-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
ΣΚ ελπίζω να στρώνω το GP T-Jet Sport στην παραλιακή μέχρι Σούνιο, Αγ. Κων/νο κλπ, στην ίδια διαδρομή που είχα στρώσει το Punto Sporting το Νοέμβρη του 97.
Λογικά σήμερα θα βγουν οι πινακίδες, οπότε από Δευτέρα ελπίζω να σας πω εντυπώσειςκαλοριζικο και καλοταξιδο σου ευχομαι!!
-
σχεδόν το έστρωσα!!
Το αυτοκίνητο είναι απίθανο και πάρα πολύ ευχάριστο στην καθημερινή οδήγηση.
μέτα από 2100χλμ με κατανάλωση στο 9(με τις σχάρες οροφής συνέχεια πάνω.) με σβέλτη οδήγηση, -
Ο χρήστης baz έγραψε:
σχεδόν το έστρωσα!!Το αυτοκίνητο είναι απίθανο και πάρα πολύ ευχάριστο στην καθημερινή οδήγηση.
μέτα από 2100χλμ με κατανάλωση στο 9(με τις σχάρες οροφής συνέχεια πάνω.) με σβέλτη οδήγηση,καλοριζικο και καλοταξιτο και σε σενα φιλε
-
Κατοχοι G.Punto, πως παει το αυτοκινητο απο θεμα τριγμων / θορυβους σασι?
-
μεταξύ μας μου πετάει κανά τριγμό όταν περνάω από καμιά λακούβα αλλά όχι κάτι τόσο ενοχλητικό
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
μεταξύ μας μου πετάει κανά τριγμό όταν περνάω από καμιά λακούβα αλλά όχι κάτι τόσο ενοχλητικόΜπορεισ να προσδιορισεις απο που ακουγεται ο τριγμος?
-
πίσω δεξιά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο...
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Κατοχοι G.Punto, πως παει το αυτοκινητο απο θεμα τριγμων / θορυβους σασι?Το καλοκαιρι ακουγα απο μπροστα δεξια θορυβο οταν περνουσα απο λακουβες... Σημερα που γυρισα Αλεξ και γυρνουσα σαν τον χαζο δεν ακουσα τπτ..
-
τελικά ξέρει κάποιος πότε και αν θα βγει τούρμπο με 150άλογα; Μήπως έχει και αυτό το εξάρι του μπράβο και όχι τη βλακεία που έχει τώρα το 120; (δεν μιλάω για το άμπαρθ που θα έχει 180 άλογα)
Ακόμα δεν έχω καταλάβει επίσης αν το 120 πούντο έχει μηχανικές διαφορές από το 150 μπράβο (πλην σασμάν). Ούτε οι πωλητές της φιατ δεν ξέρουν, ενώ και οι 4τροχοί δεν το έψαξαν, ακόμη -
Τι μηχανικές διαφορές περιμένεις/θέλεις να μάθεις αν έχει; Ίδιο μοτέρ είναι, άλλη τουρμπίνα (το 150 φοράει μεταβλητής γεωμετρίας κατά τους Ιταλούς), άλλο σασμάν. Το 150 μάλλον ΔΕΝ θα συνδυαστεί με 5άρι σασμάν, ΑΝ μπει στο Πούντο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι μηχανικές διαφορές περιμένεις/θέλεις να μάθεις αν έχει; Ίδιο μοτέρ είναι, άλλη τουρμπίνα (το 150 φοράει μεταβλητής γεωμετρίας κατά τους Ιταλούς), άλλο σασμάν. Το 150 μάλλον ΔΕΝ θα συνδυαστεί με 5άρι σασμάν, ΑΝ μπει στο Πούντο.αυτό ακριβώς αν φοράνε ίδιο τούρμπο για να γίνει αργότερα το 120αρι...150αρι,αφού τα διαγράμματα του 120αρι στην δυναμομέτρηση του δείχνουν πως ψηλά αποσυντονίζεται κάνοντας με να αναρωτιέμαι αν η φιατ έχει 'φιμώσει' τεχνητά το 120αρι.
Οι πωλητές της φιατ μάλλον δεν ενημερώνονται καθόλου και ο καθένας λέει τα δικά του Πάντως όλοι επιμέναν πως θα βγει 150αρι με 5αρι (το σασμάν για μένα είναι το μεγαλύτερο μειον του αυτοκινήτου) **ακριβώς **το ίδο μηχανικά, αλλά 2 απαυτούς (ποσοστό 66%) πως το 120αρι ΔΕΝ αναβαθμίζεται (χωρίς να μπορούν να πουν το γιατί αφού θα αλλάζει μόνο ο προγραμματισμός)
Διάβασα στο ένθετο του derby πως στο 120αρι απεργοποιήσαν το esp και είδαν υποστροφή -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι μηχανικές διαφορές περιμένεις/θέλεις να μάθεις αν έχει; Ίδιο μοτέρ είναι, άλλη τουρμπίνα (το 150 φοράει μεταβλητής γεωμετρίας κατά τους Ιταλούς), άλλο σασμάν. Το 150 μάλλον ΔΕΝ θα συνδυαστεί με 5άρι σασμάν, ΑΝ μπει στο Πούντο.Η τουρμπίνα είναι η RHF3-P10.5 και είναι σταθερής γεωμετρίας.
http://www.abarth.it/documenti/mat_ita/2_27_1.pdf
Geometria fisa λέει στην δεύτερη σελίδα, σταθερή δηλαδή...
Και εξατάχυτο...
