-
kanena neo.....???????????
-
Αν είσαι πολύτεκνος, ή τρίτεκνος δικαιούσε μείωση στο τέλος ταξινόμισης για καινούριο.
για μεταχει γνωρίζει κανείς αν μειώνουν τίποτα απο τον φόρο; -
Ο χρήστης babaloo έγραψε:
kanena neo.....???????????'Νέος τελωνειακός κώδικας'
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=31&page_id=5259Απο ότι φένεται τα ψέματα τελείωσαν. Μάλιστα συζητάνε οτι απο το 2008 η Ελλάδα έχει δεσμευτεί οτι θα πάψει τα φορολογεί τα μεταχειρισμένα εξωτερικού με 'υπερβολικούς' συντελεστες.
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=31&page_id=4463
....τα περιθώρια γι αυτήν έχουν στενέψει επικίνδυνα και σαφείς είναι οι ενδείξεις πως από το 2008 θα αναγκαστεί να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική για το θέμα, με συνέπεια την πτώση των τιμών για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Η Ε.Ε. εκτιμά πως οι διαδικασίες φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων είναι αδιαφανείς, με αποτέλεσμα τα τέλη ταξινόμησης που καταβάλλονται γι αυτά να είναι ιδιαίτερα υψηλά και οι αγοραστές τους να πληρώνουν διπλούς φόρους στο Δημόσιο.
Μιάς και είμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν βλεπω να μήν 'δώσει πακέτο'
Το αυτοκίνητο είναι το 'όπιο' του λαού -
Πιστευω θα σας βοηθήσει το pdf απο αυτην την σελίδα, ειναι ο Εθνικος τελωνειακός κωδικας απο την εφημεριδα τησ κυβερνησεως
-
Το κοστος θα μεταφερθει στα τελη κυκλοφοριας, μην ετοιμαζεστε να αγορασετε αυτοκινητο το 2008 με τιμες απο mobile.de
Ενα πραγμα απασχολει τον Αλογοσκουφη μερα-νυχτα:Πως θα παιρνει λεφτα απο τα αυτοκινητα.Γιατι εκει κινειται, μεταξυ αλλων, πολύ απο το χρήμα της παραοικονομίας. -
Ωραία, να επιβάλλει λοιπόν τέλη βάσει της αγοραστικής αξίας, όχι βάσει των κυβικών. Το ξεφτιλίσαμε τελείως πια, ένας με getz 1.4 αξίας 10.000 να πληρώνει όσα ένας με alfa 159 ή GT 1.9 αξίας 35.000.
-
Πως θα μεταφερθουν τα ποσα που εισπρατει το κρατος απο τα τελη ταξινομησεις μεταχειρισμενων που κυμαινονται σε αρκετες χιλιαδες ευρω ανα αμαξι στα τελη κυκλοφοριας που κυμαινονται σε 100-600Ε ανα αμαξι?
Αν εννοειτε οτι θα αυξηθουν τα τελη κυκλοφοριας που αφορουν ολους τους οδηγους κατα 50-100Ε για να καλυψουν τα τελη ταξινομησης που αντιστοιχουν σε ορισμενους οδηγους , αν και ακουγεται αδικο , λαμβανοντας υποψιν την νοοτροπια των Ελληνων καταναλωτων , τελικα παρα πολλοι θα επωφεληθουν αφου με τα λεφτα που αγοραζουν ενα golf ή audi θα αγοραζουν μεταχειρισμενη πορσε πληρωνοντας καμια 100αρια ευρω παραπανω τελη κυκλοφοριας.
Δηλ ναι ο μισθωτος που τα βγαζει ισα-ισα για να παρει ενα 1400αρι θα αδικηθει αφου θα του αυξηθουν τα τελη κυκλοφοριας , αλλα αυτος που διαθετει 20000-600000Ε για αμαξι θα βγει κερδισμενος.
Εχω καταλαβει κατι λαθος?
-
Τι προβλέπει ο νέος τελωνειακός κώδικας:
-
Ρυθμίζεται το θέμα του τέλους ταξινόμησης των διπλοκάμπινων αυτοκινήτων.
