-
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
Εκπληκτική χρηματοδότηση εσωτεική FORD με 2,9% !!! το golf &AUDI έχουν 9% που είναι λογικό στα επίπεδα τραπεζών. Για όποιον δεν έχει όλο το ποσό μετρητοίς είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ! (και σας το λέω ως τραπεζικός)2.9 %..........?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Εκπληκτική χρηματοδότηση εσωτεική FORD με 2,9% !!! το golf &AUDI έχουν 9% που είναι λογικό στα επίπεδα τραπεζών. Για όποιον δεν έχει όλο το ποσό μετρητοίς είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ! (και σας το λέω ως τραπεζικός)
2.9 %..........?
ΝΑΙ, 2.9% ΜΕ 50% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (FORD CREDIT), ΑΛΛΙΩΣ 4.3% ('Η ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ) ΜΕ 20% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ. ΝΟΤ BAD...ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΜΕ 0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΠΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΤΟ SITE ΤΗΣ FORD EINAI Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
TO FOCUSAKI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ (ΤΙ ΛΙΓΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ) ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. -
Ford: Προβλήματα για το Focus μετά την χαμηλή βαθμολογία σε crash test
H Ford ανακοίνωσε χθες πως συνεργάζεται στενά με το ινστιτούτο που διενεργεί τα crash tests στην Αμερική για να 'κατανοήσει' τον τρόπο που αυτά εκτελούνται και ιδίως εκείνο της σύγκρουσης από το πλάι με όχημα pickup που κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα
Η εταιρεία σημείωσε πως το προαναφερόμενο crash test δεν υπήρχε κατά την στιγμή του σχεδιασμού του μοντέλου και επομένως δεν ελέγχθηκε η αντοχή του σε τέτοιου είδους συνθήκες. Υποσχέθηκε, ωστόσο, πως το τμήμα σχεδιασμού της το έχει περιλάβει πλέον στις βασικές προδιαγραφές των μελλοντικών της μοντέλων.
Η χαμηλή βαθμολογία στα crash tests για το Focus είχε και 'παράπλευρες απώλεις'. Το περιοδικό Consumer Reports δημοσιεύει κάθε χρόνο ένα κατάλογο με αυτοκίνητα που προτείνει για αγορά στους χρήστες του με γενικό τίτλο 'Top 10 Picks'. Φέτος είχε συμπεριλάβει το Focus στην λίστα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αναγκάστηκε να την διορθώσει βγάζοντας το αυτοκίνητο από αυτήν.
-
Ενδιαφέρον! Μεγάλο πλήγμα αυτό για τη Ford. Πάντως, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την αξιοπιστία και το αδιάβλητο όλων αυτών των τεστ..Τι λέτε;
-
Στις ΗΠΑ έχουν κάτι ανάλογο με τα ευρωπαϊκά αστεράκια της Euro NCAP; Μια βαθμολογία δηλαδή; Αν ναι, πως τα πήγαινε πριν και πως τώρα το Focus ΙΙ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στις ΗΠΑ έχουν κάτι ανάλογο με τα ευρωπαϊκά αστεράκια της Euro NCAP; Μια βαθμολογία δηλαδή; Αν ναι, πως τα πήγαινε πριν και πως τώρα το Focus ΙΙ;To Focuss II ΗΠΑ δεν είναι το ίδιο με το Focus II Ευρώπης, όπως ακριβώς συνέβαινε και με την πρώτη γενιά
-
Νομιζω οτι βοηθουν τετοια τεστ, αλλα δε πρεπει να τα πολυπιστευουμε. Η βασικη μου διαφωνια ειναι οτι τα καινουργια αυτοκινητα εχουν τιμονια που μπορει ο οδηγος να τα σπρωξει προς τα μεσα, προς τα εξω,να 'παοξει με το υψος κλπ.
