-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μου είπε εδώ κάποιος σε συνεργείο γύρω στα 350€ σύνολο επώνυμα (bilstein, kayaba κτλ) ή 250€ ανώνυμα κορεάτικα. Καμιά γνώμη;
Να σε στείλω Σαλαμίνα να βάλεις Βilstein με 200ε;;;;;
Να υποθέσω εννοείς ντα μαύρα? Γιατί όμως τα θεωρείς καλύτερα από τα πχ kayaba?
-
Τελικά μετά από τεστάρισμα και με μηχάνημα και στο δρόμο μου είπαν πως τα δικά μου δεν έχουν χαλάσει. Ίσως είναι από κακή ευθυγράμμιση, κακά λάστιχα κτλ. Τι να πω....
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Τελικά μετά από τεστάρισμα και με μηχάνημα και στο δρόμο μου είπαν πως τα δικά μου δεν έχουν χαλάσει. Ίσως είναι από κακή ευθυγράμμιση, κακά λάστιχα κτλ. Τι να πω....Ποσα χλμ εχουν;;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Μου είπε εδώ κάποιος σε συνεργείο γύρω στα 350€ σύνολο επώνυμα (bilstein, kayaba κτλ) ή 250€ ανώνυμα κορεάτικα. Καμιά γνώμη;
Να σε στείλω Σαλαμίνα να βάλεις Βilstein με 200ε;;;;;
Να υποθέσω εννοείς ντα μαύρα? Γιατί όμως τα θεωρείς καλύτερα από τα πχ kayaba?
Ναι για τα μαυρα λεω.......τα οποια σε απλο,συμβατικο,καθημερινης χρησης αμορτισερ,ειναι τα κορυφαια σε αποδοση και διαρκεια
-
85000χλμ περίπου.
-
Προσωπικά, για απωανατολίτικο αυτοκίνητο τα ΚΥΒ δεν τα αλλάζω!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά, για απωανατολίτικο αυτοκίνητο τα ΚΥΒ δεν τα αλλάζω!Ειχα πολλα χρονια να ακουσω αυτη τη χαζομαρα........
Σε γαλλικο αυτοκινητο μη βαλεις πιρελι,σε γερμανικο μονο bilstein,στα κορεατικα ουτε μπαταρια magneti mareli κτλ
Παρεμπιπτοντως τα kyb,τα τελευταια χρονια ειναι του σωρου.....χανουν την αποδοση τους πολυ γρηγορα. -
Εγώ ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
Εχω το ίδιο αμάξι και στα 50000 (πριν 2,5 χρόνια) έβαλα Sachs μαζί με τροχούς 16' (πριν είχε 15').
Θεόσκληρα.
Το αμάξι έγινε τρένο στις στροφές αλλά εξαφανίστηκε κάθε είδος άνεσης και από το πολύ κοπάνημα στις λακούβες απέκτησα πρόβλημα στη μέση.
Φέτος και ενώ η γυναίκα μου ήταν έγκυος, τα άλλαξα με KYB για να μην ρισκάρουμε αποβολή. Ελαφρώς μαλακότερα αλλά και πάλι όχι αυτό που λέμε άνετα. Το body roll στις κλίσεις μερικώς επανήλθε.
Είχα απογοητευθεί πλήρως και σκεφτόμουν να δοκιμάσω τα ελατήρια της ΚΥΒ μαζί με βάσεις-top mount μπας και έχω κάποιο αποτέλεσμα.
Μέχρι που έπεσα τυχαία πάνω στα TTC polyurethane buffers.
--Edit: δεν μπορώ να κάνω embed το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=MGmeuxohAC0
Πραγματικά με έσωσαν! Παραγγελια από Ν. Κορέα γύρω στα 130 ευρώ μαζί με μεταφορικά αν δε με γελάει η μνήμη μου. Τα έβαλα μόνος μου σε 1 ώρα και τα αμάξι πλέον είναι και άνετο, αλλά και δεν γέρνει στις στροφές (τουλάχιστον όχι όσο πριν).