-
Μειώνεται το χρονικό διάστημα για τον αποχαρακτηρισμό των αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως από δεκαετία σε πενταετία .
-
Παραχωρείται η δυνατότητα χρήσης αγροτικού πετρελαίου και από τα αυτοκίνητα, που είχαν χαρακτηρισθεί έως το 1992, ως αγροτικά μηχανήματα πολλαπλής χρήσης και αίρονται οι κυρώσεις για παραβάσεις παράνομης χρήσης αγροτικού πετρελαίου από τους κατόχους των αυτοκινήτων αυτών - οι οποίες έχουν διαπραχθεί από την 16.10.2003 και μετά - εφόσον καταβληθεί η διαφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης .
-
Αίρονται οι κυρώσεις για παραβάσεις παράνομης χρήσης πετρελαίου θέρμανσης από αγρότες, όσον αφορά τις παραβάσεις που έχουν διαπραχθεί πριν την 16.10.2003, εφόσον καταβληθεί η διαφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης .
5. Χορηγείται πλήρης απαλλαγή για το τέλος ταξινόμησης των μέσων μεταφοράς των μετοικούντων στην Ελλάδα.
-
Επεκτείνεται το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου μπορούν οι μετοικούντες να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού μετοικεσίας από διετία σε τριετία, εφόσον έχουν ενταχθεί σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης .
-
Επεκτείνεται το δικαίωμα των αναπήρων με 80% και άνω κινητική αναπηρία να παραλαμβάνουν ατελώς αυτοκίνητο έως 2650 κυβ.
-
Μειώνεται το χρονικό διάστημα για τον αποχαρακτηρισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων από δεκαετία σε επταετία.
-
Χορηγείται στους πολύτεκνους το δικαίωμα παραλαβής και δεύτερου αυτοκινήτου μετά την πενταετία, με την προϋπόθεση ότι έχουν ακόμη τέσσερα ανήλικα τέκνα .
-
Ενισχύεται η εγχώρια κατασκευαστική βιομηχανία και βιοτεχνία με παροχή δυνατότητας παραλαβής φορτηγών αυτοκινήτων και βάσεων αυτών με αναστολή καταβολής του τέλους ταξινόμησης για την διασκευή τους στην Ελλάδα.
-
Προστατεύεται το υγιές εμπόριο με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις εισαγωγής παραποιημένων ειδών.
-
Θεσμοθετείται και για τις τελωνειακές υπηρεσίες η διαδικασία για την διαγραφή χρεών σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξης κατ' ανάλογο τρόπο με ό,τι ισχύει στις ΔΟΥ
-
Με ιδιαίτερο κεφάλαιο επανεργοποιούνται οι διατάξεις για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την απόκτηση πτυχίου εκτελωνιστή που είχαν παγώσει από το 1996.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
-
Για πόσα χρόνια πρέπει να μείνεις/δουλέψεις στο εξωτερικό ώστε η επιστροφή να θεωρείται μετοίκηση;
-
-
Έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι (χρειάζεται σβήσιμο η κατάληξη url), αλλά βρήκα άκρη. Ευχαριστώ πολύ!
Πρέπει να κάνω 2 χρόνια ειδικότητα στο εξωτερικό, κατά προτίμηση Γερμανία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι (χρειάζεται σβήσιμο η κατάληξη url), αλλά βρήκα άκρη. Ευχαριστώ πολύ!Πρέπει να κάνω 2 χρόνια ειδικότητα στο εξωτερικό, κατά προτίμηση Γερμανία.
To διόρθωσα, thank's!
YΓ: Εάν διάβασες καλά λέει: 'Πρόσωπα που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και βρίσκονται στην Ελλάδα για οποιοδήποτε λόγο, μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό μετοικεσίας το αργότερο μέσα σε έξι (6) μήνες από την άφιξή τους στην Ελλάδα, για την ατελή παραλαβή μόνο της οικοσκευής τους.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Οι υπάλληλοι που παρέμειναν στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια ή υποτροφία.
