-
Η δική μου εμπειρία είναι κάπως διαφορετική, αφού ακόμη μνημονεύω τους πρώτης τοποθέτησης Valeo!
Έκτοτε τυγχάνει και βάζω Bosch, αλλά θεωρώ απογοητευτικό το πόσο γρήγορα χάνουν την αρχικά απίστευτη απόδοση τους.
-
Valeo έχα βάλει και γω στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου και τρίζαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Στην αρχή νόμιζα ότι ήθελαν 'στρώσιμο', αλλά μάλλον δεν ήταν αυτό το πρόβλημά τους...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Bosch AeroTwinhttp://aa.bosch.de/advastaboschaa/kidownload?publication=1&cl_id=1&pos=1&attrv_id=1013]
Ρε συ, δεν βγάζουν για την Ε36 αλλά και η C4 αυτά έχει και είναι χειρότερα!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Bosch AeroTwinΚι εγώ αυτούς έβαλα φέτος το χειμώνα.Σκουπίζουν απίστευτα καλά,όμως αμφισβητώ την ικανότητά τους να αντέχουν στο χρόνο καθώς έχει καταντήσει αηδία το να πληρώνω χρυσούς κάθε χρόνο τους υαλοκαθαριστήρες!(όλοι ήταν bosch και μάλιστα από τα ακριβά της μοντέλα.Μισώ το θόρυβο και τις αναπηδήσεις που κάνουν οι ξεραμένοι ή κακοί υαλοκαθαριστήρες και υπέθετα πως έτσι έχω τουλάχιστον αθόρυβη λειτουργία)!Οι τελευταίοι (οι AeroTwin) μου κόστισαν 50 ευρωπουλα(!) μόνο οι εμπρός!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Η δική μου εμπειρία είναι κάπως διαφορετική, αφού ακόμη μνημονεύω τους πρώτης τοποθέτησης Valeo!Έκτοτε τυγχάνει και βάζω Bosch, αλλά θεωρώ απογοητευτικό το πόσο γρήγορα χάνουν την αρχικά απίστευτη απόδοση τους.
Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ σε ένα ζευγάρι που είχα βάλει. Για να δούμε αυτή την φορά...Ήθελα τους aerotwin αλλά είχαν τελειώσει για το αμάξι μου και το θέμα ήταν αρκετά επείγον οπότε έβαλα τους twin.
Νίκο δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα με του υαλοκαθαριστήρες στην C4 VTS που είχα οδηγήσει για μια μέρα υπο βροχή...
Κάβουρα 50 ευρώ για υαλοκαθαριστήρες? -
λοιπον, kouk, mirage, nicknt, κλπ ακουστε:
εμενα αυτους τους ειχε απο μαμα.
οοοταν δεν θα καθαριζουνε καλα, ανανεωση με 3 ευρω >>> http://www.groupvag.gr/skodaclub/viewtopic.php?t=697&postdays=0&postorder=asc&start=90
αντε, θελω μνεια στα πιο χρησιμα tips. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
οοοταν δεν θα καθαριζουνε καλα, ανανεωση με 3 ευρω >>> http://www.groupvag.gr/skodaclub/viewtopic.php?t=697&postdays=0&postorder=asc&start=90
αντε, θελω μνεια στα πιο χρησιμα tips.Εγινε!!
-
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να δίνει κανείς πολλά λεφτά για καθαριστήρες που ούτως ή άλλως θα αλλαχτούν σε σχετικά μικρό διάστημα (1-1,5 χρόνο). Καλύτερα να αγοράζεις φθηνούς καθαριστήρες και να τους αλλάζεις ακόμα συχνότερα. Κάτι σαν τα ελαστικά δηλαδή που ένα φθηνό αλλά καινούργιο ελαστικό είναι καλύτερο από το ακριβότερο παλιό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δημοσιεύθηκε: 15/11/04 7:43
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, δουλεύουν λίγο περισσότερο από τα άλλα. Δεν είναι τόσο καλά όσο τα bosch αλλά είναι φθηνότερα, τα αλλάζω 2 φορές το χρόνο και έχω πάντα καινούριους υαλοκαθαριστήρες.Συνεχίζω να βάζω αυτά τα φθηνά λάστιχα (1-2 ευρώ), είναι άθλιοι οι υαλοκαθαριστήρες (ποτέ δεν κάθονται καλά - πρέπει να τους έχεις πολύ χαλαρούς, μόνο στη μία άκρη σφικτά) αλλά πάρα πολύ φθηνοί.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αντε, θελω μνεια στα πιο χρησιμα tips.με προλαβες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κάβουρα 50 ευρώ για υαλοκαθαριστήρες?Ναι.Από την AUTOPLUS τους πήρα.Έβαλα τους μεγαλύτερους που μπορούσα να βάλω για Golf IV.Λες να με έκλεψαν;Είναι η πολλοστή φορά που με ρωτάνε...
-
Ο χρήστης ÊÜâïõñáò έγραψε:
ÊÜâïõñá 50 åõñþ ãéá õáëïêáèáñéóôÞñåò?
Íáé.Áðü ôçí AUTOPLUS ôïõò ðÞñá.¸âáëá ôïõò ìåãáëýôåñïõò ðïõ ìðïñïýóá íá âÜëù ãéá Golf IV.Ëåò íá ìå Ýêëåøáí;Åßíáé ç ðïëëïóôÞ öïñÜ ðïõ ìå ñùôÜíå...
