-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Γειά σας παιδιά και καλή χρονιά. Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε.
Για μια ΒΜW M3 Ε-46, με πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας Γενάρη του 2005 και ημερομηνία παραγωγής Δεκέμβρη του 2004 και κινητήρα Euro 3, σε ποιά κατηγορία ανήκει για ταξινόμηση; Στο 50% ή στο 142%
Στο 50% είσαι.
Ευχαριστώ πολύ AMG
-
Είσαι σίγουρος; Εγώ γιατί βλέπω οτι Euro3 (98/69/ΕΚ φάση Α΄) =142% ;
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Είσαι σίγουρος; Εγώ γιατί βλέπω οτι Euro3 (98/69/ΕΚ φάση Α΄) =142% ;Και εγώ έτσι έχω διαβάσει πως είναι, αλλά μήπως έχει να κάνει και με την χρονολογία κατασκευής ή κυκλοφορίας;
Γιατί σε κάποιον μαντρά που ρώτησα μου είπε πως ότι είναι από το 2003 και μετά είναι εντάξει.
Βέβαια, μίλησε και για κωδικούς που αναγράφονται στην άδεια και πως από αυτούς βλέπεις τι γίνεται. -
Όχι, δεν έχει να κάνει με έτος κατασκευής/ κυκλοφορίας, από 1/1/2008 μετράει με το ποιά ευρωπαϊκή οδηγία (για εκπομπές καυσαερίων) συμμορφώνεται. Απλά τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από 2004 και πέρα είναι (σχεδόν) σίγουρα Euro4, για τα υπόλοιπα φαίνεται στην άδεια κυκλοφορίας ποιά οδηγία ακολουθούν.
-
Όπως το λες, αναγράφεται στην άδεια το γράμμα Β για αυτά που ανήκουν στη β φάση και το Α στην α φάση.
Οπότε για να γνωρίζει κάποιος ακριβώς θα πρέπει να δει την άδεια. -
Τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει κάποιος στο τελωνείο για ένα αυτοκίνητο που φέρνει από την Ευρώπη απο τι εξαρτώνται;Γιατί προσπαθούμε με έναν φίλο μου να δούμε αν αξίζει να φέρεις κάποιο μεταχειρισμένο από Ευρώπη.
Επίσης αν θές να φέρεις ένα αμάξι απο Αμερική τότε αλλάζει κάτι άλλο ή όχι;
(Την ίδια ερώτηση έχω κάνει κ στις γενικές απορίες μιας κ δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει εδώ)
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει κάποιος στο τελωνείο για ένα αυτοκίνητο που φέρνει από την Ευρώπη απο τι εξαρτώνται;Γιατί προσπαθούμε με έναν φίλο μου να δούμε αν αξίζει να φέρεις κάποιο μεταχειρισμένο από Ευρώπη.Επίσης αν θές να φέρεις ένα αμάξι απο Αμερική τότε αλλάζει κάτι άλλο ή όχι;
Αν φέρεις αυτοκίνητο από Ε.Ε. θα πληρώσεις τον φόρο που αναλογεί στο αυτοκίνητο, ανάλογα με τα κυβικά, την κατηγορία ρύπων και το έτος πρώτης αδείας και τα χιλιόμετρα που έχει κάνει. Φόρο πληρώνεις είτε στην αξία του τιμολογίου είτε βάσει του πίνακα αξιών αυτοκινήτων (σε τιμές CIF) που έχει το τελωνείο (και που ΔΕΝ στον δίνει)...όποια αξία είναι μεγαλύτερη. Επίσης, εάν το αυτοκίνητο δεν έχει πληρώσει ΦΠΑ στην χώρα της Ε.Ε. πληρώνεις και ΦΠΑ, αλλιώς είσαι ΟΚ. Δές εδώ για λεπτομέρειες: http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
Από Αμερική είναι τα ίδια, αλλά πληρώνεις και ΦΠΑ.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΗ..!!ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΝ ΑΓΓΛΙΑ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Ν ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ SKODA OCTAVIA 1.8T RS 2005..ΑΞΙΑΣ 4000€....!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΟΡΑ??ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ(ΑΓΟΡΑ-ΤΕΛΩΝΕΙΑ-ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ)...??ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15000€ ΟΠΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΑΛΛΑ ΔΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ..! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..!!
