-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.in.gr/auto/espionage/espionage.asp?lngEntityID=43677Δε σ' αρέσει....?
-
ΤΙΜΗ ΝΕΟΥ GOLF TFSI GTI 3D MANUAL:
αρχική τιμή : 28500 €
μεταλλικό χρώμα : 491 €
φώτα bi xenon : 1100 €
πινακιδες τέλη, κλπ : 592 €Σύνολο 30.683 €
Υπάρχουν 400 κομμάτια που μάλλον θα εξαφανιστούν
'εν ριπή οφθαλμού' λόγω προπαραγγελιών !!MONO !!! 400 κομμάτιαγια τo 2005, πιθανή παράδοση σε 4-άμιση μήνες
Όσοι ενδιαφέρεστε (και διαθέτετε και μετρητό ) πρέπει να παίζουν και εκπτώσεις !!
-
Προλαβα ευτυχως...
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Προλαβα ευτυχως...Νατος ο γκολφακιας και εδω. Δε μου γλυτωνεις, θα σε κυνηγω μεχρι να σου ερθει, να το οδηγησεις και να μου πεις...
-
Καλα, η ισοτιμια ευρω-αγγλικης λιρας δεν εχει κλειδωθει; Εχω την εντυπωση οτι μενει παντα καπου στο 0.65 ευρω/λιρα.
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Προλαβα ευτυχως...
Νατος ο γκολφακιας και εδω. Δε μου γλυτωνεις, θα σε κυνηγω μεχρι να σου ερθει, να το οδηγησεις και να μου πεις...
Ευχαριστως,φιλε μου.
-
5θυρο στην Ελλάδα θα φέρουμε, ή τα 400 κομμάτια αφορούν μόνο τρίθυρα;
http://www.germancarfans.com/photos.cfm ... gen/1.html
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
5θυρο στην Ελλάδα θα φέρουμε, ή τα 400 κομμάτια αφορούν μόνο τρίθυρα;http://www.germancarfans.com/photos.cfm ... gen/1.html
Δεν 'πάει' έτσι... Τα αυτοκίνητα δεν είναι ακόμα έτοιμα.
Απλά έχουν πει ότι από τα 10'000 (παράδειγμα) GTI που θα κατασκευάσουμε μέχρι τον Ιούλιο του 2005, τα 400 είναι για την Ελλάδα...
Αυτά μπορεί να είναι 5θυρα, 3θυρα με ηλιοροφή, χωρίς ηλιοροφή, με DSG, χωρίς DSG κ.λ.π.
Ανάλογα με το πως θα το παραγγείλει ο πελάτης.
Από τη στιγμή που θα δώσεις την παραγγελία ξεκινάει η κατασκευή στο εργοστάσιο και για αυτό υπάρχει η καθυστέρηση αυτή των 4 μηνών.
Λογικό είναι ότι αν εξαντληθούν αυτά τα 400 για την Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε την καινούρια παραγωγή...
Ελπίζω να έγινε κατανοητό τώρα... -
Το είδα το GTI χτες στην πόλη μου (Ναύπλιο) σε 5 Πορτη έκδοση σε μαύρο χρώμα, με το απλό σαζμάν, δίπλα σε ένα απλό GOLF. Και το αναφέρω αυτό γιατί το GTI είναι υπερβολικά διακριτικό και ξεχωρίζει δίπλα στον 'φτωχό' αδερφό του με μεγάλη δυσκολία.
Αν το έπαιρνα θα το έπαιρνα με τις 18αρες ζάντες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το MEGANE SPORT με 18αρες ζάντες και ένα προφυλακτήρα εμπρός και ένα πίσω, διαφορά από το απλό μοντελο, είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο τύπου GTI αυτή την στιγμή. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το είδα το GTI χτες στην πόλη μου (Ναύπλιο) σε 5 Πορτη έκδοση σε μαύρο χρώμα, με το απλό σαζμάν, δίπλα σε ένα απλό GOLF. Και το αναφέρω αυτό γιατί το GTI είναι υπερβολικά διακριτικό και ξεχωρίζει δίπλα στον 'φτωχό' αδερφό του με μεγάλη δυσκολία.
Αν το έπαιρνα θα το έπαιρνα με τις 18αρες ζάντες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το MEGANE SPORT με 18αρες ζάντες και ένα προφυλακτήρα εμπρός και ένα πίσω, διαφορά από το απλό μοντελο, είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο τύπου GTI αυτή την στιγμή.Λιτή πολυτέλεια, μέσα-έξω...
-
Στο συγκριτικό του Γενάρη των 4τ, τί λένε ρε παιδιά για το GTI γιατί δεν το πρόλαβα.
-
Οτι το Τyre-R ειναι πιο γρηγορο
-
αυτό δεν αρκεί, δηλαδή μιλάμε για χιλιοστα?