Αν το π.χ Μεγκαν εχει 5 αστερια, σε πια θεση του τιμονιου τα πηρε. Αν αλλαξουμε τη θεση του τιμονιου, τι θα γινει σε μια συγκρουση; -
Για άλλη μία φορά θα ρωτήσω αυτό το autopress τι πηγές έχει; (δεν αμφισβητώ αυτο που γράφει και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να το ψάξω)
Δεν παραθέτουν ούτε μια πηγή στο website τους, κατι που οφείλουν να κάνουν για ένα τέτοιο θέμα.
Σε ένα άρθρο τους για το focus kai to crash test γράφουν οτι το τεστ στην Ευρώπη γίνεται απο το EuroNCAP αλλά τον Αμερικάνικο οργανισμό ούτε τον ονομάζουν. Κατα την ταπεινή μου γνώμη είναι απαράδεκτα αναξιόπιστα τέτοια άρθρα.
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=8535
Με εκτιμηση,
Δημήτρης -
Εμένα με απασχολεί το άλλο. Επιβεβαιώνεται ότι τα απαράδεκτα αυτά εκτρώματα που λέγονται SUV (και κατασκευάζονται συνήθως πάνω στα ίδια δάπεδα με τα 'pick-up trucks') είναι επικίνδυνα για τους άλλους χρήστες του δρόμου.
-
Την έχω ξανακούσει την άποψη για οχήματα που είναι επικίνδυνα για τους άλλους χρήστες του δρόμου. Γνωστός που τρακάρισε με φορτηγό (με ευθύνη του γνωστού) ισχυρίζεται ότι τα φορτηγά είναι επικίνδυνα. Δίκιο έχει (αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός ήταν ο επικίνδυνος), αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Ούτε φυσικά ότι θα πρέπει να καταργήσουμε τα φορτηγά. Απλά σημαίνει ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί.
Όλα τα μεγαλύτερα οχήματα είναι πιο επικίνδυνα από τα μικρότερα από αυτά. Για τους οδηγούς αυτοκινήτων πόλης ή μίνι όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα, όντας μεγαλύτερα σε όγκο. Πρέπει λοιπόν να ηγηθούν σταυροφορίας να ζυγίζουν όλα τα αυτοκίνητα κάτω από ένα τόνο;
Στους δρόμους δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας. Αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών και μεγεθών ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Λίγη καλή διάθεση, λιγότερη γκρίνια αλλά και πάρα πολύ προσοχή, υπομονή και σεβασμός προς τους άλλους χρήστες είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Jacob
-
Τα φορτηγά έχουν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίον είναι έτσι. Αποδεχόμαστε την επικινδυνότητά τους, ακριβώς γιατί το όφελος που προσφέρουν είναι πολύ μεγαλύτερο της επικινδυνότητας.
Ακόμα όμως κανένας από τους υπερμάχους των SUV δεν μου έχει απαντήσει τι προσφέρει ένα SUV για να του επιτρέπεται να:
- Ρυπαίνει δυο-τρεις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο
- Κόβει την ορατότητα των άλλων οδηγών
- Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο απ'όσο αναλογεί σε ένα πενταθέσιο όχημα
- Θέτει σε κίνδυνο την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των άλλων (πού να του βάλει ο ιδιοκτήτης του και bull-bar, μαρσπιέδες κι άλλες τέτοιες κοτσάνες...)
Τι προσφέρει; Καλύτερο κράτημα; Καλύτερη οδική συμπεριφορά; Μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες από ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα (που έτσι κι αλλιώς τα SUV μόνο πεζοδρόμια καβαλάνε για να μπορούν οι κάφροι ιδιοκτήτες τους να αναγκάζουν τους πεζούς να βγουν στο δρόμο και να κινδυνεύσουν περισσότερο); Καλύτερους χώρους από ένα πολυμορφικό;
ΤΙΠΟΤΑ απ'όλα αυτά.
