-
Tελικα, η δημιουργια περιβαλλοντικης συνειδησης ειναι αυτο που θα δωσει λυση στα περιβαλλοντικα. Χαιρομαι που τουλαχιστον εδω, απο οτι φαινεται, υπάρχει σε μεγάλες ποσοτητες!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tελικα, η δημιουργια περιβαλλοντικης συνειδησης ειναι αυτο που θα δωσει λυση στα περιβαλλοντικα. Χαιρομαι που τουλαχιστον εδω, απο οτι φαινεται, υπάρχει σε μεγάλες ποσοτητες!Προβλέπω οτι θα με κάνετε φλαμπέ όλοι μαζί γι'αυτά που θα πώ παρακάτω:
Κάποιοι εδω πέρα τη είδαν 'οικολόγοι' επειδή δεν βγάλανε τον καταλύτη και ρίχνουν στον Καιάδα όσους έστω το συζητούν. Δηλαδή, ένα αυτοκίνητο με καταλύτη βγάζει φρέσκο αέρα του βουνού απο την εξάτμιση? Είτε με καταλύτη, είτε χωρίς, πάλι μολύνει.
Πολύ απλά, περιβαλλοντική συνείδηση και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί (πόσο μάλλον, αυτοκίνητο επιδόσεων). Όποιος έχει τέτοια συνείδηση δεν αγοράζει καθόλου αυτοκίνητο (εφόσον η κατασκευή και η απόρριψη ενός αυτοκινήτου επιβαρύνουν το περιβάλλον) και απλά παίρνει το λεωφορείο! Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά κατα τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Tελικα, η δημιουργια περιβαλλοντικης συνειδησης ειναι αυτο που θα δωσει λυση στα περιβαλλοντικα. Χαιρομαι που τουλαχιστον εδω, απο οτι φαινεται, υπάρχει σε μεγάλες ποσοτητες!
Προβλέπω οτι θα με κάνετε φλαμπέ όλοι μαζί γι'αυτά που θα πώ παρακάτω:
Κάποιοι εδω πέρα τη είδαν 'οικολόγοι' επειδή δεν βγάλανε τον καταλύτη και ρίχνουν στον Καιάδα όσους έστω το συζητούν. Δηλαδή, ένα αυτοκίνητο με καταλύτη βγάζει φρέσκο αέρα του βουνού απο την εξάτμιση? Είτε με καταλύτη, είτε χωρίς, πάλι μολύνει.
Πολύ απλά, περιβαλλοντική συνείδηση και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί (πόσο μάλλον, αυτοκίνητο επιδόσεων). Όποιος έχει τέτοια συνείδηση δεν αγοράζει καθόλου αυτοκίνητο (εφόσον η κατασκευή και η απόρριψη ενός αυτοκινήτου επιβαρύνουν το περιβάλλον) και απλά παίρνει το λεωφορείο! Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά κατα τη γνώμη μου.
Πρώτα από όλα στα σημερινά αυτοκίνητα δεν τίθεται θέμα αύξησης απόδοσης του κινητήρα με αφαίρεση του καταλύτη.
Δεν ξέρω γιατί πολύ έχουν την εντύπωση ότι ο καταλύτης είναι έναι 'κουτί' που φιμώνει την εξάτμιση του αυτοκινήτου. , καθώς οι κατασκευαστές διαστασιολογούν λεπτομερώς το παραπάνω εξάρτημα υπολογίζοντας τις ταχύτητες χώρου (superficial velocity).
