-
πηγαινοντας με καμια 100+ χιλιομετρα και με 3η ταχυτητα ειπα και εγω να βαλω 4η.ελα που κατι εγινε...το φυσιολογικο ειναι να μην πατησα μεχρι τελος το συμπλεκτη.αποτελεσμα???ακουστηκαν με τη σειρα ολα τα γραναζια, τρεμοπαιξαν λιγο τα φωτα και αυτο ηταν.
εχοντας καποια χιλιομετρα (δηλαδη το αυτοκινητο προχωραγε) βαζω την τεταρτη,παταω λιγο γκαζι αλλα τιποτα.σταματαω,παω να βαλω μπρος παλι τιποτα.δε ξεκιναει καθολου.με ενα μικρο ελεγχο ειδα οτι ο ιμαντας δεν εχει κοπει...
ξερει κανεις τιπποτα να με βοηθησει??? -
πηγαινοντας με καμια 100+ χιλιομετρα και με 3η ταχυτητα ειπα και εγω να βαλω 4η.ελα που κατι εγινε...το φυσιολογικο ειναι να μην πατησα μεχρι τελος το συμπλεκτη.αποτελεσμα???ακουστηκαν με τη σειρα ολα τα γραναζια, τρεμοπαιξαν λιγο τα φωτα και αυτο ηταν.
εχοντας καποια χιλιομετρα (δηλαδη το αυτοκινητο προχωραγε) βαζω την τεταρτη,παταω λιγο γκαζι αλλα τιποτα.σταματαω,παω να βαλω μπρος παλι τιποτα.δε ξεκιναει καθολου.με ενα μικρο ελεγχο ειδα οτι ο ιμαντας δεν εχει κοπει...
Οι μηχανολογικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες, μη βασιστείς σε αυτό, απλά μια ιδέα:
Μήπως ελαττωματικό δυναμό το οποίο δε φόρτιζε την μπαταρία -> άδεια μπαταρία -> σβήσιμο κινητήρα....; Καμία σχέση με την αλλαγή της σχέσης βέβαια, ίσως να έτυχε -
Το θέμα της λανθασμένης αλλαγής ταχύτητας είναι τελείως άσχετο με τα ηλεκτρικά.
Η μίζα γυρνάει κανονικά όταν πάς να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο?
-
Μήπως ελαττωματικό δυναμό το οποίο δε φόρτιζε την μπαταρία -> άδεια μπαταρία -> σβήσιμο κινητήρα....; Καμία σχέση με την αλλαγή της σχέσης βέβαια, ίσως να έτυχε
παταρια,δυναμο οχι (ετσι ιστευω)τα φωτα δουλευουν ολα κανονικα ...ειναι 2,5 χρονων το αυτοκινητο με 37500 χλμ
Η μίζα γυρνάει κανονικά όταν πάς να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο?
η μιζα γυρναει κανονικα αλλα δε ξεκιναει.την γυρναω,ακουω κατι να γυριζει αλλα μπορει να μην δινει τον σπινθιρα (?) για να ξεκινησει
κατι τετοιοευχαριστω για το ενδιαφερον
-
Είναι δυνατόν να χαλάσει η μηχανή αν δεν κάτσει καλά η σχέση; Εγώ στο Vectra χίλιες φορές το έχω πάθει (προσπαθώντας για γρήγορες αλλαγές) και κάνει γγγκρροουυκ και πετάει νεκρά. Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
εχω το rio (kia).....
ναι κ εγω το εχω ακουσει αλλες φορες (2-3) αλλα οχι με τετοιο αποτελεσμα!!!!! -
Το λογικό είναι: η μετάδοση της κίνησης από τη μίζα στον εκεντροφόρο (δεν ξέρω και πολλά από αυτά)!
Λογικά η μίζα συμπέκει με το όλο σύστημα, δίνει κίνηση μέσω γραναζιών και μετά αποσυμπλέκει, μήπως πέχτηκε τίποτα εκεί;
Πώς να έχει πάθει κάτι αυτό με την αλλαγή της ταχύτητας;!!!!!!! Δεν ξέρω
Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο συμπλέκτης να μας είπε bye bye αλλά γιατί δεν βάζει μπρός;!!! -
Mάλλον το προβλημα σου είναι ηλεκτρολογικό.... και δεν εχει να κάνει με μηχανικά μερη , γιάυτό βρές εναν καλό ηλεκτρολόγο να το δει για να σου πεί τι γίνεται.
Το οτι 'εσκασε' πανω στην αλλαγή ταχύτητας είναι λογο οτι στην αλλαγή μειωνονται οι στροφές του κινητήρα απο το σύνεχές φόρτωμα της προηγούμενης ταχυτητας και οτι πρόβλημα είναι εκει βγαίνει!!! -
Ο χρήστης kostasg18 έγραψε:
Λογικά η μίζα συμπέκει με το όλο σύστημα, δίνει κίνηση μέσω γραναζιών και μετά αποσυμπλέκει, μήπως πέχτηκε τίποτα εκεί;λοιπον...περιμενω απο λεπτο σε λεπτο να με παρουν τηλεφωνο για το αν το καλυπτει η εγγυηση η οχι.
