-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Επιτέλους και πάλι... διπλωματούχοςΟύτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν την εύχομαι αυτη τη ταλαιπωρία...
Με αφορμη την ιστορια σου, οπως επισης κ το οτι συνφορουμιτης εχει Ντουμπανεζικο διπλωμα (να δειτε τα μουτρα μπατσου οταν το κοιταγε...) ρωταω καποιον να απαντησει ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ:
Μπορουν να σου αφαιρεσουν ξενο διπλωμα? Προφανως κ υποτιθεται οτι οι ποινες ειναι ιδιες για ολους κλπ κλπ οποτε στην βαρβατη παραβαση πρεπει να σε αποκλεισουν απο την οδηγηση, αλλα επισης υποτιθεται οτι το διπλωμα ειναι ιδιοκτησια του κρατους που το εχει εκδωσει (οπως οι πινακιδες πχ ειναι ιδιοκτησιας του ελληνικου κρατους). Γνωριζει κανεις?
-
Αν είναι από ευρωπαϊκή ένωση, ΝΑΙ. Παραλίγο να μου το πάρουν οι Άγγλοι, αλλά πήγαινα στο Ντόβερ, κλάφτηκα και με άφησαν.
Το Ντουμπανέζικο τι είναι; Από Ντουμπάι;
-
Ναι, κομπλε με φουλ αραβικα γραμματα πανω. Πολυ γελιο λεμε
-
Έχω τα τελευταία 21 χρόνια αγγλικό δίπλωμα (βέβαια είναι ανταλλαγή ελληνικού με αγγλικό) και μου το είχαν πάρει για... 2 μέρες.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχω τα τελευταία 21 χρόνια αγγλικό δίπλωμα (βέβαια είναι ανταλλαγή ελληνικού με αγγλικό) και μου το είχαν πάρει για... 2 μέρες.γιατί μόνο για 2 μέρες?
ήταν παραπάνω μέρες κράτηση η παράβαση αλλά εσένα στο κράτησαν τόσο (ως εξαίρεση στον κανόνα) ?ΥΓ:με ενδιαφέρει αυτό μιας και θα πάω (μάλλον) στο εξωτερικό στο καλοκαίρι και σκεφτόμουν μήπως έβγαζα κανένα γερμανικό δίπλωμα...κανένα Ελβετικό.
ΥΓ2: αν θυμάμαι καλά τη διαδικασία, καταθέτω το δικό μου(ελληνικό) εκεί (που έχει ευρωπαϊκούς χαρακτήρες) και παίρνω το δικό 'τους' μετά από λίγες μέρες. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Έχω τα τελευταία 21 χρόνια αγγλικό δίπλωμα (βέβαια είναι ανταλλαγή ελληνικού με αγγλικό) και μου το είχαν πάρει για... 2 μέρες.
γιατί μόνο για 2 μέρες?
ήταν παραπάνω μέρες κράτηση η παράβαση αλλά εσένα στο κράτησαν τόσο (ως εξαίρεση στον κανόνα) ?Ήταν 2 μήνες για όριο ταχύτητας, το πλήρωσα, έκανα αίτηση μαζί με την απόδειξη πληρωμής και μου το έδωσαν πίσω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ήταν 2 μήνες για όριο ταχύτητας, το πλήρωσα, έκανα αίτηση μαζί με την απόδειξη πληρωμής και μου το έδωσαν πίσω.
ναι...κάνεις αίτηση αλλά πρέπει να βάλεις δικαιολογία.
ΥΓ:δέχομαι και pm...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ήταν 2 μήνες για όριο ταχύτητας, το πλήρωσα, έκανα αίτηση μαζί με την απόδειξη πληρωμής και μου το έδωσαν πίσω.
ναι...κάνεις αίτηση αλλά πρέπει να βάλεις δικαιολογία.