-
Καλησπερα, διαβαζοντας τα posts σας αλλα και το παρακατω link http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm προσπαθησα να βγαλω ορισμενα συμπερασματα, αλλα δε
Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο απο μια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης. Οχι τιποτα πολυτελες, ενα απλο μοντελακι εως 12.000 ευρω το πολυ, κι οπως προανεφερα καινουριο, κατευθειαν απο την αντιπροσωπεια. Τα κυβικα εως 1.400. Ποσο περιπου θα μου κοστιζε ο εκτελωνισμος ; Θα αναγκαστω να πληρωσω 2 φορες το Φ.Π.Α; -
Ερώτηση για το ΦΠΑ κι εγώ έχω: κοιτάζω τιμές στο mobile.de και κάποια αυτοκίνητα έχουν μια τιμή χωρίς ΦΠΑ και μία με. Αν πάει να το αγοράσει ιδιώτης, τελικά με ποια πληρώνει; Και γιατί σε κάποια να πληρώνεις ΦΠΑ και σε κάποια άλλα όχι; Δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ με την αγορά του αυτοκινήτου από τον πρώτο ιδιοκτήτη;
Πολλές βγήκαν οι ΦΠΑ-ερωτήσεις!
-
Ο χρήστης SavingMyFace έγραψε:
Καλησπερα, διαβαζοντας τα posts σας αλλα και το παρακατω link http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm προσπαθησα να βγαλω ορισμενα συμπερασματα, αλλα δε
Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο απο μια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης. Οχι τιποτα πολυτελες, ενα απλο μοντελακι εως 12.000 ευρω το πολυ, κι οπως προανεφερα καινουριο, κατευθειαν απο την αντιπροσωπεια. Τα κυβικα εως 1.400. Ποσο περιπου θα μου κοστιζε ο εκτελωνισμος ; Θα αναγκαστω να πληρωσω 2 φορες το Φ.Π.Α;βρηκες μοντελο που συμφερει να το αγορασεις ετσι? δε νομιζω να υπαρχει..
-
Δεν αναφερομαι σε BMW κτλ, αλλα σε ταπεινα πλην τιμια Honda, Toyota κτλ που με βαση την μετρατοπη του νομισματος σου βγαινουν τοσο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ποσο θα κοστισει ο εκτελωνισμος; Πανω απο 2.000 ευρω;
Ρωταω για να δω αν αξιζει το κοπο ολο αυτο το τρεξιμο, καθως υπαρχει μια τετοια δυνατοτητα και ισως με συμφερει. -
πες κανα αμαξι...αυτα που συμφερουν πολυ ειναι τα αμαξια με τα πολλα κυβικα και φυσικα με euro4 προδιαγραφες..αν βρηκες 1.4 να σε συμφερει τι να πω..ψαξτην παραπανω..
-
Καλημερα και καλο μηνα
Ως σκεψη ειναι τα Toyota Yaris 1.3 Sol, Kia C'eed 1.4 LX Heart χωρις μεταλικα χρωματα και τα δυο. Πανω κατω ποσο περιπου θα κοστιζε; Ποιοι παραγοντες παιζουν ρολο δηλαδη; Ενας ειναι τα κυβικα, με βαση το πινακα που ειδα ειναι στην δευτερη κατηγορια εως 1.400 κυβικα, με βαση τις προδιαγραφες ειναι στη φαση Β' , τωρα οταν αναφερουν extra, θεωρουνται extra κι αυτα που ειναι μεσα στον εξοπλισμο απο το εργοστασιο; Εννοω που προυπαρχουν στη συγκεκριμενη εκδοση (AirBags, radiocdmp3 κτλ;). Με βαση δηλαδη τα παραπανω ειναι ενα 12%. Κανω λαθος; -
Καλημερα και καλο μηνα
Ως σκεψη ειναι τα Toyota Yaris 1.3 Sol, Kia C'eed 1.4 LX Heart χωρις μεταλικα χρωματα και τα δυο. Πανω κατω ποσο περιπου θα κοστιζε; Ποιοι παραγοντες παιζουν ρολο δηλαδη; Ενας ειναι τα κυβικα, με βαση το πινακα που ειδα ειναι στην δευτερη κατηγορια εως 1.400 κυβικα, με βαση τις προδιαγραφες ειναι στη φαση Β' , τωρα οταν αναφερουν extra, θεωρουνται extra κι αυτα που ειναι μεσα στον εξοπλισμο απο το εργοστασιο; Εννοω που προυπαρχουν στη συγκεκριμενη εκδοση (AirBags, radiocdmp3 κτλ;). Με βαση δηλαδη τα παραπανω ειναι ενα 12%. Κανω λαθος;Ακριβώς για 1400 κυβικά θα φορολογηθείς με 12%.
