-
Ναι, συν βιδωτοί λαστιχένιοι αποστάτες στα πλάγια.
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
φχαριστω παλικι αλλες φωτος
http://rides.webshots.com/photo/2405730 ... 3026hncLyo
Αυτο που με απασχολει ειναι η καταναλωση .... Το πηρα αδειο, του εβαλα 20 ευρω BP ultimate την Πεμπτη το βραδυ εκανα περιπου 50 km Μονο απο τοτε, αστικα, και η βελονα πλησιαζει ηδη στη ρεζερβα ....
Average consumption το νουμερο που βλεπω πιο συχνα ειναι 10-11.3 l/100 km .... εχει δουλεψει αρκετα βεβαια σε ρελαντι σταματημενο οπως και επισης πολυ aircondition ....
Nα το οδηγω μηπως βαζοντας τριτη με ακομη λιγοτερα χιλιομετρα και οσο περισσοτερο μπορω και τεταρτη ? γενικως προσπαθησα να αλλαζω νωρις ταχυτητες γυρω στις 2.500 και να πηγαινω τριτη - τεταρτη εκει γυρω 2-3.000 rpm ...... (αν και ξεφευγει πανω απο τις 3000 για πλακα, και μερικες φορες χρειαζεται να παει εκει για να φυγει αξιοπρεπως (?) )
Για την καταναλωση, εχει κατι να κανει με την οδηγηση μου που πρεπει να προσαρμοσω ? εχει να κανει με το οτι ειναι καινουριο και σφιχτο ακομη ? Θα παραμεινει σε αυτα τα νουμερα μηπως οτι και να γινει ? .....
να ρωτησω και κατι αλλο, το πορτ μπαγκαζ κλεινει οντως μονο με δυναμη και φορα ? PDT_Armataz_01_08
και σε περιπτωσεις που ειναι αμεση αναγκη να ανοιξεις, ας πουμε ηδη μου ετυχε μια, (εβγαινε με τριτη στο περιφερειακο και ειχα απο πισω μου δυο τρεις κολλημενους και βιαστικους και ερχοταν και φουριοζα νταλικα στο δεξι ρευμα του περιφερειακου) ποσο επηρεαζει αυτο το στρωσιμο ?
απο τις λεπτομερειες που μου εκαναν εντυπωση, οι καθρεπτες (φανταστικη ορατοτητα) και το κλιμα. Επισης το αμεσο ξεκινημα, πολυ ευκολο στο συμπλεκταρισμα, συμπλεκτης ακριβειας, ακριβες γκαζι επισης. Λεβιες Οκ, λιγακι η τριτη στο δικο μου ειναι καμμια φορα επιφοβη.
Η καταναλωση ενταξει θα πεσει με το λαιρο,οταν ανοιξει το μοτερ
Μην το πας τοσο χαμηλα το αμαξι.Αμα το εχεις συνεχεια 2.000-2.200 περισσοτερο το ζοριζεις,αφου οταν βαζεις την εππομενη σχεση το ψοφας το αμαξι
Ανοιγε το μεχρι και 3.000-3.500
Η υπερβολικη φοβια στο στρωσιμο κανει μεγαλυτερη ζημια νομιζω
Το εχουμε συζητησει αναλυτικα στο καταλληλο τοπικ -
για να τσεκαρω αυριο τις δυο βιδουλες ....
Λαστιχενιους Αποστατες πλαινους δε ειδα , μονο εναν κοντα στην κλειδαριακαι κατι αλλο απο τις πρωτες εντυπωσεις, το τιμονι δεν κοβει οσο θα ηθελα για το μεγεθος του αυτοκινητου.
Το θεμα της ρεζερβας επισης θα με εχει να το ψαχνω για καιρο μαλλον ...
Μια ρεζερβα 185/65 με σιδερενα 15' 6J ζαντα, χωραει στη θεση που ειναι τωρα το πλαστικο κουτι με το fix & go xωρις να προεξεχει?
Επισης καποιος ειπε λεει οτι μπορει αν φορεσεις τετοια στο αμαξι (ενω οι αλλες τρεις ειναι οι 205/45 R17 6.5J) θα δημιουργηθει προβλημα απο (ή στα) δισκοφρενα ή κατι τετοιο ...
-
Να πάρεις και έναν αποστάτη 10mm για να μην βρίσκει η σιδερένια...
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=65018
-
-
Καταναλωση ...
- Κατεβηκε απο τα 11.3 που ητανε την πρωτη βδομαδα, στα 10.3 αλλα εχει κολλησει εκει .... Θα ηθελα να κανω κατι για το θεμα αυτο .... Αν εχετε γνωσεις , ειναι ευπροσδεκτες οι γνωμες σας. (επαναφερω και τo σχετικο προβληματισμο ξανα με την βελτιωση της αναπνοης σε αυτο το θεμα ... αν εχει αποτελεσμα στην οικονομια, ποια λυση βελτιωσης, αν επιβαρυνει τον κινητηρα με βρωμιες)
Τουρμπινα ...
