-
Ο χρήστης baspats έγραψε:
τι ειναι το dead lock??Βοήθημα για ξεκίνημα στην ανηφόρα αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης baspats έγραψε:
ξερει κανεις ποσο ειναι η αναμονη για ενα sporting??
τι ειναι το dead lock??ειναι κλειδαριες ασφαλειας.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι ειναι το dead lock??
Βοήθημα για ξεκίνημα στην ανηφόρα αν δεν κάνω λάθος.
Hill holder Λέγεται το σύστημα στο οποίο αναφέρεσαι, Σπύρο...
-
τι ειναι το dead lock??
Βοήθημα για ξεκίνημα στην ανηφόρα αν δεν κάνω λάθος.
hill holder ισως...
Τεσπα, μερα που ειναι δεν θα σου ριξω φυλακηΛοιπον, η φαση με τα dead locks ειναι πως και να σου σπασουν το τζαμι, και να τραβανε το χερουλι για να ανοιξει η πορτα... δεν απασφαλιζει η πορτα. Κοινως, δεν μπορουν να μπουνε, δεν μπορουν να ανοιξουν την πορτα (τουλαχιστον οχι χωρις να καταφυγουν σε χοντρα μεσα)
Αυτα με μια επιφυλαξη...
-
Αυτό ακριβώς ειναι το dead lock σύστημα...
-
mea culpa
Το Πούντο έρχεται με hill holder πάντως -
mea culpa
Το Πούντο έρχεται με hill holder πάντως2 σκλαβους?
-
Ε, πώς αλλιώς θα το ξεκινάνε οι ξανθιές (Copyright by Nasos/sti) στην ανηφόρα;
Πλάκα πλάκα, αυτό το Hill Holder γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει σε όλα τα αυτοκίνητα τόσα χρόνια;
charmak66
Όχι, δεν εννοούσα εσένα! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ε, πώς αλλιώς θα το ξεκινάνε οι ξανθιές (Copyright by Nasos/sti) στην ανηφόρα;Πλάκα πλάκα, αυτό το Hill Holder γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει σε όλα τα αυτοκίνητα τόσα χρόνια;
Ευτυχώς δε λες??? Είναι ΠΟΛΥ σπαστικό! Αν λειτουργεί όπως υποψιάζομαι, κρατάει το φρένο πατημένο μέχρι να αντιληφθεί τάση κίνησης του οχήματος προς τα μπροστά. Όπως και να 'χει, για κλάσματα δευτερολέπτου νιώθεις ότι προσπαθείς να ξεκινήσεις με χειρόφρενο τραβηγμένο.
Να μου πεις για Hill Holder στο Λαντκρούζερ, να πω οκ. Αλλά σε μικρομεσαίο?
-
Δεν είναι σπαστικό, παίδες. Υπάρχει και στο Punto mk2b και ήταν πολύ λίγες οι φορές που με ενόχλησε ( μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) . Ένας οδηγός με εμπειρία άνω του 1 χρόνου δεν το χρειάζεται, αλλά σε απαλάσσει από το άγχος του να κρατάς χειρόφρενο σε μεγάλες ανηφόρες, ενώ πρέπει να περάσεις διασταύρωση δρόμου μεγάλης κυκλοφορίας π.χ.
Σπύρο, κρατάει το φρένο πατημένο αν πατάς φρένο και συμπλέκτη ταυτόχρονα σε δρόμο με κλίση (ανηφόρα ή κατηφόρα), αλλιώς δεν λειτουργεί. Με το που πατήσεις γκάζι, αμέσως ελευθερώνει το φρένο. Χωρίς Hill Holder, σίγουρα καθυστερείς περισσότερο και σίγουρα είσαι πιο αγχωμένος, ειδικά σε μεγάλες ανηφόρες, με τον πισινό σου κολλημένο στον προφυλακτήρα σου λόγω κίνησης, π.χ. ... φθείρεις λιγότερο και τον δίσκο σου!
Τέλος πάντων, μία βοηθητική λειτουργία είναι και τίποτα παραπάνω, εγώ όμως εκτίμησα την ύπαρξή της και με διευκόλυνε αρκετές φορές.
