-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
...TOP GEAR, 16/05/2004 (Dvix, 43MB)
http://home.concepts.nl/~pc100835/h...GTA.divx511.avi...
Κάτι δεν πάει καλά με το link
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι, αν και το θέμα ξεκίνησε σαν καθαρή προβοκάτσια, και έγιναν προσπάθειες να πυροδοτηθούν εντάσεις, το κλίμα διατηρήθηκε υψηλό και παραγωγικό.Αυτό στοιχειοθετεί την ωριμότητα και το επίπεδο του φόρουμ κατά τη γνώμη μου.
Πιστεύω ότι δεν είναι μια ανούσια συζήτηση, όπως αναφέρει κάποιος παρακάτω. Ανούσια = συζήτηση που δεν 'αρπαζόμαστε' ;
Δεν νομίζω βέβαια να εννοούσε σε καμιά περίπτωση αυτό, ο φίλος.
Απλά περιμένουμε αυτούς που έχουν δοκιμάσει κάποιο από τα δύο, να πούνε τη γνώμη τους.Προσωπική οδηγική εμπειρία δεν έχω με κανένα από τα δύο, αλλά με κάτι παρεμφερες, ένα S3.
Η γεύση όμως από μια βόλτα ως συνοδηγός σε ένα Α3 3,2 ήταν πολύ γλυκειά... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Πραγματικά έχοντας συμβιώσει με μια GTA για δύο μήνες (σε ελληνικούς δρόμους) μου έδωσε την εντύπωση ιδιαίτερα πολιτισμένου αυτοκινήτου που μπορεί να οδηγήσει ο καθένας.
Ίσως το Audi να είναι ακόμα καλύτερο σ'αυτόν τον τομέα, δυστυχώς δεν μπορώ να έχω συνολική άποψη ακόμα, διότι δεν έχω οδηγήσει το δευτερο...
μπορει να ειναι πιο αοσμο το Α3 αλλα το πλαισιο που εχει δεν θα το εχει η αλφα ουτε το 2014....
Ευτυχώς! γιατί -εκτός 3.2- οι προσιτές εκδόσεις της Alfa έχουν πολύ πιο ευχάριστη-διασκεδαστική συμπεριφορά -έστω και με VDC - από το Α3
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πιστεύω ότι δεν είναι μια ανούσια συζήτηση, όπως αναφέρει κάποιος παρακάτω. Ανούσια = συζήτηση που δεν 'αρπαζόμαστε' ;Ανούσια, επειδή η όλη διαμάχη ξεκίνησε απο την διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. 2500 ευρώ διαφορά είναι τεράστια στα σούπερμίνι, αλλά τιποτένια σε αυτοκίνητα αξίας 40+ χιλιάδων ευρώ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πιστεύω ότι δεν είναι μια ανούσια συζήτηση, όπως αναφέρει κάποιος παρακάτω. Ανούσια = συζήτηση που δεν 'αρπαζόμαστε' ;
Ανούσια, επειδή η όλη διαμάχη ξεκίνησε απο την διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. 2500 ευρώ διαφορά είναι τεράστια στα σούπερμίνι, αλλά τιποτένια σε αυτοκίνητα αξίας 40+ χιλιάδων ευρώ.
Σίγουρα, αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η τιμή, και δικαιολογημένα νομίζω.
Δεν έχει να κάνει ασφαλώς με τη διαφορά των 2.500 ευρώ, άλλωστε όποιος θα δώσει 41.800, μπορεί να δώσει και 44.000.Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές των νέων Alfa, όλων των μοντέλων, έχουν πάρει την ανηφόρα. Η σύγκριση των τιμών ασφαλώς και γίνεται σε αυτή την περίπτωση με κάποιο Audi π.χ., μιας και ανέκαθεν οι τιμές των Audi ήταν αρκετά υψηλότερες.