-
Οταν ξεκιναω το πρωι, (παντα βιαζομαι, ο χρονος πιεζει, ο υπνος ειναι πολυτιμος) το αφηνω να κατεβασει το αυτοματο choke το ρελαντι και μετα σιγα σιγα το βγαζω στο δρομο προσπαθωντας να το παω οσο γινεται με στροφες και ταχυτητα επιπεδου ρελαντι - ρολαρισματος για κανενα χιλιομετρο περιπου αξιοποιωντας και την αναμονη στα φαναρια, οποτε περιπου τοτε εχει φθασει η θερμοκρασια σχεδον στη θερμοκρασια λειτουργιας .... Πραττω σωστα?
-
Οταν φτανω στον προορισμο μου το αφηνω να δουλεψει ρελαντι αλλα οχι πολυ, ιδιως οταν εχω ερθει απο δουλεια που ειναι μια διαδρομη πολυ χαμηλων ταχυτητων, το αφηνω πανω απο λεπτο αλλα οχι ας πουμε και 10 λεπτα. .... πραττω σωστα?
-
εχω μια απορια, οταν σταματας για βενζινη (ενω ας πουμε ηδη το εχεις τουρμπισει απανωτα σε εθνικο δρομο ταξιδευοντας) ή για να ψωνισεις κατι στο δρομο για τη δουλεια, αναγκαστικα δεν το σβηνεις αμεσως ? τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ??
-
Στα ποσα bar ειπαμε δουλευει η τουρμπινα του TJET 120?
-
Τι λένε οι κατασκευαστές για το 1ο ερώτημά σου...
Να ξεκινάς κατευθείαν και να μην αυξάνεις πολύ τις στροφές ούτε να το τρελαίνεις σε φορτίο (π.χ. επιτάχυνση με 5η από 1.000rpm) μέχρι να έρθει στην θερμοκρασία λειτουργίας.
Τι λέω εγώ για τα άλλα δύο:
Όταν πηγαίνεις μέσα σε πόλη και σταματάς να ψωνίσεις κάτι, η τουρμπίνα γενικά υπολειτουργεί. Αν κατορθώνεις και τη χρησιμοποιείς συνέχεια ώστε να υπερθερμανθεί, έχω να πω ότι δεν θέλω να είμαι επιβάτης σου. Τότε μόνο κάτσε με ρελαντί να δουλέψει λίγο η ψύξη της.Στην ΕΟ, το πράγμα έχει αλλιώς: Το σύστημα ψύξης δουλεύει πολύ περισσότερο όταν κινείσαι γρήγορα, άρα μην πιέζεις με συνεχές φορτίο την τουρμπίνα λίγο πριν φτάσεις στο σημείο όπου θα σβήσεις. Η τουρμπίνα θα προλάβει να ξεκουραστεί και να ψυχθεί λιγάκι παραπάνω.
-
http://www.youtube.com/watch?v=34LmF-B6 ... re=related
-
Έχει κανείς το Grande στην έκδοση Multijet 90;
Θέλω εντυπώσεις... -
Puntofato εγώ το έχω παραγγείλει αλλά δεν το έχω οδηγήσει.Θα με ενδιέφεραν και εμένα κάποιες εντυπώσεις απο τον εν λόγω κινητήρα.
Πιστεύω μέσα Μάρτη να έρθει... -
Make no mistake μου άρεσε πολύ σαν αμάξι. Αλλά κάνει και 17000ευρά έτσι όπως το θέλω. Το πρόβλημα είναι αυτά που διάβασα στο fiatforum.com από τους βρωμιάρηδες τους Εγγλέζους ότι ΔΕΝ είναι αυτό που περιμένεις. ΔΕΝ είναι τόσο οικονομικό όσο περίμεναν ούτε η τουρμπίνα μεταβλητής τους γλύτωσε το lag στα χαμηλά. Ξέρω ότι έχει μια 6η που με 2000στροφές βγάζει 120περίπου χλμ/ώρα, αλλά και στο spritmonitor.de δεν έχω δει χαμηλές καταναλώσεις από κανέναν παρόλο που εκεί βλέπεις και 3λίτρα στα 100χλμ και από 1.9λίτρα μοτέρ πχ Skoda Fabia 1.9VRS...Θέλω να ξέρω τι γίνεται. Εννοείται ότι πετρέλαιο δεν υπάρχει ούτε σε test drive να το κάνω βόλτα να το δω. Αν το έχει κανένας δεν μου είναι πρόβλημα να πεταχτώ οπουδήποτε στη χώρα να με κάνει μια βόλτα και να συζητήσουμε το θέμα. Δεν είναι λίγα τα λεφτά.
