-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για το στρίψιμο, εσύ φαίνεται έχεις μείνει στο CRXκαι μόνο που έψαχναν όλοι να δουν αν τελικά έχει μπλοκέ το διαόλι, αποδεικνύει την τρομερή δουλειά που έριξαν τα τζαπάνια στο typeR
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
...το **ταπερ **μενει πισω απο το **GTI **σε μικτη δημοσια διαδρομη.Μέσα έχει γίγαντες ή σπανακόρυζο ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φιλε nass καλα τα λες,αλλα σε ολο τον ειδικο τυπο το ταπερ μενει πισω απο το GTI σε μικτη δημοσια διαδρομη.
quotes please
(Δεν φαντάζομαι να μιλάμε για τη γελοία δοκιμή του DRIVE, μισή βροχή, μισή γλίτσα, σε 2-3 χλμ. μιας καθόλου 'μικτής' διαδρομής, αλλού για αλλού ήταν... Κρίμα διότι κάποτε το DRIVE ανταγωνιζόταν τους 4Τ σε σοβαρότητα δοκιμών)
Α,και κατι ακομα.Το TYPE R βγαζει λιγοτερα αλογα απ'οτι περιμενουν ενω το GTI παντα περισσοτερα απ'οτι δηλωνουν.
quotes please
4Τ Ιανουάριος 2005: Δυναμομέτρηση ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ στο πιο αξιόπιστο δυναμόμετρο, 'μαμά' TypeR vs. 'μαμά' GTI: 177.8 vs. 178.5 HP. Δεν μου ακούγεται να ισχύει αυτό που λες...
Μόνο και μόνο που συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο του 2001 με ένα του 2005 και βγαίνουν ουσιαστικά ισοπαλία (διότι κανένα από τα δύο δεν υπερέχει ξεκάθαρα, είναι περισσότερο θέμα γούστου και 'χαρακτήρα') είναι τιμητικό για το 'παλιό' αυτοκίνητο.
Kid: Το δικό μου αυτοκίνητο έβγαλε 175 άλογα, 181 με το Hondata και 186 με custom tuning. Υπάρχει σχετικό θέμα στα Τεχνικά, ψάξτο...
Disclaimer: Αν για κάποιους έχει σημασία να έχουν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ GTI, δεν με απασχολεί. Με απασχολεί αυτό που έχω εγώ να με ικανοποιεί και να καλύπτει τις ανάγκες μου και να μην αισθάνομαι πως κάπου έκανα λάθος.
Τέλος για το TypeR, το θέμα είναι το GTI.
Φιλε μου δε μιλαω μονο για το συγκριτικο στο DRIVE αλλα σε ΟΛΟ τον ειδικο τυπο.Κοιταξε το...
Για τη δυναμομετρηση που λες.Παλι πιο πολλα αλογα βγαζει το GTI και δηλωνουν τα ιδια,εσυ ειπες οτι 'δειχνουν' λιγοτερα τα γερμανικα απ'οτι δηλωνουν.
Τριτον εγω τα συγκρινω και αντικειμενικα το GTI ειναι καλυτερο αυτοκινητο συνολικα.Για οσους θελουν να βλεπουν...
Στο τελευταιο θα συμφωνησω μαζι σου,ο καθενας διαλεγει αυτο που του ταιριαζει περισσοτερο και λογικο ειναι.Απλα καλο ειναι να προχωραμε μπροστα και παλι καλα που το καινουργιο ειναι καλυτερο του παλιου,φανταζεσαι το αντιθετο?Δεν ειναι καλο για κανεναν απο εμας,ετσι δεν ειναι? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και πάλι αργότερα από τα CTR είναι σε στοφές, θα σου απαντήσωΤον 20VT τον φορανε γυρω στα 30-40 μοντελα, απο ποιο ειναι πιο γρηγορο σε 1ο σταδιο το TYPE R σε στροφες σε δημοσιο δρομο? Απο το S3,απο το LEON CUPRA R?
