-
Ο χρήστης bob sponge έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.
Να ρωτησω κατι απλό γιατί δεν μπορώ να βγάλω ακρη
Αν θελήσω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο παλιό απ εξω το οποίο ομως απλά μου αρέσει να το εχω στο γκαράζ μου(γιατι ετσι είναι παλιό το βρηκα τζαμπα και έχω έρωτα μαζι του) και να μην το μετακινώ,μπορώ?ή θα πρεπει να πληρώσω ενα σωρό χαρατσια για το τπτ παλι?
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?Ναι φίλε θες χαρτιά ΠΟΛΛΑ. Φέρτο με ξένες πινακίδες και κράτα το (6μήνες επιτρέπεται νομίζω) άλλα μη σε νοιάζει διότι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς όσο καιρο και αν το κρατήσεις.
-
Παιδιά καλησπέρα.
Αν θελήσω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο παλιό απ εξω το οποίο ομως απλά μου αρέσει να το εχω στο γκαράζ μου(γιατι ετσι είναι παλιό το βρηκα τζαμπα και έχω έρωτα μαζι του) και να μην το μετακινώ,μπορώ?ή θα πρεπει να πληρώσω ενα σωρό χαρατσια για το τπτ παλι?
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?Ποσο παλιο?? Αν ειναι ανω των 30 ετων μπορεις να το εισαγεις ως ιστορικο. Το τρεξιμο δεν το γλιτωνεις βεβαια
Αν τωρα θελεις να πας 'the hard way' απλα θα το φερεις εδω παρανομα και θα το κρατησεις στο γκαραζ σου -επισης παρανομα- χωρις ομως κινδυνο να σε πιασουν εφοσον δεν κυκλοφορεις. Κριμα ομως δεν ειναι να εχεις το ονειρο στο υπογειο και να μη μπορεις να το χαρεις??
-
Παιδιά καλησπέρα.
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?Κανένα πρόβλημα. Το φέρνεις με πινακίδες 'τελωνείου' πλήρωνοντας τες στη χώρα που το αγοράζεις για ένα συγκεκριμένο διάστημα το οποίο αναγράφεται πάνω στην πινακίδα (για το διάστημα αυτό έχεις και ασφάλιση αυτόματα), το κυκλοφοράς μέχρι τη λήξη τους και μετά ή πρέπει να πληρώσεις τελωνείο (μαζί και τέλη) και να βγουν οι ελληνικές πινακίδες ή το κρατάς στο γκαράζ σου και το χαζεύεις.
Οι πινακίδες τελωνείου κοστίζουν ανάλογα με το χρόνο που γράφουν απάνω. Πχ πέρυσι στη Γερμανία για πινακίδες ενός μηνός πλήρωσα 100 something ευρώ (μαζί και απλή ασφάλιση). -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?Κανένα πρόβλημα. Το φέρνεις με πινακίδες 'τελωνείου' πλήρωνοντας τες στη χώρα που το αγοράζεις για ένα συγκεκριμένο διάστημα το οποίο αναγράφεται πάνω στην πινακίδα (για το διάστημα αυτό έχεις και ασφάλιση αυτόματα), το κυκλοφοράς μέχρι τη λήξη τους και μετά ή πρέπει να πληρώσεις τελωνείο (μαζί και τέλη) και να βγουν οι ελληνικές πινακίδες ή το κρατάς στο γκαράζ σου και το χαζεύεις.
Οι πινακίδες τελωνείου κοστίζουν ανάλογα με το χρόνο που γράφουν απάνω. Πχ πέρυσι στη Γερμανία για πινακίδες ενός μηνός πλήρωσα 100 something ευρώ (μαζί και απλή ασφάλιση).Πολυ ωραια,τοτε κάποια στιγμη,ίσως καταφέρω να φέρω μια lancia kappa coupe που εδω δεν βρίσκεις με τιποτα,ένω έξω είναι
στην ξεφτιλα,να τη έχω να τη χαζεύω και να την κάνω καμια βόλτα στη ζουλα,τι στην ευχη τόσο γκαντεμης θα μαι,δεν θα προκαλώ και την τυχη μου -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?Ποσο παλιο?? Αν ειναι ανω των 30 ετων μπορεις να το εισαγεις ως ιστορικο. Το τρεξιμο δεν το γλιτωνεις βεβαια
Αν τωρα θελεις να πας 'the hard way' απλα θα το φερεις εδω παρανομα και θα το κρατησεις στο γκαραζ σου -επισης παρανομα- χωρις ομως κινδυνο να σε πιασουν εφοσον δεν κυκλοφορεις. Κριμα ομως δεν ειναι να εχεις το ονειρο στο υπογειο και να μη μπορεις να το χαρεις??