Το μόνο μειονέκτημα, το αμάξι πηρε 1-2 πόντους σε ύψος. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος και ξεκίνησα να χαίρομαι πάλι το αμάξι μου! Δεν είμαι dealer ουτε έχω καμμία σχέση με την εταιρία, άλλωστε όπως είπα παραπάνω κι εγώ από την Κορέα τα παρήγγειλα. -
για μένα 1-2εκ πάνω σε ύψος=οδική συμπεριφορά ΓΤΠ.....ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ!!!
-
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Εχω το ίδιο αμάξι και στα 50000 (πριν 2,5 χρόνια) έβαλα Sachs μαζί με τροχούς 16' (πριν είχε 15').
Θεόσκληρα.Ποια SUCHS;
Τα Touring είναι τα μαλακά.
Αν έβαλες τα Advantage τότε αυτά είναι λίγο ποιο σκληρά και μπορούν συνδυάζονται με ελατήρια χαμηλώματος το πολύ μέχρι 3εκ.
Και τα Performance είναι τα θεόσκληρα... -
Θεόσκληρα.
Το αμάξι έγινε τρένο στις στροφές αλλά εξαφανίστηκε κάθε είδος άνεσης και από το πολύ κοπάνημα στις λακούβες απέκτησα πρόβλημα στη μέση.
Φέτος και ενώ η γυναίκα μου ήταν έγκυος, τα άλλαξα με KYB για να μην ρισκάρουμε αποβολή. Ελαφρώς μαλακότερα αλλά και πάλι όχι αυτό που λέμε άνετα. Το body roll στις κλίσεις μερικώς επανήλθε.
Είχα απογοητευθεί πλήρως και σκεφτόμουν να δοκιμάσω τα ελατήρια της ΚΥΒ μαζί με βάσεις-top mount μπας και έχω κάποιο αποτέλεσμα.
Πραγματικά με έσωσαν! Παραγγελια από Ν. Κορέα γύρω στα 130 ευρώ μαζί με μεταφορικά αν δε με γελάει η μνήμη μου. Τα έβαλα μόνος μου σε 1 ώρα και τα αμάξι πλέον είναι και άνετο, αλλά και δεν γέρνει στις στροφές (τουλάχιστον όχι όσο πριν).
Το μόνο μειονέκτημα, το αμάξι πηρε 1-2 πόντους σε ύψος. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος και ξεκίνησα να χαίρομαι πάλι το αμάξι μου! Δεν είμαι dealer ουτε έχω καμμία σχέση με την εταιρία, άλλωστε όπως είπα παραπάνω κι εγώ από την Κορέα τα παρήγγειλα.Καλά υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα πιστέψει κάτι τέτοιο? Δεν είναι ότι είμαι καχύποπτος αλλά το αμάξι με αυτές τις προσθήκες γίνεται επικίνδυνο και απρόβλεπτο..
-
Θεόσκληρα.
Το μόνο μειονέκτημα, το αμάξι πηρε 1-2 πόντους σε ύψος. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος και ξεκίνησα να χαίρομαι πάλι το αμάξι μου! Δεν είμαι dealer ουτε έχω καμμία σχέση με την εταιρία, άλλωστε όπως είπα παραπάνω κι εγώ από την Κορέα τα παρήγγειλα.Με τα αμορτισερ της ΚΥΒ δεν ειχες ανεση. Αρα σου ηταν σκληρα. Η προσθηκη που δειχνεις, κανει τα ελατηρια σκληροτερα. Πως γινεται να εγινε ανετο σκληραινοντας και τα ελατηρια (χωρια απο τα αμορτισερ της ΚΥΒ);
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... tou-kosmou
πρωτοπόροι;;;; πόσο κοστίζει το εν λόγω μασίνι;;; -
Γύρω στα 30000 δολάρια ενδεικτικη τιμή καπου διάβασα. Στα 20-21000 βγαινει το κανονικό.
