-
To ΟΧΙ σε ποιό από ολα πάει?
Προφανώς ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δικαιούται ο αδερφός μου να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες όσο είναι Ελλάδα...Το να το οδηγήσω και εγώ δεν επιτρέπεται εννοείς? -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
To ΟΧΙ σε ποιό από ολα πάει?
Προφανώς ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δικαιούται ο αδερφός μου να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες όσο είναι Ελλάδα...Το να το οδηγήσω και εγώ δεν επιτρέπεται εννοείς?Aμάξι με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα δικαιούται να το οδηγεί μόνο ο ιδιοκτήτης του,δεν ξέρω αν εξαιρουνται περιπτώσεις όπως ασθένεια κλπ πχ να τον πας στο νοσοκομείο.
Από κει και πέρα κάθε έξι μήνς θα πρέπει να δηλώνεις παράδοση τις πινακίνες νομίζω στο τελωνείο ή να βγαίνει το αμάξι έξω και να ξαναμπαίνει μέσα.
Αστο μη το σκέφτεσαι καθόλου.... -
Καλά αυτό με τις πινακίδες παράδοση δεν υπάρχει...
Το να το βγάζεις κάθε 6 μήνες ίσχυε κάποτε αλλά πλέον στην Ε.Ε δεν μπορεί κανείς να αποδείξει πότε μπήκε και βγήκε ένα αυτοκίνητο αφού δεν μπάινουν πια σφραγίδες στα διαβατήρια...
Θα το ρωτήσω αυτό για ιδιοκτήτη και ά βαθμό συγγένειας και θα σας πω... -
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Χαιρετώ ολους τους φιλους/ες του φορουμ!Αν ειναι ευκολο να μου απαντησετε τεκμιριωμενα, εχω την εξης ερωτηση:
Bmw Z4 2005 2.0 (150ps) 2005 μοντελο, με 50.000km, με εξτρα χενον και δερματινα καθισματα, ποσο περιπου θα κοστισει ο εκτελωνισμος του???
Μηπως γνωριζει κανεις την εργοστασιακη αξια (CIF) του συγκεκριμενου μοντελου?
Εχει εκτελωνισει κανενας το μοντελο αυτο για να ξερουμε στην πραξη ποσο βγηκε?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Τελικα εβγαλες ακρη??
-
Θέλω να ρωτησω εαν συμφερει η εισαγωγη Mercedes Benz A150.Πόσα περίπου θα δώσω στο τελωνείο?Πόσα για την 170?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης babaloo έγραψε:
Θέλω να ρωτησω εαν συμφερει η εισαγωγη Mercedes Benz A150.Πόσα περίπου θα δώσω στο τελωνείο?Πόσα για την 170?
ΕυχαριστώΚαλησπέρα,
Φίλος μου έφερε το συγκεκριμένο (Α150) στην Ελλάδα πρίν 1 μήνα, ήταν 14 μηνών και είχε 9000Κμ μόνο.
Ο εκτελωνισμός - είχε φίλο εκτελωνιστή, δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο αυτό - του κόστισε 2500€ συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής του (250€).
Αυτά....
-
Καλησπέρα,
για να φέρουμε κάποιο αμάξι που δεν ειναι εντός ΕΕ και ειναι από Ελβετία
τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
οποιαδήποτε παραπομπή επρόσδεκτη!
-
Ο χρήστης NajaNaja έγραψε:
Καλησπέρα,για να φέρουμε κάποιο αμάξι που δεν ειναι εντός ΕΕ και ειναι από Ελβετία
τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
οποιαδήποτε παραπομπή επρόσδεκτη!
ωχ ωχ ωχ!!!Τι αμάξι?
-
IX 1.6 lotus!
-
Ο χρήστης NajaNaja έγραψε:
IX 1.6 lotus!Αστο φίλε μη το σκέφτεσαι καν.
Εντελώς ενημερωτικά και τελείως περιληπτικά.
Θα υπολογίζεις ένα 50% τελωνείο απ την αξία του αυτοκινήτου συν το φπα συν ένα 20% που δε θυμάμαι για ποιό λόγο το παίρνουν,μου το είχε πει ο εκτελωνιστής αλλά δε θυμάμαι.
