-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Nα πω την αληθεια και εγω νομιζω, ισως θα επρεπε στο abarth τουλαχιστο (αν οχι και στο Sport TJET) να εχει ενα 'Sport' κουμπακι (και το city να ελειπε δεν νομιζω να στεναχωριοταν ιδιαιτερα κανεις) με ακομη πιο xαλαρα ορια ESP αν καποιος σοβαρος λογος τους αναγκαζει ακομη και στο abarth να μην το εχουν απενεργοποιουμενο.Τo ESP Του TJET sport πως παει? αφηνει καθολου γλυστρημα ουρας? Απο προσωπικη εμπειρια αν εχει κανεις ....
Ναι αφηνει... Με το 120αρι το ειχα κυνηγησει λιγακι, το ESP δεν καταφερα να το βαλω μπρος... Μαλλον πρεπει να κανεις καλη ταρζανια για να μπει. Πολυ καλο αυτο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Nα πω την αληθεια και εγω νομιζω, ισως θα επρεπε στο abarth τουλαχιστο (αν οχι και στο Sport TJET) να εχει ενα 'Sport' κουμπακι (και το city να ελειπε δεν νομιζω να στεναχωριοταν ιδιαιτερα κανεις) με ακομη πιο xαλαρα ορια ESP αν καποιος σοβαρος λογος τους αναγκαζει ακομη και στο abarth να μην το εχουν απενεργοποιουμενο.
Τo ESP Του TJET sport πως παει? αφηνει καθολου γλυστρημα ουρας? Απο προσωπικη εμπειρια αν εχει κανεις ....
Ναι αφηνει... Με το 120αρι το ειχα κυνηγησει λιγακι, το ESP δεν καταφερα να το βαλω μπρος... Μαλλον πρεπει να κανεις καλη ταρζανια για να μπει. Πολυ καλο αυτο...
+1
-
και λιγη περιεργεια στο photoshop για να περναει η ωρα ...
http://image64.webshots.com/464/2/57/45 ... mzV_ph.jpg
http://image62.webshots.com/462/7/40/30 ... RCL_ph.jpg
http://image60.webshots.com/460/7/74/22 ... PXa_ph.jpg -
Nα πω την αληθεια και εγω νομιζω, ισως θα επρεπε στο abarth τουλαχιστο (αν οχι και στο Sport TJET) να εχει ενα 'Sport' κουμπακι (και το city να ελειπε δεν νομιζω να στεναχωριοταν ιδιαιτερα κανεις)
exei sport koumpaki
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Τον Ιούνιο παρέλαβα το Grande Punto 1400, 95 ίππους. Μετά από λίγα km είδα ότι το αμάξι έχανε δύναμη κάποιες στιγμές και γενικά είχε κρατήματα. Γενικά ο θόρυβος της μηχανής άλλαζε χωρίς κανένα λόγο και το αμάξι δεν τραβούσε. Άλλες φορές πάλι ήταν εντάξει. Είπα ότι είναι καινούργιο και με το καιρό θα στρώσει. Αλλά τίποτα. Στο ενδιάμεσο είχα και διάφορα άλλα προβλήματα (δεν έβγαινε νερό από το πίσω πιτσιλιστήρι και το air-condition δεν είχε φρέον και έκανε θόρυβο) οπότε το πήγα να το κοιτάξουν. Φτιάχτηκαν τα δύο προβλήματα αλλά για την απόδοση του κινητήρα και τα κρατήματα δεν βρήκαν τίποτα. Το πρόβλημα συνεχιζόταν πιο έντονο, οπότε το ξαναπήγα για έλεγχο. Μου είπαν ότι έχει έρθει οδηγία από τη FIAT για επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Το έκαναν και βελτιώθηκε λίγο ο ήχος του κινητήρα αλλά τα κρατήμα και η δυσκολία στην επιτάχυνση παρέμειναν. Κάποιες στιγμές το αμάξι ξεκίναγε με πάρα πολύ δυσκολία. Το ξαναπήγα και τους είπα ότι αν δε το φτιάξουν δε φεύγω. Άλλαξα και λάδια μήπως έφταιγαν αυτά (στα 3500km).Μου άλλαξαν την τροχαλία του στροφαλοφόρου (για την οποία έχει έρθει ανάκληση από τη FIAT) και όντως τα έντονα κρατήματα εξαφανίστηκαν και το αμάξι έφτιαξε πολύ. Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχει κάπως κρύο (τα πρωινά ή τα βράδια) το αμάξι εξακολουθεί να κινείται δύσκολα και ο κινητήρας είναι πολύ σφιχτός. Ο ήχος το κινητήρα είναι πολύ πιο δυνατός από όταν έχει ζέστη (αρκετά πιο έντονος) και δε βελτιώνεται ακόμα και όταν το αμάξι ζεσταθεί. Επιταχύνει με δυσκολία και αισθάνεσαι σαν το αμάξι να κουβαλάει κάποιο μεγάλο βάρος. Είχε κανείς το ίδιο πρόβλημα ή έχει κάποιος κάποια ιδέα τί μπορεί να φτάει;Τελικά ύστερα από αρκετό ψάξιμο από την αντιπροσωπεία βρήκαν ότι είχαν σπάσει κάποιες γειώσεις που γειώνουν τη μηχανή με τη μπαταρία. Τις κόλλησαν. Ακόμα υπήρχαν σπασμενα καλώδια και μέσα στην ασφαλειοθήκη τα οποία άλλαξαν. Όπως μου είπαν εμφανίζοταν πτώσεις τάσης στη μηχανή και αποσυντονιζόταν το σύστημα ψεκασμού. Το πήρα σήμερα. Έκανα μια βόλτα, φαίνεται εντάξει μέχρι στιγμής. Αλλά θέλω να κάνω πιο πολλά χλμ. να δω πως θα πάει
-
Πώς είχαν σπάσει οι γειώσεις και τα καλώδιο στην ασφαλειοθήκη δεν σου είπαν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πώς είχαν σπάσει οι γειώσεις και τα καλώδιο στην ασφαλειοθήκη δεν σου είπαν;Δεν μου είπαν...αλλά και δεν με ένοιαζε και πολύ. Από τότε που το πήρα υπήρχε πρόβλημα και τώρα μάλλον λύθηκε. Μάλλον από το εργοστάσιο πρέπει να ήταν έτσι. Ίσως και να έγινε τίποτα εδώ μέχρι να το παραδώσουν. Τι να σου πω
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Δεν μου είπαν...αλλά και δεν με ένοιαζε και πολύ. Από τότε που το πήρα υπήρχε πρόβλημα και τώρα μάλλον λύθηκε. Μάλλον από το εργοστάσιο πρέπει να ήταν έτσι. Ίσως και να έγινε τίποτα εδώ μέχρι να το παραδώσουν. Τι να σου πω
Aυτό εδώ με ανησυχεί, και θα έπρεπε ίσως και εσένα. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις περισσότερο.
-
Αυτο εδω το ειδατε;
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=252&page_id=5638
Σιγουρα δεν ειναι σκληροπηρινικο,αλλα πολυ ελκυστικο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν μου είπαν...αλλά και δεν με ένοιαζε και πολύ. Από τότε που το πήρα υπήρχε πρόβλημα και τώρα μάλλον λύθηκε. Μάλλον από το εργοστάσιο πρέπει να ήταν έτσι. Ίσως και να έγινε τίποτα εδώ μέχρι να το παραδώσουν. Τι να σου πω
Aυτό εδώ με ανησυχεί, και θα έπρεπε ίσως και εσένα. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις περισσότερο.
Κοίτα εδώ έβαλαν συναγερμό. Δε μπορώ να ξέρω αν είναι από αυτό, αλλά ούτε και να το βρω με κάποιο τρόπο. Περισσότερο με ανησυχεί αν αυτό που συνεβαινε έκανε κακό στο κινητήρα ή σε κάποιο άλλο εξάρτημα, γιατί είχε πρόβλημα για περίπου 4.000km
-
ηρθε
με τις ζαντες του απλου sport και το νεο logo της FIAT και ενα αυτοκολλητο 'racing' πισω (?)
http://rides.webshots.com/photo/2976640 ... 3026oOIxrx
( πως κανουμε thumbnails εδω? )
-
Καλοταξιδο...
Περιμενουμε εντυπωσεις, φωτος, βιντεος κλπ κλπ...
-
φχαριστω παλι
κι αλλες φωτος
http://rides.webshots.com/photo/2405730 ... 3026hncLyo
Αυτο που με απασχολει ειναι η καταναλωση .... Το πηρα αδειο, του εβαλα 20 ευρω BP ultimate την Πεμπτη το βραδυ εκανα περιπου 50 km Μονο απο τοτε, αστικα, και η βελονα πλησιαζει ηδη στη ρεζερβα ....
Average consumption το νουμερο που βλεπω πιο συχνα ειναι 10-11.3 l/100 km .... εχει δουλεψει αρκετα βεβαια σε ρελαντι σταματημενο οπως και επισης πολυ aircondition ....