Θα προωθηθεί ομως με leasing κυρίως και με μηνιαίο μίσθωμαFrom my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θεόσκληρα.Ποια SUCHS;
Αν έβαλες τα Advantage τότε αυτά είναι λίγο ποιο σκληρά και μπορούν συνδυάζονται με ελατήρια χαμηλώματος το πολύ μέχρι 3εκ.
Και τα Performance είναι τα θεόσκληρα...Τα Super Tοuring είχα βάλει σε συνδιασμό με ζάντες 16' από Kia Ceed.
Καλά υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα πιστέψει κάτι τέτοιο? Δεν είναι ότι είμαι καχύποπτος αλλά το αμάξι με αυτές τις προσθήκες γίνεται επικίνδυνο και απρόβλεπτο..
Δε με ενδιαφέρει ιδιέταιρα να σε πείσω για οτιδήποτε, απλά κουβέντα κάνουμε. Πληροφοριακά πάντως, τα cushion buffers ή shock buffers δεν είναι καινούριο concept, υπάρχει πολλές δεκαετείες.
Με τα αμορτισερ της ΚΥΒ δεν ειχες ανεση. Αρα σου ηταν σκληρα. Η προσθηκη που δειχνεις, κανει τα ελατηρια σκληροτερα. Πως γινεται να εγινε ανετο σκληραινοντας και τα ελατηρια (χωρια απο τα αμορτισερ της ΚΥΒ);
Και τα KYB ήταν σχετικά σκληρά, όχι τόσο όσο τα Sachs αλλά και πάλι. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ίσως είναι σχεδιασμένα να αλλάζονται μαζί με τα ελατήρια, και να μπαίνουν με τα progressive rate ελατήρια της Kyb για να είναι κάπως πιο εναρμονισμένη η συμπεριφορά τους. Όσο για τα εμβύσματα πολυουρεθάνης, είναι πολύ απορροφητικά σε κραδασμούς και σοκ, οπότε αποτελούν ένα επιπλέον στάδιο απόσβεσης στο σύστημα της ανάρτησης. Το ESP πάντως δεν ανάβει πλέον στη στροφή Βείκου -> Καποδιστρίου στη Ν.Ιωνία!
--EDIT: Ένα thread από το hyundai-forums.com οπού συζητούν αυτά ακριβώς τα προιόντα.
http://www.hyundai-forums.com/cm-2007-2 ... uffer.html -
Θεόσκληρα.Ποια SUCHS;
Και τα Performance είναι τα θεόσκληρα...Τα Super Tοuring είχα βάλει σε συνδιασμό με ζάντες 16' από Kia Ceed.
Και σου φάνηκαν σκληρά; Περίεργο.
Σε Opel Astra είχε εργοστασιακά Suchs Advantage με ελατήρια χαμηλώματος δίποντα Vogtland και δεν τα ένοιωθα καθόλου σκληρά. Και είχα βάλει ζάντα/λάστιχο 205/50/16. Περίεργα πράγματα. -
Storm μηπως ειχες βαλει 205/55/16;
-
Εργοστασιακά φορούσε 205/50/16...
Και μία φωτό για να ξέρουμε για τι μιλάμε...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εργοστασιακά φορούσε 205/50/16...Και μία φωτό για να ξέρουμε για τι μιλάμε...
Στο επομενο ειχε βαλει 205/55/16 αλλα δεν ξερω για τα ελατηρια. Για τα αμορτισερ ξερω πως ειχε Sachs. Και φρυδακια του εβαλες και αυτο στα τζαμια ανεμοθωρακας δεν ξερω τεσπα πως λεγεται, του παει ομως, οπως και το χρωμα το αγαπημενο μου, μαυρο. Αυτα ειχαν κυκλοφορησει πολυ και σε ασημι, αλλα σαν το μαυρο δεν εχει. Ειχε πουλησει πολυ αυτο το μοντελο και 3θυρο και 5θυρο οπως και το επομενο. Στα 1400 εδινε 90ps και στα 1600 105ps αν τα θυμαμαι καλα. Κοιτα για το peugeot που πηρες μετα, λογω εμφανισης του peugeot θα το επαιρνα. Αλλιως θα εμενα στο οπελ.
HYUNDAI FORUM