-
παντως οχι στο κοντινο μελλον,μιας και τα εσοδα που παιρνει η ελλαδα απο τη φορολογια και το τελωνειο ειναι πολυ περισσοτερα απο τα προστιμα που πληρωνει.
και σχετικα με το ΦΠΑ της γερμανιας.ειναι 19%. -
Ο χρήστης boo έγραψε:
Έχω βρει από Γερμανία BMW 520i 1/04 25000km στα 22000ευρώ. Έχω καταμπερδευτει με τους υπολογισμούς. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου θα μου βγει αν αποφασισω να το αγοράσω?
Λοιπόν η 520i είχε τιμή πώλησης κοντά στα 46000
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Εγώ έχω την απορία αν παίζει τίποτα με τράπεζες για αγορά απ' έξω. Υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση; Όπως επίσης και με το τελωνείο.Αν το παρεις απο μαντρα εδω παιζει,για να το φερεις εσυ ψιλοχλωμο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ έχω την απορία αν παίζει τίποτα με τράπεζες για αγορά απ' έξω. Υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση; Όπως επίσης και με το τελωνείο.
Αν το παρεις απο μαντρα εδω παιζει,για να το φερεις εσυ ψιλοχλωμο[/quote Μπητε στο http://www.nbg.gr στα καταναλωτικα δανεια δινουνε δανειο για αγορα μεταχειρησμενου αυτοκινητου ρωτηστε και στις τραπεζες, ΑΛΛΟ θεμα τωρα MERCEDES E200K μοντελο 2001 απο Γερμανια 2000cc εχει 13000 ΠΟΣΟ θελει για εκτελωνισμο;;;;;;;;;;;;; Η αν δεν την εκτελωνησω μπορω να την κυκλοφορω με γερμανικα νουμερα στο ονομα της αδελφης μου ;; [η αδελφη μου ειναι μονημη κατοικος Γερμανιας]]
-
Nα ποιός είναι ο λόγος που λέω συνέχεια ότι το να φέρεις (μεταχειρισμένο) αμάξι από τη Γερμανία είναι ό,τι καλύτερο.
TOYOTA MR2 1.600 cc, μοντ. '88, άριστη κατάσταση, πολλά ανταλλακτικά, full extra, μετρητοίς, τιμή 9.000 ευρώ
Ο Έλληνας είναι τόσο μα τόσο εγκάθετος που σου έρχεται να τον βαρέσεις.
Σιγά μη σου δώσω 9.000 ρε κατσικοπόδαρε, έτσι, επειδή τόσα σου λείπουν. Και μετά λένε 'πολύ ωραίο αμάξι αλλά δεν έχει εύκολη μεταπώληση'. Τον κακό σου τον καιρό ρεεεε. Μια χαρά μεταπώληση έχει το αμάξι. Αλλά όσο εξακολουθείς να τολμάς να λες ότι το πουλάς 9 χιλίαρικα θα σε παίρνω τηλέφωνο και θα σου λέω 'Έλα Αλέκο. Πόσο είπες ότι το πουλάς; Πόσο; ' .Η παραπάνω αγγελία είναι καταχωρημένη στις σελίδες γνωστής εφημερίδας με αγγελίες, με τελευταία δημοσίευση 7/02/2007. Μιλάμε για ποιό; Για το ΜΚ1. Ό,τι πρέπει για auto cross. Με 9.000 αγοράζεις το ΜΚ2 που (για μένα) Γ@:lipsealed:ει και δέρνει και το εκτελωνίζεις και είσαι και κύριος. Τί εγκάθετος Θεέ μου!!!
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Nα ποιός είναι ο λόγος που λέω συνέχεια ότι το να φέρεις (μεταχειρισμένο) αμάξι από τη Γερμανία είναι ό,τι καλύτερο.TOYOTA MR2 1.600 cc, μοντ. '88, άριστη κατάσταση, πολλά ανταλλακτικά, full extra, μετρητοίς, τιμή 9.000 ευρώ
Ο Έλληνας είναι τόσο μα τόσο εγκάθετος που σου έρχεται να τον βαρέσεις.
Σιγά μη σου δώσω 9.000 ρε κατσικοπόδαρε, έτσι, επειδή τόσα σου λείπουν. Και μετά λένε 'πολύ ωραίο αμάξι αλλά δεν έχει εύκολη μεταπώληση'. Τον κακό σου τον καιρό ρεεεε. Μια χαρά μεταπώληση έχει το αμάξι. Αλλά όσο εξακολουθείς να τολμάς να λες ότι το πουλάς 9 χιλίαρικα θα σε παίρνω τηλέφωνο και θα σου λέω 'Έλα Αλέκο. Πόσο είπες ότι το πουλάς; Πόσο; ' .Η παραπάνω αγγελία είναι καταχωρημένη στις σελίδες γνωστής εφημερίδας με αγγελίες, με τελευταία δημοσίευση 7/02/2007. Μιλάμε για ποιό; Για το ΜΚ1. Ό,τι πρέπει για auto cross. Με 9.000 αγοράζεις το ΜΚ2 που (για μένα) Γ@:lipsealed:ει και δέρνει και το εκτελωνίζεις και είσαι και κύριος. Τί εγκάθετος Θεέ μου!!!
