-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άμα προσέξεις το τελευταίο σου edit ήταν 4 λεπτά πριν σου γράψω εγώ αυτά που έγραψα, μην λέμε κι ότι θέλουμε (και είναι ο λίθος, όχι η λίθος )...
ΦιλάκιαΔεν είναι λίγο μικροπρέπεια να τη 'λέτε' ο ένας στον άλλο, για ορθογραφικά λάθη??
Όλοι κάνουμε τέτοια. Είτε αφηρημένοι, είτε γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα...Άρθρο έκανε λάθος, οπότε είναι γραμματικό και όχι ορθογραφικό!
(Πάμε κι εμείς μια ψιλή κόντρα να δέσει το γλυκό;; )Πλάκα κάνω, ε;
-
Φυσικά και είναι μικροπρέπεια να τη λες στον άλλο για ορθογραφικά ή συντακτικά ή γραμματικά λάθη, αλλά άμα θέλεις διάβασε το θέμα από πιο πριν. Ο νοών νοείτο...
-
Πουλάω Αudi A4 1.8T, για όσους δεν θέλουν να...ξελιγωθούν στο σέξ (όπως με μια μπέμπα).
Να υπάρχει δύναμη και για την οδήγηση μετά ρε παιδιά...
-
Ρε TheoRallye, γιατι είναι ο λίθος?
Εχω διαβάσει πολλές φορές την έκφραση
'Ακρογωνιαία Λιθος'
ποτέ όμως
'Ακρογωνιαίος Λιθος'Ωραίες οι διορθώσεις αλλά από δω και επίτρεψε μου να θέλω πλήρη ετυμολογική ανάλυση της κάθε λέξης για να καταλαβαίνω που ήταν το λάθος μου και να βελτιώνω την ορθογραφία μου.
Τι σπουδάζεις αν επιτρέπεται (μην μου πεις θεολογία)
-
Γιώργο, το σωστό είναι 'ο λίθος'. Π.χ. ο ακρογωνιαίος λίθος. ΟΚ, ο Σημίτης και ο Έβερτ λέγανε 'η ακρογωνιαία λίθος' και βάζανε και κάνα-δυο σαρδάμ να δέσει το γλυκό.
Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι 'η λυδία λίθος' και 'η φιλοσοφική λίθος'. Θα ρωτήσω τη μητέρα μου, που είναι φιλόλογος να μου πει.
-
Να σου πω, δεν ξέρω να σου εξηγήσω γιατί είναι ο λίθος και όχι η λίθος, αλλά έτσι είναι. Γιατί είναι ο κύκλος και όχι η κύκλος; Προφανώς έτσι αποφασίστηκε από παλιά. Πάντως δεν έχω κάποιο λεξικό αρχαίων εδώ που βρίσκομαι, αλλά άμα θες κοίταξε σε οποιοδήποτε λεξικό για τη λέξη λίθος και θα δεις τι γράφει (π.χ. Τεγόπουλος-Φυτράκης σελ.424 ). Το σωστό είναι 'ακρογωνιαίος λίθος'. Για το 'τη ρύμη' έτσι είναι, δεν ξέρω και πολύ καλά αρχαία αλλά επίσης κοίταξε στο λεξικό και θα το γράφει (π.χ. Τεγ.- Φυτ. σελ.673 ). Δεν είναι πάντα η δοτική με 'ει'.
Βασικά κι εγώ βαριέμαι να κάνω διορθώσεις, αλλά 'μου την έσπασε' το υφάκι σου και γι'αυτό το ξεκίνησα. Κι εγώ κάνω πολλά λάθη γράφοντας και μιλώντας. Μη θεωρείς ότι όλοι βρίζουν όταν μιλάνε πάντως και από τη στιγμή που υπάρχουν κανονισμοί για τη γλώσσα μας στο φόρουμ, από τη στιγμή που συμμετέχεις καλά θα ήταν να τους ακολουθείς.Υ.Γ. Δε σπουδάζω θεολόγος...
-
Βασικά, είναι 'η' με υπογεγραμμένη. Και στα κεφαλαία γράφεται 'ΗΙ'
Δηλαδή, 'ΕΝ ΤΗΙ ΡΥΜΗΙ'. Δεν θυμάμαι όμως αν υπάρχει υπογεγραμμένη και για τα κεφαλαία, η οποία αντικατέστησε (χωρίς όμως να το καταστήσει... 'λάθος') το 'ΗΙ'. -
skull, τι θέλει να πει η υπογραφή σου; Δεν έχω καταλάβει ακόμα
-
Είναι ένα απλό, απλούστατο ερώτημα περί της λογικής του ισχυρισμού που αναφέρεται στην υπογραφή μου.
-
Αν είναι λογικό μάλλον οι γονείς μου είναι ανύπαρκτοι
-
Έρχεσαι στα λόγια μου.
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Ρε TheoRallye, γιατι είναι ο λίθος?Εχω διαβάσει πολλές φορές την έκφραση
'Ακρογωνιαία Λιθος'
ποτέ όμως
'Ακρογωνιαίος Λιθος'Ωραίες οι διορθώσεις αλλά από δω και επίτρεψε μου να θέλω πλήρη ετυμολογική ανάλυση της κάθε λέξης για να καταλαβαίνω που ήταν το λάθος μου και να βελτιώνω την ορθογραφία μου.