ΦΠΑ αρκεί να έχει πληρωθεί σε μια χώρα της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή τόσο Ελλάδα όσο και Γερμανία έχουν ΦΠΑ 19% οπότε δεν απασχολεί.
(Πέραν του να θέλει κάποιος να δώσει τους φόρους στο Ελληνικό κράτος οπότε αγοράζει χωρίς ΦΠΑ από Γερμανία και τον πληρώνει στην Ελλάδα.) -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Καλημερα και καλο μηνα
Ως σκεψη ειναι τα Toyota Yaris 1.3 Sol, Kia C'eed 1.4 LX Heart χωρις μεταλικα χρωματα και τα δυο. Πανω κατω ποσο περιπου θα κοστιζε; Ποιοι παραγοντες παιζουν ρολο δηλαδη; Ενας ειναι τα κυβικα, με βαση το πινακα που ειδα ειναι στην δευτερη κατηγορια εως 1.400 κυβικα, με βαση τις προδιαγραφες ειναι στη φαση Β' , τωρα οταν αναφερουν extra, θεωρουνται extra κι αυτα που ειναι μεσα στον εξοπλισμο απο το εργοστασιο; Εννοω που προυπαρχουν στη συγκεκριμενη εκδοση (AirBags, radiocdmp3 κτλ;). Με βαση δηλαδη τα παραπανω ειναι ενα 12%. Κανω λαθος;Ακριβώς για 1400 κυβικά θα φορολογηθείς με 12%.
ΦΠΑ αρκεί να έχει πληρωθεί σε μια χώρα της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή τόσο Ελλάδα όσο και Γερμανία έχουν ΦΠΑ 19% οπότε δεν απασχολεί.
(Πέραν του να θέλει κάποιος να δώσει τους φόρους στο Ελληνικό κράτος οπότε αγοράζει χωρίς ΦΠΑ από Γερμανία και τον πληρώνει στην Ελλάδα.)Ευχαριστω για την απαντηση ετσι για να ξερω αν τα καταννοω σωστα, εκτος απο αυτο το 12% τι ακομη εξοδα θα πρεπει να υπολογιζω;
-
Έξοδα μεταφοράς (προφανώς) για τα οποία να έχεις τιμολόγια αν δεν το φέρεις οδηγώντας μιας και θα πρέπει να φορολογηθείς και για αυτά.
...και τα κλασσικά τέλη, πινακίδες κλπ.Τέλος να προσέξεις γιατί σε περίπτωση που αγοράσεις από ιδιώτη θα χρειαστεί να πάτε μαζί σε προξενείο/πρεσβεία για κάποιου είδους πιστοποίηση της συναλλαγής. Δυστυχώς δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες σχετικά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως για αγορά από μάντρα.
Τέλος να προσέξεις αν η τιμή που θα πληρώσεις έχει ενσωματωμένο ΦΠΑ ή όχι! Πάντα να το προσέχεις όταν συγκρίνεις τιμές!