Πες οτι αγορα στη γερμανια εχει 5000Ε το ΜR-2 '92 στο τελωνειο τι κουστουμακι θα σου κοπει?
-
Υπάρχουν MR2 του '92 και με 14.000 ευρώ. Υπάρχουν και άλλα με 2.000. Αυτό δε λέει τίποτα. Αν ψαχτείς βρίσκεις αυτό που θέλεις. Αν βιάζεσαι να χαρείς, θα κλάψεις. Σ'αυτό θεωρώ ότι συμφωνούμε. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι με 9.000 που ενδεχομένως θα έδινες (εγώ δεν θα το έκανα, το ξεκαθαρίζω) για ένα ΜΚ1 του '88, παίρνεις το ΜΚ2, ακόμη και του '99, με τον εκτελωνισμό συνυπολογισμένο και είσαι κύριος.
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ MOBILE.DE Ε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.TOUAREG ME 10.000E ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ???
-
Για μερικές περιπτώσεις ξέρω. Θα πω συγκεκριμένα δύο ακραίες.
- Φίλος πήρε 911 τούρμπο από Γερμανία σε τιμή εξευτελιστική και του έμεινε στο χέρι μετά από μία βδομάδα. Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε κοντά 300.000 χλμ. και το κοντέρ ήταν γυρισμένο
- Το είχα διαβάσει στο νετ, δε θυμάμαι που ακριβώς. Κάποια έμαθε ότι ο άντρας της την απατούσε. Πήρε ανάποδες και βάζει την αντίκα του (έρωτας ζωής), που ήταν στο όνομα και των δύο, στο e-bay για 1 ευρώ!!! Πουλήθηκε μέσα σε 5'. Το αμάξι ήταν σε άριστη κατάσταση.
Τα δύο αυτά γεγονότα είναι όντως στα δύο άκρα. Μ' αυτό θέλω να πω ότι ευκαιρίες υπάρχουν αρκετές αν ψάχνεσαι γενικά και συχνά. Το θέμα είναι να μην είσαι άτυχος ή να είσαι τυχερός (όπως θέλει μπορεί να το μεταφράσει κανείς αυτό) και να έχεις λεφτά...
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Για μερικές περιπτώσεις ξέρω. Θα πω συγκεκριμένα δύο ακραίες.- Φίλος πήρε 911 τούρμπο από Γερμανία σε τιμή εξευτελιστική και του έμεινε στο χέρι μετά από μία βδομάδα. Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε κοντά 300.000 χλμ. και το κοντέρ ήταν γυρισμένο
- Το είχα διαβάσει στο νετ, δε θυμάμαι που ακριβώς. Κάποια έμαθε ότι ο άντρας της την απατούσε. Πήρε ανάποδες και βάζει την αντίκα του (έρωτας ζωής), που ήταν στο όνομα και των δύο, στο e-bay για 1 ευρώ!!! Πουλήθηκε μέσα σε 5'. Το αμάξι ήταν σε άριστη κατάσταση.
-
Οι Γερμανοί μαντράδες μπορεί να κάνουν τα ίδια και χειρότερα από τους Έλληες. Δεν υπάρχει η εξίσωση Γερμανός μαντράς = τίμιος, δουλευταράς Fritz.
-
Ήταν η Lotus Esprit ενός Άγγλου ραδιοφωνικού παραγωγού. Την έπεφτε live σε μια γκόμενα στην εκπομπή του, τα πήρε η γυναίκα του και κάποιος τυχερός αγόρασε μια Lotus με 1 λίρα.
-
Υπάρχει άνθρωπος που θα αγοράσει 911 Turbo και δεν θα την πάει στην Porsche να την σκίσουν στον έλεγχο πριν την πάρει?
-
Μονολεκτικά θα σου απαντήσω. ΝΑΙ. Και είναι πιο πολλοί από όσοι νομίζεις.
-
Πριν αγοράσετε αυτοκίνητο από το εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έμπιστο άτομο εκεί να το ελέγξει (αν δεν πάτε οι ίδιοι και δεν έχετε τις γνώσεις να το κάνετε). Νομίζω το έχω ξαναγράψει. Ειδικά στη Γερμανία, υπάρχουν Έλληνες εκεί που μένουν μόνιμα και κάνουν αυτή τη δουλειά. Ελέγχουν τα αυτοκίνητα για λογαριασμό των εδώ εμπόρων, και αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία αγοράς του αυτοκινήτου, έκδοσης εγγράφων, αδειών κτλ μέχρι και να φορτώσουν το αυτοκίνητο στη νταλίκα για Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται να κάνετε τίποτα εσείς, έναντι κάποιας αμοιβής.