-
Πλάκα πλάκα, αυτό το Hill Holder γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει σε όλα τα αυτοκίνητα τόσα χρόνια;
Ευτυχώς δε λες??? Είναι ΠΟΛΥ σπαστικό! Αν λειτουργεί όπως υποψιάζομαι, κρατάει το φρένο πατημένο μέχρι να αντιληφθεί τάση κίνησης του οχήματος προς τα μπροστά. Όπως και να 'χει, για κλάσματα δευτερολέπτου νιώθεις ότι προσπαθείς να ξεκινήσεις με χειρόφρενο τραβηγμένο.
Εγώ πάντως δεν ξέρεις πόσο θα το εκτιμούσα στο C3...όπου σε μια όχι και τεράστιας κλίσης ανηφόρα, αντί να πάμε προς τα μπροστά, γλιστρούσαμε αργά και σταθερά προς τα πίσω, επειδή δεν προλάβαινε να αποσυμπλέξει...το καταραμένο ESP. Να δεχθώ αυτή σου την υποψία (αν και δεν πιστεύω ότι θα ενοχλεί), αλλά να προσθέσω ότι αν το έβαζαν σε πολλά μοντέλα, θα εξελισσόταν πολύ γρήγορα και δεν θα νιώθαμε τίποτα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα ήταν σαν την ανάδραση του πεντάλ στο ABS που πλέον επίτηδες μπαίνει για να ενημερώσει τον οδηγό ότι υπάρχει πρόβλημα πρόσφυσης.
-
Το σύστημα δεν κρατάει το φρένο πατημένο μέχρι να αντιληφθεί τάση κίνησης! Αφού να φανταστείς σε μικρή κλίση, το αφήνει να κυλίσει...
Φαντάζομαι πως ανιχνεύει την τάση κύλισης προς τα πίσω και επεμβαίνει μόνο όταν είναι αρκετά μεγάλη. Τουλάχιστον η πράξη αυτό δείχνει...
-
Hill Holder έχει το οικογενειακό Forester. Μπορώ να πω πως λειτουργεί άψογα - οταν είσαι σε δρόμο με κλίση, βάζεις ταχύτητα, αφήνεις το φρένο και το αμάξι ως δια μαγείας μένει στη θέση του! Καθώς αφήνεις σιγα-σιγα το συμπλέκτη, αποσυμπλέκονται τα φρένα και ξεκινάς σαν κύριος...
-
μηπως καποιος εχει βαλει sprint booster στο grande punto??? ειδε διαφορα???
-
Geia xara se olous sas,
Mipos gnorizete pou mboro na bro diagrammata isxios (Ropi/Strofes) gia to Grande punto?
-
Μόλις γύρισα από Test Drive του Grande Punto Sporting.... Οι εντυπώσεις μ είναι πολυ θετικές θα έλεγα....
Ο κινήτηρας ανεβάζει προθυμα στροφες(αν και ειχε μονο 900Κm)κ παρα το 205 λαστιχο...
Το 6αρι εχει κοντες διαδρομες αλλα πολυ μαλακο συμπλεκτη... Για την κλιμακωση δεν εχω παραπονο...
Τιμονι σαφεστατο στις στροφες και με επαρκη πληροφορηση.. ισως λιγο πιο ελαφρυ απο οτι θα επρεπε...
Εντυπωση μου εκανε οτι δεν κοπανουσε τοσο πολυ παρα την 'σπορ' αναρτηση και το 45αρι προφιλ....
Πιστευω παντως οτι το Grande Punto μπορει να κανει την διαφορα με ενα 'Grande' κινητηρα...
Εdit: Ξεχασα το σημαντικοτερο... Τα φρενα εχουν καλη αποδοση(ισως φταει που ηταν κρυα τα Potenza που φορουσε) αλλα το πενταλ θελει λιγο χρονο γιατι 'πατας λιγο, πιανει πολυ'.. -
205__?????
-
Ναι 205/45 R17......
-
Oι οποιές γεμίζουν πολύ ωραία τους θόλους ....
προσωπικά όμως ίσως να το έπαιρνα με τις 15'
-
πηγα εδω μπολονια να δω το σπορτ αλλα το ντισελ με 130 αλογα
και τα χαν οι μ@μ@κες με 185 λαστιχο 16 τους λεω 17 αρα παιζει ?
οχι με τιποτα... γιαυτο μου κανε εντυπωση
αλλα απο τι φεναιτε ο ντιλερ ηταν ολιγον τι
Fiat Grande Punto 2005