Επίσης ο καταλύτης σαν εξάρτημα δε δίνει καμμία εντολή στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, τη δουλειά αυτή την έχει 'επιφορτιστεί' ο αισθητήρας λ που ελέγχει το μίγμα καυσαερίων που θα εισαχθεί στον καταλύτη.Τέλος η εξάτμιση ενός σωστά ρυθμισμένου σημερινού αυτοκινήτου χωρίς 'πειραματισμούς' από διάφορους 'ειδικούς' στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του κινητήρα εκπέμπει λιγότερους (κατά 99% σε ποσότητα) επιβλαβείς ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Γιάννης
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν πιστεύω να έχεις αγοράσει ποτέ είδος σε πλαστική συσκευασία, να έχεις ψυγείο ή κλιματισμό στο σπίτι, να έχεις χρησιμοποιήσει οτιδήποτε χάρτινο που να μην είναι από ανακυκλωμένο χαρτί ή ξύλινο κλπ. Αν έχεις κάνει έστω και ένα από τα προηγούμενα είσαι ντ5ροπή για τον πλανήτη.
Σοβαρά μιλάμε εδώ μέσα ή απλός δημιουργούμε εντυπώσεις;
Ποιος είναι ο υποκριτής ήθελα να ήξερα. -
μια απορια ειχα κ εγω κ εσεις λετε το τι ειναι κ τι δεν ειναι ο καθενας!!!!
ο πλανητης δε θα σωθει απο εμας τους ελληνες, που ειμαστε 1/100
τσπ,η απορια λυθηκε εν μερει.
οποιος αλλος θελει να προσθεσει τη γνωμη του, κανενα προβλημα -
Το θέμα δεν είναι πόσοι είμαστε και αν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Για μένα είναι θέμα πολιτισμού το αν μολύνεις ή λερώνεις. Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις ενέργειες μας που μολύνουν. Είναι ανεδαφικό αν όχι κουτό να προτείνει κάποιος κάτι τέτοιο. Μπορ5ούμε όμως να καταβάλουμε όσες προσπάθειες μπορούμε με τα μέσα που έχουμε να είμαστε όσο ποιο καθαροί μπορούμε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το θέμα δεν είναι πόσοι είμαστε και αν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Για μένα είναι θέμα πολιτισμού το αν μολύνεις ή λερώνεις. Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις ενέργειες μας που μολύνουν. Είναι ανεδαφικό αν όχι κουτό να προτείνει κάποιος κάτι τέτοιο. Μπορ5ούμε όμως να καταβάλουμε όσες προσπάθειες μπορούμε με τα μέσα που έχουμε να είμαστε όσο ποιο καθαροί μπορούμε.Συμφωνώ με τον nickred...
Δεν είμαι υπέρ της αφαίρεσης καταλύτη ούτε υπέρ της αντι-οικολογίας..αλλά καλύτερα να καταφέρει κάποιος αν μπορεί να συμμορφώσει τους αμερικάνους που μολύνουν το πλανήτη μας τόσο πολύ και δεν κάνουν τίποτα για την μείωση των ρύπων και μετά να μιλάμε για χάρτινες σακκούλες κτλ...
Δεν είναι υποκρισία να βλέπεις τους αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν χάρτινες σακκούλες, να έχουν οικολογική συνείδηση και η κυβέρνησή τους να μολύνει την γη κατα 40% του συνόλου..?
40 αυτοί και 60% όλοι οι υπόλοιποι..?!
[/οfftopic] -
μαλλον αυτο που εγραψα παρεξηγηθηκε.. Με το παραπανω ποστ μου απλα ηθελα να τονισω οτι τελικα δεν εχει νοημα οι ανθρωποι να ψαχνουμε για λυσεις στα προβληματα αλλα πως να κανουμε τα προβλήματα να μη δημιουργουνται!Και αυτο κατα την ταπεινη μου γνωμη γινεται μονο με δημιουργια περιβαλλοντικης συνειδησης στον κοσμο!!!Σπευδω να πω οτι μου εκανε θετικη εντυπωση το οτι το θεμα αφαιρεσης του καταλυτη οι περισσοτεροι το καταδικασατε!
Στο περιβαλλον φιλοι, επικρατουν δυο πραγματα τα οποια δημιουργουν ή θα επρεπε τελοσπαντων να δημιουργουν περιβαλλοντική συνείδηση...
