-
μαλλον θελουν να σπρωξουν τον κοσμο στο 1,6 οπου δεν υπαρχει θεμα μειωσης των ιππων και οι ρυποι ειναι αποδεκτοι.....απλα θα πρεπει να βαλει κανεις το χερι λιγο πιο βαθια στην τσεπη
-
Γιατι στην εκδοση του κινητηρα με 109 αλογα οι ρυποι δεν ηταν αποδεκτοι;Υπαρχουν 1400αρια αλλων κατασκευαστων που και με μεγαλυτερες καταναλωσεις εχουν και περισσοτερους ρυπους.O κινητηρας με τα 109 αλογα ειχε απο τις μικροτερες τιμες καταναλωσεις παρολο τα πολλα αλογα που εβγαζε
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
**μαλλον θελουν να σπρωξουν τον κοσμο **στο 1,6 οπου δεν υπαρχει θεμα μειωσης των ιππων και οι ρυποι ειναι αποδεκτοι.....απλα θα πρεπει να βαλει κανεις το χερι λιγο πιο βαθια στην τσεπη**μαλλον θελουν να σπρωξουν τον κοσμο ** σε άλλους κατασκευαστές...
Στην κατηγορία των 1.6 υπάρχουν πολλές και διάφορες άλλες προτάσεις σε διάφορα αμαξώματα.
Ο κινητήρας 1.6 των Κορεατών στην Ελλάδα ανέκαθεν είχε 'πρόβλημα' στην πίτα πωλήσεων.
Θυμίζω ότι όλα τα παρακάτω απλά σταμάτησαν να έρχονται:
Getz 1.6
Coupe 1.6
Lantra 1.6
Elantra 1.6
KIA Shuma 1.6
KIA RIO 1.6Τώρα κυκλοφορεί, λέει, και το KIA Soul σε 1.6. Το έχει δει κανείς στο δρόμο;
Μέχρι κάποια στιγμή η Hyundai είχε στον τιμοκατάλογο και το i30 1.6. Τώρα το έχει βγάλει!...
http://www.hyundai.gr/hyundai/models/i30/prices.htmlΕγώ πιστεύω ότι και το KIA VENGA δεν θα έρθει σε 1.6. Και αν θα έρθει, θα είναι για μικρό διάστημα.
Κακά τα ψέμματα. Τα Κορεάτικα αυτοκίνητα απευθύνονται κυρίως σε όσους θέλουν κάτι καλό, ποιοτικό, λειτουργικό και κυρίως οικονομικό πριν και μετά την αγορά.
-
Αυτή την μείωση των ίππων την έζησα και εγώ με το κουπέ από πρώτο χέρι.
Το 1999 είχα τον καρχαρία με 116 άλογα!...!...! Πήγαινε μια χαρά. Ιδιαίτερα γρήγορο αυτοκίνητο με τελική κοντά στα 200 χιλιόμετρα και 0-100 κάπου στα 10''.Το 2006 (ξανα)αγόρασα το κουπέ και είχε πλέον 105 άλογα και ήταν πολύ ποιο βαρύ.
Ήταν φανερό ότι οι επιδόσεις είχαν χαλάσει παντού. Έχασε 11 άλογα και βάρυνε κιόλας (περίπου 200 κιλά ποιο βαρύ!)...Τελική στα 185 και 0-100 στα 12 δευτερόλεπτα έλεγε το εργοστάσιο.
Εγώ θεωρώ ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν χειρότερες.Αποτέλεσμα; Το μοντέλο σταμάτησε να εισάγεται.
-
Παιδιά άλλο οι ρύποι σε co2 και άλλο τα euro4 και euro5. Στα euro μετράνε και άλλα πράγματα (πχ ρύποι NO2 κτλ)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτή την μείωση των ίππων την έζησα και εγώ με το κουπέ από πρώτο χέρι.
