-
Φίλε να σου πω τι μου είπαν, και το εκανα. Εαν η κλήση ειναι P69 (Σταθμευση σε χώρο με κάρτα ή κατοικου) καλο ειναι να την πληρωσεις γιατι το ψαχνουν (ειναι και η μονη που δεν παιρνει εκπτωση 50% αν την πλρωσεις αμεσως) εαν ειναι αλλη κληση εκοτς απο P69 μου είπαν την σκίζεις και για σας. Εγω λογο οτι ηταν 23 ευρω πηγα τα εδωσα για να μην τρεχω αργοτερα ...
-
Ειναι αυτό που λένε... Η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται.
Τον Απρίλιο με είχε γράψει φωτοραντάρ στην Α.Ο. για παραβίαση ορίου ταχύτητας.
Εκεινη την μέρα ταξίδευα απο Πάτρα προς Αθήνα λόγω αιφνιδίου θανάτου στην οικογένεια (ο 3ος απ την αρχή της χρονιάς)...Μετά απο 1-2 μήνες ήρθε σπίτι ειδοποίηση για το πρόστιμο, το οποίο ηταν 350 ευρώ (ή 175 αν το πλήρωνα εντός 10ήμερου).
Το θέμα ειναι οτι ειχα ρωτήσει τον αστυνομικό που μου έδειξε την κλήση και αυτος δεν ανέφερε κάποια περαιτέρω ποινή.
Σήμερα λοιπόν έσκασε ειδοποίηση οτι πάρθηκε απόφαση να παραδώσω το δίπλωμά μου για 60 μέρες...
Κι αυτό τη χειρότερη δυνατή περίοδο, που χρειάζομαι το αυτοκίνητο για την διπλωματική μου και για κάποιες άλλες υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο...
Το θέμα ειναι, απο που κι ως που σκάει ξεχωριστά ειδοποίηση για αφαίρεση διπλώματος τόσο καιρό μετά;
Πήγα στην Τροχαία της Α.Ο. στην Παιανία και συμπλήρωσα μια ένσταση την οποία έπειτα παρέδωσα στον Διοικητή. Ούτε καν την κοίταξε και μου ειπε πως δε μπορεί να γινει τίποτα, παρα μόνον για ιατρικούς λόγους (αιμοκάθαρση και μονο!).
Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ειναι αυτό που λένε... Η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται.Τον Απρίλιο με είχε γράψει φωτοραντάρ στην Α.Ο. για παραβίαση ορίου ταχύτητας.
Εκεινη την μέρα ταξίδευα απο Πάτρα προς Αθήνα λόγω αιφνιδίου θανάτου στην οικογένεια (ο 3ος απ την αρχή της χρονιάς)...Μετά απο 1-2 μήνες ήρθε σπίτι ειδοποίηση για το πρόστιμο, το οποίο ηταν 350 ευρώ (ή 175 αν το πλήρωνα εντός 10ήμερου).
Το θέμα ειναι οτι ειχα ρωτήσει τον αστυνομικό που μου έδειξε την κλήση και αυτος δεν ανέφερε κάποια περαιτέρω ποινή.
Σήμερα λοιπόν έσκασε ειδοποίηση οτι πάρθηκε απόφαση να παραδώσω το δίπλωμά μου για 60 μέρες...
Κι αυτό τη χειρότερη δυνατή περίοδο, που χρειάζομαι το αυτοκίνητο για την διπλωματική μου και για κάποιες άλλες υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο...
Το θέμα ειναι, απο που κι ως που σκάει ξεχωριστά ειδοποίηση για αφαίρεση διπλώματος τόσο καιρό μετά;
Πήγα στην Τροχαία της Α.Ο. στην Παιανία και συμπλήρωσα μια ένσταση την οποία έπειτα παρέδωσα στον Διοικητή. Ούτε καν την κοίταξε και μου ειπε πως δε μπορεί να γινει τίποτα, παρα μόνον για ιατρικούς λόγους (αιμοκάθαρση και μονο!).
Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω;
Σου ήρθε κλήση δηλαδή τον Απρίλιο και δε τη πλήρωσες?
-
Νομίζω δεν χρειάζεται καινούργιο θέμα για μια κλήση!