-
Nickolas ευχαριστω. Θα περασω ολα τα εξοδα απο κοσκινο για να δω αν αξιζει
Κατι τελευταιο, βλεπω πως οδευω περισσοτερο στο Kia C'eed 1.4 LX Heart (Comfort), θελω ομως να προσθεσω και ESP, αλλα και ECO ISG. Αυτα θα χρεωθουν ως extra. Το ιδιο συμβαινει και στο ηχοσυστημα και στον κλιματισμο αν ειναι standar μεσα στο μοντελο; Και γενικα τα extra με τι τροπο τα κοστολογουν;
Τα 7 χρονια εγγυησης της Kia ( επειδη θα το παρω καινουριο) ισχυουν και εδω ετσι; Καθως θα αγοραστει σε κρατος μελος της Ε.Ε. Και τελος, πως αποδεικνυω οτι το εφερα οδικως για να γλυτωσω τα εξοδα μεταφορας ; -
Nickolas ευχαριστω. Θα περασω ολα τα εξοδα απο κοσκινο για να δω αν αξιζειΚατι τελευταιο, βλεπω πως οδευω περισσοτερο στο Kia C'eed 1.4 LX Heart (Comfort), θελω ομως να προσθεσω και ESP, αλλα και ECO ISG. Αυτα θα χρεωθουν ως extra. Το ιδιο συμβαινει και στο ηχοσυστημα και στον κλιματισμο αν ειναι standar μεσα στο μοντελο; Και γενικα τα extra με τι τροπο τα κοστολογουν;
Τα 7 χρονια εγγυησης της Kia ( επειδη θα το παρω καινουριο) ισχυουν και εδω ετσι; Καθως θα αγοραστει σε κρατος μελος της Ε.Ε. Και τελος, πως αποδεικνυω οτι το εφερα οδικως για να γλυτωσω τα εξοδα μεταφορας ;SavingMyFace δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες γιατί ποτέ μου δεν έχω φέρει αυτοκίνητο. Καλύτερα να διαβάσεις ολόκληρο αυτό το thread και το αντίστοιχο στο http://www.myphone.gr/forum.
Για την εγγύηση, αν είναι εργοστασιακή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις την εδώ αντιπροσωπεία της ΚΙΑ σχετικά.
Η τιμολόγιση γίνεται με βάση κάποιους καταλόγους που έχουν στα τελωνεία, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ελάχιστες φορολογητέες αξίες. Αν το τιμολόγιό σου είναι πάνω από την τιμή που προκύπτει από τους τιμοκαταλόγους τους θα φορολογηθείς με αυτό, αν είναι μικρότερο θα φορολογηθείς με τον τιμοκατάλογο.
Το τί είναι έξτρα ή όχι καθορίζεται από τις εξοπλιστικές εκδόσεις του μοντέλου στην Ελληνική αγορά.
Αν το ESP στην Ελλάδα είναι στάνταρ στην Comfort έκδοση για παράδειγμα, δε θα θεωρηθεί ως έξτρα ακόμα και αν είναι κάτι το έξτρα για τη Γερμανική αγορά. Αυτό βεβαίως λειτουργεί και ανάποδα, συνήθως όμως οι εξοπλιστικές εκδόσεις στην Ελλάδα είναι πιο πλούσιες από τις αντίστοιχες Γερμανικές.
Καλό είναι και για αυτό να ενημερωθείς από την Ελληνική αντιπροσωπεία.edit: Για να οδηγήσεις στη Γερμανία θα πρέπει να βγάλεις ειδικές προσωρινές πινακίδες για τις οποίες πληρώνεις και εμπεριέχουν και ασφάλιση. Αν έρθεις με πλοίο κράτα και το απόκομμα του εισιτηρίου.
Δε νομίζω πως θα σε ταλαιπωρήσουν και πολύ με το να τους το αποδείξεις ότι το έφερες οδικώς, για παν ενδεχόμενο όμως κράτα οτιδήποτε αποδεικτικό μπορεί να υπάρξει, εγώ θα κρατούσα και αποδείξεις από διόδια για παράδειγμα, μάλλον δε χρειάζεται όμως κάτι τέτοιο. -
Nickolas, ευχαριστω για το link, βρηκα και ενα αρκετα χρησιμο που αναφερει ακομη περισσοτερα, οπως τις κατηγοριες που δεν πληρωνουν τα Τελη Ταξινομησης. Το βρηκα εδω http://www.ektelonistika.gr/view_cat.php?cat_id=183
Ενημερωθηκα και τηλεφωνικα σχετικα με το θεματακι του Φ.Π.Α. Ακομη κι αν πληρωθει εκει, σε περιπτωση καινουριου αυτοκινητου πληρωνεις το 19% στην Ελλαδα. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ειτε να ζητησεις να σου το πουλησουν αφορολογητο - Netto (λογικα δυσκολα νομιζω, μπορει να κανω και λαθος) ή να το φερεις πλεον ως μεταχειρισμενο, μετα απο 6 μηνες με πανω απο 6.000 χιλιομετρα στο κοντερ του :
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.