-
Τα έχω διαβάσει και εγώ στο fiatforum.com.Αλλά δεν μπορώ να πώ ότι επηρεάστηκα ιδιαίτερα.Η αλήθεια είναι οτι όλα τα πετρέλαια πανω-κάτω έχουν lag χαμηλά.Άλλα περισσότερο,άλλα λιγότερο.Εγώ έχω οδηγήσει το Auris 1.4 D4D και μέχρι τις 2000 ήταν ψιλοψόφιο.Από 2000 μέχρι 4000 όμως το αμάξι πήγαινε όπως το 1.6,μπορεί και καλύτερα.Το ίδιο περίπου πιστεύω οτι ισχύει και για το Punto.Πρέπει το φάσμα των στροφών που δουλεύουν να είναι κάπου εκεί.
Η αλήθεια είναι ότι είναι ακριβό,δηλαδή εμένα μου έφτασε 18.000 με όλα και 5ετή εγγύσηΑλλά ας μην ξεχνάμε ότι τον ίδιο κινητήρα φοράνε τα Corsa και Astra.Και απο όσο έχω μάθει είναι πολύ ευχαριστημένοι.Για κοίτα και αυτο:
http://www.ukintpress.com/engineoftheye ... tfuel.html -
Μα το προβλημα για καποιον που εξεταζει την αγορα πετρελαιοκινητου αυτοκινητου,δεν ηταν (και θα ειναι...και θα ειναι......) τα χειριστης ποιοτητας 'ελληνικα' πετρελαια κινησης??
-
Η αλήθεια είναι ότι το πετρέλαιο στην Ελλάδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο(απ'όσο ξέρω).Αλλά υπάρχουν 2 εταιρίες που απ'όσο ξέρω έχουν σχετικά καλό πετρέλαιο.Πρέπει να ξέρεις και απο πού βάζεις.Βέβαια είναι και θέμα τύχης.
-
Ο χρήστης damian1 έγραψε:
Μα το προβλημα για καποιον που εξεταζει την αγορα πετρελαιοκινητου αυτοκινητου,δεν ηταν (και θα ειναι...και θα ειναι......) τα χειριστης ποιοτητας 'ελληνικα' πετρελαια κινησης??Δεν μας απασχολούν τέτοια προβλήματα...Έτσι λέγαν και κάποιοι άλλοι στο forum εδώ αλλά η πράξη μας δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω κοντά 50000χλμ σε λιγότερο από 1,5χρόνο με αποκλειστική χρήση εκτός πόλης και μάλιστα με χλμ σε μια μέρα που δεν κάνουν άλλοι σε μια εβδομάδα ολόκληρη. Εξάλλου οι εταιρείες χαμήλωσαν την περιεκτικότητα σε θειο και εδω...
Τα έχω διαβάσει και εγώ στο fiatforum.com.Αλλά δεν μπορώ να πώ ότι επηρεάστηκα ιδιαίτερα.Η αλήθεια είναι οτι όλα τα πετρέλαια πανω-κάτω έχουν lag χαμηλά.Άλλα περισσότερο,άλλα λιγότερο.Εγώ έχω οδηγήσει το Auris 1.4 D4D και μέχρι τις 2000 ήταν ψιλοψόφιο.Από 2000 μέχρι 4000 όμως το αμάξι πήγαινε όπως το 1.6,μπορεί και καλύτερα.Το ίδιο περίπου πιστεύω οτι ισχύει και για το Punto.Πρέπει το φάσμα των στροφών που δουλεύουν να είναι κάπου εκεί.
Το επιχειρημά μου εμένα είναι αν θα προτιμήσω τον 1.9 που είναι και το κανονικό μέγεθος και δεν έχει lag στο μεταβλητής γεωμετρίας ή τον μικρό 1248 που ακόμη και με την μεταβλητής έχει...Ο 1.9 δεν ζορίζεται καθόλου στα χαμηλά ενώ ο 1248 λίγο τα βρίσκει δύσκολα όπως και ο 1.4 της TOYOTA.
Πρέπει να οδηγήσω ένα για να δω...
-
Όταν το πάρω έλα να το οδηγήσεις.Αλλά θα χρειαστείς να κάνεις 1,5 ώρα δρόμο.Αν είσαι απο Αθήνα.Γιατί εγώ είμαι απο Αρκαδία.
-
Θα πεταχτώ να το δω.Δεν μου είναι πρόβλημα αυτό. Από Θεσσαλονίκη είμαι....
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Θα πεταχτώ να το δω.Δεν μου είναι πρόβλημα αυτό. Από Θεσσαλονίκη είμαι.... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Θα πεταχτώ να το δω.Δεν μου είναι πρόβλημα αυτό. Από Θεσσαλονίκη είμαι....
...και ούτε μισό ρεζερβουάρ δεν θα 'κάψεις' !!
Fiat Grande Punto 2005