1ον Οτι ο ρυπαινων πληρώνει
και
2ον Σχετικα με τη χρηση του αυτοκινητου: Το μη χειρον βελτιστονΕχω ξαναγραψει, οτι ο τομέας της περιβαλλοντικής συνειδησης και γενικοτερα της προστασιας του περιβάλλοντος δεν λεει παρατηστε τα αυτοκινητα, τα μηχανακια, μην χρησιμοποιειται χαρτι και πλαστικο και ξαναγυριστε στην εποχη των σπηλαιων!! Αυτα τα λένε κάποιοι 'οικολογοι' που δεν εχουν ιδεα απο την επιστημη της περιβαλλοντολογιας που εδω και 4 χρονια προσπαθω να κατανοήσω. Η περιβαλλοντολογια, λεει οτι χρησιμοποιησε το περιβαλλον με βιωσιμο τροπο. Δηλαδη να προσεξεις ωστε την ιδια ποιοτητα περιβάλλοντος, τον ιδιο αριθμό πορων που καταναλωνεις εσυ στη ζωη σου, να μπορει να καταναλωσει και το παιδι σου το εγγόνι σου κ.ο.κ. Ψαξε να βρεις εναλλακτικες λύσεις που να ειναι συμφερουσες και για εσενα και για το περιβαλλον σου . Με λιγα λόγια 'Think globally act locally' ή αλλιως σκέψου παγκόσμια δράσε τοπικα!
Τελος προς τον dog θα ηθελα να πω οτι σιγουρα ενα αυτοκινητο ρυπαινει, αλλα ακομια πιο σιγουρα ενα αυτοκινητο με σωστο καταλύτη ρυπαινει πολυ πολυ λιγότερο... Μια ματια σε μια ανάλυση καυσαερίων απο αυτοκίνητο με και χωρις καταλύτη θα σε πείσει
Ζητώ συγνωμη αν παρανοηθηκε το προηγουμενο ποστ μου, σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να το παιξω εξυπνος, ουτε και 'υπερανω'
Φιλικα
Ηλιας -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αγαπητέ dog για μια ακόμα φορά μου δείχνεις ότι διακρίνεις πολύ λίγες... αποχρώσεις του γκρίζου... (εννοώ αυτά που έχω υπογραμμίσει).
Ακόμα και με το να αναπνέεις επιβαρρύνεις το περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο όταν... κλ@νεις. Το θέμα είναι να προσπαθεί κανείς συνειδητά να περιορίσει την βλάβη που προξενεί, βρίσκοντας μια χρυσή τομή ανάμεσα στο συμφέρον του και στην συντήρηση του πλανήτη που τον φιλοξενεί.
-
Είναι ανεδαφικό αν όχι κουτό να προτείνει κάποιος κάτι τέτοιο.για αποφυγη παρεξηγησεων....αν αναφερεσε σε μενα δε προτεινα κατι τετοιο (δηλαδη να βγαλουμε τον καταλυτη)
-
Δεν πιστεύω να έχεις αγοράσει ποτέ είδος σε πλαστική συσκευασία, να έχεις ψυγείο ή κλιματισμό στο σπίτι, να έχεις χρησιμοποιήσει οτιδήποτε χάρτινο που να μην είναι από ανακυκλωμένο χαρτί ή ξύλινο κλπ. Αν έχεις κάνει έστω και ένα από τα προηγούμενα είσαι ντ5ροπή για τον πλανήτη.
Σοβαρά μιλάμε εδώ μέσα ή απλός δημιουργούμε εντυπώσεις;
Ποιος είναι ο υποκριτής ήθελα να ήξερα.Αγαπητέ dog για μια ακόμα φορά μου δείχνεις ότι διακρίνεις πολύ λίγες... αποχρώσεις του γκρίζου... (εννοώ αυτά που έχω υπογραμμίσει).
Ακόμα και με το να αναπνέεις επιβαρρύνεις το περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο όταν... κλ@νεις. Το θέμα είναι να προσπαθεί κανείς συνειδητά να περιορίσει την βλάβη που προξενεί, βρίσκοντας μια χρυσή τομή ανάμεσα στο συμφέρον του και στην συντήρηση του πλανήτη που τον φιλοξενεί.