- Οι Έλληνες υπήκοοι με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα που αναχωρούν για σπουδές στο εξωτερικό, έστω κι αν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εργάζονται.'
Ξέρει το 'κράτος' να βάζει φραγμούς
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
- Οι Έλληνες υπήκοοι με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα που αναχωρούν για σπουδές στο εξωτερικό, έστω κι αν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εργάζονται.'
Δε νομίζω η ειδικότητα να θεωρείται 'σπουδές'. Μια χαρά κανονική δουλειά μου φαίνεται εμένα. Αν είναι έτσι, $%^$$.
-
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Δε νομίζω η ειδικότητα να θεωρείται 'σπουδές'. Μια χαρά κανονική δουλειά μου φαίνεται εμένα. Αν είναι έτσι, $%^$$.
Μην αγχώνεσαι, θα σε καρφώσω εγώ.
-
Παίχτηκε κάποιο ρεπορτάζ σε δελτίο ειδήσεων καναλιού για κατάργηση τελών ταξινόμησης και μέχρι και διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας ανάλογα και με την ηλικία του αυτοκινήτου.Ξέρει κανείς τίποτα? Υπάρχει τέτοια περίπτωση για το άμεσο μέλλον ή πρόκειται για εικασίες δημοσιογράφων?
-
Καλημέρα.
Το θέμα αυτό συζητείται σε αυτή την ενότητα
-
Παίχτηκε κάποιο ρεπορτάζ σε δελτίο ειδήσεων καναλιού για κατάργηση τελών ταξινόμησης και μέχρι και διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας ανάλογα και με την ηλικία του αυτοκινήτου.Ξέρει κανείς τίποτα? Υπάρχει τέτοια περίπτωση για το άμεσο μέλλον ή πρόκειται για εικασίες δημοσιογράφων?
Το ρεπορτάζ δεν αναφερόταν σε μεταχειρισμένα. Υπάρχει κάτι νεότερο για τα τέλη κυκλοφορίας καινούργιων??? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Το θέμα αυτό συζητείται σε αυτή την ενότητα
Σωστά [mod]
-
Δε νομίζω η ειδικότητα να θεωρείται 'σπουδές'. Μια χαρά κανονική δουλειά μου φαίνεται εμένα. Αν είναι έτσι, $%^$$.Όχι η ειδικότητα είναι κανονική εργασία, δεν είσαι φοιτητής και δεν είσαι εκεί με άδεια ούτε υποτροφία. Απλά να ενημερωθείς καλά από την αρχή, να το δηλώσεις στις τοπικές προξενικές αρχές ότι είσαι εκεί και να μαζεύεις ευλαβικά όλα τα χαρτιά μισθοδοσίας και εφορίας. Και να πάρεις έγκαιρα το αυτοκίνητο (νομίζω πρέπει να είναι στην κατοχή σου για κάποιο διάστημα πριν ζητήσεις μετοικεσία (πχ 6 μήνες).
Εγώ όταν μπορούσα δυστυχώς αδιαφόρησα και έχασα την ευκαιρία.... -
Μπορεί κανείς από εσάς να μου πει πως μπορώ να φέρω από Γερμανία αμάξι με γερμανικές πινακίδες? κ να το έχω για αποκλειστική χρήση εδώ... δε μένω Γερμανία, αλλά Ελλάδα, κ δεν έχω μόνιμη κατοικία στη Γερμανία... ζω Ελλάδα... είχα μάθει πως για να έχεις αμάξι με γερμανικές πινακίδες πρέπει να έχεις κάποια εταιρία στη Γερμανία, ένα ποστοστό τέλος πάντων, π.χ. σε μια ταβέρνα... ή να έχεις ένα σπίτι στην ιδιοκτησία σου, ώστε να συμπληρώνεις εισόδημα κ να δικαιολογείς το αμάξι...
αυτό που αναρρωτιέμαι είναι αν μπορώ να πάω στη Γερμανία κ να βγάλω πινακίδες, κ να συμπληρώνω φορολογική δήλωση εκεί... πρέπει να δηλώνω μόνιμη κατοικία στη Γερμανία αναγκαστικά?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.