-
Αν το αυτοκίνητο μπαίνει στο συνεργείο με 'τις πλάτες της ασφαλιστικής' τότε το συνεργείο αλλάζει τα πάντα αφού δεν πληρώνει ο ιδιώτης.
Το ίδιο το έχω πάθει και εγώ που είχα πληρώσει την Suzuki το 1998 500000δραχμές δηλ. 1500euro για ένα χτύπημα στο δεξί φτερό που πήρε και ζάντα/λάστιχο/αμορτισέρ/ελατήριο. Μου άλλαξαν τα πάντα επειδή πλήρωνε η ασφαλιστική.
Είναι θέμα πολιτικής των συνεργείων ...Αν πηγαινες ως ιδιώτης τότε σίγουρα το κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο οι εργασίες πολύ λιγότερες τα ανταλλακτικά λιγότερα και δεν θα έβγαινε προς τα έξω ότι η HYUNDAI είναι πανάκριβη.
-
Μα δεν είναι πανάκριβη...
Αφού αλλάχτηκε ένα κατεβατό πράματα λογικό είναι το κόστος.
Δυστυχώς τέτοια χτυπήματα, όπου απλά «φαίνονται» να έχουν τσαλακωθεί μόνο οι
λαμαρίνες και να έχει σπάσει και κανένα φανάρι κρύβουν πολύ περισσότερα από κάτω...To θέμα με τα τιμολόγια είναι κοινό πάντως, αν πληρώνει η ασφαλιστική συνήθως τους κάνεις μια εξουσιοδότηση να εισπράξουν το τιμολόγιο εκ μέρους σου και καθάρισες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πάει και η φτηνή Hyundai...όλοι τα ίδια σκ... είναι...ω ναι! , ξερεις δεν ειναι θεμα χιουνται , ειναι θεμα πιασιματος παππα.
οι τιμες που ακουω τωρα τελευταια και για 'φτηνα' αμαξια οπως τα citroen ειναι αλλου .storm για πες το συνεργειο σου...
....
Φανος εμπρος 321,28
....
Προφυλακτυρας εμπρος 207,54
~550
τοσο ειχε παει πριν 2 χρονια τρακαρισμα μπροστα αριστερα σε ιδιο αμαξι μονο που αλλαχτηκαν / βαφτηκαν αρκετα περισσοτερα απο αυτα τα 2(οπως το φτερο) (και ειχε πληρωσει ασφαλιστικη). -
patro, τα Citroen τα ήξερα...την Hyundai όμως δεν την ήξερα.
-
Εξακολουθεί να είναι φθηνή η Hyundai, ακόμα κι αν χρειαστεί να βρεις παραεισαγωγέα ανταλλακτικών. Πχ γρύλος παραθύρου οδηγού accent '01 μόλις 35 € (με ΦΠΑ). Η εργασία 50 € σε τυχαίο συνεργείο (ford).
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
storm για πες το συνεργειο σου...Hyundai Μητρόπουλος. Μιλάς με τον υπεύθηνο του Συνεργείου, τον Γιώργο Σιαραβά (παληκάρι στην ηλικία μας) και όλα είναι υπό έλεγχο.
Ενα απλό παράδειγμα... Μεγάλο προγραμματισμένο service (ετήσιο) στο κουπέ, τελικό κόστος με τα ακριβά λάδια (φουλ συνθετικά) 100euro.
Το κόστος θα έπεφτε περίπου στα 80euro αν έβαζα τα απλά
λάδια που βάζουν οι περισσότεροι.
Το κόστος θα έπεφτε ακόμα περισσότερο αφού ο άνθρωπος μου είπε ότι μπορώ να πάω τα δικά μου λάδια που θα έφερνα από το εμπόριο.Υπάρχουν πολλά ετήσια service εταιρειών με αυτά τα κόστη ή με αυτές τις δυνατότητες;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
storm για πες το συνεργειο σου...
Hyundai Μητρόπουλος. Μιλάς με τον υπεύθηνο του Συνεργείου, τον Γιώργο Σιαραβά (παληκάρι στην ηλικία μας) και όλα είναι υπό έλεγχο.