-
Τις προάλλες είχε παρκάρει μπροστά μου σε στενό με σταθμευμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές ένα Toyota Landcruiser. Για να ξεπαρκάρω χρειάστηκαν τουλάχιστον 6 μανούβρες, καθρέπτες χαμηλωμένοι ως κάτω για να διακρίνω τον προφυλακτήρα του και να μη φάω πόρτες-φτερό και αρκετός ιδρώτας. Ευτυχώς ο τύπος ήταν περαστικός από τη γειτονιά, δεν τον ξαναείδα.
Εν πάσει περιπτώσει, σε φαρδύ δρόμο δεν είναι τραγικά τα πράγματα (αν εξαιρέσεις ότι αυτά τα γομάρια σου κλείνουν το οπτικο πεδίο σαν φορτηγά και δεν ξέρεις τι γίνεται μπροστά σου, ειδικά αν έχουν σκούρα τζάμια), όμως στα αμέτρητα στενά της πόλης δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
...
- Ρυπαίνει δυο-τρεις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο
- Κόβει την ορατότητα των άλλων οδηγών
- Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο απ'όσο αναλογεί σε ένα πενταθέσιο όχημα
- Θέτει σε κίνδυνο την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των άλλων (πού να του βάλει ο ιδιοκτήτης του και bull-bar, μαρσπιέδες κι άλλες τέτοιες κοτσάνες...)
...
Τι προσφέρει; Καλύτερο κράτημα; Καλύτερη οδική συμπεριφορά; Μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες από ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα (που έτσι κι αλλιώς τα SUV μόνο πεζοδρόμια καβαλάνε για να μπορούν οι κάφροι ιδιοκτήτες τους να αναγκάζουν τους πεζούς να βγουν στο δρόμο και να κινδυνεύσουν περισσότερο); Καλύτερους χώρους από ένα πολυμορφικό;
- Λάθος. Δες πίνακες κατανάλωσης.
- Εν μέρη σωστό, αλλά δεν το θεωρώ πρόβλημα αξιοσημείοτο για να είμαι ενάντια στα SUV
- Λάθος. Πάρε μεζούρα και μέτρα.
- Λάθος. Δες crash tests.
Δεν είμαι υπέρμαχος των SUV άν και πολύ σύντομα θα έχω σπίτι μου και SUV.
Kαι ναι σου έχουμε απαντήσει άπειρες φορές στα παραπάνω. Δεν θα τα ξαναγράψω τώρα. Ανάτρεξε σε παλαιότερα θέματα.To άν γίνεται άσκοπη αγορά αυτοκινήτου δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει λόγος κατασκευής αυτού. Ναι ΦΥΣΙΚΑ και προσφέρει δυνατότητες εκτός δρόμου. Το αρνείσαι μήπως;
-
Μιλώ για απαντήσεις, όχι μπαρμπούτσαλα.
- ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ παραβλέπεις την αυξημένη κατανάλωση αυτών των εκτρωμάτων. Και ΟΧΙ, δεν είμαι αμερικλανάκι για να τα θεωρήσω 'οικολογικά' επειδή η GM δώρισε στον Κόναν ένα υδρογονοκίνητο Hummer και του το συντηρεί κάθε βράδυ στις εγκαταστάσεις της.
- Είσαι φαίνεται απ'αυτούς που πιστεύουν ότι είναι σωστό να βλέπεις μέχρι το όχημα που είναι μπροστά σου όταν οδηγείς...
- Η εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων σ'αυτά τα οχήματα δεν διεκδικεί κανένα βραβείο. Όσες φορές έχω μπει σε τέτοιο πράγμα, δεν είδα κάποιο κέρδος σε σχέση με ένα μεσαίο οικογενειακό πλην του ύψους.