Δέν είπα πουθενά οτι εγώ είμαι ο οικολόγος και όλοι οι άλλοι κολάτε μπρίκια.
Επίσης ήμουν υπερβολικός λέγοντας οτι το αυτοκίνητο (και η χρήση του όπως την γνωρίζουμε σήμερα) δεν συμβαδίζει με οικολογική συνείδηση?
Δέν μπορώ να ακούω ανθρώπους να βαυκαλίζονται οτι είναι οικολόγοι επειδή τάχα αγοράσανε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ενώ ταυτόχρονα μένουν μποτιλιαρισμένοι επι ώρες κάθε μέρα και παράγουν καυσαέρια πολλαπλάσια σε σχέση με ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Αυτό δεν είναι υποκρισία?
-
Ο χρήστης nickred έγραψε:
Είναι ανεδαφικό αν όχι κουτό να προτείνει κάποιος κάτι τέτοιο.
για αποφυγη παρεξηγησεων....αν αναφερεσε σε μενα δε προτεινα κατι τετοιο (δηλαδη να βγαλουμε τον καταλυτη)
Σαφώς και δεν αναφέρομαι σε σένα.
Το να είμαι καθαρός ή οικολόγος αν θέλεις φίλε dog80 δεν σημαίνει ότι επιστρέφω στην εποχή των σπηλαίων. Σε αυτό αναφέρομαι όταν λέω ότι είναι ανεδαφικό. Προσπαθώ να μην μολύνω όσο μπορώ ούτε να επιβαρύνω το περιβάλλον με σκουπίδια. Το να πετάς τη γόπα από το παράθυρο είναι έλλειψη πολιτισμού και ρυπαίνεις χωρίς λόγο. Δεν σώνεται η γη από μια γόπα αλλά θα σωθεί αν όλοι σκεφτόμαστε ότι είναι στο χέρι μας να σώσουμε τον κόσμο αν ο καθένας κάνει ότι μπορεί από μόνος του και όχι περιμένοντας από τους άλλους να κάνουν την αρχή. Τι θα πει η αμερικάνοι ρυπαίνουν κατά 40 % και οι υπόλοιποι για 60 %. Θα περιμένω πότε ο Αμερικάνος θα σταματήσει να αγοράζει τροχοφόρες κανονιοφόρους για να κάνω εγώ το καθήκον μου για τον κόσμο που θα δώσω στα παιδιά μου;
-
Το οτι οι Αμερικάνοι ρυπαίνουν κατα 40% είναι παραπλανητικό.
Οι Αμερικάνοι ξοδεύουν 19.7 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Το αμέσως επόμενο κράτος σε κατανάλωση είναι η Ιαπωνία με 5.4 εκατ. βαρέλια (δηλαδή 4 φορές λιγότερα!)
http://www.nationmaster.com/graph-T/ene_oil_conΠαρόλα αυτά, αν δούμε το ίδιο διάγραμμα ανα 1000 κατοίκους, η Αμερική είναι τέταρτη στον κόσμο, έχοντας λιγότερη απο τη μισή κατανάλωση της Σιγκαπούρης.
http://www.nationmaster.com/graph-T/ene_oil_con_capΜην ξεχνάμε πόσοι είναι οι Αμερικάνοι σαν πληθυσμός (περίπου 300 εκατ.) και επίσης οτι ένα μεγάλο ποσοστό βιομηχανιών στον κόσμο εδρεύουν στην Αμερική. Πιστεύω μια τέτοια κατανάλωση είναι δικαιολογημένη.
-
Αυτά που λες μπορεί να έχουν βάση δεν ξέρω. Αυτό που εμένα με εκνευρίζει είναι η εμμονή σε ενεργοβόρα αυτοκίνητα; Χωρίς την παραμικρή τύψη. Δεν είναι οι μόνοι φυσικά αλλά σε αυτούς έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το μεγάλο είναι και όμορφο.