Το θέμα είναι, πώς δικαιολογείται αυτή η γοργά αναπτυσσόμενη τιμή των Alfa τα τελευταία κυρίως χρόνια, σε σχέση με τις τιμές των κατασκευαστών κύρους (στους οποίους ανήκει και η Audi). Καλώς ή κακώς, κατασκευαστής κύρους ή μή, πάντα πρέπει να υπάρχει μια βάση για σύγκριση, μπορεί να ήταν η Mercedes, η BMW ή κάποια άλλη μάρκα, είναι αυτονόητο.
-
Το video ειναι σε αυτη τη σελιδα alla δεν καταλαβαινω γιατι δεν κατεβαινει.
http://speed.supercars.net/Board?viewTh ... tID=117652Παρτε και τους χρονους.
radical 1.14
westfield XTR2 1.22.9
pagani zonda 1.23
mitsubishi evo VIII 1.28.9
alpina z8 1.29
lambo murcielago 1.29
Alfa 3.7 147GTA autodelta 1.30
subaru impreza sti 1.30.1
Aston Martin DB7GT 1.30.9
audi s4 1.30.9
porsche 911 turbo 1.31.0 wet
vauxhall vx turbo 1.31.3
nsx type-r 1.31.6 wet
nissan 350z 1.31.8
mazda rx8 1.31.8
bmw m3 1.31.8
ford focus rs 1.32.2
lotus esprit 1.32.5
noble 1.33.1 wet
sl amg 55 1.33.2 wet
golf r32 1.33.3
ferrari 575 1.35 wet
impreza 1.35
lotus elise 111s 1.35.6 wet
Alfa 147gta 1.35.6
Aston martin vanquish 1.36.2 wet
Renault clio V6 1.36.2
Bentley arnage T 1.40 wet -
Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι, αν και το θέμα ξεκίνησε σαν καθαρή προβοκάτσια, και έγιναν προσπάθειες να πυροδοτηθούν εντάσεις, το κλίμα διατηρήθηκε υψηλό και παραγωγικό.Αυτό στοιχειοθετεί την ωριμότητα και το επίπεδο του φόρουμ κατά τη γνώμη μου.
γιατι μιλας ετσι?
Ετσι θα ηθελες να ειναι μηπως? Πως το τεκμηριωνεις αυτο? Το πρωτο ποστ που εκανα (αυτο υπονοεις μαλλον) εχει υφος προβοκατσιας?
Τοτε να περναμε απο αλφα-λογοκρισια πριν μιλησουμε...
Για ονομα.......... -
Για οποιον ενδιαφερεται να και το review της 147 gtam απο τον jeremy.
-
Η 'απλή' GTA πάντως σε σχέση με το άμεσα συγκρίσιμο R32 είναι πιο αργή...πόσο μάλλον σε σχέση με το επερχόμενο S3.
Μου κάνει πάντως μεγάλη εντύπωση το πώς και το βαρύτερο και έντονα υποστροφικό S4 είναι πιο γρήγορο από την M3
-
...
TOP GEAR, 16/05/2004 (Dvix, 43MB)
http://home.concepts.nl/~pc100835/h...GTA.divx511.avi...
Κάτι δεν πάει καλά με το link
Αυτο ειναι το λινκ:
http://home.concepts.nl/~pc100835/hco_topgear.2004.05.16.Alfa.166_and_AutoDelta.147GTA.divx511.aviEDIT: Εψα3α μεσα απο τα λινκς να το βρω ενω το ειχε κανει ποστ ο Βελισσαριος στο αλλο τοπικ για την GTA..