-
Και πάλι αργότερα από τα CTR είναι σε στοφές, θα σου απαντήσω
Τον 20VT τον φορανε γυρω στα 30-40 μοντελα, απο ποιο ειναι πιο γρηγορο σε 1ο σταδιο το TYPE R σε στροφες σε δημοσιο δρομο? Απο το S3,απο το LEON CUPRA R?
και από τα 2. Ήθελα να ξερα τι έχετε πάθει με αυτά τα 'στάδια'
-
Öéëå ìïõ äå ìéëáù ìïíï ãéá ôï óõãêñéôéêï óôï DRIVE áëëá óå ÏËÏ ôïí åéäéêï ôõðï.Êïéôáîå ôï...
Ãéá ôç äõíáìïìåôñçóç ðïõ ëåò.Ðáëé ðéï ðïëëá áëïãá âãáæåé ôï GTI êáé äçëùíïõí ôá éäéá,åóõ åéðåò ïôé 'äåé÷íïõí' ëéãïôåñá ôá ãåñìáíéêá áð'ïôé äçëùíïõí.
Ôñéôïí åãù ôá óõãêñéíù êáé áíôéêåéìåíéêá ôï GTI åéíáé êáëõôåñï áõôïêéíçôï óõíïëéêá.Ãéá ïóïõò èåëïõí íá âëåðïõí...
Óôï ôåëåõôáéï èá óõìöùíçóù ìáæé óïõ,ï êáèåíáò äéáëåãåé áõôï ðïõ ôïõ ôáéñéáæåé ðåñéóóïôåñï êáé ëïãéêï åéíáé.Áðëá êáëï åéíáé íá ðñï÷ùñáìå ìðñïóôá êáé ðáëé êáëá ðïõ ôï êáéíïõñãéï åéíáé êáëõôåñï ôïõ ðáëéïõ,öáíôáæåóáé ôï áíôéèåôï?Äåí åéíáé êáëï ãéá êáíåíáí áðï åìáò,åôóé äåí åéíáé?[/quote]To CTR einai pio apolito kai apaitei perisoteri sigentrwsi alla kai ikanotitta apo ton odigw na to paei sta oria. Se oles tis dimosieuseis pou exw diabasei to CTR einai stathera pio grigoro apo to GTI stin pista. Apo ekei kai pera ti diafora kanei posa aloga bgazei o kathenas ston troxo?
En pasei periptwsi GTI einai pio aneto, filiko kai kalitero all rounder. Oloi mas sigoura mporoume na bgaloume ton kalitero eauto tou sto orio giati se pithano lathos tha sinxwresei. To CTR einai alli fasi. Enw kineite me paraplisious rithmous apeutheinete se mikrotero kai pio poromeno koino.
I VW anabiwse to pneuma tou arxikou GTI.
Prosopika omws dialegw CTR gia to isteriko moter kai to pio apolito stisimo kai as kanw kapoious simbibasmous se anesi kai xristikotita. Exontas to CTR niwtheis pws katexeis mia pio eidiki kai ksexwristi kataskeui gia ligous kai siniditopoiimenous. Exontas to GTI ksereis pws perneis tin pio mainstream kai koinwnika apodekti lisi.Elpizw ta japania stin HONDA na kanoun to idio kali douleia kai sto epomeno CTR!
-
Φιλε μου δε μιλαω μονο για το συγκριτικο στο DRIVE αλλα σε ΟΛΟ τον ειδικο τυπο.Κοιταξε το...Εσύ το λες αυτό, άρα θεωρώ λογικό εσύ να μας πεις που είναι 'όλος ο ειδικός τύπος'. Μέχρι τότε, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Για τη δυναμομετρηση που λες.Παλι πιο πολλα αλογα βγαζει το GTI και δηλωνουν τα ιδια,εσυ ειπες οτι 'δειχνουν' λιγοτερα τα γερμανικα απ'οτι δηλωνουν.
