-
Γνωριζει κανεις αν santa fe του 2002, 2000 κυβικα πετρελαιο εχει φιλτρο dpf?γενικως σαν αμαξι εχει θεματα?
-
Αν δεν κάνω κάποιο λάθος, το dpf μπήκε στα αυτοκίνητα με προδιαγραφές euro5 τα οποία βγήκαν μετά το 2009-2010, άρα δεν έχει.
-
Επομενως το εν λογω αμαξι μπορει να κυκλοφορησει εντος της αθηνας νομιμα μιας και ειναι αρκετα παλιο και αρα δν εχει?
-
Το αντίθετο, 99% είναι euro4 και απαγορεύεται να κυκλοφορεί
-
Ευχαριστω...ειχα μια υποψια!
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... e-idrogono
Το προτιμώ από τα αμιγώς ηλεκτρικά! -
Η λύση του υδρογόνου, είναι μακράν καλύτερης των ηλεκτροκινητήρων με μπαταρίες. Όταν τελειοποιηθούν τέτοια συστήματα θα είναι και πιο αξιόπιστα (ή τουλάχιστον με φθηνότερες ζημιές) και πιο καθαρές για το περιβάλλον γτ η αμοιγώς ηλεκτρική ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα αυτοκίνητα, ξέρουμε όλοι από που πηγάζει.
-
Το πρόβλημα με το υδρογόνο είναι η παρασκευή του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το πρόβλημα με το υδρογόνο είναι η παρασκευή του.Η αποθήκευση του στο αυτοκίνητο θες να πεις.........παγωμένο σε υγρή μορφή,οπότε δεν μπορούμε να το έχουμε στο 'τέλειας' θερμομόνωσης ντεπόζιτο μας απεριόριστα!
-
Δέχομαι ότι θα καταναλωθεί άμεσα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να παραχθεί πρώτα και η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα.
-
Σκέψου ότι παρασκευάζεται γρηγορότερα και οικονομικότερα από τη βενζίνη,απλά κανείς δεν έχει επενδύσει σοβαρά προς το παρόν στην μαζική παραγωγή του. Όταν θα λυθούν,αν λυθούν, τα θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο,τότε θα ασχοληθούν με τα της παραγωγής και φύλαξης του. Πάντως η πραγματική αυτονομία που λέει των 560χλμ είναι πολλή καλή για το μέγεθος του αυτοκινήτου.
-
http://www.drive.gr/news/nea-montela/pa ... i-veloster
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πρώτη βόλτα σήμερα στην Hyundai για το i20.Eίδα το Comfort σε λευκό 1.200/84HP και σε ασημί 1.0Turbo.
Από εμένα έφαγε τρανταχτό άκυρο, ειδικά όταν το σύγκρινα με το Panda μου.Αλλά για όσους τους ενδιαφέρει:
-
Να βρουν την σωστή θέση οδήγησης που πραγματικά τους βολεύει. Επίσης να φτιάξουν το τιμόνι στο ύψος που θέλουν. Μετά να βγουν και να μπουν δυο-τρεις φορές. Εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα.
Έφτιαξα το κάθισμα όπως ακριβώς με βολεύει (τέρμα χαμηλά και κάπου στη μέση στις ράγες) χωρίς να πειράξω το τιμόνι. Πήγα να βγω και χτύπησα το πόδι μου στην κολόνα του τιμονιού. Ξαναμπήκα μέσα, και είδα ότι η κολόνα του τιμονιού κατεβαίνει αρκετά χαμηλά. Σήκωσα το τιμόνι τέρμα σε ύψος. Δυστυχώς ξανά τα ίδια.
Αν πήγαινα το κάθισμα ποιο πίσω, περιόριζα πολύ το χώρο στο πίσω κάθισμα. -
Θέση συνοδηγού. Εδώ άλλο περίεργο. Κάθομαι στο κάθισμα κλείνω πόρτα και μόλις κάνω κίνηση να ανοίξω πόρτα να βγω, χτυπάει ο ώμος μου στην κολόνα της ζώνης ασφαλείας. Το κάθισμα σχεδόν σε κάθετη διάταξη.