άλλες διαφορές, πιο βαρβάτες?
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Οτι το Τyre-R ειναι πιο γρηγοροΠέρα από την πλάκα γενικά το type R είναι πιο αργό...
Μόνο από στάση είναι γρηγορότερο με μικρή διαφορά. Στις ρεπρίζ η διαφορά είναι σημαντική, υπέρ του Golf...
Πέρα από τους αριθμούς και τα δύο είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα με το Type R να είναι πιο σκληροπυρηνικό σε σχέση με το Golf.
Όπως έγραψε και ο Σ.Χ. GTI ο Γερμανός Race o Iάπωνας... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όπως έγραψε και ο Σ.Χ. GTI ο Γερμανός Race o Iάπωνας...
[list:szq8vabn]Race και τριχες κατσαρες [/list:u:szq8vabn]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2jeux2ag]Race και τριχες κατσαρες [/list:u:2jeux2ag]
Kοίταξε με το τιμόνι που έχει το typeR ούτε εγώ θα το έλεγα Race, αλλά τα δικά μας έντυπα κρατούν καλύτερα ισοροπίες από άλλων χωρών.
π.χ. τα αγγλικά παρόλο που το typeR είναι σημαντικά φθηνότερο από το Gti χωρίς καμμία περιστροφή επιλέγουν GTi και όχι επειδή 'you get stuck with a honda' αλλά για σοβαράτερους λόγους...[/quote] -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:3c9qb2f9]Race και τριχες κατσαρες [/list:u:3c9qb2f9]
1.14.10 το 'R'
1.15.65 το 'GTI'1.5 δευτερόλεπτο διαφορά στα 2 χλμ. Και αυτό σε μία κλειστή πίστα (Μέγαρα) που ευνοεί τα ροπάτα αυτοκίνητα. Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα για το σχετικό χαρακτήρα των 2 αυτοκινήτων, ΟΚ, αν το θέλεις, GTI το ένα, GTI και το άλλο, μόνο που το ένα είναι γρηγορότερο από το άλλο. ΟΚ ?
Kοίταξε με το τιμόνι που έχει το typeR ούτε εγώ θα το έλεγα Race,
Χρησιμοποιείς το πρώτο πρόσωπο και άρα υποθέτω πως το έχεις οδηγήσει και μάλιστα έχεις τόσο ακριβή άποψη για το τιμόνι του, εξ αιτίας του οποίου 'ούτε εσύ θα το έλεγες Race' Σωστά ?
Πάντως ο ΣΧ που τα έχει οδηγήσει και τα δύο δεν δίστασε να πει το ένα 'R' και το άλλο 'GTI'. Εσύ έχεις πρόβλημα με αυτό, ΟΚ, δικαίωμά σου.
Μόνο και μόνο που η σύγκριση δύο κορυφαίων hot hatches με διαφορά ΤΡΙΩΝ ετών στο σχεδιασμό τους είναι τόσο αμφίροπη (και ουσιαστικά κρίνεται από την τιμή) δείχνει ΠΟΣΟ καλό είναι το Type-R.
Προτείνω λοιπόν να ξαναγυρίσει το θέμα στο Golf GTI και να μην ασχολούμαστε με συγκρίσεις το αποτέλεσμα των οποίων σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικειμενικό αλλά επηρεάζεται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χρησιμοποιείς το πρώτο πρόσωπο και άρα υποθέτω πως το έχεις οδηγήσει και μάλιστα έχεις τόσο ακριβή άποψη για το τιμόνι του, εξ αιτίας του οποίου 'ούτε εσύ θα το έλεγες Race' Σωστά ?
Πάντως ο ΣΧ που τα έχει οδηγήσει και τα δύο δεν δίστασε να πει το ένα 'R' και το άλλο 'GTI'. Εσύ έχεις πρόβλημα με αυτό, ΟΚ, δικαίωμά σου.
Μόνο και μόνο που η σύγκριση δύο κορυφαίων hot hatches με διαφορά ΤΡΙΩΝ ετών στο σχεδιασμό τους είναι τόσο αμφίροπη (και ουσιαστικά κρίνεται από την τιμή) δείχνει ΠΟΣΟ καλό είναι το Type-R.
Προτείνω λοιπόν να ξαναγυρίσει το θέμα στο Golf GTI και να μην ασχολούμαστε με συγκρίσεις το αποτέλεσμα των οποίων σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικειμενικό αλλά επηρεάζεται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.
Οk...
Καταρχήν δεν έχω πρόβλημα με την άποψη του Σ.Χ.
Επίσης δεν γίνεται να οδηγήσουμε και ότι κυκλοφορεί. Civic έχω οδηγήσει αλλά όχι TypeR. Πόσο καλύτερο όμως μπορεί να είναι το τιμόνι του typeR? Mε δεδομένο ότι όπου και να διαβάσω για το TypeR βλέπω κακά σχόλια για το τιμόνι, υποθέτω ότι εκεί υστερεί.