Βγάζει πιο πολλά άλογα (177.8 vs. 178.5) ? ΟΚ, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Εγώ λέω αυτή τη διαφορά των 0.8 αλόγων στα 177.8 (0.4%) 'εντός των ορίων του πειραματικού σφάλματος'
Πάντως δεν αναφερόμουν στο GTI, του οποίου τα άλογα ποτέ δεν αμφισβήτησα (όπως και όλα τα 'εργοστασιακά' άλογα σε VW, Seat, Skoda, Audi). Αναφερόμουν σε όλα αυτά τα 1.8Τ (= εξαιρετικός κινητήρας, το δίχως άλλο, για να μην παρεξηγούμαι) με αμφιβόλου ποιότητας 'πρώτα στάδια' που τις 300άρες τα άλογα τα έχουν σαν στραγάλια (πάντα στο στρόφαλο, δηλ. 'παπατζιδικα', ελπίζω καταλαβαίνεις γιατί) αλλά στο δρόμο δεν πάνε μία (λόγω ανεξέλεγκτης υποστροφής και αδυναμίας διαχείρισης της ιπποδύναμης) αλλά και στους τροχούς τα άλογα παθαίνουν σοβαρή δίαιτα
Τριτον εγω τα συγκρινω και αντικειμενικα το GTI ειναι καλυτερο αυτοκινητο συνολικα.Για οσους θελουν να βλεπουν...
(Μάλλον αντιφάσκει η πρότασή σου, δε νομίζεις ?)
Για τη σχέση GTI-CTR με καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του Tetrapetaloudos παρακάτω.
Στο τελευταιο θα συμφωνησω μαζι σου,ο καθενας διαλεγει αυτο που του ταιριαζει περισσοτερο και λογικο ειναι.Απλα καλο ειναι να προχωραμε μπροστα και παλι καλα που το καινουργιο ειναι καλυτερο του παλιου,φανταζεσαι το αντιθετο?Δεν ειναι καλο για κανεναν απο εμας,ετσι δεν ειναι?
Συμφωνώ απόλυτα. Σίγουρα το GTI είναι εξαιρετική αντιπρόταση για το CTR. Και ο ανταγωνισμός βελτιώνει το τελικό προϊόν. Από εκεί και πέρα, διαλέγει ο καθένας σύμφωνα με τις ανάγκες του.
-
Ο χρήστης Tetrapetaloudos έγραψε:
To CTR einai pio apolito kai apaitei perisoteri sigentrwsi alla kai ikanotitta apo ton odigw na to paei sta oria. Se oles tis dimosieuseis pou exw diabasei to CTR einai stathera pio grigoro apo to GTI stin pista. Apo ekei kai pera ti diafora kanei posa aloga bgazei o kathenas ston troxo?
En pasei periptwsi GTI einai pio aneto, filiko kai kalitero all rounder. Oloi mas sigoura mporoume na bgaloume ton kalitero eauto tou sto orio giati se pithano lathos tha sinxwresei. To CTR einai alli fasi. Enw kineite me paraplisious rithmous apeutheinete se mikrotero kai pio poromeno koino.
I VW anabiwse to pneuma tou arxikou GTI.
Prosopika omws dialegw CTR gia to isteriko moter kai to pio apolito stisimo kai as kanw kapoious simbibasmous se anesi kai xristikotita. Exontas to CTR niwtheis pws katexeis mia pio eidiki kai ksexwristi kataskeui gia ligous kai siniditopoiimenous. Exontas to GTI ksereis pws perneis tin pio mainstream kai koinwnika apodekti lisi.Elpizw ta japania stin HONDA na kanoun to idio kali douleia kai sto epomeno CTR!
Φιλε μου δεν μιλησα για πιστα,μιλησα για δημοσια διαδρομη,νομιζω.Δευτερον τα αλογα τα ανεφερα για απαντηση σε αλλο ποστ και οχι για αντιπαραθεση.Τελος με τοσα CTR που κυκλοφορουν και με τη χρηση που τους κανουν(ευθειες) δεν ειμαι πολυ σιγουρος για το ποσο λιγοι και συνειδητοποιημενοι ειναι αυτοι που το αγοραζουν.Δε νομιζω να διαφωνεις σε αυτο...Σεβομαι τα κριτηρια για την επιλογη σου ετσι οπως κι εγω για καποιους αλλους λογους διαλεξα το GTI.