Και όμως δίπλα στον ώμο μου είχα την κολόνα της ζώνης ασφαλείας. Γύρισα το κεφάλι μου να 'δω' έξω και έβλεπα την μισή κολονα.
Η κολόνα ήταν αρκετά ποιο μπροστά από το κάθισμα. Βάζω το κάθισμα ποιο μπροστά ώστε να βγω άνετα και διαπιστώνω ότι έχω 'εγκλωβιστεί' στη θέση συνοδηγού. Η άνεση πήγε περίπατο. -
Πίσω θέσεις. Δεν ενθουσιάστηκα καθόλου. Τίποτα το ιδιαίτερο σε άνεση.
-
Πορτμπαγκάζ. Συμπαθητικό. Νορμάλ.
-
Εσωτερικός διάκοσμος. Δυστυχώς, απογοητεύτηκα. Σαν να μπήκα σε 'γερμανικό' αυτοκίνητο του 1990. Έψαχνα να βρω κάτι που να δείχνει σύγχρονο αυτοκίνητο. Έστω μία ασημένια λουρίδα να σπάει η μονοτονία. Έστω ένα ασημένιο κουμπί. Δεν βρήκα τίποτα απολύτως. Το ηχοσύστημα σαν σχεδίαση, κουμπιά σχεδόν ίδιο με του Golf του 1999 συναδέλφου μου. Ακόμη και ο ουρανός του αυτοκίνητου μαύρο ύφασμα. Πολύ 'γερμανικούρα'.
Αν σε αυτά προσθέσουμε την παντελή έλλειψη εξυπηρέτησης (ένας πωλητής σε μία τεράστια εμπορία που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με άλλους υποψήφιους πελάτες), ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να σηκωθώ να φύγω, χωρίς καν να ανταλλάξω κουβέντα με κάποιον.
Αυτά στην νέα επίσημη αντιπροσωπεία.Και τελικά με βάση τα παραπάνω το Panda μου είναι άκρως ποιο άνετο μέσα (μπρος-πίσω) και χαίρεσαι να κάθεσαι μέσα.
Μαλλον σε αλλο αμαξι μπηκες. Ειμαι 1.82, 130 κιλα και καθομαι ανετα στο i20 που αγορασα περσι σε αντικατασταση ενος civic 1.8... Χωροι πολυ ανετοι, καλουδια παρα πολλα (μια εκδοση πριν τη full, δεν εχω λεδ και οθονη αφης). Το αμαξι παει βολιδα, (1.0 120ps) εφαμιλλο του civic, για τα κυβικα του πυραυλακι. Τωρα πώς βρηκε ο ωμος σου και πώς χτυπησες στην κολονα δεν μπορω να καταλαβω. Στην πολη πολυ ξεκουραστο σε σχεση με το civic, στο ταξιδι παρα πολυ ανετο, σαν μεγαλο αυτοκινητο. Κανενα παραπονο μεχρι τωρα, καταναλωση περιπου 7 μεσα στην πολη με βαρυ ποδι. Το turbo ολα τα λεφτα! Αθορυβο, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι 3κιλυνδρο. Συν το οτι απο 320 πηγα στα 110 ευρω τελη!!! Συν 5 χρονια εγγυηση για οτιδηποτε συμβει. Συν φτηνη συντηρηση (λογος που δοθηκε το civic). Κατεληξα στην αγορα αυτη μετα απο πολυ ψάξιμο και συγκρισεις σε sites κυριως του εξωτερικου. Με κλειστα ματια το προτεινω.
