να επιβληθούν απαγορεύσεις θα πρέπει να έχουν νόημα και σκοπό και να αφορούν τις πραγματικές συνθήκες, όχι να λειτουργούν όπως ένα πογκρόμ.
Agaphte mou Dienekes,
an katalavainw apo ti logikh arketwn sto thread 8a eprepe na apagoreutei to RAV kai oxi h seira 5. Katalavainw kapia epixirimata tous, alla eilikrina prospa8w na katalavw olh ti logikh kai den katafernw na dw tin optikh tous gonia gia na eimai eilikrinis.
Me sevasmo,
DimitrisPS. Ah kai na pros8esw oti to RAV4 einai pio filiko pros ton pezo se periptwsh atiximatos apo tin seira 5.
-
an katalavainw apo ti **logikh **arketwn sto thread 8a eprepe na apagoreutei to RAV kai oxi h seira 5. Katalavainw kapia epixirimata tous, alla eilikrina prospa8w na katalavw olh ti logikh kai den katafernw na dw tin optikh tous gonia gia na eimai eilikrinis.
Δημήτρη, αυτή η λέξη σου που υπογράμμισα, όπως θα έχεις διαπιστώσει, είναι τελείως out of context σε σχέση με αυτό το thread. Κάθε προσπάθεια να καταλάβεις λοιπόν είναι καταδικασμένη.
-
Ίσως οτιδήποτε SUV-ίζει, να δημιουργεί πρόβλημα....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ίσως οτιδήποτε SUV-ίζει, να δημιουργεί πρόβλημα....Ναι, στον εγκέφαλο...
-
Ίσως οτιδήποτε SUV-ίζει, να δημιουργεί πρόβλημα....
Ναι, στον εγκέφαλο...
-
ο dienekes δεν μίλησε για μόλυνση..μίλησε για επυβάρυνση της κυκλοφορίας..
επίσης το σύνταγμα αν και προστατεύει την ελευθερία μετακίνησης (και της έκφρασης φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε) εντούτοις αυτό αποτελεί μια γενική αρχή που υπόκειται σε περιορισμούς..γεγονός είναι πως η απαγόρευση είναι συστατικό της ελευθερίας όσο παράλογο να σας φαίνεται αυτό
τα συντάγματα αποτελούν κωδικοποίηση κανόνων με τους οποίους καθίσταται δυνατή η συμβίωση των ατόμων μέσα σε συγκροτημένες κοινωνίες και κατα συνέπεια υποτίθεται έγουν ως γνώμωνα το κοινό συμφέρον..εκτός αν μιλάμε για την προστασία θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπότε λαμβάνεται υπ'όψιν και το συμφέρον μειονοτήτων
στη ζωή πολλά είνα αυταπόδεικτα..στο νόμο τίποτε...πολλά φορτηγά είναι ικανά να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες..και τέλος ελπίζω ποτέ το σύνταγμα να μη φτάσει να απαγορεύει κάτι επειδή αποδεδειγμένα αποτελεί εργαλείο δουλειάς
ακριβώς το αντίθετο προβλέπει ο νόμος..αναγνωρίζει την επιβάρυνση που προκαλούν ορισμένα επαγγελματικά οχήματα, λόγω όγκου, ρύπων κλπ αλλά ΔΕΝ απαγορεύει την κυκλοφορία τους επειδή είναι 'εργαλεία δουλειάς' αφ'ενός..αφ'ετέρου επειδή ορισμένα (διπλά λεωφορεία πχ) υπηρετούν το κοινό συμφέρον..αναρωτήσου γιατί εσύ δεν είχες τόσα χρόνια στην Αθήνα diesel ας πούμε και θα καταλάβεις το σκεπτικό..όταν οι συνθήκες αλλάζουν ο νόμος αλλάζει πάντα με γνώμωνα το κοινό συμφέρον
εξακολουθείτε να πιστεύετε πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση ?
-
Agaphte mou Dienekes,
an katalavainw apo ti logikh arketwn sto thread 8a eprepe na apagoreutei to RAV kai oxi h seira 5. Katalavainw kapia epixirimata tous, alla eilikrina prospa8w na katalavw olh ti logikh kai den katafernw na dw tin optikh tous gonia gia na eimai eilikrinis.
Me sevasmo,
DimitrisPS. Ah kai na pros8esw oti to RAV4 einai pio filiko pros ton pezo se periptwsh atiximatos apo tin seira 5.
Δημητρη δεν προκειται να βρεις ποτε ακρη εδω. Η λογικη ενος ειναι διαφορετικη απο ενα αλλο. Απο εκει και περα αυτο φιλτραρεται στην γνωμη του για τα SUV και αμεσως συνδεεται με τα ατομα που τα οδηγουν, τη χωρα παραγωγης και αλλα. Επισης ειναι συνδιασμενο με το πως σηκωθηκαν καποιοι απο το κρεββατι σημερα, τι τους ειπε η γυναικα τους, οι γονεις τους, τα παιδια τους.