Ενα απλό παράδειγμα... Μεγάλο προγραμματισμένο service (ετήσιο) στο κουπέ, τελικό κόστος με τα ακριβά λάδια (φουλ συνθετικά) 100euro.
Το κόστος θα έπεφτε περίπου στα 80euro αν έβαζα τα απλά
λάδια που βάζουν οι περισσότεροι.
Το κόστος θα έπεφτε ακόμα περισσότερο αφού ο άνθρωπος μου είπε ότι μπορώ να πάω τα δικά μου λάδια που θα έφερνα από το εμπόριο.Υπάρχουν πολλά ετήσια service εταιρειών με αυτά τα κόστη ή με αυτές τις δυνατότητες;
Ετσι είναι η αλήθεια...η HYUNDAI παραμένει μια μάρκα προσιτή με αρκετά λογικές τιμές στο service ακόμα και σήμερα!
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ήδη απο αρχές του χρόνου τα ανταλλακτικά πήραν μια αύξηση στις τιμές τους σε Πανελλήνιο επίπεδο άνω του 15%...
Παρ'όλα αυτά η ΗYUNDAI παραμένει φθηνότερη συγκριτικά με άλλες 'λαικές' μάρκες! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εξακολουθεί να είναι φθηνή η Hyundai, ακόμα κι αν χρειαστεί να βρεις παραεισαγωγέα ανταλλακτικών. Πχ γρύλος παραθύρου οδηγού accent '01 μόλις 35 € (με ΦΠΑ). Η εργασία 50 € σε τυχαίο συνεργείο (ford).δέν χρειάζεται να πάς σε παραεισαγωγέα......
35 € έχει και το original τις mobis.... -
1500+2 EYRO ????????
300+ ΓΙΑ ΦΑΝΑΡΗ?????Ότι θέλουν ζητάνε με τα ίδια χρήματα έβαφες ολο το αμάξι 2 φορές
Άστα να πάνε στης κεντρικές αντιπροσωπείες ότι θέλουν ζητάνε
Και όχι ότι σου κάνουν καλή δουλεία
Δυο αυτοκίνητα που πήγα στον τσαπαλο ένα δικό μου ελαντρα 2001 και ένα κουπε 2005 φίλου με ελαφριά χτυπήματα αναγκάστηκα να τα γυρίσω 3 φορές ώστε να διορθώσουν της μικρό ατέλειες μια είχε 1 εκατοστό αέρα η μια μεριά από την άλλη και τέτοια.Μια άλλη περίπτωση στο κουπέ όταν ξεκινούσες μερικές φορές ακουγόταν κάτι να χτυπάει το πάμε στον τσαπαλο αφού είναι στη εγγύηση το αφήνουμε μέσα και την ίδια μέρα αργότερα πάμε να το πάρουμε και λέει ότι:
΄΄Λόγο υγρασίας κολλάνε τα τακάκια στης δισκοπλακες και όταν ξεκινάς ξεκολλάνε και έτσι ακούς αυτόν τον ήχο΄΄
μας έπεσαν τα μαλλιά μετά από ψάξιμο σε εξωτερικό συνεργείο βρήκαμε ότι ήθελε ακρομπαρο.
Τη να πει κανείς -
Τι ανάρτησεις να βάλω σε accent 2005? Πρίν από λίγο καιρό έβαλά λάστιχα Pirelli P2500Euro και είδα μεγάλη αλλαγή στις στροφές αλλά πάλι θέλει λίγο ακόμα...αν το χαμηλώσω θα δω διαφορά?
-
Ο χρήστης F2007 F1 έγραψε:
Τι ανάρτησεις να βάλω σε accent 2005? Πρίν από λίγο καιρό έβαλά λάστιχα Pirelli P2500Euro και είδα μεγάλη αλλαγή στις στροφές αλλά πάλι θέλει λίγο ακόμα...αν το χαμηλώσω θα δω διαφορά?Ναι. Δοκίμασε συνδυασμό KYB με ελατήρια Eibach. Θα χαμηλώσει γύρω στους 2.5πόντους. Ήταν το sport πακέτο που πρότεινε παλιότερα η ελληνική αντιπροσωπεία και συνδύαζε ιδανικά άνεση και κράτημα (εντελώς άλλη αίσθηση το αυτοκίνητο στο δρόμο χωρίς να κοπανάει). Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου και είμαι υπερευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τι ανάρτησεις να βάλω σε accent 2005? Πρίν από λίγο καιρό έβαλά λάστιχα Pirelli P2500Euro και είδα μεγάλη αλλαγή στις στροφές αλλά πάλι θέλει λίγο ακόμα...αν το χαμηλώσω θα δω διαφορά?