-
Αυτά που λες μπορεί να έχουν βάση δεν ξέρω. Αυτό που εμένα με εκνευρίζει είναι η εμμονή σε ενεργοβόρα αυτοκίνητα; Χωρίς την παραμικρή τύψη. Δεν είναι οι μόνοι φυσικά αλλά σε αυτούς έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το μεγάλο είναι και όμορφο.Σε αυτο που αναφερεσε εχεις απολυτο δικιο... Οι αμερικανοι διακατεχονται απο το φαινομενο NIMBA (Not in mY back yard)... το οποιον σημαινει ας γινει οτι θελει να γινει αρκει να μην το βλεπω.....
και να φανταστειτε οτι ειναι οι πρωτοι σε ερευνες για τα περιβαλλοντικα και ειναι και οι πρωτοι που ξεκινησαν να διδασκουν την περιβαλλοντολογια τη δεκαετια του '70 (Stanford)
-
Αυτά που λες μπορεί να έχουν βάση δεν ξέρω. Αυτό που εμένα με εκνευρίζει είναι η εμμονή σε ενεργοβόρα αυτοκίνητα; Χωρίς την παραμικρή τύψη. Δεν είναι οι μόνοι φυσικά αλλά σε αυτούς έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το μεγάλο είναι και όμορφο.-Γιατί έχουν οι Αμερικάνοι μεγάλα αυτοκίνητα?
Απάντηση: -Επειδή μπορούν!
Μην ακούω βλακείες! Αν και στην Ελλάδα είχαμε χαμηλή φορολογία και φτηνή βενζίνη, όλοι με τρίλιτρα θα κυκλοφορούσαμε
-
Δεν έχεις άδικο αλλά μην ξεχνάς ότι είμαστε εξαίρεση. Το σύνδρομο της κούρσας που δεν το έχουμε ακόμα αποβάλει δεν είναι ιδίωμα όλης της Ευρώπης ούτε και όλων των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο όμως τα κυβικά αλλά το μεγάλο βάρος (προσπαθούμε να τους φτάσουμε αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο) και η εμμονή σε ξεπερασμένες τεχνολογικά λύσεις που δεν επιτρέπουν επαρκείς επιδόσεις σε μικρούς (για αυτούς) κινητήρες καθώς και η αυτόματη μετάδοση κίνησης που έχει επικρατήσει διατηρώντας στην πλειοψηφία της το κλασικό αυτόματο σαζμάν με τον μετατροπέα ροπής.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μην ξεχνάμε πόσοι είναι οι Αμερικάνοι σαν πληθυσμός (περίπου 300 εκατ.) και επίσης οτι ένα μεγάλο ποσοστό βιομηχανιών στον κόσμο εδρεύουν στην Αμερική. Πιστεύω μια τέτοια κατανάλωση είναι δικαιολογημένη.
Και η Ιαπωνία έχει 200 εκατ πληθυσμό...και πάρα πολλές βιομηχανίες αλλά..
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όλοι οι κινητήρες εκεί να είναι άνω των 4 λίτρων...είναι δικαιολογημένο..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όλοι οι κινητήρες εκεί να είναι άνω των 4 λίτρων...είναι δικαιολογημένο..?Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει πρόβλημα με φορολογία ή με την τιμή της βενζίνης, οι κατασκευαστές δεν έχουν κανένα κίνητρο να εξελίξουν την τεχνολογία των κινητήρων. Γι αυτό βλέπεις αυτοκίνητα 'επιδόσεων' να έχουν μόνο 60 άλογα στο λίτρο και μάλιστα να χαίρονται γι αυτό http://www.c5registry.com/NewsRL/press4.htm
(αν δεν κάνω λάθος, τόσο έχει και το Yaris!) -
Την μεγαλυτερη ζητηση σε πετρελαιο νομιζω την εχει η Κινα.Πολλοι μαλιστα την κατηγορουν οτι φταιει για την συνεχιζομενη ανοδο της τιμης του πετρελαιου.Εχει την πιο γοργα αναπτυσσομενη οικονομια στον κοσμο.
τι γινεται χωρις τον καταλυτη???