-
άρα 150 άλογα θα έχει το άμπαρθ και έτσι φαίνεται λογικό να μην βγει απλό 150αρι; Καλα, άλλη τουρμπίνα το μπράβο, άλλη το άμπαρθ, άλλη το 120αρι;
-
Χλωμό να έχει το Bravo άλλη τουρμπίνα. Χτες που την έβλεπα RHF3 μαντέμι έχει, ίδια άλογα και ροπή στις ίδιες στροφές με το Abarth Punto 150, ίδιο sport mode (230Nm στις 3000 έναντι 206 στις 2000 χωρίς Sport mode), ίδια μοτέρ είναι.
Το 120 επίσης έχει ίδια ροπή στις ίδιες στροφές (που μου υποδυκνύει ίδια τουρμπίνα), αλλά διαφορετικά άλογα, άρα πιθανότατα χαμηλότερη πίεση λειτουργίας τούρμπο ψηλά (νορμάλ πιστόνια για οικονομία?).
-
έτσι όπως το παραθέτεις φαίνεται πως έχεις δίκιο, αλλά το μπράβο δεν έχει τουρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, πως γίνεται το άμπαρθ να μην έχει; Έχω μπερδέψει κάτι;
-
Που το διαβάσατε ρε σεις για μεταβλητή γεωμετρίας τουρμπίνα, σταθερή έχει και το Bravo.
Οι μεταβλητής γεωμετρίας έχουν μηχανισμό που αλλάζει την γωνία των πτερυγίων. Και το Bravo που το έβλεπα χτες, ΔΕΝ έχει τέτοιο πράμα.
Edit: Και στο fiat.gr στα τεχνικά του Bravo, το λέει, σταθερής γεωμετρίας...
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid ... ersion=918 -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
άρα 150 άλογα θα έχει το άμπαρθ και έτσι φαίνεται λογικό να μην βγει απλό 150αρι; Καλα, άλλη τουρμπίνα το μπράβο, άλλη το άμπαρθ, άλλη το 120αρι;θα έρθει και GPunto 150 σε επίπεδο emotion για όποιον ενδιαφέρεται...
Αυτό που δεν θα βγει σε μή sport ειναι το 180 που θα είναι μονο Abarth
-
τελικά ξέρει κάποιος πότε και αν θα βγει τούρμπο με 150άλογα; Μήπως έχει και αυτό το εξάρι του μπράβο και όχι τη βλακεία που έχει τώρα το 120; (δεν μιλάω για το άμπαρθ που θα έχει 180 άλογα)
to gp abarth pwleitai idi sthn evrwpi
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Διάβασα στο ένθετο του derby πως στο 120αρι απεργοποιήσαν το esp και είδαν υποστροφήΤο ESP των Fiat είναι από τα καλύτερα σε λειτουργία που έχω οδηγήσει. Εκτός του ότι βγαίνει off το ASR κατά βούληση του οδηγού, το ίδιο το ESP δεν είναι πολύ παρεμβατικό. Σε αφήνει να 'παίξεις' και παρεμβαίνει μόνο αν το παρακάνεις. Εν αντιθέσει με το 207 GT/Rallye ας πούμε, όπου δεν επιτρέπει τίποτα.
Το αυτοκίνητο, τουλάχιστον το Sport με τις 17άρες, είναι πολύ ωραία στημενο πάντως. Υποστροφή ισχύος φυσικά και θα δεις, αν σανιδώσεις μέσα στη στροφή και είσαι σε σ.α.λ. ροπής. Με σωστή τοποθέτηση και χρήση στο γκάζι πάντως, το κάνεις ότι θέλεις μέσα στη στροφή. Στρίβεις-αφήνεις-γυρνάει-πατάς-ισιώνει-πατάς-έφυγες. Στρίβεις-δεν αφήνεις-δεν κάνει κιχ-πατάς-έφυγες. Το έχω ευχαριστηθεί. Κι ας είναι αναίσθητο το τιμονάκι του, είναι κατευθυντικό όσο πρέπει.
Διαφορά με το Bravo που είχαμε: το Punto με τις 17άρες όλο και κάπου θα κοπανήσει. Το Bravo με τις 18άρες δεν κοπάνησε πουθενά.
asteris: Όπως όλα δέιχνουν, έχεις δίκιο. Ανάθεμα τα τεχνικά φύλλα των Ιταλών, αυτό που έχω εγώ στα χέρια μου μιλάει για μεταβλητή γεωμετρία
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Διάβασα στο ένθετο του derby πως στο 120αρι απεργοποιήσαν το esp και είδαν υποστροφή
Θα επεμβω ελαφρα επειδη το οδηγησα, και επειδη κυνηγησα την υποστροφη... μεσα σε στροφη με το γκαζι στο πατωμα... Εδειχνε πως ηταν στα ορια, αλλα δεν καταφερα να το ξεκολλησω (νταξει το οδοστρωμα ηταν και σχετικα οκ)... και ηταν κατι που με εξεπληξε ελαφρως... και υποπτευομαι πως ο κυριος υπαιτιος ηταν τα 17αρια με τα αρκετα φαρδια λαστιχα. Θελω να πω, πως τουλαχιστον στο sport πρεπει να το 'ταρζανεψεις' για να υποστρεψει.
Επισης το αλλο, που ηθελα να κανω παρατηρηση... ειναι αυτο που ειπε και ο Κρουσης... το ESP, δεν το ειδα να αναβει αν και το πιεζα αρκετα... μαλιστα εφτασα να εχω αμφιβολιες αν οντως τελικα ειχε...
Fiat Grande Punto 2005