η μηχανη παπαλα.η αρχη εγινε με το κοκορακι!!!!εσπασε και προχωρησε σε σπαιμο τους ενος κυλινδρου (εκανε μια μεγαλη τρυπα κ εφυγε) μετα πηγε και διελυσε ολο το δεξιο του κυλινδρο (δεν υπηρχε καθολου,ειχε εξαφανιστει!!!!) εσπασε το ενα απο τα 4 μπουζι,ενα αλλο δε ξεβιδωνε καθολου.
ελπιζω στο καλυτερο αλλιως αντε να βρω ενα χαρτι -
Ο χρήστης nickred έγραψε:
η μηχανη παπαλα.η αρχη εγινε με το κοκορακι!!!!εσπασε και προχωρησε σε σπαιμο τους ενος κυλινδρου (εκανε μια μεγαλη τρυπα κ εφυγε) μετα πηγε και διελυσε ολο το δεξιο του κυλινδρο (δεν υπηρχε καθολου,ειχε εξαφανιστει!!!!) εσπασε το ενα απο τα 4 μπουζι,ενα αλλο δε ξεβιδωνε καθολου.όλα αυτά απο μιά λάθος αλλαγή ταχύτητας?
-
Το μπουζί πάλι πώς έσπασε? Δεν γίνεται να μπούν κομάτια απο το κοκοράκι μέσα στον κύλινδρο. Μαζί με το κοκοράκι σπάσανε και τίποτα βαλβίδες?
-
ο τυπος στο συνεργειο μου ελεγε οτι επρεπε να γινοταν επι μερες αυτο το κακο.να ακους χτυπηματα μεσα να γινεται ο χαμος και εσενα να μην σε ενοιαζε....
του λεω δεν ακουγα ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα.τρελος ειμαι αν ακουω κατι και εμενα να μην με νοιαζει?
αλλα ειναι πολυ καλος και κοβει πολυ το μυαλο του.προσπαθησε να με εξυπηρετησει οσο καλυτερα μπορουσε.εκανε το παν για να με γλυτωσει
επισης απο τοτε που ειδε σπασμενο το ενα μπουζι ειχε καταλαβει τι ειχε γινει...και ας του ελεγα εγω ασχετα πραγματα!!!!!!
οταν ειδα με τα ματια μου το τι εγινε δε το πιστευα.και εγω αυτο ελεγα.με τη μια να γινει κατι τετοιο?????δε μπορω να καταλαβω........ -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το μπουζί πάλι πώς έσπασε? Δεν γίνεται να μπούν κομάτια απο το κοκοράκι μέσα στον κύλινδρο. Μαζί με το κοκοράκι σπάσανε και τίποτα βαλβίδες?δε ξερω πως μπορει να εσπασε.αν δεν μπηκε μεσα το κοκορακι τοτε δε ξερω πως εγινε η κατασταση.δε μπορουσα να καταλαβω κιολας.
βαλβιδες???δε θυμαμαι να ειπε κατι τετοιο ή μπορει να μην ακουσα.... -
Τότε πρώτα έσπασε το μπουζί μέσα στον κύλινδρο και αυτό προκάλεσε όλες τις άλλες ζημιές.
Το μοτέρ μάλλον ήταν ετοιμόροπο και η λάθος αλλαγή ταχύτητας απλά του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
Θεωρίες είναι όλα αυτά...μπορεί να λέω και μπούρδες
Το πιο σημαντικό απ όλα: θα το καλύψει η εγγύηση?
-
Τόσο χοντρή ζημιά!!!! με τι μία!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τόσο χοντρή ζημιά!!!! με τι μία!!!Αν είχες δει τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένας σπασμένος ιμάντας χρονισμού ή λίγο νερό σε έναν κύλινδρο δε θα σου έκανε τόση εντύπωση.
-
[>quote='kyan']>Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τόσο χοντρή ζημιά!!!! με τι μία!!!
Αν είχες δει τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένας σπασμένος ιμάντας χρονισμού ή λίγο νερό σε έναν κύλινδρο δε θα σου έκανε τόση εντύπωση.
[/quote]
Δεκτό , το γνωρίζω, αλλα εδώ δεν εχουμε τετοια περίπτωση , αν καταλαβα καλά.. , γι΄αυτό μου κάνει εντύπωση
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το πιο σημαντικό απ όλα: θα το καλύψει η εγγύηση?περιμενω μεχρι τις 4 τηλεφωνο, τοτε κλεινουν.
ασε....σε πυρωμενα καρβουνα καθομαι......Το μοτέρ μάλλον ήταν ετοιμόροπο και η λάθος αλλαγή ταχύτητας απλά του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
μπορει....
μεγαλο προβλημα....σε ΚΙΑ RIO - SOS (ειμαι στην εγγυηση)