Το 1999 είχα τον καρχαρία με 116 άλογα!...!...! Πήγαινε μια χαρά. Ιδιαίτερα γρήγορο αυτοκίνητο με τελική κοντά στα 200 χιλιόμετρα και 0-100 κάπου στα 10''.Το 2006 (ξανα)αγόρασα το κουπέ και είχε πλέον 105 άλογα και ήταν πολύ ποιο βαρύ.
Ήταν φανερό ότι οι επιδόσεις είχαν χαλάσει παντού. Έχασε 11 άλογα και βάρυνε κιόλας (περίπου 200 κιλά ποιο βαρύ!)...Τελική στα 185 και 0-100 στα 12 δευτερόλεπτα έλεγε το εργοστάσιο.
Εγώ θεωρώ ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν χειρότερες.Αποτέλεσμα; Το μοντέλο σταμάτησε να εισάγεται.
Για αυτό το λόγο δλδ σταμάτησε να εισάγεται ; Γιατί δλδ το μεγκαν κουπέ, εφόσον μιλάμε για κουπέ πουλούσε με τον 1600ρι των 110 αλόγων και το χιουντάι επειδή έιχε 5 άλογα λιγότερα δεν το αγόραζε κανείς;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Για αυτό το λόγο δλδ σταμάτησε να εισάγεται ; Γιατί δλδ το μεγκαν κουπέ, εφόσον μιλάμε για κουπέ πουλούσε με τον 1600ρι των 110 αλόγων και το χιουντάι επειδή έιχε 5 άλογα λιγότερα δεν το αγόραζε κανείς;Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησε ο Δάβαρης να το φέρνει. Και για αυτό άλλωστε δεν έφερε και το 2007 facelift. Είχε βγει η 'βρώμα' ότι ο κινητήρας ήταν πολύ λίγος.
Το Megane Coupe νομίζω ότι σταμάτησε το 2004, που ήρθε το Megane II.
Το Megane Coupe ήταν την εποχή που ακόμα κυκλοφορούσε το κουπέ του 1999 με το facelift του 2002. Άλλωστε το 1999 ήμουν μεταξύ Megane Coupe και Hyundai Coupe... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για αυτό το λόγο δλδ σταμάτησε να εισάγεται ; Γιατί δλδ το μεγκαν κουπέ, εφόσον μιλάμε για κουπέ πουλούσε με τον 1600ρι των 110 αλόγων και το χιουντάι επειδή έιχε 5 άλογα λιγότερα δεν το αγόραζε κανείς;
Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησε ο Δάβαρης να το φέρνει. Και για αυτό άλλωστε δεν έφερε και το 2007 facelift. Είχε βγει η 'βρώμα' ότι ο κινητήρας ήταν πολύ λίγος.
Το Megane Coupe νομίζω ότι σταμάτησε το 2004, που ήρθε το Megane II.
Το Megane Coupe ήταν την εποχή που ακόμα κυκλοφορούσε το κουπέ του 1999 με το facelift του 2002. Άλλωστε το 1999 ήμουν μεταξύ Megane Coupe και Hyundai Coupe...Βασικά, όπως λένε και τα παιδιά εδώ μέσα στο θέμα ιπποδύναμη Vs Βάρος, τα κιλά έχουν μεγαλύτερη σημασία, οπότε μάλλον το έξτρα βάρος του αυτοκινήτου έφταιγε για τις 'κακές' επιδόσεις. Στην πράξη όμως το νέο, τότε, κουπέ δεν ήταν καλύτερο στο δρόμο; Δλδ. στροφές, στήσιμο, κύλιση...Το κιβώτιο ήταν το ίδιο;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βασικά, όπως λένε και τα παιδιά εδώ μέσα στο θέμα ιπποδύναμη Vs Βάρος, τα κιλά έχουν μεγαλύτερη σημασία, οπότε μάλλον το έξτρα βάρος του αυτοκινήτου έφταιγε για τις 'κακές' επιδόσεις. Στην πράξη όμως το νέο, τότε, κουπέ δεν ήταν καλύτερο στο δρόμο; Δλδ. στροφές, στήσιμο, κύλιση...Το κιβώτιο ήταν το ίδιο;Εννοείται ότι το έξτρα βάρος ήταν και η βασική αιτία για τις 'κακές' επιδόσεις. Σημείωσε όμως ότι η Hyundai σχεδόν αναγκάστηκε να βάλει στο αυτοκίνητο αυτό τον 1600 κινητήρα για να μπορεί να κυκλοφορήσει σε κάποιες τρίτες χώρες όπως ήταν και η Ελλάδα. Όλο το αυτοκίνητο ήταν στημένο και δεμένο, για να φορέσει τους δύο γνωστούς κινητήρες 2000cc και 2700cc (φρένα/ανάρτηση/συναρμολόγηση).