Και μετα μπαινουνε μεσα στο φορουμ και αφηνουν τον εκνευρισμο τους ελευθερο. Και απαντας εσυ και προσπαθεις να συζητησεις και φυσικα εκτονωνωνται σε εσενα και εμενα και αλλους. Στην αρχη το επαιρνα και εγω προσωπικα αλλα τωρα ειμαι πιο χοντροπετσος(thick skinned) και δεν με νοιαζει.Φιλικα
Νικος
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
ο dienekes δεν μίλησε για μόλυνση..μίλησε για επυβάρυνση της κυκλοφορίας..επίσης το σύνταγμα αν και προστατεύει την ελευθερία μετακίνησης (και της έκφρασης φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε) εντούτοις αυτό αποτελεί μια γενική αρχή που υπόκειται σε περιορισμούς..γεγονός είναι πως η απαγόρευση είναι συστατικό της ελευθερίας όσο παράλογο να σας φαίνεται αυτό
τα συντάγματα αποτελούν κωδικοποίηση κανόνων με τους οποίους καθίσταται δυνατή η συμβίωση των ατόμων μέσα σε συγκροτημένες κοινωνίες και κατα συνέπεια υποτίθεται έγουν ως γνώμωνα το κοινό συμφέρον..εκτός αν μιλάμε για την προστασία θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπότε λαμβάνεται υπ'όψιν και το συμφέρον μειονοτήτων
στη ζωή πολλά είνα αυταπόδεικτα..στο νόμο τίποτε...πολλά φορτηγά είναι ικανά να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες..και τέλος ελπίζω ποτέ το σύνταγμα να μη φτάσει να απαγορεύει κάτι επειδή αποδεδειγμένα αποτελεί εργαλείο δουλειάς
ακριβώς το αντίθετο προβλέπει ο νόμος..αναγνωρίζει την επιβάρυνση που προκαλούν ορισμένα επαγγελματικά οχήματα, λόγω όγκου, ρύπων κλπ αλλά ΔΕΝ απαγορεύει την κυκλοφορία τους επειδή είναι 'εργαλεία δουλειάς' αφ'ενός..αφ'ετέρου επειδή ορισμένα (διπλά λεωφορεία πχ) υπηρετούν το κοινό συμφέρον..αναρωτήσου γιατί εσύ δεν είχες τόσα χρόνια στην Αθήνα diesel ας πούμε και θα καταλάβεις το σκεπτικό..όταν οι συνθήκες αλλάζουν ο νόμος αλλάζει πάντα με γνώμωνα το κοινό συμφέρον
Ειλικρινά δεν καταλαβάινω που θέλεις να καταλήξεις
Αναφέρεσαι το παράδειγμα με το Rav/BMW?
Πάνω σε κάτι άλλο που υπόθηκε; -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δημητρη δεν προκειται να βρεις ποτε ακρη εδω. Η λογικη ενος ειναι διαφορετικη απο ενα αλλο. Απο εκει και περα αυτο φιλτραρεται στην γνωμη του για τα SUV και αμεσως συνδεεται με τα ατομα που τα οδηγουν, τη χωρα παραγωγης και αλλα. Επισης ειναι συνδιασμενο με το πως σηκωθηκαν καποιοι απο το κρεββατι σημερα, τι τους ειπε η γυναικα τους, οι γονεις τους, τα παιδια τους.
Και μετα μπαινουνε μεσα στο φορουμ και αφηνουν τον εκνευρισμο τους ελευθερο. Και απαντας εσυ και προσπαθεις να συζητησεις και φυσικα εκτονωνωνται σε εσενα και εμενα και αλλους. Στην αρχη το επαιρνα και εγω προσωπικα αλλα τωρα ειμαι πιο χοντροπετσος(thick skinned) και δεν με νοιαζει.Φιλικα
Νικος
Πρέπει σιγά σιγά να μάθω να φοράω τα γάντια του box. Μπήκα στο forum αυτό για να εξασκήσω τα Ελληνικά μου σε σχέση με το πάθος μου για αυτοκίνητα. Καιρός να εξασκήσω και το Ελληνικό αίμα που ρέει στις βλέβες μου
Come on.. Ποιος είναι πρώτος να του δείξω εγώ πως ξύπνησα πρωί πρωί
ΑστειεύομαιΦιλικά ,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει πολύ χειρότερη συμπεριφορά απο κάτι τύπους με saxo, rallye και διάφορα ψευτο-βελτιωμένα, παρά απο ανθρώπους που οδηγούν SUV.
Συνήθως οι οδηγοί των SUV είναι κάποιας ηλικίας και έχουν μια οικονομική επιφάνεια και συμπεριφέρονται κόσμια.