Τι σπουδάζεις αν επιτρέπεται (μην μου πεις θεολογία)
Είναι ο λίθος (αρ) και η σωστή έκφραση φυσικά 'ο ακρογωνιαίος λίθος'...Άρα μάλλον δεν έχεις διαβάσει ποτέ ' η ακρογωνιαία λίθος' (ίσως σε καμιά γυμνασιακή έκθεση)...Παρ όλα αυτά εμφανίζεται και ως θηλυκό (πιθανότατα κατά το πέτρα) προκειμένου να δηλώσει συγκεκριμένο είδος λίθου...Κλασσικά παραδείγματα :
(Η) Λυδία λίθος-Φιλοσοφική λίθος-Ηρακλεία λίθος =μαγνήτηςΗ ρύμη είναι ασυναίρετο πρωτόκλιτο ουσιαστικό και κλίνεται κατά το κώμη :
η ρύμη, της ρύμης, τη ρύμη (με υπογεραμμένη), την ρύμην, ρύμη.
Σε -ει δοτική κάνουν κατά βάση τα τριτόκλιτα σε -ις, πχ η δύναμις, τη δυμάμει... -
Παντος δεν μπορει να πει κανεις τουλαχιστον στα τελευτεα ποστ μαθενουμε και κατι παντος ειναι εντελος μικροπρεπεια να τσακονομαστε για ορθογραφικα λαθη
Αν ηταν ετσι εγω δεν επρεπε να μιλαω καθολου αφου αν μετρηση κανεις τα ορθογραφικα μου λαθη τοτε μαλλον πρεπει να με στειλη στην πρωτη δημοτικου να μαθω ορθογραφια
μια ερωτηση το ηταν γραφωνταν ποτε με ει γιατι δεν ξερω το πογο που τελευταια συχνα το γραφω ετσι και μετα αν το δω το διορθωνω
-
Παρακαλώ να σταματήσουν όλες οι παρατηρήσεις περί ωρθωγραφοίας αμέσως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για συνέχεια [moderator]
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Αν είναι λογικό μάλλον οι γονείς μου είναι ανύπαρκτοιΟ Σρέντιγκερ και ο Χόκιν μάλλον θα ήξεραν να σου απαντήσουν σε αυτό.
Νομίζω ότι η ερώτηση έχει να κάνει με τη θεωρία της κβαντομηχανικής ότι 'ένα φαινόμενο συμβαίνει μόνο αν υπάρχει κάποιος να το παρατηρήσει' σε συνδυασμό με τη θεωρία ότι δεν υπάρχει ένα σύμπαν αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται το δικό του προσωπικό σύμπαν και όλα είναι εξ'ίσου υπαρκτά. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο προκύπτει ότι 'ό,τι δεν έχω παρατηρήσει δεν έχει συμβεί στο δικό μου σύμπαν'.
Είναι έτσι;
-
Κατ'αρχήν: για το ύφος που χρησιμοποιείται εδωμέσα, σε ΚΑΘΕ περίπτωση οι βρισιές ενοχλούν. Και σωστό είναι να τις αποφεύγουμε εντελώς, και όχι να τις @π0κρύπτ0uμ3 τάχα μου πως έτσι δεν βρίσαμε. Αυτά είναι μόνο για να βρίσεις σε chat rooms που έχουν φίλτρα για τις βρισιές και δεν μπορείς να βρίσεις αλλιώς, και το να τα βάζεις στο φόρουμ τάχα μου για να μην προσβάλλεις είναι υποκρισία.
Αλλά βρε παιδιά, δεν τα αφήνουμε αυτά και να γυρίσουμε στα αυτοκινητιστικά;
Άντε γιατί με τα ελβετικά ΚΤΕΟ με βλέπω να μένω χωρίς το ιταλικό μου αμάξι μέχρι τα μέσα Ιουνίου, και μου έρχεται να αγοράσω την BMW 8 φορές την εβδομάδα επί 50 εβδομάδες το χρόνο και να πάω να τεστάρω επάνω τους τα αποτελέσματα της έρευνας!
-
Καλά θα κάνεις, μια και το συγκεκριμένο μοντέλο έξω το πουλάνε μεταχειρισμένο σε ξεφτίλα τιμή, να πάρεις πέντε τέτοια. Δηλαδή 40 φορές την εβδομάδα, 50 εβδομάδες το χρόνο, να δουν τι εστί βερύκοκο!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά θα κάνεις, μια και το συγκεκριμένο μοντέλο έξω το πουλάνε μεταχειρισμένο σε ξεφτίλα τιμή, να πάρεις πέντε τέτοια. Δηλαδή 40 φορές την εβδομάδα, 50 εβδομάδες το χρόνο, να δουν τι εστί βερύκοκο!Να με σκοτώσεις θες;; (πλάκα πλάκα δεν έχω δει την τιμή του, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση)
-
Ότι και να λένε οι έρευνες πάντως, εγώ ιαπωνικό (ξέρετε ποιο) θα πάρω -για να κάνω σεξ στους οδηγούς γερμανικών-
-
Δεν ξέρω αν είδατε την διαφήμιση της Mercedes για την C230
Ο Kimi κάνει sex
Έχεις Γερμανικό αυτοκίνητο ; Kάνε...sex !