Υ.Γ.Φιλε ikar κυκλοφορω αρκετα στους δρομους και βλεπω αρκετα.Εχω την τυχη να οδηγω και να συνοδηγω αρκετα 'γρηγορα' αυτοκινητα. Απ'αυτα που εχω δει το LCR και τo S3 1ου σταδιου ειναι αρκετα πιο γρηγορα σε ολες τις διαδρομες απο CTR.Ετσι βλεπω,εσυ εχεις δει κατι αλλο και το λες?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Μάλλον αντιφάσκει η πρότασή σου, δε νομίζεις ?)
Σου ειπα οτι ετσι λεει ολος ο ειδικος τυπος.Και δεν ειναι αποψη μου οπως λες.Διαβασε ολα τα περιοδικα που κανουν το συγκεκριμενο τεστ και αν δεις κατι αλλο πες μου.Τι θες να σου πω,ονοματα και τευχη?Σε ολα σχεδον εχει γινει αναλογο συγκριτικο.Και οχι μονο στον ελληνικο τυπο αλλα και στον ευρωπαικο.Αρα δεν ειναι δικια μου αποψη μονο.
Υ.Γ.Τα αλογα που αναφερω δεν τα λεω για να σου πω οτι το GTI εχει περισσοτερα διοτι βγαζει 1 παραπανω στο δυναμομετρο απλα επειδη ειχες αμφισβητισει τα νουμερα.Δεν καταλαβα οτι μιλουσες μονο για βελτιωμενα,που παλι βεβαια οχι οτι δεν τα βγαζουν απλα λες οτι δεν περνανε την δυναμη στο δρομο καποια απο αυτα.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο,σωστα?Παντως να σου πω και κατι αλλο.Σε διαφορες κοντρες που εχω δει μονο μια φορα ειδα TYPE R να περναει 20VT,και εχω δει αρκετες. 1ου σταδιου και τα δυο,ετσι.Και αυτο που λεω και πιο πανω ειναι πως απλα το αυτοκινητο αυτο δεν φτιαχτηκε γι'αυτη τη δουλεια και ειναι αδικο να το βαζουν σ'αυτη τη δοκιμασια.Οχι οτι τ'αλλα φτιαχτηκαν γι'αυτο,καθε αλλο,απλα ειχαν ενα πλεονεκτημα,το τουρμπο.
-
Υ.Γ.Φιλε ikar κυκλοφορω αρκετα στους δρομους και βλεπω αρκετα.Εχω την τυχη να οδηγω και να συνοδηγω αρκετα 'γρηγορα' αυτοκινητα. Απ'αυτα που εχω δει το LCR και τo S3 1ου σταδιου ειναι αρκετα πιο γρηγορα σε ολες τις διαδρομες απο CTR.Ετσι βλεπω,εσυ εχεις δει κατι αλλο και το λες?
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. ΔΕΝ μ'ενδιαφέρουν τα 'στάδια'!!!!
αν σκοπός είναι να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και να το 'βελτιώσεις' end of discussion. Εγώ συγκρίνω τα αυτοκίνητα όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο, εσύ πάρε το GTI και κάντο 500 άλογα σε τρία στάδια για να περνάς τα Type R.-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. ΔΕΝ μ'ενδιαφέρουν τα 'στάδια'!!!!