Για αυτό το λόγο άλλωστε φώναζε από μακρυά ότι ήθελε μεγαλύτερο κινητήρα για να δείξει τις αρετές του. Στροφές, στήσιμο, κύλιση, κιβώτιο, φρένο, ηχομόνωση, αίσθηση στην οδήγηση, ήταν πολύ καλύτερο από το 'παλιό κουπέ του 1997-2003'. Καμιά σχέση.
Κάποιοι έλεγαν ότι η εξάτμιση βγάζει θόρυβο, αλλά ήταν υπερβολή. Απλά έψαχναν να βρουν μειονεκτήματα και ελαττώματα για να το θάψουν, οι 'γνωστοί άγνωστοι' σε ΜΜΕ/Έντυπο Τύπο και διαδίκτυο.Κακώς όμως.
Μπορούσαν να ρωτήσουν εμένα να τους έλεγα, που έπασχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
αναφερθηκε πιο πριν, οτι γινεται αβαντα προωθησης του 1.6 μοτερ μιας και το 1.4 το.. στραγγαλισαν ενεκα των οικολογικων ανησυχιων. 109 αλογακια δεν ηταν(ειναι για το i30) λιγα για να τραβηξουν το βαρος των.. πωλησεων. αποψη μου παντως ειναι πως οταν εχεις αποφασισει να αγορασεις-συντηρησεις κατι σε 1.6, και εφοσον εχεις προσπερασει την επελαση των καινουργιων 1,4 turbo (vag-groupo-renault-opel) δυσκολα θα αντισταθεις σε κατι πιο ακριβο-ποιοτικο-ευρωπαικο.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
αναφερθηκε πιο πριν, οτι γινεται αβαντα προωθησης του 1.6 μοτερ μιας και το 1.4 το.. στραγγαλισαν ενεκα των οικολογικων ανησυχιων. 109 αλογακια δεν ηταν(ειναι για το i30) λιγα για να τραβηξουν το βαρος των.. πωλησεων. αποψη μου παντως ειναι πως οταν εχεις αποφασισει να αγορασεις-συντηρησεις κατι σε 1.6, και εφοσον εχεις προσπερασει την επελαση των καινουργιων 1,4 turbo (vag-groupo-renault-opel) δυσκολα θα αντισταθεις σε κατι πιο ακριβο-ποιοτικο-ευρωπαικο.Ακριβώς.
-
Πάω αύριο το μεσημέρι το Accent για το τρίτο του service, δωρεάν υποτίθεται λόγω των 1000 ευρώ παραπάνω που δώσαμε όταν το πήραμε, αλλά μου είπαν ότι αν θέλει τακάκια θα πληρώσω κανένα πενηντάρικο.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
... δυσκολα θα αντισταθεις σε κατι πιο ακριβο-ποιοτικο-ευρωπαικο.Την λέξη 'ποιοτικό' τι την ήθελες;
Σιγά μην είναι ποιο ποιοτικά τα Ευρωπαϊκά.
-
Εδω παιδια βλεπετε το tucson που εχει σταματησει εδω και πολυ καιρο το 2,7. Ο διλιτρος βενζινοκινητηρας του ειναι οριακος για τον τυπο του οχηματος. Με τον 2,7 ειναι πραγματικα αλλο αμαξι, οπως και με τον 2.0 diesel.