Έτσι παίζεται το παιχνιδακι με τις κλησεις για ταχύτητα άνω ενός ορίου.
Το δίπλωμα θα το δώσεις, δεν την σώζεις, απλά μπορείς να το καθυστηρήσεις κανα 10ήμερο σε συννενόηση με την Τροχαία.
Το τι δικαιολογίες ακούνε οι Τροχαίοι... μην την ψάχνεις
Πανεπιστήμιο δυστυχώς με ΜΜΜ γι αυτές τις μέρες.Πρόσεχε να μην οδηγείς με το δίπλωμα στην Τροχαία γιατί αν γίνει κάτι τον ήπιες!
-
Σε ποιο σημειο σε επιασε το radar?
-
Αν θυμάμαι καλά στην είσοδο απο Ελευσίνα.
Την κληση την πλήρωσα κανονικά οταν μου ήρθε η 1η ειδοποίηση...
Το θέμα ειναι οταν ρώτησα αν ειμαι ΟΚ πληρώνοντας την κλήση, ο υπεύθυνος μου ειπε ναι...
-
Οταν σου ηρθε ειδοποιηση για την φωτογραφια, δηλωσες οτι εσυ ησουν οδηγος?
-
Η ποινη αφαιρεσης του διπλωματος ειναι ξεχωριστη και δεν συνδεεται με το αν πληρωσες το προστιμο ή οχι,αλλα με το ποσο υπερέβης το όριο της ταχυτητας,οταν δεν ειναι απο φωτορανταρ και ειναι απο αστυνομικο πεφτει μια (μικρη)εκπτωση στην καταγραφη της ταχυτητας και την γλυτωνεις αν δεν εισαι με 150+
Ολα τα πανεπιστημια εξυπηρετουνται απο ικανοποιητικα εως πολυ ικανοποιητικα απο ΜΜΜ.
-
Η αφαίρεση διπλώματος από αυτόματο ραντάρ έχει το εξής τρικ. Μπορεί να δηλώσει κάποιος άλλος ότι οδηγούσε, αρκεί να είναι ο θείος Μήτσος που δεν τον νοιάζει μια και το δίπλωμά του κάθεται στο συρτάρι. Το νομικό κενό είναι ότι σε εξαναγκάζουν να καταθέσεις εναντίον του εαυτού σου με τα αυτόματα ραντάρ δηλ. να δηλώσεις ότι φταις ή να καταδώσεις τρίτο άτομο. Εξόσων νομικών γνωρίζω (τέλειωσα Νομική αλλά έγινα κάτι άλλο στη ζωή μου), κανείς δεν υποχρεούται να καταθέσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του ιδίου. Δεν ξέρω αν το έχει ψάξει κανείς. Εξάλλου, φανταστείτε την περίπτωση είσαι στο αυτοκίνητό σου, οδηγεί η 'παράνομη' φιλενάδα σου και πέφτει η φλασιά του ραντάρ. Εσύ δεν θέλεις να το αποκαλύψεις και τρως μια ποινή που δεν σου ανήκει.
Γι αυτό νομίζω ότι η αστυνόμευση πρέπει να γίνεται μόνον με φυσική παρουσία. Τα ραντάρ να τα έχουν για άλλες δουλειές. -
Κ οπως γραφει ο παραπανω (κ εχει αναφερθει πολλες φορες στο παρελθον), εκει το πηγαινα κ εγω ρωτωντας αν εχεις δηλωσει ποιος οδηγουσε.
Οταν μας στελνουν - καθ'οτι ιδιοκτητες του οχηματος - φωτοκληση, δηλωνουμε εγγραφως οτι ΔΕΝ οδηγουσαμε εμεις, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πουμε ποιος οδηγουσε καθ'οτι ειναι αντισυνταγματικο να μας ζητειται να δωσουμε ενοχοποιητικα στοιχεια εις βαρος μας οπως επισης ΚΑΙ εις βαρους συγγενη 1ου βαθμου (το τελευταιο οχι 100% σιγουρος), κ εχουμε ετοιμο κ τον μαρτυρα που θα πιστοποιησει οτι εκεινη την στιγμη εγω ο ιδιοκτητης του οχηματος ημουν στην Θεσσαλονικη κ επινα τσιπουρα με θεα τον Θερμαικο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
..οτι εκεινη την στιγμη εγω ο ιδιοκτητης του οχηματος ημουν στην Θεσσαλονικη κ επινα τσιπουρα με θεα τον Θερμαικο...Τσίπουρα στο Βόλο εδώ θα σε κεράσω φραπέ
-
Ναι, δυστυχώς οταν πλήρωσα την κλήση δήλωσα πως εγώ ειμαι οδηγός...