-
Ξέρεις να μου πεις περισσότερα; Είτε εδώ είτε με p.m. Θα σου ήμουν ευγνώμων.
-
Καλημερα
Πως τους βρισκουμε αυτους που λες?
Bimmer -
Ναι, θα ήθελα και εγώ να ενημερωθώ. Ευχαριστώ!
-
Οι Ελληνες εκει να πουλησουν θελουν κι αυτοι, θα πρεπει το αυτοκινητο να εχει ακραιο και εμφανεστατο προβλημα για να σου πουν 'μην το πάρεις'.
Επισης οτι και αν κανετε, αυτοκινητο με γυρισμενα χλμ θα παρετε,ειδικα εξω κανουν πολυ περισσοτερα χλμ απο εμας. -
Tiger δεν κατάλαβες... Δεν εννοώ Έλληνες που να έχουν καταστήματα εμπορίας στο εξωτερικο. Αλλά διαμεσολαβητές που ξέρουν την γερμανική αγορά, που έχουν την εμπειρία να αξιολογούν σωστά τα αυτοκίνητα και να αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία της αγοράς-μεταβίβασης-αποστολής στην Ελλάδα. Σε αυτούς το μόνο που κάνεις είναι να δώσεις τα στοιχεία του εμπόρου που έχεις εντοπίσει το αυτοκίνητο (πχ μέσω mobile.de), εκείνοι πάνε το τσεκάρουν και σε ενημερώνουν αν αξίζει η αγορά ή όχι.
Συνήθως τέτοια άτομα μπορείτε να βρείτε μόνο μέσω εμπόρων που ασχολούνται κυριώς με μεταχειρισμένα και εισαγωγή αυτοκινήτων από Γερμανία. Καθένας από αυτούς συνήθως έχει ένα σύνδεσμό του εκεί. Μέσω ενός τέτοιου εμπόρου είχα γνωρίσει και εγώ το πως πραγματοποιείται όλη αυτή η διαδικασία.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πριν αγοράσετε αυτοκίνητο από το εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έμπιστο άτομο εκεί να το ελέγξει (αν δεν πάτε οι ίδιοι και δεν έχετε τις γνώσεις να το κάνετε). Νομίζω το έχω ξαναγράψει. Ειδικά στη Γερμανία, υπάρχουν Έλληνες εκεί που μένουν μόνιμα και κάνουν αυτή τη δουλειά. Ελέγχουν τα αυτοκίνητα για λογαριασμό των εδώ εμπόρων, και αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία αγοράς του αυτοκινήτου, έκδοσης εγγράφων, αδειών κτλ μέχρι και να φορτώσουν το αυτοκίνητο στη νταλίκα για Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται να κάνετε τίποτα εσείς, έναντι κάποιας αμοιβής.+100 Εκτος και αν καποιος γνωριζι ο ιδιος Γερμανικα και μπορει να καταλάβει τι χαρτια υπογραφη και τι γινετε ΑΚΡΙΒΩΣ!
Ειδικα για τις porsche ο ελενχος που κανουν ( το λεγομενο Status report ) κοστιζει στην Γερμανια μονο 60 ευρω θελει 1 ωρα το πολυ ( αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα που θελει περισσοτερο ψαξιμο ) και ελενχουν τα παντα.
Σασι για τρακαρισματα πανω στην ραμπα, το παχος του χρωματος αν εχει βαφτει ξανα το αμαξι ( αν εχετε δει ειναι ενα σαν στυλο το μηχανακι που τα μετρανε ακουμποντας το στην λαμαρινα ) στο διαγνωστικο για τυχον ενδειξεις σφαλματων στο παρελθον, ελλαστικα, φρενα και φυσικα αν το πλαισιο ειναι καθαρο και οχι κλεμενο η οτιδηποτε αλλο.
Η porsche μετα απο αυτο το χαρτι δεσμευεται. Αν δηλαδη μετα το αμαξι το αποδειξεις εσυ οτι ειναι τρακαρισμενο και δεν στο ειπαν τους πας νομικα και σου κανουν καινουργιο αυτοκινητο δωρο με την αποζημιωση ( σχημα λογου )
Αν το αμαξι δεν ειναι καθαρο ο πωλητης το πιο πιθανο ειναι πως δεν θα δεχθει να το παει καν στην Porsche για ελενχο.
Αυτα!
-
Κανένα νέο για κατάργηση των δασμών;
Πριν 6 μήνες κάτι ακούσαμε, αλλά τώρα πια ξεχάστηκε!Αν είναι να γίνει κάτι, τώρα θα γίνει γιατί έρχονται και εκλογές...
Ακούσε κανείς τίποτα;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.