αν σκοπός είναι να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και να το 'βελτιώσεις' end of discussion. Εγώ συγκρίνω τα αυτοκίνητα όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο, εσύ πάρε το GTI και κάντο 500 άλογα σε τρία στάδια για να περνάς τα Type R.-
Μέχρι το στάδιο Καραισκάκη σε έχω lkar
Τερματίζοντας στο στάδιο της Λ. Αλεξάνδρας, βάλε Χ
-
Εγώ παιδιά στο Λεόν έχω κάνει ένα πρόγραμμα τριών σταδίων! Την Δευτέρα πάω στο Καυταντζόγλειο, την Τετάρτη το πρωί κατεβάινω Καραϊσκάκη και την Πέμπτη βράδυ πάμε για 5Χ5! Προσπερνάω και Type-R, και μια φορά προσπέρασα και Jaguar!
Τι; Το 5Χ5 δεν πιάνεται για στάδιο;
Στα λόγια το δικό μου έχει γύρω στα 385 άλογα. Στο στρόφαλο φτάνουν περίπου 180! Πολύ θα ήθελα να βάλω χέρι και σε ένα Type-R, να δω αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά, ή απλά είμαι εγώ πολύ κουλός...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Περναω το ταπερ και χωρις βελτιωση με το golfaki...
Aπλα αναφερθηκε βελτιωση 1ου σταδιου και τα συνεκρινα βαση αυτου. -
Περναω το ταπερ και χωρις βελτιωση με το golfaki...Πάντως όχι στα μέγαρα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Περναω το ταπερ και χωρις βελτιωση με το golfaki...
Πάντως όχι στα μέγαρα..
Στον Ασπρόπυργο ?
-
Ασχέτως εαν είμαι υποστηρικτής του τάπερ,μπορούμε να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο επειδή είναι 1 δευτερόλεπτο πιο αργό στα ..Μέγαρα?Και εγώ λέω λοιπόν ότι σε ρεπρίζ με 6η,απο 80 χλμ,το γκολφ θα φύγει καμια 3-4 καρότσες εμπρός..Αρα απορρίπτεται και το ταπερ...Και τελοσπάντων όποιος κρίνει ενα αυτοκίνητο με βάση εαν του ρίχνει μια καρότσα ο ένας και άν του φεύγει στα φανάρια ο άλλος,φέξε μου και γλίστρησα..
-
Aπλα αναφερθηκε βελτιωση 1ου σταδιου και τα συνεκρινα βαση αυτου.Ο G60POWER ξεκίνησε την κουβέντα, λέγοντας πως αν θέλεις παραπάνω άλογα πρέπει να το πουλήσεις. Μόνο γιαυτό του ανέφερα τι έχω κάνει στο δικό μου αυτοκίνητο (και αυτά τα έχω κάνει για να βελτιώσω τις μεσαίες και όχι τις υψηλές στροφές ). Mea culpa, διότι ξεστράτισε η κουβέντα.
Κατά τα λοιπά, προφανώς και σε πρώτο στάδιο ένα Turbo είναι αποτελεσματικότερο σε απόλυτο αριθμό αλόγων (όχι όμως και 300 άλογα 'πρώτο στάδιο' ρε παιδιά...), αυτό έλειπε. Εξηγώ ωστόσο (σε περίπτωση που παρεξηγήθηκα) πως το τι κάνουν τα αυτοκίνητα βελτιωμένα δεν με απασχολεί διότι υπάρχουν τόσο πολλές παράμετροι που παίζουν που δεν υπάρχει τρόπος 'ισοζυγισμένης' σύγκρισης. Εχω ακούσει για TypeR 'πρώτου σταδίου' με εκκεντροφόρους και βολάν και για Leon με αλλαγμένη τουρμπίνα-intercooler, αν είναι δυνατόν
Οσο για αυτά που λες για τη χρήση των TypeR σε ευθείες, λυπάμαι, δεν κυκλοφορώ ποτέ εκεί (που στο καλό είναι αυτή η 'Μαύρη ρε παιδιά ? Πραγματικά το έχω απορία... Η Κερατέα ξέρω που είναι, γίνονταν dragster εκεί παλιά, έτσι ? 'Βρωμοπούσι Κερατέας' ) και άρα δεν έχω άποψη.