Ναι. Δοκίμασε συνδυασμό KYB με ελατήρια Eibach. Θα χαμηλώσει γύρω στους 2.5πόντους. Ήταν το sport πακέτο που πρότεινε παλιότερα η ελληνική αντιπροσωπεία και συνδύαζε ιδανικά άνεση και κράτημα (εντελώς άλλη αίσθηση το αυτοκίνητο στο δρόμο χωρίς να κοπανάει). Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου και είμαι υπερευχαριστημένος.
Αν όμως δε θέλω να το χαμηλώσω και βάλω KYB θα δω αλλαγή?
-
Ναι. Δοκίμασε συνδυασμό KYB με ελατήρια Eibach. Θα χαμηλώσει γύρω στους 2.5πόντους. Ήταν το sport πακέτο που πρότεινε παλιότερα η ελληνική αντιπροσωπεία και συνδύαζε ιδανικά άνεση και κράτημα (εντελώς άλλη αίσθηση το αυτοκίνητο στο δρόμο χωρίς να κοπανάει). Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου και είμαι υπερευχαριστημένος.
Kyb θα βάλεις ούτως ή άλλως σε αμορτισέρ. Τα περισσότερα ιαπωνικά και κορεάτικα αμορτισερ Kyb φοράνε. Ωστόσο, για να δεις σημαντική βελτίωση στις κλίσεις και στο κράτημα, χρειάζεται και πιο σκληρά ελατήρια. Το να χαμηλώσει 2-2.5 πόντους είναι αμελητέα διαφορά.
Στο δικό σου έχεις τοποθετήσει ζάντες αλουμινίου ή το έχεις με σιδερένιες και τάσια?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Kyb θα βάλεις ούτως ή άλλως σε αμορτισέρ. Τα περισσότερα ιαπωνικά και κορεάτικα αμορτισερ Kyb φοράνε.
γιατί αυτό; Το έχω ακούσει και από άλλους.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Kyb θα βάλεις ούτως ή άλλως σε αμορτισέρ. Τα περισσότερα ιαπωνικά και κορεάτικα αμορτισερ Kyb φοράνε. Ωστόσο, για να δεις σημαντική βελτίωση στις κλίσεις και στο κράτημα, χρειάζεται και πιο σκληρά ελατήρια. Το να χαμηλώσει 2-2.5 πόντους είναι αμελητέα διαφορά.
Στο δικό σου έχεις τοποθετήσει ζάντες αλουμινίου ή το έχεις με σιδερένιες και τάσια?
Σιδερένιες και τάσια. παίζει ρόλο αυτό?
-
Σιδερένιες και τάσια. παίζει ρόλο αυτό?
Το πρόβλημα δεν είναι οι σιδερένιες ζάντες, αλλά η διάμετρός τους και το πλάτος τους: έχεις υψηλό προφίλ και στενό λάστιχο, που σημαίνει πως στις στροφές θα 'μαγουλιάσουν' και θα έχεις υποστροφή αν μπεις γρήγορα, ενώ αν αφήσεις το γκάζι πάνω στην στροφή, θα έχεις τάσεις υπερστροφής.
Πάντως, αν συνυπολογίσεις το κόστος των παραπάνω, πρέπει να το ξανασκεφτείς:
-Αμορτισέρ+ελατήρια:300€ αγορά το λιγότερο+ τοποθέτηση+ευθυγράμμιση, πας το λιγότερο στα 400€
-Ζάντες , ανάλογα μεταχειρισμένες ή καινούριες, παίζεις από 200€ και άνω. Λάστιχα, αν πούμε για την δημοφιλή διάσταση 195/50/15, άλλα 250€.