Πολυ εντυπωσιακο παντως! Γιατι νομιζω οτι βαζει καλυτερα τα αλογα κατω η Autodelta απο την απλη? Η απλη δεν εχει μπλοκε? -
πιστευω πως και τα δυο ειναι καταπληκτικα αυτοκινητα. Η διαφορα τιμης οφειλεται στην δημιουργια ενος καθαροαιμου GT αντι μιας κορυφαιας εκδοσης ενος τριθυρου, που μεχρι προτεινος στην εκδοση των 1,6 λιτρων φορουσε λαστιχα με 80 προφιλ. Πως πρεπει να συμπεριφερεται ενα GT στο δρομο εχει να κανει με τις απαιτησεις του καθενα μας. Μονο που AUDI & ALFA ειναι ρυθμισμενα για υποστροφη, αφηνω γκαζι ερχεται... Μη νομιζετε, η ALFA εχει πολλα αλογα & βαρος μπροστα ενω το A3 ειναι μεχρι να φυγει...΄μετα συμπεριφερεται σαν γνησιο τετρακινητο ...το πισω διαφορικο σε σπρωχνει ακομα πιο πολυ προς τα εξω... Ασε που το συστημα quattro εχει να αναβαθμιστει σοβαρα απο το '94 (10 χρονια τους πηρε να το φτιαξουν να συνεργαζεται σωστα(???) με τα νεα συστηματα A.P.O. - F.Y.G.A - T.O.N. - G.A.I. - D.A.R.O
[quote][/quote]
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Η 'απλή' GTA πάντως σε σχέση με το άμεσα συγκρίσιμο R32 είναι πιο αργή...πόσο μάλλον σε σχέση με το επερχόμενο S3....φυσικά είναι γρηγορότερο και από την 575 και λοιπόν? είναι καλύτερο αυτοκίνητο?
άμεσα συγκρίσημο ένα τετρακίνητο με ένα μπροστιοκίνητο?Όσο για το πλαίσιο της 147... 250 ή ακόμα και 330 άλογα σε δύο -και μπροστινούς- τροχούς γίνεται? Οι κριτικές λένε ότι γίνεται...
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
γιατι μιλας ετσι?
Ετσι θα ηθελες να ειναι μηπως? Πως το τεκμηριωνεις αυτο? Το πρωτο ποστ που εκανα (αυτο υπονοεις μαλλον) εχει υφος προβοκατσιας?
Τοτε να περναμε απο αλφα-λογοκρισια πριν μιλησουμε...
Για ονομα..........-
Όλα σου τα post σ'αυτό το thread έχουν ύφος προβοκάτσιας.
-
Αν δεν το καταλαβαίνεις το πρόβλημα δεν είναι δικό μου.
-
Δεν υπονοώ τίποτα, ό,τι λέω το λέω ξεκάθαρα.
-
Καλό αυτό για τη λογοκρισία αλλά δεν με αφορά. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω από λογοκρισία, ας με κόψουν οι mods αν παραβιάζω κανονισμούς.
-
Δεν υπάρχει No5
-
-
Σχετικά με την Autodelta: αν ήμουν αμερικάνος θα είχα αρχίσει τα διάφορα 'holy shit!', 'mothafucka!' κλπ και θα συνέχιζα έτσι για 10 λεπτά!
Τι έφτιαξε ο τρελός ο Jano;
Το κακό παιδιά όμως (ξέρω ότι θα πληγώσω τους alfisti εδώ), είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επίδειξης. Είναι διαβολικά γρήγορο, αλλά, όπως φαίνεται στην πίστα, είναι undrivable. Τι σημαίνει λοιπόν που είναι ταχύτερο από M3, αν δεν προσφέρει τις συγκινήσεις της τελευταίας; (stig: ' αν στρίβεις χωρίς γκάζι πάει στο γρασίδι, αν στρίβεις με γκάζι απειλεί να σου ξεριζώσει τα χέρια')
-
Που σημαινει οτι 8ελει 'χερια' για να οδηγη8ει.
Kidding!Παντως ειναι εντυπωσιακο οπως κ να το κανουμε 330 αλογα να κινουνται απο τους μπροστινους τροχους..