Το 'πάρε όλα τα περιοδικά και διάβασε' δεν είναι απάντηση, εσύ ανέφερες τα τεστ που βγάζουν το GTI ταχύτερο από TypeR σε δρόμο, εσύ πρέπει να παραθέσεις το που και πως. Αν και υποπτεύομαι πως μόνο στο τεστ του Drive αναφέρεσαι.
Τέλος πάντων, επειδή βαριέμαι αυτή την ανούσια συζήτηση (ιδίως όταν ξεστρατίζει σε 'στάδια' και κόντρες σε ευθείες), η ουσία είναι μία: το GTI είναι ένα άριστο αυτοκίνητο, σε πολλά σημεία καλύτερο από το TypeR, σε άλλα χειρότερο. Απ΄ όσο έχω καταλάβει, και σε αντίθεση με τη δική σου άποψη (δες και τις ψηφορορίες στο Forum), η τελική επιλογή δεν είναι θέμα ξεκάθαρο και 'αντικειμενικό' αλλά προσωπικών προτιμήσεων. Αρα αρκεί να αγοράσει καθένας αυτό το οποίο υπερτερεί στα σημεία των προσωπικών του προτιμήσεων (πχ. αν είσαι 'ταξιδιάρης' καλύτερα να μην πάρεις TypeR, αν το θέλεις για track day καλύτερα να μην πάρεις GTI).
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ασχέτως εαν είμαι υποστηρικτής του τάπερ,μπορούμε να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο επειδή είναι 1 δευτερόλεπτο πιο αργό στα ..Μέγαρα?1.5...
Οι χρόνοι σε μία πίστα είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικότερο κριτήριο για τις ολικές δυνατότητες του αυτοκινήτου από τις ρεπρίζ ή το 0-100, δε φαντάζομαι να διαφωνείς. Τα Μέγαρα είναι το πρόβλημα διότι δεν είναι καλή - αντιπροσωπευτική πίστα. Αν όμως σου έλεγαν χρόνους από τη Suzuka ή το Nordschleife (ή ακόμα και από τις Σέρρες), δεν θα σου έλεγαν τίποτα ? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ό,τι το FocusRS είναι ταχύτερο 1.5 δευτερόλεπτο στα Μέγαρα από το TypeR ΚΑΤΙ μου λέει...
Και στο κάτω-κάτω, προτιμώ 101% σαν κριτήριο το χρόνο στα Μέγαρα (ιδίως σε ένα σπορ αυτοκίνητο, δε μιλάμε για MPV...) παρά το 50-80 με 3η ή το 0-100, μου λέει πολύ περισσότερα πράγματα.
-
Εαν παρατήρησες το ποστ μου,θα είδες ότι δεν ανέφερα άλλη πιστα πέρα απο τα μέγαρα,και αυτο έγινε σκοπίμως. Και όσο για τις ρεπρίζ συμφωνώ επίσης,είχε και αρκετή δόση ειρωνίας προφανώς.Α και κάτι ακόμα,θα προκαλούσα κάποιον απο αυτούς που επικαλούνται τους χρόνους στην πίστα,να πάνε οι ίδιοι και να προσπαθήσουν να γράψουν τους χρόνους αυτούς,για να δούμε εαν μπορούν να εκμεταλευτούν την δυναμική του αυτοκινήτου τους.Οχι απλα 'έχω ενα αυτοκίνητο που γυρναει 1.38 στις Σέρρες' ,αλλα έχω γράψει ο ίδιος με το αυτοκίνητο μου 1.38 στις Σερρες.
-
OK, συμφωνούμε
Το άλλο που λες για το ποιός κάνει 1:38 στις Σέρρες σχετίζεται με το γιατί κάνει κανείς βελτιώσεις σε ένα αυτοκίνητο του οποίου τις δυνατότητες μπορεί να μην έχει ακόμα εξαντλήσει και ίσως και να μην τις εξαντλήσει ποτέ. Αλλά περνάμε πλέον στη σφαίρα της ψυχολογίας
VW Golf GTI