ΥΓ:δέχομαι και pm...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
nice
ευχαριστώ. -
Δεν υπάρχει περίπτωση το ντουμπαινο να είναι διεθνές χωρίς απαράιτητο συνοδευτικό έγγραφο στην αγγλική
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με αφορμη την ιστορια σου, οπως επισης κ το οτι συνφορουμιτης εχει Ντουμπανεζικο διπλωμα (να δειτε τα μουτρα μπατσου οταν το κοιταγε...) ρωταω καποιον να απαντησει ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ:Μπορουν να σου αφαιρεσουν ξενο διπλωμα? Προφανως κ υποτιθεται οτι οι ποινες ειναι ιδιες για ολους κλπ κλπ οποτε στην βαρβατη παραβαση πρεπει να σε αποκλεισουν απο την οδηγηση, αλλα επισης υποτιθεται οτι το διπλωμα ειναι ιδιοκτησια του κρατους που το εχει εκδωσει (οπως οι πινακιδες πχ ειναι ιδιοκτησιας του ελληνικου κρατους). Γνωριζει κανεις?
Απ'ότι έχω ψάξει, αν μένεις σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα μόνιμα τότε μπορούν να σου πάρουν την άδεια, έστω και αν δεν έχει εκδωθεί εκεί. Στη Γαλλία ειδικότερα, πρέπει να ανταλλάξεις το δίπλωμα σου με τοπικό αν κάνεις παράβαση που επιβάλλει και πόντους ποινής (έτσι ώστε αυτοί να καταγραφούν). Αν απλώς ταξιδεύεις, δεν έχω βρει επίσημα τι ισχύει.
Πηγές:
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/c ... html#306_3
http://france.angloinfo.com/countries/f ... icence.asp -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση το ντουμπαινο να είναι διεθνές χωρίς απαράιτητο συνοδευτικό έγγραφο στην αγγλικήΔεν ειναι διεθνες. Αλλα αντε βρες το εσυ ο μπατσος οταν ο κατοχος του σου λεει οτι το 'الدولية' σημαινει international .
Κ Φυσικα για τα δυσκολα ή για οταν γινει η στραβη εχει ΚΑΙ το ελληνικο
Γενικα η καλυτερη μαγκια ηταν αυτη, οχι να ανταλλαξεις το ελληνικο, αλλα να περασεις εξετασεις κ να βγαλεις κανονικα το τοπικο διπλωμα κρατωντας το ελληνικο. Οσο σκεφτομαι οτι 5 χρονια στην Αγγλια δεν το εκανα ο , μου ερχεται να . Κ μην μου πειτε οτι το τσεκαρουνε, γιατι αντε να βρεις οτι ο Γιαννης Παπαδοπουλος του Γιωργου που εχει ελληνικο διπλωμα ειναι ιδιος με εμενα που ζηταω να βγαλω αγγλικο...
-
Πάντως και οι ξένες (ευρωπαικής ένωσης),πινακίδες κατάσχονται..
-
Πηγα σημερα στην τροχαια, τελικα η κληση ηταν απο τροχαια Ηγουμενιτσας, με ειχε γραψει καμερα κοντα στον Αχερωντα, στο Γαρδικι, το οριο ηταν 50, με εγραψε οτι πηγαινα με 80 . Προστιμο 100 Ευρωπουλα και 5 βαθμοι στο point system. Καθαρισα με ενα πεντηνταρικο επειδη το πληρωσα αμεσως.
Ο δρομος που εφαγα την κληση ειναι μια τεραστια ευθεια, με πλατος τουλαχιστον 20 μετρα. Και το οριο 50 ξεκιναει 2 χιλιομετρα πριν το χωριο. Δεν πιστευα ποτε οτι θα ετρωγα κληση εκει
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
**
Ο δρομος που εφαγα την κληση ειναι μια τεραστια ευθεια, με πλατος τουλαχιστον 20 μετρα. Και το οριο 50 ξεκιναει 2 χιλιομετρα πριν το χωριο**. Δεν πιστευα ποτε οτι θα ετρωγα κληση εκειΤσ τσ τσ, ΑΚΡΙΒΩΣ εκει θα επρεπε να εχεις σιγουρο οτι θα υπαρχει ρανταρ/μπλοκο/φωτορανταρ. Για αυτο ακριβως τον λογο εγω κ ολοι οι ντοπιοι/υποψιασμενοι, σε επαρχιακους δρομους, παμε μαλλιοκουβαρα στις στροφες χωρις μπαριερα, κ κοβουμε μολις βγουμε στην μεγαλη κ ασφαλη ευθεια. Κ σκοτωνομαστε.