Και ομως βλεπετε δεν τραβηξε στην Ελλαδα ο 2,7 που ταιριαζει γαντι στο οχημα!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πάω αύριο το μεσημέρι το Accent για το τρίτο του service, δωρεάν υποτίθεται λόγω των 1000 ευρώ παραπάνω που δώσαμε όταν το πήραμε, αλλά μου είπαν ότι αν θέλει τακάκια θα πληρώσω κανένα πενηντάρικο.μην δεχτεις σε καμια περιπτωση να δωσεις φραγκο εκτος και αν σου δειξουν γραπτως που να αναφερει οτι εξαιρουνται τα υλικα τριβης/πεδησης καθως και να δεις με τα ματια σου αν οντως εχουν φθαρει!!!ο πατερας μου στο elantra του ειχε τοτε για 5 χρονια δωρεαν σερβις και ποτε δεν εδωσε ουτε ευρω,γι'αυτο στο λεω...το νου σου στα λαμογια
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πάω αύριο το μεσημέρι το Accent για το τρίτο του service, δωρεάν υποτίθεται λόγω των 1000 ευρώ παραπάνω που δώσαμε όταν το πήραμε, αλλά μου είπαν ότι αν θέλει τακάκια θα πληρώσω κανένα πενηντάρικο.
μην δεχτεις σε καμια περιπτωση να δωσεις φραγκο εκτος και αν σου δειξουν γραπτως που να αναφερει οτι εξαιρουνται τα υλικα τριβης/πεδησης καθως και να δεις με τα ματια σου αν οντως εχουν φθαρει!!!ο πατερας μου στο elantra του ειχε τοτε για 5 χρονια δωρεαν σερβις και ποτε δεν εδωσε ουτε ευρω,γι'αυτο στο λεω...το νου σου στα λαμογια
Δυστυχώς είναι λίγο μπέρδεμα. Το αμάξι είναι του πατέρα μου ο οποίος ήθελε ένα φθηνό αμαξάκι για να πηγαίνει πάνω κάτω. Του το έκλεισα εγώ γιατι είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Όταν ο πωλητής μου είπε για το δωρεάν σέρβις για πάντα τον ρώτησα συγκεκριμένα για τακάκια, δίσκους και γενικά ότι ανταλλακτικό μπορούσα να ρωτήσω. Ο τύπος με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε 'ΟΛΑ ΜΕΣΑ'. Το είπα του πατέρα μου και δέχτηκε να δώσει τα 1000 ευρώ. Δυστυχώς δεν είμουνα όταν πήγε να το παραλάβει. Γράφει πάνω στο συμβόλαιο ότι τα αναλώσιμα δεν συμπεριλαμβάνονται. Το ανακάλυψα όταν το πήγα για το πρώτο σέρβις πάνω στο χρόνο. Ο πατέρας μου κι αυτός ούτε που κοίταξε το συμβόλαιο απλά υπέγραψε.
Οτι έγινε έγινε. Τελικά το σέρβις έγινε. Αλλάχθηκαν λάδια, φίλτρα και οι ιμάντες δωρεάν αλλά πλήρωσα 25 ευρώ για τον ιμάντα του A/C ο οποίος όπως μου είπαν δεν τον καλύβει το δωρεάν σέρβις.
υγ αμ το άλλο? Δεν σου δίνουν κανένα χαρτί που να λέει ποιά ανταλλακτικά αλλάχθηκαν δωρεάν. Απλά το λένε προφορικά. Πήρα απόδειξη μόνο για ότι πλήρωσα. Ένας Θεός ξέρει τί αλλάζουν και τί δεν αλλάζουν.