H ßäéá ôéìÞ êáé ãéá 206 ìÜëëïí åßíáé óõãêåêñéìÝíç ç ôéìÞ áëëÜ áðï áðüäïóç åßíáé Üðáé÷ôïé ...áíôï÷Þ óôïí ÷ñüíï ìÝíåé ôþñá
-
Υπάρχουν μάκτρα που αλλάζει μόνον το λάστιχο , υπάρχουν άλλα που αλλάζει ολόκληρο (νέα group VW)
Για τα πρώτα , ζητήστε να μήν πετάξουν τα δύο μεταλλικά ελλάσματα που 'μπαίνουν' στα πλαϊνά του λάστιχου , και μάλιστα να τοποθετηθούν με την 'καμπούρα' τους ΑΝΤΙΘΕΤΑ απο αυτή του μάκτρου.
Για τα δεύτερα , έχετε μπεί σε μονόδρομο , που στο τέλος δεν έχει όμως αδιέξοδο (λέγε με αντιπροσωπεία )
Πολύ καλή ποιότητα έχουν τα SWF , με κόστος περίπου 8 ευρώ (τα δύο λάστιχα)Αποστόλης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δημοσιεύθηκε: 15/11/04 7:43
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, δουλεύουν λίγο περισσότερο από τα άλλα. Δεν είναι τόσο καλά όσο τα bosch αλλά είναι φθηνότερα, τα αλλάζω 2 φορές το χρόνο και έχω πάντα καινούριους υαλοκαθαριστήρες.Συνεχίζω να βάζω αυτά τα φθηνά λάστιχα (1-2 ευρώ), είναι άθλιοι οι υαλοκαθαριστήρες (ποτέ δεν κάθονται καλά - πρέπει να τους έχεις πολύ χαλαρούς, μόνο στη μία άκρη σφικτά) αλλά πάρα πολύ φθηνοί.
Έχε υπόψιν σου οτι υπάρχουν λαστιχάκια με πίο φαρδιά και πιό στενή βάση. Μπορείς να περάσεις με λίγο ζόρι φαρδύ λαστιχάκι σε στενό υαλοκαθαριστήρα, αλλά όπως λές μετά δεν θα κάθεται σωστά πάνω στο τζάμι.
Αν ο υαλοκαθαριστήρας είναι μεταλλικός, μπορείς να ανοίξεις λίγο τα ποδαράκια για να περνάει το λαστιχάκι πιο εύκολα.
-
Στα ανταλλακτικά λάστιχα Ταξιάρχης δεν χρησιμοποιείς τα μεταλλικά ελάσματα που είχαν τα παλιά γιατί έχουν τα ανταλλακτικά ενσωματωμένα πλαστικά - μάλλον ο λόγος που δεν κάθονται καλά.
Σε ακριβότερα λάστιχα που χρησιμοποιείς τα πλαϊνά ελάσματα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.
Αυτό για το πλάτος είναι το 7 ή 8 mm που γράφουν τα ανταλλακτικά;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα ανταλλακτικά λάστιχα Ταξιάρχης δεν χρησιμοποιείς τα μεταλλικά ελάσματα που είχαν τα παλιά γιατί έχουν τα ανταλλακτικά ενσωματωμένα πλαστικά - μάλλον ο λόγος που δεν κάθονται καλά.Αυτά χρησιμοποιώ και γώ!
Σε ακριβότερα λάστιχα που χρησιμοποιείς τα πλαϊνά ελάσματα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.
Δέν τα έχω δεί ποτέ. Μπαίνουν εύκολα?
Αυτό για το πλάτος είναι το 7 ή 8 mm που γράφουν τα ανταλλακτικά;
Ναί.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν τα έχω δεί ποτέ. Μπαίνουν εύκολα?
Το ίδιο είναι, απλά βάζεις τα ελάσματα από το παλιό λάστιχο στο καινούριο (δεξιά - αριστερά) και το περνάς στο καθαριστήρα με προσοχή να μη φύγουν από τη θέση τους τα ελάσματα.
-
Ξεθάβω, για καλό λόγο (νομίζω τουλάχιστον... )!
Αλλαξα σήμερα υαλοκαθαριστήρες στο Υ. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει 2 σετ από μάκτρα μόνον και ένα σετ από πλήρους αλλαγής...
Το αποτέλεσμα ήταν- από κακό από την αρχή και μέχρι το τέλος!
- καλό αρχικά, κακό μετά...
- μέτριο αρχικά (τρίξιμο κάποιες φορές...), κακό μετά (τρίξιμο πάντα...).
Δεν είχα και πολλή ποικιλία, τα αποτελέσματά μου ήταν απογοητευτικά!
Είχα βάλει στο μάτι τους AeroTwin της Bosch, αλλά από μια έρευνα στο Internet είχα απογοητευτεί! Είχα δει και τιμή 50 -
Ποτε πατησανε τα 50 οι Aerotwin?!!!!! Εγω με 30 ευρω τους ειχα παρει απο Praktiker περυσι για το Punto... επισης ανισομεγεθεις!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ποτε πατησανε τα 50 οι Aerotwin?!!!!! Εγω με 30 ευρω τους ειχα παρει απο Praktiker περυσι για το Punto... επισης ανισομεγεθεις!Τον έναν ή τους 2;
Περι Υαλοκαθαριστηρων