Dog καλά χαλάρωσε...
Οι Σαξοραλάκηδες κάνουν τα απίστευτα και όλοι οι άλλοι έλληνες είναι υποδείγματα..
Χμμμ..μάλλον ζεις σε άλλη χώρα...- Καλό είναι να μην κολλάμε ταμπέλες...
** Εχω δει πολλές ταρζανιές από κατόχους Αlfa, BMW, Honda, Mazda κτλ κτλ
- Καλό είναι να μην κολλάμε ταμπέλες...
-
Πάνω σε κάτι άλλο που υπόθηκε;ειλικρινά..αν υπάρχουν ακόμα 2-3 που δεν κατάλαβαν παρακαλώ να μου το πείτε να μην ασχοληθώ ξανά με τη δημοσίευση..με όλο το σεβασμό αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα όμορφα πράγματα στη ζωή εκτός από το πληκτρολόγιο
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
ο dienekes δεν μίλησε για μόλυνση..μίλησε για επυβάρυνση της κυκλοφορίας..επίσης το σύνταγμα αν και προστατεύει την ελευθερία μετακίνησης (και της έκφρασης φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε) εντούτοις αυτό αποτελεί μια γενική αρχή που υπόκειται σε περιορισμούς..γεγονός είναι πως η απαγόρευση είναι συστατικό της ελευθερίας όσο παράλογο να σας φαίνεται αυτό
Δεν είπα ότι τα φορτηγά πρέπει να απαγορευτούν επειδή είναι εργαλεία δουλειάς αλλά ότι επειδή είναι εργαλεία δουλειάς δεν προστατεύεται η χρήση τους από το σύνταγμα. Έτερον-εκάτερον. Όσο για την απαγόρευση των ντίζελ, αυτή είναι μια καθαρά ελληνική πατέντα και (θέλω να) νομίζω πως η γνώμη ολόκληρου του φόρουμ γι'αυτή είναι η προφανής.
Η προστασία από οδηγούς που 'συμπεριφέρονται απρεπώς' πάντως δεν αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα (αν και κάποιοι θα το ήθελαν), η ενοχοποίηση όμως μερίδα ανθρώπων επειδή κάποιοι που έκαναν παρόμοια επιλογή με αυτούς 'συμπεριφέρονται απρεπώς' είναι κατά τη γνώμη μου κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Να ξανατονίσω πως δεν έχει κατά τη γνώμη μου αποδειχθεί επαρκώς ότι τα SUV μολύνουν τάξεις μεγέθους περισσότερο από τα κανονικά αυτοκίνητα ή ότι παρακωλύουν την κυκλοφορία, οπότε θεωρώ πως το μόνο που στηρίζει την απαγόρευσή τους είναι το γεγονός ότι η θέα τους προκαλεί τις ευαισθησίες κάποιων και αυτό είναι το bottom line όλης της κουβέντας.
Ακόμα όμως και αν όντως πολλοί κάτοχοί τους είναι κομπλεξικοί δεν είναι γελοίο για τη συμπεριφορά τους να τιμωρούνται τα ...αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
Πάνω σε κάτι άλλο που υπόθηκε;ειλικρινά..αν υπάρχουν ακόμα 2-3 που δεν κατάλαβαν παρακαλώ να μου το πείτε να μην ασχοληθώ ξανά με τη δημοσίευση..με όλο το σεβασμό αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα όμορφα πράγματα στη ζωή εκτός από το πληκτρολόγιο
Ίσως να είμαι μόνο εγώ που δεν κατάλαβα. Ή γιατι τα Ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά όσο θα ήθελα, ή γιατι αυτό που έγραψες δεν κατέληγε κάπου.
-
To μήνυμα νομίζω πως είναι ότι το κοινό συμφέρον είναι συμφέρον όλων μας, ας ψάξουμε λοιπόν να το βρούμε αντι να μπλεκόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Τα SUV έχουν υπέρ και κατά. Ας τα σταθμίσουμε για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To μήνυμα νομίζω πως είναι ότι το κοινό συμφέρον είναι συμφέρον όλων μας, ας ψάξουμε λοιπόν να το βρούμε αντι να μπλεκόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Τα SUV έχουν υπέρ και κατά. Ας τα σταθμίσουμε για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.Καλα ρε Νικο εσυ καταλαβες που το πηγαινε ο φιλος theios αλλα εμεις αν που με κατι θα μας πουνε οτι μαντευουμε.
Γιαυτο λοιπον προτεινω οταν κανουμε εκθεση επιχειρηματων στο τελος να βαζουμε και το συμπερασμα που καταληξαμε.Μια και οπως πολυ καλα ξερουμε οτι αλλο συμπερασμα βγαζω εγω αλλο εσυ και αλλο καποιος αλλος.
Φιλικα
Νικος
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)