-
μην δεχτεις σε καμια περιπτωση να δωσεις φραγκο εκτος και αν σου δειξουν γραπτως που να αναφερει οτι εξαιρουνται τα υλικα τριβης/πεδησης καθως και να δεις με τα ματια σου αν οντως εχουν φθαρει!!!ο πατερας μου στο elantra του ειχε τοτε για 5 χρονια δωρεαν σερβις και ποτε δεν εδωσε ουτε ευρω,γι'αυτο στο λεω...το νου σου στα λαμογια
Δυστυχώς είναι λίγο μπέρδεμα. Το αμάξι είναι του πατέρα μου ο οποίος ήθελε ένα φθηνό αμαξάκι για να πηγαίνει πάνω κάτω. Του το έκλεισα εγώ γιατι είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Όταν ο πωλητής μου είπε για το δωρεάν σέρβις για πάντα τον ρώτησα συγκεκριμένα για τακάκια, δίσκους και γενικά ότι ανταλλακτικό μπορούσα να ρωτήσω. Ο τύπος με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε 'ΟΛΑ ΜΕΣΑ'. Το είπα του πατέρα μου και δέχτηκε να δώσει τα 1000 ευρώ. Δυστυχώς δεν είμουνα όταν πήγε να το παραλάβει. Γράφει πάνω στο συμβόλαιο ότι τα αναλώσιμα δεν συμπεριλαμβάνονται. Το ανακάλυψα όταν το πήγα για το πρώτο σέρβις πάνω στο χρόνο. Ο πατέρας μου κι αυτός ούτε που κοίταξε το συμβόλαιο απλά υπέγραψε.
Οτι έγινε έγινε. Τελικά το σέρβις έγινε. Αλλάχθηκαν λάδια, φίλτρα και οι ιμάντες δωρεάν αλλά πλήρωσα 25 ευρώ για τον ιμάντα του A/C ο οποίος όπως μου είπαν δεν τον καλύβει το δωρεάν σέρβις.
υγ αμ το άλλο? Δεν σου δίνουν κανένα χαρτί που να λέει ποιά ανταλλακτικά αλλάχθηκαν δωρεάν. Απλά το λένε προφορικά. Πήρα απόδειξη μόνο για ότι πλήρωσα. Ένας Θεός ξέρει τί αλλάζουν και τί δεν αλλάζουν.
εισαι φαουλ αν το αφηνεις και φευγεις,και εγω δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανενα αντιπροσωπο καμιας εταιρειας.....παντα στο σβερκο τους να καθεσαι,ποσο μαλλον τωρα που ειναι το σερβις δωρεαν!!!κατα τα αλλα πιστευω οτι δεν θα εχετε ποτε προβλημα με το αμαξακι σας
Υ.Γ λαδια οχι καθε 15000χλμ αλλα στα μισα,ετσιιιιιι -
...
υγ αμ το άλλο? Δεν σου δίνουν κανένα χαρτί που να λέει ποιά ανταλλακτικά αλλάχθηκαν δωρεάν. Απλά το λένε προφορικά. Πήρα απόδειξη μόνο για ότι πλήρωσα. Ένας Θεός ξέρει τί αλλάζουν και τί δεν αλλάζουν.Στο βιβλίο συντήρησης αναφέρουν ότι έγιναν οι εργασίες και οι αλλαγές ανταλλακτικών.
Από εκεί και πέρα υπάρχει και η δυνατότητα να βγάλουν απόδειξη με μηδενικό κόστος. Στην απόδειξη αναφέρονται τα υλικά με τους κωδικούς τους.Αν αυτά, το συνεργείο που το πας, δεν τα κάνει τότε πολύ απλά στείλε μία επιστολή (email) στο Δάβαρη.
-
Παρουσιαστηκε στη Ρώμη το νεο ix35.Στην ελλάδα το Μαρτιο (zougla.gr) το 2ο 15ημερο του Απριλίου (4troxoi.gr).Αρχικά με διλιτρο κινητήρα και κατά το φθινόπορο με τον 1.6Τ και εξάρι κιβώτιο και τετρακινηση (zougla.gr) ή πεντάρι κιβώτιο και δικινητο (4troxoi.gr).Στην ίδια παρουσίαση ήταν οι δημοσιογράφοι ή σε διαφορετική;
-
Παιδιά, πότε θα κανονίσουμε εμείς οι Χιουνταϊστι καμιά συνάντηση για να συζητήσουμε την πορεία της εταιρείας μας;
HYUNDAI FORUM