Επιπλέον κανείς (τουλάχιστον εγώ) δεν είπα ότι είναι κακό αυτοκίνητο το TypeR... Το μόνο που έχω πει είναι ότι:- 'Γενικά' και όχι μόνο στην πίστα, είναι πιο αργό από το golf.
- Eίναι πολύ ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.
Με τις παραπάνω σκέψεις θεωρώ (εγώ πάλι) καλύτερη επιλογή το golf γιατί δε νομίζω ότι η διαφορά στην αίσθηση που προσφέρει να είναι τόση που να αξίζει να προτιμήσεις το TypeR μιας και συνολικά υστερεί σαν αυτοκίνητο στον εξοπλισμό στην άνεση στην μεταπώληση στην ποιότητα κ.ο.κ.
Εκεί που υπερτερεί το Honda είναι στην αξιοπιστία (το υποθέτω βέβαια αυτό) και στην εγγύηση των 7 χρόνων. Επειδή στρίβει και λίγο καλύτερα όμως, πρέπει σώνει και καλά να είναι καλύτερο από golf??
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οk...
Καταρχήν δεν έχω πρόβλημα με την άποψη του Σ.Χ.Δεν με κατάλαβες, δεν είπα πως έχεις πρόβλημα με την άποψη του ΣΧ, είπα πως ο ΣΧ δεν είχε πρόβλημα να πει 'R o Ιάπωνας, GTI o Γερμανός' ενώ εσύ έχεις πρόβλημα να το πεις αυτό ('με το τιμόνι που έχει το Type-R ούτε εγώ θα το έλεγα Race' ήταν τα γραφόμενά σου). Το αναφέρω για να σου δείξω πως η έκφραση που ικανοποιεί το ΣΧ εσένα δεν σε ικανοποιεί. ΟΚ, δικαίωμά σου αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως μάλλον τα δικά σου λεγόμενα (ιδίως επειδή δεν έχεις οδηγήσει TypeR) φαίνονται 'κάπως'
Επίσης δεν γίνεται να οδηγήσουμε και ότι κυκλοφορεί. Civic έχω οδηγήσει αλλά όχι TypeR. Πόσο καλύτερο όμως μπορεί να είναι το τιμόνι του typeR?
Πίστεψέ με, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση (το Type-R έχει άλλη κρεμαγιέρα).
Mε δεδομένο ότι όπου και να διαβάσω για το TypeR βλέπω κακά σχόλια για το τιμόνι, υποθέτω ότι εκεί υστερεί.
Οχι ακριβως. Βασικά η δική μου αίσθηση σε ό,τι έχω διαβάσει, αλλά και από προσωπική εμπειρία, δεν είναι πως το τιμόνι είναι 'κακό' αλλά πως δεν είναι αντίστοιχο του υπόλοιπου εξαιρετικού πακέτου στησίματος και οδικής συμπεριφοράς. Σαν παραφωνία κάπως, σαν το υπόλοιπο να παίρνει βαθμό 10 και το τιμόνι 7: αυτό όμως δεν το κάνει 'κακό'.
Επιπλέον κανείς (τουλάχιστον εγώ) δεν είπα ότι είναι κακό αυτοκίνητο το TypeR... Το μόνο που έχω πει είναι ότι:
- 'Γενικά' και όχι μόνο στην πίστα, είναι πιο αργό από το golf.
Σε αυτό διαφωνώ και δεν ξέρω που το στηρίζεις. Ισως στις ρεπριζ ? Αλλά οι ρεπριζ ανέκαθεν ευννοούν τα Turbo αυτοκίνητα και σίγουρα δεν αποδεικνύουν τίποτα για το πόσο γρήγορο είναι το Type-R όταν οδηγείται με τον τρόπο που πρέπει (δηλ. με 'μία κάτω' και όχι 'στάσου Τούρκο να γεμίσω').
Σαν αντίστοιχο παράδειγμα σου δίνω το PuntoGT (επίσης είχα ένα τέτοιο) σε σχέση με πχ. το 106 Rallye 16V. Σε όλα τα απόλυτα νούμερα το GT ήταν γρηγορότερο, ιδίως στις ρεπριζ, αλλά ποιός θα το έλεγε γρηγορότερο συνολικά από το 106 ?
Πες μου λοιπόν αν θέλεις που στηρίζεις αυτή σου την άποψη...
- Eίναι πολύ ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.