- Ένα κατασκεύασμα με ουσιαστικά μηδενική ενδοτικότητα στην πρόσκρουση πεζού επάνω του είναι πάντα πιο επικίνδυνο από ένα σύγχρονο επιβατικό. Γιατί άλλωστε νομίζεις ότι οι απατεώνες των εταιρειών που τα φτιάχνουν τα δηλώνουν ως φορτηγά; Βέβαια, θα μας πεις ότι τα bull-bar είναι απολύτως ασφαλή για τους πεζούς... Ναι, όπως και το απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Εκτός δρόμου δυνατότητες; Για πες, ποιο από τα S τα καταφέρνει καλύτερα από ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα; Κανένα. Ή μήπως το ότι θα πάει ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου εμετικού κατασκευάσματος μια φορά το χρόνο σε ΠΑΤΗΜΕΝΟ χώμα δικαιολογεί την ύπαρξη αυτού του πράγματος; Ακόμα κι ένα Suzuki Alto τα καταφέρνει εκεί! Είτε σας αρέσει είτε όχι, στα 1000 SUV που κυκλοφορούν, μόνον 5 πάνε εκτός δρόμου. Τα άλλα είναι για να πουλάει τσαμπουκά ο μικροτσούτσουνος ή η κυράτσα που βρίσκεται στο τιμόνι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μιλώ για απαντήσεις, όχι μπαρμπούτσαλα.- ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ παραβλέπεις την αυξημένη κατανάλωση αυτών των εκτρωμάτων. Και ΟΧΙ, δεν είμαι αμερικλανάκι για να τα θεωρήσω 'οικολογικά' επειδή η GM δώρισε στον Κόναν ένα υδρογονοκίνητο Hummer και του το συντηρεί κάθε βράδυ στις εγκαταστάσεις της.
- Είσαι φαίνεται απ'αυτούς που πιστεύουν ότι είναι σωστό να βλέπεις μέχρι το όχημα που είναι μπροστά σου όταν οδηγείς...
- Η εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων σ'αυτά τα οχήματα δεν διεκδικεί κανένα βραβείο. Όσες φορές έχω μπει σε τέτοιο πράγμα, δεν είδα κάποιο κέρδος σε σχέση με ένα μεσαίο οικογενειακό πλην του ύψους.
- Ένα κατασκεύασμα με ουσιαστικά μηδενική ενδοτικότητα στην πρόσκρουση πεζού επάνω του είναι πάντα πιο επικίνδυνο από ένα σύγχρονο επιβατικό. Γιατί άλλωστε νομίζεις ότι οι απατεώνες των εταιρειών που τα φτιάχνουν τα δηλώνουν ως φορτηγά; Βέβαια, θα μας πεις ότι τα bull-bar είναι απολύτως ασφαλή για τους πεζούς... Ναι, όπως και το απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Εκτός δρόμου δυνατότητες; Για πες, ποιο από τα S τα καταφέρνει καλύτερα από ένα πραγματικό εκτός δρόμου όχημα; Κανένα. Ή μήπως το ότι θα πάει ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου εμετικού κατασκευάσματος μια φορά το χρόνο σε ΠΑΤΗΜΕΝΟ χώμα δικαιολογεί την ύπαρξη αυτού του πράγματος; Ακόμα κι ένα Suzuki Alto τα καταφέρνει εκεί! Είτε σας αρέσει είτε όχι, στα 1000 SUV που κυκλοφορούν, μόνον 5 πάνε εκτός δρόμου. Τα άλλα είναι για να πουλάει τσαμπουκά ο μικροτσούτσουνος ή η κυράτσα που βρίσκεται στο τιμόνι.
Ο ανεγκεφαλισμός σε όλο το μεγαλείο.
Skullone σου δόθηκαν στο παρελθόν νούμερα να διαβάσεις. Μήκος SUV και συγκριτικό με κανονικά αυτοκίνητα.
Σου δόθηκαν links απο crash tests.
Σου δόθηκαν λινκς για εκπομπές ρύπων και συγκριτικά με συμβατικά οχήματα.Ασε λοιπόν τις γυναικίες υστερίες σου αλλού και διάβασε μία φορά αυτά που σου γράφουμε χωρίς τις παροπίδες του κομπλεξισμού κατωτερότητας που φοράς. Κανείς δεν σε υποτίμησε. Μην ζείς σε ένα κόσμο που νομίζεις οτι όλοι σε προσβάλουν και όλοι σε καταδιόκουν.
