-
Και όμως ο Βάνκελ σχεδιάστηκε και ως diesel!!
Τα ερωτήματα και οι απορίες που θέσατε ισχύουν.
Τα διάβαζα εχθές το βράδυ στο R&D αυτού του μήνα... -
επαναφέρω το θέμα: αληθεύει ότι υπάρχουν κινητήρες Wankel που καίνε πετρέλαιο σε πλοία???
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
επαναφέρω το θέμα: αληθεύει ότι υπάρχουν κινητήρες Wankel που καίνε πετρέλαιο σε πλοία???Σπύρος
Μήπως το μπερδεύεις με τους δίχρονους Diesel των πλοίων ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
επαναφέρω το θέμα: αληθεύει ότι υπάρχουν κινητήρες Wankel που καίνε πετρέλαιο σε πλοία???
Σπύρος
Μήπως το μπερδεύεις με τους δίχρονους Diesel των πλοίων ?
όχι. Κάπου το διάβασα να το λέει κάποιος, για Βάνκελ πετρελαίου σε πλοία συγκεκριμένα... Το έχει ακούσει κανείς???
Σπύρος
-
Δεν θα πω ότι το θεωρώ αδύνατο αλλά σίγουρα είναι απίθανο. Το ακούω για πρώτη φορά.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν θα πω ότι το θεωρώ αδύνατο αλλά σίγουρα είναι απίθανο. Το ακούω για πρώτη φορά.κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα και μου έκανε εντύπωση, γι'αυτό ρωτάω...
Σπύρος
-
Μήπως κάποιος ανέφερε περιστροφικούς κινητήρες αναφερόμενος όχι σε Wankel αλλά σε αεροκινητήρες (jet) συνηθισμένη εφαρμογή σε καράβια ιδίως πολεμικά.
-
τσου! Κάποιος να έχει ακούσει κάτι??? Anybody??? (Βασίλη ίσως?)
Σπύρος
-
Δεν ξέρω για Wankel αλλά οι Detroit Diesel είναι πανάκριβοι κινητήρες για σκάφη αναψυχής, ΔΙΧΡΟΝΟΙ, diesel, υπερτροφοδοτούμενοι με 4 βαλβίδες στο κύλινδρο.
Αυτό το RX-8 όσο το βλέπω τόσο μου αρέσει, ιδίως οι πίσω πόρτες και σε λογική τιμή. Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν αυτοί οι κινητήρες (κανονική χρήση) θα πάει πάνω από 150.000; Το σιβίκ μου με 200.000 δουλεύει καλύτερα και από καινούριο και έχω κακομάθει.
-
η Μάζντα λέει με σωστή συντήρηση 250k άνετα
Σπύρος
-
Wankel diesel χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σε σκάφη - γεννήτριες - αγροτικά μηχανήματα κλπ. , ενώ είναι πολύ διαδεδομένοι σε μικρά και ultralight αεροσκάφη !!!
Ειδικά στα ultralight είναι must λόγω της πολύ καλής σχέσης ιπποδ/βάρους
Η Yanmar δεν είναι τυχαία εταιρεία και βγάζει diesel
http://www.der-wankelmotor.de/Motoren/Y ... iesel.html -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η Μάζντα λέει με σωστή συντήρηση 250k άνεταΣπύρος
Σπύρο , αν θυμάμαι καλά στο press kit έλεγε ότι ο Renesis έχει σχεδιαστεί για 400.000 χλμ. !!!
-
δεν είμαι σίγουρος. Το νούμερο που λέω μου το είπε αγοραστής του (που προφανώς του το είπαν από τη Μάζντα). Thanx για τα info περί diesel+wankel (ήμουν σίγουρος ότι θα έδινες την απάντηση )
Σπύρος
-
απορία: Το Mazda RX-8 που έχει θεωρητικά 1.308 κυβικά (2x654) κινητήρα, στην εφορία σαν τι μετράει, σαν 1.308 κυβικά ή σαν την πραγματική αντιστοιχία με συμβατικό κινητήρα (2.616 κυβικά); Τα τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια για παράδειγμα που κυμαίνονται;
Έχει κανένας ιδέα;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
απορία: Το Mazda RX-8 που έχει θεωρητικά 1.308 κυβικά (2x654) κινητήρα, στην εφορία σαν τι μετράει, σαν 1.308 κυβικά ή σαν την πραγματική αντιστοιχία με συμβατικό κινητήρα (2.616 κυβικά); Τα τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια για παράδειγμα που κυμαίνονται;Έχει κανένας ιδέα;
Απ'ότι ξέρω σαν 1.3
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Απ'ότι ξέρω σαν 1.3σοβαρό πλεονέκτημα...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Απ'ότι ξέρω σαν 1.3
σοβαρό πλεονέκτημα...
σιγά το πλεονέκτημα! αφου δεν υπάρχουν τεκμήρια. Και σιγά κάποιος που διαθέτει 30.000 για αυτοκίνητο μην τον νιάξουν τα 200 ευρώ επιπλέον το χρόνο για ασφάλεια και τέλη!
-
Άσχετο, ξέρω ότι υπάρχουν και αγωνιστικά καρτ με βάνκελ κινητήρες, τα rocket. Έχω δει αγώνες με δαύτα, πάνε αέρα και βγάζουν τρελλό ήχο. Από αξιοπιστία όμως δεν ξέρω τι λένε...
-
Μου φαίνεται ότι είναι η italsistem
Αν πας στο θέμα για τα καρτ οι γνωστοί ...... θα σου απαντήσουν για όλα
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
σιγά το πλεονέκτημα! αφου δεν υπάρχουν τεκμήρια. Και σιγά κάποιος που διαθέτει 30.000 για αυτοκίνητο μην τον νιάξουν τα 200 ευρώ επιπλέον το χρόνο για ασφάλεια και τέλη!κάτι άκουσα ότι θα τα επαναφέρουν τα τεκμήρια. Ελλάντα είμαστε ποτέ δεν ξέρεις.
Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, εμένα αυτά τα 200 το χρόνο (μαζί και η διαφορά στα ασφάλιστρα) ίσως και να με έκανε να προτιμήσω το Mazda.
Περί Wankel...!