Το θέμα ειναι οτι χρειάζομαι το αυτοκίνητο μιας και σπουδάζω στην Πάτρα αλλα μένω Αθήνα κι έχω πολλά πήγαινε-έλα...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ναι, δυστυχώς οταν πλήρωσα την κλήση δήλωσα πως εγώ ειμαι οδηγός...Το θέμα ειναι οτι χρειάζομαι το αυτοκίνητο μιας και σπουδάζω στην Πάτρα αλλα μένω Αθήνα κι έχω πολλά πήγαινε-έλα...
Για το ίδιο σημείο δώσανε το δίπλωμα προ ημερών κάποιοι γνωστοί (ο ένας της μάνας του).
Έχει βουήξει ο τόπος για την συγκεκριμμένη κάμερα, είναι εμφανέστατη από πριν, έχει σήμανση. έρχεσαι από τα διόδια της ελευσίνας που όλοι κόβουν και μπάινεις σε μια κατηφορική δεξιά μέσα στο τούνελ που δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις με 150+ και πάνε κάποιοι και ακουμπάνε τα διπλώματα!
Πελάτες κανονικοί!Παίζω τα φώτα σε κανένα μόλις με προσπερνάει μετά διόδια (όπου έχω κόψει επίτηδες) αλλά δεν μασάνε ! Τρώνε την φωτό και μετά τους ξαναπροσπερνάω μέσα στην ΑΟ
Φίλε δεν μπορείς να κάνεις κάτι θα το πας το δίπλωμα και θα πας με ΚΤΕΛ.
Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι το δίπλωμα είναι 60 ΗΜΕΡΕΣ = 2 ΜΗΝΕΣ και είναι μεγάλο διάστημα. Προσοχή λοιπόν!
-
Έχει γραφτεί εδώ και χρόνια για αυτές τις κάμερες :
http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.p ... f715c5bff5
Δείτε και εδώ στο φόρουμ στην ενότητα ραντάρ :
viewtopic.php?f=5&t=6404&p=1671473&sid=a400c363d6c5bd082f820ba53db40dfd#p1671473
-
Να ρωτήσω κάτι:
Έστω ότι τρως κλήση για παράνομο παρκάρισμα.
Πώς αποδεικνύεται ότι όντως είχες παρακάρει στο σημείο/οδό, για το οποίο σε κατηγορούν;
Αν αγνοήσεις την κλήση και έρθουν π.χ. μετά από 1 χρόνο και σου ζητάνε να την πληρώσεις, έχουν αυτοί κάποιο αποδεικτικό (π.χ. φωτογραφία όπου να φαίνεται το αυτοκίνητό σου παράνομα σταθευμένο);Είχα ακούσει παλαιότερα ότι χωρίς την ύπαρξη φωτογραφίας-απόδειξης, δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα.
Φανταστείτε το σενάριο να σας έρθει ειδοποίηση για κλήση που να χρονολογείται π.χ. από το 2008 και για την οποία πραγματικά να μην είχες γνώση (π.χ. πήρε το χαρτάκι ο αέρας, το έλιωσε η βροχή κτλ).
Πού ξέρω εγώ ότι δεν κόβουν κλήσεις ό,τι νά'ναι;
Πού να θυμάμαι τι έγινε το 2008 και μάλιστα για τη μέρα που με κατηγορούν ότι πάρκαρα παράνομα;
Η τροχαία και η δημοτική αστυνομία βγάζουν φωτογραφίες όταν κόβουν κλήση;
Έχουν κάποιο άλλο αποδεικτικό;
Μπορούν να σε αναγκάσουν στην πληρωμή της κλήσης χωρίς την ύπαρξη αποδεικτικών; -
Δεν εχουν κ δεν χρειαζονται καποιο αποδεικτικο στοιχειο, ο λογος του αστυνομικου ειναι αποδειξη ( αλλα κ στην Αγγλια πχ αυτο ισχυει). Οποιος ειπε οτι πρεπει να υπαρχει φωτο, δεν ξερει τι λεει.