-
Σχετικά με την Autodelta: αν ήμουν αμερικάνος θα είχα αρχίσει τα διάφορα 'holy shit!', 'mothafucka!' κλπ και θα συνέχιζα έτσι για 10 λεπτά!Τι έφτιαξε ο τρελός ο Jano;
Το κακό παιδιά όμως (ξέρω ότι θα πληγώσω τους alfisti εδώ), είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επίδειξης. Είναι διαβολικά γρήγορο, αλλά, όπως φαίνεται στην πίστα, είναι undrivable. Τι σημαίνει λοιπόν που είναι ταχύτερο από M3, αν δεν προσφέρει τις συγκινήσεις της τελευταίας; (stig: ' αν στρίβεις χωρίς γκάζι πάει στο γρασίδι, αν στρίβεις με γκάζι απειλεί να σου ξεριζώσει τα χέρια')
Αλλο ενα πρόβλημα ειναι η ενδοτικότητα της ανάρτησης η οποία ειναι πολύ σκληρή ακόμα και για τους αγγλικούς δρόμους !!
Το αυτοκίνητο ειναι σίγουρα σεταρισμένο για πίστα και σαν αυτοκίνητο επίδειξης.
Αυτό που αξίζει να συζητηθεί ειναι μόνο η συμπεριφορά του πλαισίου και των επιμέρους χαρακτηριστικών της GTA που την κάνουν ένα από τα καλύτερα προσθιοκίνητα με πάνω απο 250 αλογα.Και τα links για το αντίστοιχο τέστ σε Audi TT 3.2. Που όμως ΔΕΝ είναι Α3!
http://www.sleepy-fish.com/sleepy/Top_G ... tig_hi.wmv
http://www.sleepy-fish.com/sleepy/Top_G ... T32_hi.wmv -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Αλλο ενα πρόβλημα ειναι η ενδοτικότητα της ανάρτησης η οποία ειναι πολύ σκληρή ακόμα και για τους αγγλικούς δρόμους !!...κι όμως ο Jano υποστηρίζει ότι το setup της ανάρτησης είναι τόσο σκληρό επειδή ο ιδιοκτήτης το ζήτησε και πως έχει κάνει το convert από 3.2 σε 3.7 και σε άλλα αυτοκίνητα που δεν χρειαζόταν να είναι τόσο σκληρά για να 'πηγαίνουν'. Όπως και να'χει τα αποτελέσματα στην πίστα δεν μου λένε προσωπικά τίποτα, εκτός ίσως του ότι αποδεικνύουν ότι ένα καλοσεταρισμένο μπροστιοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να έχει πάνω από 250 άλογα...και να μην είναι 'σκοτώστρα'...
Ο Jano θα είναι Ελλάδα μάλλον αυτό το σάββατο για να κάνει μερικές 'δουλίτσες', μια από αυτές θα είναι το τελικό setup στην bella μου!
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Η 'απλή' GTA πάντως σε σχέση με το άμεσα συγκρίσιμο R32 είναι πιο αργή...πόσο μάλλον σε σχέση με το επερχόμενο S3.Μου κάνει πάντως μεγάλη εντύπωση το πώς και το βαρύτερο και έντονα υποστροφικό S4 είναι πιο γρήγορο από την M3
Και δεν σου κάνει εντύπωση που τα RX-8, 350Z και M3 έχουν τον ίδιο χρόνο;
Γενικά είναι λίγο περίεργα τα νούμερα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γενικά είναι λίγο περίεργα τα νούμερα
Αυτά που λένε 'W' δίπλα, έγιναν στο βρεγμένο.
Επίσης κάποιους από τους παλιότερους χρόνους τους έκανε (υποτίθεται, γιατί δεν έχω πειστεί ) άλλος οδηγός.
-
Τα νούμερα μια χαρά είναι. Απλά κάποια αυτοκίνητα είναι over-rated (ονόματα δεν λέμε)
Νούμερα απο Tsukuba: http://www.tuningpt.com/store/tsukuba.htm
Alfa 147 3.2 GTA vs Audi A3 3.2 quattro