-
ακουστε τι συνεβη σημερα, ειχα αφησει το αμαξι σε ενα διαζωμα ,εκει που παρκαρουν ολοι γιατι δεν εμποδιζουν και ειναι το μονο μερος που εχει παντα παρκαρισμα, τελος παντων δεν θελω να διακαιολογηθω αυτο ειναι δικη τους δουλεια .
το ειχα αφησει τη δευτερα και βλεπω σημερα 2 κλησεις , μια απο δημοτικη αστυνομια στις 16/2 ωρα 1725
80ε προστιμο και μια απο τροχαια στις 17/2 στις 1040 40 ευρο.τι κανω? την δημοτικη δεν την πληρωνω παντως.
μπορουν να μου κοψουν 2 κλησεις για μια παραβαση?νταξ καταλαβαινω οτι πρεπει να πληρωνουμε τα γαμησιατικα και εξτρα φορολογια οποτε βγαινουν οι μπατσοι , γιατι οπου και να παρκαρεις (επειδη ΠΑΝΤΟΥ απαγορευεται ) μπορεις να φας κληση απλα ειναι θεμα τυχης σε πιο δρομο θα βγουνε αλλα αυτο το διπλο ειναι too much .
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ακουστε τι συνεβη σημερα, ειχα αφησει το αμαξι σε ενα διαζωμα ,εκει που παρκαρουν ολοι γιατι δεν εμποδιζουν και ειναι το μονο μερος που εχει παντα παρκαρισμα, τελος παντων δεν θελω να διακαιολογηθω αυτο ειναι δικη τους δουλεια .το ειχα αφησει τη δευτερα και βλεπω σημερα 2 κλησεις , μια απο δημοτικη αστυνομια στις 16/2 ωρα 1725
80ε προστιμο και μια απο τροχαια στις 17/2 στις 1040 40 ευρο.τι κανω? την δημοτικη δεν την πληρωνω παντως.
μπορουν να μου κοψουν 2 κλησεις για μια παραβαση?νταξ καταλαβαινω οτι πρεπει να πληρωνουμε τα γαμησιατικα και εξτρα φορολογια οποτε βγαινουν οι μπατσοι , γιατι οπου και να παρκαρεις (επειδη ΠΑΝΤΟΥ απαγορευεται ) μπορεις να φας κληση απλα ειναι θεμα τυχης σε πιο δρομο θα βγουνε αλλα αυτο το διπλο ειναι too much .
ναι μπορούν από όσο ξέρω αν έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα...πχ 1 μέρα ( ; )
-
3 ή 4 ωρες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
3 ή 4 ωρες.Kανονικά η δεύτερη κλήση δεν έπρεπε να κοπεί.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
3 ή 4 ωρες.
Kανονικά η δεύτερη κλήση δεν έπρεπε να κοπεί.
Γιατι παρακαλω?
- Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου
αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ, πλην των
περιπτώσεων ιστ΄ και ιη΄ για την παράβαση των οποίων τιμωρείται με διοι-
κητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ και αυτός που παραβαίνει τις
διατάξεις των λοιπών παραγράφων του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητι-
κό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ. Τα παραπάνω διοικητικά πρόστιμα ορί-
ζονται στο ήμισυ, όταν οι παραβάσεις αφορούν σε μοτοποδήλατα ή μοτοσι-
κλέτες. Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών
από τη βεβαίωση της παράβασης,βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή
άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά
του οχήματος,
Το περιεργο ειναι οτι ο ενας εκοψε 80αρικο κ ο αλλος 40αρικο, για την ιδια παραβαση.
- Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου
Ερώτηση για κλήση