-
Εγω οταν ανοιγω τα αυτακια να βγει το λαστιχο σπαει η μπογια και σκουριαζουν γρηγορα.
-
Και σε μερικές περιπτώσεις τα αυτάκια είναι πλαστικά και ξεραμένα οπότε σπάνε εύκολα...
-
Χθες άλλαξα λαστιχάκια στους περσινούς Michelin υαλοκαθαριστήρες και στον stock του πίσω παρμπρίζ με 9€.
-
Θυμάμαι που στην αρχή οι περισότεροι αγοράζαμε ολόκληρο τον υαλοκαθαριστήρα και τώρα όλοι μιλάμε για ...λαστιχάκια. Κρίση!!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θυμάμαι που στην αρχή οι περισότεροι αγοράζαμε ολόκληρο τον υαλοκαθαριστήρα και τώρα όλοι μιλάμε για ...λαστιχάκια. Κρίση!!!!!Πάτως είναι πιο λογικό να αλλάζεις μόνο τα λαστιχάκια. Σας έχει χαλάσει ποτέ ο 'σκελετός' του υοαλοκαθαριστήρα? Οικολογική συνείδηση.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θυμάμαι που στην αρχή οι περισότεροι αγοράζαμε ολόκληρο τον υαλοκαθαριστήρα και τώρα όλοι μιλάμε για ...λαστιχάκια. Κρίση!!!!!
Πάτως είναι πιο λογικό να αλλάζεις μόνο τα λαστιχάκια. Σας έχει χαλάσει ποτέ ο 'σκελετός' του υοαλοκαθαριστήρα? Οικολογική συνείδηση.
Σωστος ο xenos. Τσαμπα σκουπιδια.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πάτως είναι πιο λογικό να αλλάζεις μόνο τα λαστιχάκια. Σας έχει χαλάσει ποτέ ο 'σκελετός' του υοαλοκαθαριστήρα? Οικολογική συνείδηση.
Κι όμως εμένα μου χάλασε. Κι εγώ είχα το μαμίσιο σκελετό και άλλαζα μονο τα λαστιχάκια μέχρι που έσπασε το ελαστικό, ίσως να είναι και μεταλικό δε ξέρω, 'π@π@ράκι' - σόρρι δε ξέρω πώς το λένε - που δένει το σκελετο με τον υαλοκαθαριστήρα οπότε αναγκαστικά έβαλα καινούργιο.
-
Τα δικα μου ειχαν σκουριασει στον πείρο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα δικα μου ειχαν σκουριασει στον πείρο.Kαι μενα σκουριαζουν τα αυτακια επειδη σπαει η μπογια!
Φυσικα και χαλαει ο σκελετος του υαλοκαθαριστηρα ανοιγοντας τον! -
Δεν είπα ότι είναι άφθαρτοι, απλά δεν χρειάζονται τόσες αλλαγές όσες στα λάστιχα.
-
Σίγουρα χρειάζονται και τα μπράτσα αλλαγή, μιας και με τον καιρό χάνουν την ευλυγισία τους και δεν πιέζουν το μάκτρο πάνω στο τζάμι, απλά αυτό θα γίνει μετά από αρκετές αλλαγές λάστιχων
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Απιονισμένο
Α μπράβο και είχα κολλήσει
Λοιπόν όσον αφορά το θεματάκι με τη θαμπάδα παίρνω χθες το βράδυ που έριχνε καρέκλες το αμάξι μες στην όρεξη ότι δεν θα φαίνεται τίποτα και το τζάμι θα είναι 'τζάμι' αλλα...
Πάλι τα ίδια σε κάθε πέρασμα των υαλοκαθαριστήρων πάλι φαινόντουσαν τα ίδια στίγματα και μάλιστα άν τους έβαζα στην μεγάλη σκάλα που δεν προλάβαινε να βραχει πολύ το τζάμι η θαμπάδα δεν έφευγε καθόλου...Καθόμουν στα φανάρια και το παρατηρούσα προσπαθώντας να καταλάβω απο που προέρχεται όταν μου ήρθε φλασιά
Πως αφήνουν στίγματα τα νερά σε ένα ανοιξείδωτο νιπτήρα;Που μένει κάποια θαμπάδα μόλις στεγνώσουν τα νερά σαν μικρά μικρά στίγματα;Και όταν ρίχνεις νερό αυτά φεύγουν για να εμφανιστούν αμέσως μόλις στεγνώσει...Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το παρμπρίζ μου...
Επομένως σκέφτομαι να πάρω ένα απο τα καθαριστικά για ανοξείδωτες επιφανειες που έχουμε και να πάρω και να περάσω το τζάμι...Πρέπει να είναι δηλαδή άλατα τα οποία έχουν μείνει και φαίνεται έτσι...
Τι λέτε;Να υπάρχει κάποιο πρόβλημα να βάλω;;;
φιλε γραφτηκα στο forum για να σου απαντησω...