Εύκολα το κόστος σου θα φτάσει τα 1000€. Δες αν θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα και αποφασίζεις. -
Μιας και δεν εβρισκα topic για Accent θα γραψω το σχολιο μου εδω:
Στις αρχες του μηνα βρεθηκαμε στην Κρητη για διακοπες 4 ατομα. Νοικιασαμε ενα Accent (νεο μοντελο) με 20000km. Δεν θα σταθω καθολου στην γενικοτερη αξια/ικανοτητα του αυτοκινητου. Εξαλλου το οτι ειναι ενοικιαζομενο σημαινει οτι ο καθενας ξεσπαει πανω του οποτε τα 20000km ειναι τουλαχιστον 80000km αναλογα με την τρελα του καθενος.
Αυτο ομως που πραγματικα με εξεπληξε αρνητικοτατα ηταν τα καθισματα. Κοντευω τα 30 και εχω μπει σε ουκ ολιγα αυτοκινητα. Ελλειψει τρειλερ μαλιστα πηγαινω στα Μεγαρα (οταν γινονταν αγωνες) οδικως με το αγωνιστικο (απο Χαλκιδα) οποτε καποιες φορες η μεση 'την ακουει' λιγακι μετα απο καποια ωρα.
Και ομως μετα απο 1,5-2 ωρες στο δεξι καθισμα του Accent διαλυοσουν χειροτερα. Εμπαινες 30 χρονων και εβγαινες...80!!! Και επειδη δεν μπορεις να με πεις αντικειμενικο οταν εχουμε να κανουμε με Hyundai -πλεον αγοραζεις KIA αν θες 'τιμιο κορεατικο αυτοκινητο', με εξαιρεση το Getz για οποιον ενδιαφερεται μιας και η KIA δεν εχει κατι αντιστοιχο- αλλαξαμε θεσεις με το συνοδηγο για να δουμε μηπως οι ξεφρενες διακοπες μου εχουν επηρρεασει τοσο πολυ την κριση.
Μετα απο 1 ωρα μου ζητησε να σταματησω για να βγει και να ξεπιαστει, μην πιστευοντας και ο ιδιος αυτο που συμβαινει. Ισως να μην βολευει τους -σχετικα- μεγαλοσωμους (1,80+, 100Kg+) παντως οπως και να εχει ηταν απλα απαρεδεκτο.
Επισης η πορτα του πορτ-μπαγκαζ παραλιγο να βγαλει τα ματια σε 2 φιλους μιας και η σχεδιαση της εξασφαλιζει οτι οι γωνιες της ειναι μεσα στη μουρη σου, αν φορτωνεις κατι και δεν εισαι σε ευθεια θεση σε σχεση με το αυτοκινητο.
Τελος ο συμπλεκτης μυριζε σε αποτομη ανηφορα και τα πισω αμορτισερ ηταν στα τελευταια τους, αλλα αυτο στανταρ εχει να κανει με το οτι ειναι ενοικιαζομενο. Πολλη φροντιδα τα καημενα. Στο δεξι μαρσπιε ειχε ξεκινησει σκουρια αφου καπου ειχε τριφτει και κανεις δεν το εβαψε. Η αλμυρα τσι (ωραιας) Κρητης φροντισε για τα υπολοιπα... -
καλησπερα παιδια εχω ενα φιλο ο οποιος εχει ενα accent 99 1500cc και θελει να τοποθετησει σκουπα αλλα δεν εχει χωρο καθως ολο τον ωφελιμο χωρο τον πιανει η μπαταρια και σκεφτεται να μεταφερει τη μπαταρια πισω εκτος απο αυτη τη λυση υπαρχει καποια αλλη;
-
Υπάρχει και η λύση να το αφήσει στην ησυχία του , αφού το κέρδος θα είναι ανεπαίσθητο, αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρει να υποθέσω...
-
οχι δε τον ενδιαφερει θελει να βαλει κατι ειχε φιλτροχοανη αλλα οπως το ειδα χωνοταν πισω απο τη μπαταρια αναρωτιομουν πως επαιρνε το αμαξι αερα απο εκει μεσα αλλα και οτι θα επαιρνε σιγουρα θα ηταν και ζεστος για βαρελακι που ισως μπαινει εχει καποιος καποια γνωμη?
HYUNDAI FORUM