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τα παρακμιακά posts σου όπου πάντα θα πρέπει να βρίσεις και να υποτιμίσεις ανθρώπους. Έχεις πολλά κομπλεξ παλικάρι μου καλό. Λυπάμαι γιατί με τη στάση σου αυτή δεν θα καθίσουν πολλοί να κάνουν διάλογο μαζί σου. Έμαθες να εκφράζεσαι βρίζοντας. Ο πολιτισμός δεν είναι τέχνασμα για να υποκρινόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας. Ο πολιτισμός υπάρχει για να μπορούμε να βγάζουμε ακέραια συμπεράσματα. Και ο τρόπος επικοινωνίας σου είναι το λιγότερο απολίτιστος.Άν θέλεις μία συμβουλή γιατί και μεγαλύτερος σου είμαι και καθηγητής σου στο πανεπιστήμιο για να σου διδάξω θα μπορούσα να είμαι.. Τα λόγια μου απέναντί συ δεν έχουν καμία έχθρα η τίποτα προσωπικό. Και ειλικρινά στα λέω με λύπη μεγάλη.
Μην κάνεις τον κόπο να μου θέσεις προσωπικά καμία ερώτηση στο μέλλον γιατί απάντηση δεν θα λάβεις. Άλλαξε όμως το ύφος σου και τη στάση σου απέναντι στους υπόλλοιπους εδώ, δείξε σεβασμό προς τα μάτια μας και να είσαι σίγουρος οτι θα μπορέσουμε να κάνουμε όμορφους επικοδομητικούς διαλόγους. θα δείς οτι θα υπάρχει η διάθεση να σου επαναλάβουμε αυτά που σου έχουμε ήδη γράψει και να τα συζητήσουμε ωσστε να καταλήξουμε κάπου.
Ζητώ ταπείνα συγνώμη απο τους υπόλοιπους του forum για την ακραία αντίδραση μου. Ούτε συνηθίζω να μιλάω έντονα, ούτε να χρησιμοποιώ ακραίες λέξεις. Παρακαλώ να μήν γίνει λογοκρισία. Δεν θα επαναληφθεί το ύφος μου αυτό.
Με εκτίμηση για το υπόλοιπο forum,
ΔημήτρηςΟΚ [kouk]
-
dimitrios2004 σε αυτό το φόρουμ, όπως και στη ζωή μας επιλέγουμε σε ποιόν απαντάμε, με ποιόν κάνουμε διάλογο. Τα ήθελες και τα έπαθες. Περίμενες τίποτα διαφορετικό από την απάντηση που έλαβες;
Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη, αλλά ούτως ή άλλως δεκτή η συγνώμη σου από εμένα. Καταλαβαίνω τι σε οδήγησε εκεί.
Ανοιχτά τα μάτια μας παιδιά, χωρίς εμπάθειες και προκαταλήψεις. Το έχουμε τόσο ανάγκη στη ζωή μας.
Πάμε παρακάτω.
Jacob -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
... Πρέπει λοιπόν να ηγηθούν σταυροφορίας να ζυγίζουν όλα τα αυτοκίνητα κάτω από ένα τόνο;Jacob
ΝΑΙ!!!!!
-
Κι εγώ στη σταυροφορία!
Δίαιτα και γυμναστική εδώ και τώρα!Jacob
-
εδώ το θέμα μας είναι το FOCUS και όχι τα SUV και οι διαφορές 2 χρηστών, ΟΚ;
και είναι προφανές για το αν είναι εκτρώματα αυτά τα οχήματα... -
εδώ το θέμα μας είναι το FOCUS και όχι τα SUV και οι διαφορές 2 χρηστών, ΟΚ;
και είναι προφανές για το αν είναι εκτρώματα αυτά τα οχήματα...
Ford Focus II