Απο κει κ περα, κλησεις που δεν εχουν το ονομα του οδηγου πανω (δηλαδη εχουν γραφτει εν απουσια σου, οπως πχ για παρκαρισμα), αν δεν πληρωθουν ειτε γιατι οντως δεν την πηρες ποτε στα χερια σου ειτε γιατι την αγνοησες, ερχονται πρωτα με συστημενο ειδοποιητηριο στο σπιτι στο ιδιο ακριβως ποσο που ειχε κοπει η κληση. Αν αγνοησεις κ αυτο, τοτε αρχιζει η διαδικασια περι εισπραξης ωφειλουμενων στο δημοσιο, με προσαυξησεις κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν εχουν κ δεν χρειαζονται καποιο αποδεικτικο στοιχειο, ο λογος του αστυνομικου ειναι αποδειξη ( αλλα κ στην Αγγλια πχ αυτο ισχυει). Οποιος ειπε οτι πρεπει να υπαρχει φωτο, δεν ξερει τι λεει.
...- Κόπος δεν είναι, ειδικά από τη μέρα που βγήκαν οι ψηφιακές μηχανές.
- Με την ύπαρξη της φώτο θα μπορούσες ενδεχομένως να βρεις το δίκιο σου με την ένσταση που δικαιούσαι εντός 3 ημερών
-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
...- Κόπος δεν είναι, ειδικά από τη μέρα που βγήκαν οι ψηφιακές μηχανές.
- Με την ύπαρξη της φώτο θα μπορούσες ενδεχομένως να βρεις το δίκιο σου με την ένσταση που δικαιούσαι εντός 3 ημερών
Αλλος ενας λογος για να μην υπαρχει. Ρε σεις με κοροιδευετε ή τα πιστευετε αυτα που λετε?
-
Θέλουμε ή δε θέλουμε να λειτουργεί σωστά το σύστημα.
Ναι μεν να μπαίνουν κλήσεις σε κάτι απαράδεκτους αλλά δε μπορεί όλες οι περιπτώσεις να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.
Κάποιες κλήσεις είναι τελείως απαράδεκτο να τις πληρώνουμε.
Αλλά δε βαριέσαι. Τα κορόιδα τις πληρώνουν. Οι υπόλοιποι έχουν το φίλο, το θείο, το μπαντζανάκη ή τον κουμπάρο που έχει γνωστό γνωστού και του σβήνει την κλήση. -
Πέρυσι, είχε έρθει μία ειδοποίηση για κλήση από παράνομη στάθμευση στην Σαντορίνη το 200χ (νομίζω 2004 ή 2005, δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή και πρέπει να κοιτάξω τα χαρτιά πάλι). Το περίεργο είναι πως: Σαντορίνη πήγα το 2002 και το 2007, αλλά ΚΑΙ τις δύο φορές ΔΕΝ είχα πάρει αυτοκίνητο μιας και ένας κολλητός είναι από εκεί και είχε αυτός το δικό του. Έστειλα ένα γράμμα, απάντηση στην ειδοποίηση του Δήμου, και τους έλεγα πως το έτος της κλήσης δεν πήγα Σαντορίνη, πως το αυτοκίνητο ήταν αλλού (ειδικά το 2004 ήταν Αθήνα όλο το καλοκαίρι και το χρησιμοποιούσα στη διαδρομή Πειραιάς - Ελληνικό όπου πήγαινα ως εθελοντής οδηγός στους Ο.Α.) εκείνο το καλοκαίρι και τους ζητούσα να μου δώσουν ό,τι πληροφορίες έχουν σχετικά με το θέμα (πχ φωτοτυπία την αρχική κλήση), όπως και να με ενημερώσουν για το τι τελικά θα πράξουν. Μέχρι σήμερα, ούτε απάντηση έχει έρθει, ούτε είδα κάτι στην εφορία. Ευελπιστώ στο μέλλον να μην έχουμε περιπέτειες.
Ευχαριστώ.
Ερώτηση για κλήση