Nα το οδηγω μηπως βαζοντας τριτη με ακομη λιγοτερα χιλιομετρα και οσο περισσοτερο μπορω και τεταρτη ? γενικως προσπαθησα να αλλαζω νωρις ταχυτητες γυρω στις 2.500 και να πηγαινω τριτη - τεταρτη εκει γυρω 2-3.000 rpm ...... (αν και ξεφευγει πανω απο τις 3000 για πλακα, και μερικες φορες χρειαζεται να παει εκει για να φυγει αξιοπρεπως (?) )
Για την καταναλωση, εχει κατι να κανει με την οδηγηση μου που πρεπει να προσαρμοσω ? εχει να κανει με το οτι ειναι καινουριο και σφιχτο ακομη ? Θα παραμεινει σε αυτα τα νουμερα μηπως οτι και να γινει ? .....
να ρωτησω και κατι αλλο, το πορτ μπαγκαζ κλεινει οντως μονο με δυναμη και φορα ?
και σε περιπτωσεις που ειναι αμεση αναγκη να ανοιξεις, ας πουμε ηδη μου ετυχε μια, (εβγαινα με τριτη στο περιφερειακο και ειχα απο πισω μου δυο τρεις κολλημενους και βιαστικους και ερχοταν και φουριοζα νταλικα στο δεξι ρευμα του περιφερειακου) ποσο επηρεαζει αυτο το στρωσιμο ?
απο τις λεπτομερειες που μου εκαναν εντυπωση, οι καθρεπτες (φανταστικη ορατοτητα) και το κλιμα. Επισης το αμεσο ξεκινημα, πολυ ευκολο στο συμπλεκταρισμα, συμπλεκτης ακριβειας, ακριβες γκαζι επισης. Λεβιες Οk, λιγακι η τριτη στο δικο μου ειναι καμμια φορα επιφοβη.
-
Πιστεύω πως η κατανάλωση θα πέσει αισθητα όταν 'ανοίξει' ο κινητήρας.
-
καταρχας θα πεσει η καταναλωση...
δευτερον αμα θες να πηγαινεις σχετικα πιο οικονομικα να κρατας το γκαζι αμεσως πανω απο το ανοιγμα της τουρμπινας...πχ ανοιγει στις 2000, εσυ να χεις 2200 στροφες..
μη το ψοφας και μη το πηγαινεις μαμιωντας...
στο θεμα του στρωσιματος φυσικα δε κανει τπτ ενα μικρο ανοιγμα στη περιφερειακη..επισης δε μπορω να σου εγγυηθω οτι αμα το παρεις και το πας αθηνα @αμιωντας θα χεις κινητηρα τζιτζι και μετα απο 100 χιλιαδες χλμ..
απλως να θυμασαι οτι τουρμπο κρυο δε το παμε για κοντρες...
νομιζω παντως οτι μετα τα 1000χλμ μπορεις να κανεις οτι θελεις στον τομεα των ανοιγματων (πλην της ζεστης τουρμπινας ομως) -
ShyTestosterone
Η καταναλωση σου ειναι αστικη, ειναι νορμαλ... και πιθανα θα πεσει λιγο οταν αρχίσει να ανοιγει σιγα σιγα ο κινητηρας οπως ειπε και ο μισητος Αδης. Παντως μην περιμενεις να καιει σαν 1400, αλλα να το υπολογιζεις σαν 1600.
Horses don't come for free
Btw, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ... αν και συνεχεια θα εισαι με ενα πανι στο χερι (μαυρο γαρ)
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
να ρωτησω και κατι αλλο, το πορτ μπαγκαζ κλεινει οντως μονο με δυναμη και φορα ?Ίσως θέλει 'στρώσιμο'. Ή ρύθμιση των λαστιχένιων αποστατών (αν έχει) ή στη χειρότερη περίπτωση ρύθμιση του μεντεσέ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
να ρωτησω και κατι αλλο, το πορτ μπαγκαζ κλεινει οντως μονο με δυναμη και φορα ?
Ίσως θέλει 'στρώσιμο'. Ή ρύθμιση των λαστιχένιων αποστατών (αν έχει) ή στη χειρότερη περίπτωση ρύθμιση του μεντεσέ.
Χα... μου θυμιζει το δικο μου Punto οταν το πρωτοπηραμε. Μια ρυθμιση θελει στον γαντζο οπου ασφαλιζει η κλειδαρια. 2 βιδουλες ειναι...
-
Kι εμένα μου θυμίζει το Astra όταν το πρωτοπήραμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Kι εμένα μου θυμίζει το Astra όταν το πρωτοπήραμε.και αυτό δύο βιδούλες...?
Fiat Grande Punto 2005