-
-
Και εγώ είχα ρωτήσει αν μπήκε σε i20 η' σε ατος!!! Εντελώς διαφορετική αίσθηση άνεσης μου είχε αφήσει, τόσο που δεν ήθελα το 2ο αυτοκίνητο να είναι τόσο μεγάλο και κατέληξα στο i10......
-
Ο χρήστης mikekal έγραψε:
Μαλλον σε αλλο αμαξι μπηκες. Ειμαι 1.82, 130 κιλα και καθομαι ανετα στο i20 που αγορασα περσι σε αντικατασταση ενος civic 1.8... Χωροι πολυ ανετοι, καλουδια παρα πολλα (μια εκδοση πριν τη full, δεν εχω λεδ και οθονη αφης). Το αμαξι παει βολιδα, (1.0 120ps) εφαμιλλο του civic, για τα κυβικα του πυραυλακι. Τωρα πώς βρηκε ο ωμος σου και πώς χτυπησες στην κολονα δεν μπορω να καταλαβω. Στην πολη πολυ ξεκουραστο σε σχεση με το civic, στο ταξιδι παρα πολυ ανετο, σαν μεγαλο αυτοκινητο. Κανενα παραπονο μεχρι τωρα, καταναλωση περιπου 7 μεσα στην πολη με βαρυ ποδι. Το turbo ολα τα λεφτα! Αθορυβο, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι 3κιλυνδρο. Συν το οτι απο 320 πηγα στα 110 ευρω τελη!!! Συν 5 χρονια εγγυηση για οτιδηποτε συμβει. Συν φτηνη συντηρηση (λογος που δοθηκε το civic). Κατεληξα στην αγορα αυτη μετα απο πολυ ψάξιμο και συγκρισεις σε sites κυριως του εξωτερικου. Με κλειστα ματια το προτεινω.Στο i20 μπήκα και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
Εγώ ότι γράφω είναι αποτέλεσμα έρευνας και σύγκρισης με άλλα αυτοκίνητα που έβλεπα ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση. Ας μην επαναλαμβάνομαι.Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ενδιαφέροντα για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε μένα όμως δεν μου λένε κάτι γιατί πολύ απλά ούτε test drive υπήρχε, ούτε πλέον το μοντέλο υπάρχει και φυσικά ούτε παραγγελία μπορεί να μπει.
Οπότε και να μου το προτείνεις είναι μάταιο γιατί εγώ πήγα και ξαναπήγα σε δύο Hyundai Βελμάρ και έφαγα πόρτα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μαλλον σε αλλο αμαξι μπηκες. Ειμαι 1.82, 130 κιλα και καθομαι ανετα στο i20 που αγορασα περσι σε αντικατασταση ενος civic 1.8... Χωροι πολυ ανετοι, καλουδια παρα πολλα (μια εκδοση πριν τη full, δεν εχω λεδ και οθονη αφης). Το αμαξι παει βολιδα, (1.0 120ps) εφαμιλλο του civic, για τα κυβικα του πυραυλακι. Τωρα πώς βρηκε ο ωμος σου και πώς χτυπησες στην κολονα δεν μπορω να καταλαβω. Στην πολη πολυ ξεκουραστο σε σχεση με το civic, στο ταξιδι παρα πολυ ανετο, σαν μεγαλο αυτοκινητο. Κανενα παραπονο μεχρι τωρα, καταναλωση περιπου 7 μεσα στην πολη με βαρυ ποδι. Το turbo ολα τα λεφτα! Αθορυβο, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι 3κιλυνδρο. Συν το οτι απο 320 πηγα στα 110 ευρω τελη!!! Συν 5 χρονια εγγυηση για οτιδηποτε συμβει. Συν φτηνη συντηρηση (λογος που δοθηκε το civic). Κατεληξα στην αγορα αυτη μετα απο πολυ ψάξιμο και συγκρισεις σε sites κυριως του εξωτερικου. Με κλειστα ματια το προτεινω.