Από κει και πέρα θα πρέπει το αμάξι να έχει γίνει εισαγωγή στην ελλάδα και να είναι τουλάχιστον euro4.
Αν όχι θα φας γερό κόλημα με τις πιστοποιήσεις στο ελληνικό μπ@υρδέλο,θα γίνει η δουλειά σου αλλά θα σε βγει ο πάτος,κι αυτές τις δουλειές τις αναλαμβάνουν ως συνήθως στην Αθήνα κάποιοι τελωνιακοί γάτες και ξεμπερδεύεις σχετικά ευκολα καθώς το αμάξι πρέπει να περάσει από κτεο να πάρει έγκριση και τα συναφή,μιλάμε για μεγάλη πίκρα.
Οπως και να έχει όμως θα ρωτήσεις έναν τελωνιακό να σου πει. -
Mazda 6 MPS, 2007, Euro 4, 30.000 km, δηλωμένο 14.000 Ευρώ η αγορά.
πληρώνω για ταξινόμηση 14000*30%=4200 ή επειδή είναι 2300 κυβικά εκατοστά έχω άλλο συντελεστή;
Τα αξεσουάρ παίζουν κάποιο ρόλο πια; (ηλιοροφή, ξένον) -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
πληρώνω για ταξινόμηση 14000*30%=4200 ή επειδή είναι 2300 κυβικά εκατοστά έχω άλλο συντελεστή;
Τα αξεσουάρ παίζουν κάποιο ρόλο πια; (ηλιοροφή, ξένον)Ta αξεσουάρ να παίζουν ρόλο.
Το θέμα είναι ποσο το κοστολογει το τελωνείο.
Αν πχ το κοστολογει 10 000ευρώ και τους δειξεις τιμολογιο για 14000 θα στο κοστολογησουν για 14000.
Αν το κοστολογουνε 10000 και τους πας τιμολογιο για 8000 θα το κοστολογησουνε για 10000.
Αυτες ομως τις βασικες λεπτομερειες θα τις μαθεις απο εκτελωνιστη και μονο απο εκτελωνιστη. -
Ακριβώς.Η τιμή που αναφέρεις είναι η τιμή αγοράς.Υπάρχει και η εργοστασιακή τιμή.Ο υπολογισμός για τον εκτελωνισμό γίνεται με τη μεγαλύτερη από τις δύο τιμές.Γι'αυτό καλό είναι πρώτα να μάθεις-εγώ ρώτησα τον εκτελωνιστή μου-την εργοστασιακή αξία του οχήματος (CIF αν δεν κάνω λάθος).
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Τα αξεσουάρ παίζουν κάποιο ρόλο πια; (ηλιοροφή, ξένον)Ωχ.. ΤΟ ΜPS είναι 2300, δηλαδή έχει τέλη ταξινόμησης 50 και όχι 30%... Φτου, πάνω που είχα φτιαχτεί...
-
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Ξέρει κανείς + πόσο θα ήμουν στο τελωνείο?
-
στο myphone.gr ξέρουν τα πάντα.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9749 κάπου εκεί έχει κάτι πίνακες
-
Εισαι σιγουρος οτι αυτο ειναι το λινκ coyote?
-
-
Γειά σας παιδιά και καλή χρονιά. Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε.
Για μια ΒΜW M3 Ε-46, με πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας Γενάρη του 2005 και ημερομηνία παραγωγής Δεκέμβρη του 2004 και κινητήρα Euro 3, σε ποιά κατηγορία ανήκει για ταξινόμηση; Στο 50% ή στο 142%
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Γειά σας παιδιά και καλή χρονιά. Έχω μια απορία, αν μπορείτε βοηθήστε.Για μια ΒΜW M3 Ε-46, με πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας Γενάρη του 2005 και ημερομηνία παραγωγής Δεκέμβρη του 2004 και κινητήρα Euro 3, σε ποιά κατηγορία ανήκει για ταξινόμηση; Στο 50% ή στο 142%
Στο 50% είσαι.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.