+1 >>>Παιδιά καλησπέρα.
Οι πινακίδες τελωνείου κοστίζουν ανάλογα με το χρόνο που γράφουν απάνω. Πχ πέρυσι στη Γερμανία για πινακίδες ενός μηνός πλήρωσα 100 something ευρώ (μαζί και απλή ασφάλιση).Πολυ ωραια,τοτε κάποια στιγμη,ίσως καταφέρω να φέρω μια lancia kappa coupe που εδω δεν βρίσκεις με τιποτα,ένω έξω είναι
στην ξεφτιλα,να τη έχω να τη χαζεύω και να την κάνω καμια βόλτα στη ζουλα,τι στην ευχη τόσο γκαντεμης θα μαι,δεν θα προκαλώ και την τυχη μουΟι μάντρες των τελωνείων είναι γεμάτες από άτυχους γιατί δεν ψάχνεις κάτι στην Ελληνική αγορά .
-
θα ηθελα να ρωτησω στο mobile.de σε καθε αυτοκινητο εχει 2 τιμες μια με φπα και μια χωρις...εμεις πια τιμη πρπει να λαβουμε υποψιν για να το φερουμε ελλαδα?
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
θα ηθελα να ρωτησω στο mobile.de σε καθε αυτοκινητο εχει 2 τιμες μια με φπα και μια χωρις...εμεις πια τιμη πρπει να λαβουμε υποψιν για να το φερουμε ελλαδα?Εφ'οσον είιναι από χώρα Ε.Ε. αυτή με το ΦΠΑ.
-
Εφόσον δεν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ στο αυτοκίνητο μπορείς να διαλέξεις αν θα τον πληρώσεις εκεί (συμφέρει αν είναι λιγότερο από 23%) ή στην Ελλάδα.
-
Έχετε πάρει γραμμή οτι πήρε παράταση μέχρι 29/6/2011 η εισαγωγή euro4 με τους παλιούς συντελεστές;
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Έχετε πάρει γραμμή οτι πήρε παράταση μέχρι 29/6/2011 η εισαγωγή euro4 με τους παλιούς συντελεστές;λινκ?
-
http://www.et.gr
ΦΕΚ Α66/31-3-2011
άρθρο 30 -
μπορει να μου εξηγησει καποιος θελω να φερω αυτο το αυτοκινητο http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=188810765
απο οτι εχω καταλαβει εχει βγαλει πινακιδες απο το 2009 και ειναι με 0 κμ πως φορολογητε αυτο για να ερθει ελλαδα?με την ιδια φορολογια που θα ερχοτανε και ενα που ηταν φορτωμενο χιλιομετρα? -
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
ΦΕΚ Α66/31-3-2011
άρθρο 30Που ακριβως το λεει αυτο?
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
ΦΕΚ Α66/31-3-2011
άρθρο 30Που ακριβως το λεει αυτο?
-
- Επιβατικά αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται
και τα αυτοκίνητα τύπου Jeep που πληρούν εκ κατα−
σκευής τις προδιαγραφές των Οδηγιών 98/69/ΕΚ Φάσης
Β (L 350/28.12.1998) ή μεταγενέστερης, εξακολουθούν
να υπάγονται στους συντελεστές τέλους ταξινόμησης
που προβλέπονται από την περίπτωση α΄της παραγρά−
φου 2 του άρθρου 121 του ν. 2960/2001, εφόσον μέχρι
και 29.6.2011 τελωνισθούν και καταβληθούν γι’ αυτά, οι
οφειλόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις
- Επιβατικά αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται
-
Ωραιος ....Ευχαρσιτω
-
Για Smart frotwo 1000cc γραφει στο mobile 6200 brutto και 5200 netto. Ποια τιμη ειναι για μενα ? Επισης, πληρωνω φπα με την εισαγωγη του?
-
netto χωρίς ΦΠΑ, η άλλη με ΦΠΑ.
Εδώ λέει τα πάντα. Που πληρώνεις ΦΠΑ, πόσος είναι ο ειδικός φόρος, πόσος ο φόρος πολυτελείας κλπ. Ακόμα και ποιο αυτοκίνητο θεωρείται καινούριο 'η μεταχειρισμένο (για μια alfa που είχε ρωτήσει ένας φίλος παραπάνω).: http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm -
μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει ο εκτελωνισμός επαγγελματικού αυτ/του απο Ε.Ε. αλλα και εκτός Ε.Ε. αλλα και αν υπάρχουν κατηγορίες?
-
για silvia s15 απο ιαπωνια ή αγγλια ποσα λ7 χρειαζονται περιπου??
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.