Στο i20 μπήκα και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
Εγώ ότι γράφω είναι αποτέλεσμα έρευνας και σύγκρισης με άλλα αυτοκίνητα που έβλεπα ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση. Ας μην επαναλαμβάνομαι.Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ενδιαφέροντα για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε μένα όμως δεν μου λένε κάτι γιατί πολύ απλά ούτε test drive υπήρχε, ούτε πλέον το μοντέλο υπάρχει και φυσικά ούτε παραγγελία μπορεί να μπει.
Οπότε και να μου το προτείνεις είναι μάταιο γιατί εγώ πήγα και ξαναπήγα σε δύο Hyundai Βελμάρ και έφαγα πόρτα...Τι εννοεις δεν υπαρχει πλεον; Εγω το πηρα απο Γλυφαδα....Δεν εχει διαθεσιμα; Παντως το αμαξακι φυσαει και απο κινητηρα και απο στυλακι και απο αξιοπιστια. Ημουν αναμεσα σε fiesta, clio,corsa, 207, fabia, polo και κατεληξα εδω για παρα πολλους λογους
-
To i20 όπως έχω αναφέρει ξανά τελείωσε. Αναμένουν facelift μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Ότι έχει μείνει σε στοκ είναι κάποια κομμάτια 1.2 βενζίνη και κάποια diesel. Μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα βγει κάποια ανακοίνωση και κάποια στιγμή (θεωρώ από τον Μάρτιο) θα ξεκινήσει η διάθεση και η αναμονή για να έρθουν τα πρώτα κομμάτια.
Μου έδειξαν στα γρήγορα τον εξοπλισμό του facelift και τις αλλαγές που θα έχει π.χ. νέοι προφυλακτήρες, νέα φώτα, νέο εσωτερικό, νέες επενδύσεις, εργοστασιακό ηχοσύστημα αφής, κλιμά και κάτι άλλα...
Ζήτησα να μου δώσουν μία εκτύπωση αλλά δεν μου έδωσαν γιατί αφορούσε εσωτερική ενημέρωση της αντιπροσωπείας.
Το μόνο που μου είπαν είναι ότι το facelift βγαίνει για να μπορεί να κάτσει το i20 δίπλα στο RIO και για να πλησιάσει και τις τιμές του RIO (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πανάκριβο).Θεωρητικά θα με πάρουν τηλέφωνο όταν επισημοποιηθεί η άφιξη του facelift αφού εκδήλωσα σοβαρό ενδιαφέρον.
Τέλος πάντων. Εγώ κατέληξα στο Fabia και το i20 απλά το είχα σαν εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που στράβωνε το θέμα 'ανταλλαγή'.
-
Επιβεβαιώνω τα του storm για τα περί εξυπηρέτησης και παραγγελίας (έχουμε κάνει -σχεδόν- την ίδια έρευνα αγοράς). Δεν επιβεβαιώνω τα χωροταξικά του i20. Mπορεί και λόγω αλλου σωματότυπου.
Σημ:Η ΚΙΑ είχε μια πάρα πολύ καλή προσφορά για το rio. Mπορεί να ήταν όμως λόγω γιορτών. Την καλύτερη τιμή την είχα βρεί στη νέα έκθεση στην κηφισίας.
-
Παιδια το ι20 το facelift που θα ερθει μου ανακοινωσαν οτι θα ερχεται με μονο 100 αλογα και οχι τα 120. Ελπιζω να μην εχει και μονο το 5αρι κιβωτιο, ειναι κριμα να καταργησουν το 6αρι των 120hp.
Επισης μου ειπαν οτι ΔΕΝ θα εχει πλεον η νεα facelift premium εκδοση αισθητηρες φωτων, αισθητηρες βροχης, πισω φιμε κρυσταλλα. -
Ω ρε φίλε. Αν είναι όπως τα λες, αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελαν να μου δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για τον 120άρη Premium.
HYUNDAI FORUM