Αυτό είναι η άποψή σου, σεβαστή φυσικά αλλά τελείως υποκειμενική. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν ανταγωνιστικά μοντέλα (πχ. FocusRS, MeganeRS και Leon CupraR) ΠΟΛΥ ακριβότερα σε απόλυτα νούμερα και επίσης μην ξεχνάς πως σε σχέση με το Golf είναι ουσιαστικά στην ίδια τιμή (+1000 ευρώ). Αν το TypeR είναι 'πολύ' ακριβό, τότε να υποθέσω πως το Golf είναι απλά 'ακριβό' ή μήπως είναι ΟΚ ?
Με τις παραπάνω σκέψεις θεωρώ (εγώ πάλι) καλύτερη επιλογή το golf γιατί δε νομίζω ότι η διαφορά στην αίσθηση που προσφέρει να είναι τόση που να αξίζει να προτιμήσεις το TypeR μιας και συνολικά υστερεί σαν αυτοκίνητο στον εξοπλισμό στην άνεση στην μεταπώληση στην ποιότητα κ.ο.κ.
Φυσικά και μπορείς να θεωρείς το Golf καλύτερη επιλογή αλλά άλλο αυτό και άλλο το 'ούτε εγώ θα το έλεγα Race' (= αστήρικτη υπερβολή).
Και για αυτά που λες:
ο Για τη μεταπώληση το υποθέτεις. Πάντως το TypeR διατηρεί εξαιρετικά υψηλή μεταπωλητική αξία (αυτοκίνητα του 2002 πωλούνται ~22 χιλιάδες)
ο Για την άνεση συμφωνώ, μόνο που (α) η σημασία της ως κριτήριο απόφασης σε αυτή την κατηγορία είναι σίγουρα μειωμένη (β) είναι υποκειμενική, πχ. η γυναίκα μου θεωρεί το TypeR άνετο
o Για την ποιότητα, θα μου επιτρέψεις να τη συζητήσω σε 3 χρόνια, η ποιότητα δεν κρίνεται τελικά από τα 'μαλακά πλαστικά' αλλά από το πόσες φορές πηγαίνεις στο συνεργείο
ο Για τον εξοπλισμό διαφωνώ. Με 30000 αγοράζεις TypeR με A/C (OK, το Golf δίνει κλιματισμό), μεταλλικό χρώμα, μπάκετ καθίσματα με αλκαντάρα, ηλεκτρικές κλειδαριές - καθρέπτες, immobiliser, 2 αερόσακους και ικανοποιητικό ηχοσύστημα των 500 ευρώ. Τι παραπάνω παίρνεις στο Golf με τα ίδια χρήματα ? Το ESP ?Εκεί που υπερτερεί το Honda είναι στην αξιοπιστία (το υποθέτω βέβαια αυτό) και στην εγγύηση των 7 χρόνων. Επειδή στρίβει και λίγο καλύτερα όμως, πρέπει σώνει και καλά να είναι καλύτερο από golf??
Ούτε εγώ είπα αυτό, λέω πως θεωρώ τα δύο αυτοκίνητα ισάξια και την επιλογή του ενός ή του άλλου την κρίνουν τελικά μικρές λεπτομέρειες. Για μένα TypeR, για σένα GTI είναι καλύτερες επιλογές, κανένα πρόβλημα. Οχι όμως και να αναφερόμαστε απαξιωτικά για αυτοκίνητα που δεν έχουμε οδηγήσει
-
Σε εμένα το μοναδικό που ΔΕΝ μου άρεσε στο Type R ήταν το ότι οδηγάς εξαιρετικά γρήγορα, κάνεις απίστευτους χρόνους σε πίστες και 'ιδανικές' διαδρομές και δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Όχι ότι είσαι αποκομμένος αλλά πολύ διαστημόπλοιο ρε παιδί μου. Το αμάξι σε ξεφτυλίζει σε σχέση με ένα 306 δίλιτρο πχ που σε καλεί να αποδείξεις ότι ξέρεις να οδηγάς στο όριο και αντέχεις εκεί για αρκετή ώρα... (με το 306 να είναι περισσότερο διασκεδαστικό βεβαίως...)
Επίσης χτυπάει η δεύτερη ταχύτητα στις αλλαγές και θέλει λίγο περισσότερο σφικτή επαναφορά εμπρός για να γίνει λίγο πιο υπερστροφικό και να σπινιάρει λιγότερο.
Α, και σε σχέση με S3 Audi πχ υπερέχει παντού εκτός από την τελική ταχύτητα, το θόρυβο και την πολυτέλεια/ποιότητα υλικών και στις ρεπρίζ στις υψηλές ταχύτητες.
Είναι άραγε το Γκόλφ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από το S3 τόσο ώστε να χτυπήσει το type R???Τα παραπάνω βεβαίως έχουν σημασία για όποιον είναι κάπως 'σκληροπυρηνικός'. Αλλιώς, ακόμη και το Α4 1.6 είναι καλύτερο από το ...τάπερ...
VW Golf GTI