5 χρονια το ψαχνω στο octavia...EXΩ ψαξει ολα τα φορυμ...εχω παρει οτι κρεμα κυκλοφορει και καθαριστικο υπαρχει, εχω αλλαξει ολους τους υιαλοκαθαρισυηρες που υπαρχουν...απο καινουριο μου το εκανε αυτο το φιλμ...τετοιες λαλακιες για κερι μου λεγανε στην εγγυηση.... εχω ξεπερασει τα 500 ευρω σε πειραματα διαφορα και τιποτα...
δυστυχως φιλε μου ενας φιλος τζαμας μου ειχε ειπε οτι παμε για παρμπριζκαι μαλλον για εκει παμε...σπαστο και βαλε καινουριο...το ιδιο θα κανω και εγω...δυστυχως...μερικα παρμπριζ ειναι ελατωματικα απο την αρχη...ετυχε σε εμας...
-
Μήπως γνωρίζει κανείς μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να πουλά Bosch Aerotwin. Ψάχνω του Α552, στο Praktiker δεν τους είχε, ενώ και στο ebay που έψαξα δε βρήκα κάποιον που να πουλάει Ελλάδα.
-
Μου εκλεψαν τον υαλοκαθαριστηρα* πριν μια βδομαδα! Και ηταν ο γνησιος της Μερκ.! Πηγα στα praktiker και αγορασα της Bosch Twin.
*Στην πλευρα του οδηγου που εχει το πλαστικο (αεροτομη). Παντως το καλο με τους καινουργιους της Bosch ειναι οτι καθαριζουν αψογα! 23,90€ εδωσα.
Σημειωση: Δεν κανω πλακα -
Μισά λεφτά σε σχέση με την αντιπροσωπεία, εγώ τους προηγούμενους μαμά τους είχα 3,5 χρόνια χωρίς το παραμικρό σημάδι φθοράς, λειτουργούσαν όπως και την πρωτη μέρα και τους άλλαξα έτσι για καλύτερα (καμία διαφορά βέβαια)!
Τώρα θα τους κρατήσω καμιά δεκαετία -
Τι άποψη έχετε για τους υαλοκαθαριστήρες νέου τύπου που δεν έχουν πιαστράκια, που είναι εύκαμπτοι πιο χαμηλού προφίλ και πιο αεροδυναμικοί του τύπου flat blade ή όπως αλλιώς λέγονται ανάλογα με τη μάρκα... και που υποτίθεται τα κάνουν όλα καλύτερα;;
Πώς συγκρίνονται; (όχι πως λένε αλλά στην πράξη από αυτούς που το έχουν βάλει): σε ευκολία τοποθέτησης, αποτελεσματικότητα σε βρεγμένο και σε έντομα, θόρυβο, ξεκόλλημα σε υψηλές ταχύτητες, διάρκεια ζωής...
Πού τα βρίσκουμε σε καλές τιμές; -
Απείρως καλύτεροι απ τους κλασσικούς με το μεταλλικό σκελετό.
Βρες κάτι σε bosch-swf και wurth.
Είναι αρκετά ακριβότεροι (30-35 ευρώ για τους συγκεκριμένους κι όχι για κινέζικους-ιταλικούς-ισπανικους no name κλπ) απ τους μεταλλικούς αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν και σκέτα λάστιχα για αντικατάσταση.
Τουλάχιστον η wurth που δουλεύω εγώ έχει. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Απείρως καλύτεροι απ τους κλασσικούς με το μεταλλικό σκελετό.
Βρες κάτι σε bosch-swf και wurth.wurth εγώ δεν έχω δει πουθενά.
-
Έχει αγοράσει κανείς από ebay υαλοκαθαριστήρες aerotwin; Θα ήταν εύκολο να με παραπέμψει στον πωλητή; Ψάχνω εδώ και καιρό τους Aerotwin A552, και δε τους βρίσκω ούτε στο Praktiker ούτε στο ebay. Στο ebay έχω βρει μόνο από Γερμανία, που όμως δε στέλνει Ελλάδα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχει αγοράσει κανείς από ebay υαλοκαθαριστήρες aerotwin; Θα ήταν εύκολο να με παραπέμψει στον πωλητή; Ψάχνω εδώ και καιρό τους Aerotwin A552, και δε τους βρίσκω ούτε στο Praktiker ούτε στο ebay. Στο ebay έχω βρει μόνο από Γερμανία, που όμως δε στέλνει Ελλάδα.Για ποιο αυτοκίνητο ψάχνεις; Οι Guard, που πουλάει το Praktiker είναι αποδεδειγμένα το ίδιο καλοί με τους Bosch και αρκετά φθηνότεροι (τους πήρα δώρο σ' έναν φίλο για το SMART Roadster του, επειδή στο 'νουμερό' του δεν υπήρχαν Aerotwin-εγώ πάντως έχω Aerotwin, απλά επειδή είναι κοινές οι διαστάσεις μου-53/45 cm ). Aerotwin σε παραπλήσιες διαστάσεις, που να τους έχει και το Praktiker, δεν μπορείς να βρεις ;
Περι Υαλοκαθαριστηρων