-
Φίλε Steve κράτα ιστορικό :
Fiesta L(1990), Swift GTi (1996), Hyundai Coupe (1999) + Yugo 45 (2001), Peugeot 206XS (2003), Opel Astra (2004), Mitsubishi Pajero Pinin (2006), Hyundai Coupe (2007), Peugeot 207GT (2009), Fiat Panda (2015)...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλε Steve κράτα ιστορικό :Fiesta L(1990), Swift GTi (1996), Hyundai Coupe (1999) + Yugo 45 (2001), Peugeot 206XS (2003), Opel Astra (2004), Mitsubishi Pajero Pinin (2006), Hyundai Coupe (2007), Peugeot 207GT (2009), Fiat Panda (2015)...
Ta εχω πετυχει τα περισσοτερα. Δεν τα εχω οδηγησει αλλα τα θυμαμαι γιατι τοτε ειχα χρονο και διαβαζα κλπ για αυτοκινητα. Το Swift θα λες το 1300 turbo. Πυραυλακι ηταν. Και τα δυο Hyundai βγηκαν αξιοπιστα, το 2007 ηταν και με δυνατο μοτερακι και ομορφο, το 206 ενταξει ηταν μεγαλη εμπορικη επιτυχια, δεν ξερω ομως για το XS κυβικα κλπ. Storm μαντρα ανοιγες
Επι του θεματος, τα hyundai ξεκινησαν καλα, δινανε για τα λεφτα τους καλο εξοπλισμο, αξιοπιστια, δλδ ειδικα το atos και το accent του 2000, ηταν για εναν μεσο οδηγο μια χαρα αυτοκινητα. Δεν λεω να το παρεις να βαλεις φωτια στην ασφαλτο και στις στροφες. Πιασανε ομως στην αγορα για τα καλα.
Εβαλα στο forum της VW τις πωλησεις των μοντελων ολων των εταιριων στην Ευρωπη και μου εκανε εντυπωση που η Hyundai στην ευρωπη παιζει σε σειρες 30 και κατω.
http://www.autoblog.gr/2015/12/07/ta-100-aytokinhta-me-tis-perissoteres-pwlhseis-fetos-sthn-eyrwph/
Η καλυτερη θεση ειναι η 38η για το i20. Δεν εχει τις συνολικες πωλησεις των εταιριων στην Ευρωπη (π.χ. 1η VW, 2η Τoyota κλπ). Αλλα δεν περιμενα τοσο χαμηλα την Hyundai. To Κia Rio ειναι στην 20η θεση! Σε αυτην την θεση περιμενα το i20. Μπορει ομως επηδει ο καταλογος δεν τα εχει βασει κατηγοριων σε μικρα - μεσαια - μεγαλα, η Hyundai να τα πηγαινει καλα στις κατηγοριες που πουλαει. Και η Nissan παει καλα με το Qashqai. Να μειωσουν λετε τις τιμες; Με τετοιες πωλησεις; -
Με τις κουπεδιές μου, είχα μία ιδιαίτερη σχέση.
Φοβερά αυτοκίνητα και τα δύο. Και κυρίως απροβλημάτιστα εντελώς. Η καλύτερες περίοδοι της Hyundai.Δυστυχώς όμως και τα δύο δεν με εξυπηρετούσαν στην επαγγελματική και την προσωπική μου καθημερινότητα, οπότε και τα αποχωρίστηκα με μαύρη καρδιά. Έχω να θυμάμαι πολλά και από τα δύο αυτοκίνητα.
Από τα υπόλοιπα το μόνο που θα μπορούσα να το κρατήσω για πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα, ήταν μόνο το Opel. Διαχρονικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φοβερά αυτοκίνητα και τα δύο. Και κυρίως απροβλημάτιστα εντελώς. Η καλύτερες περίοδοι της Hyundai.Δυστυχώς όμως και τα δύο δεν με εξυπηρετούσαν στην επαγγελματική και την προσωπική μου καθημερινότητα, οπότε και τα αποχωρίστηκα με μαύρη καρδιά. Έχω να θυμάμαι πολλά και από τα δύο αυτοκίνητα.
Από τα υπόλοιπα το μόνο που θα μπορούσα να το κρατήσω για πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα, ήταν μόνο το Opel. Διαχρονικό αυτοκίνητο.
δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πέρασμα των χρόνων,στον τομέα αυτό.......απεναντίας τώρα έχουν πολύ πιο αξιόλογα μοντέλα σε όλους τους τομείς.Βέβαια εδω βλέπουμε μόνο τα ταπεινά i10-20-30.....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου αρεσουν τα 3θυρα, αλλα δεν ειναι πρακτικα. Δεν μπορω να ριχνω το καθισμα για να βαλω τσιμπραγκαλα στο πισω καθισμα και το χειροτερο να σηκωνομαι για να μπει - βγει ο αλλος.
Αυτο μου αρεσε και μου φαινεται εβγαινε και με tourbo στα 1600κεκ (και ατμοσφαιρα και τουρμπο το εφερναν). Ειδικα αυτο της φωτογραφιας ειναι στο χρωμα μου, με ζαντα ξηγημενηΘυμηθηκα στις ΗΠΑ που το ειχαν με αλλη ονομασια. Hyundai Tiburon. Και το ειχαν και με τον 2.7cc V6 κινητηρα. Για εκει αυτος ο κινητηρας ηταν συνηθισμενος. Για εδω ουτε για πλακα. Εκτος αν ειχες βενζιναδικο
-
Δυστυχώς ο αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα κάνει νομίζω λάθος επιλογές!
Έχω πάει στις ΗΠΑ και έχω οδηγήσει εκεί κάτι Hyundai υπέροχα. Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει το Veloster που μάλλον είναι η εξέλιξη των coupe που αναφέρετε, όπως και ένα hybrid sedan, το οποίο δεν θυμάμαι πως ακριβώς το έλεγαν!
Πάρα πολύ καλή ποιότητα και αίσθηση κατασκευής.
Και στην υπόλοιπη Ευρώπη βέβαια η γκάμα είναι πολύ πιο πλούσια από την Ελλάδα. Κρίμα... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πέρασμα των χρόνων,στον τομέα αυτό.......απεναντίας τώρα έχουν πολύ πιο αξιόλογα μοντέλα σε όλους τους τομείς.Βέβαια εδω βλέπουμε μόνο τα ταπεινά i10-20-30.....Συμφωνώ. Ως παντοτινός οπαδός των Κορεάτικων με έχει πειράξει πολύ που δεν υπάρχει μία μεγαλύτερη γκάμα Hyundai/KIA ώστε να ξαναπάρω κορεάτικο.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αυτο μου αρεσε και μου φαινεται εβγαινε και με tourbo στα 1600κεκ (και ατμοσφαιρα και τουρμπο το εφερναν). Ειδικα αυτο της φωτογραφιας ειναι στο χρωμα μου, με ζαντα ξηγημενη
Το δικό μου:
-
Και το δικο μου, S145
-
Είσαι ωραίος ρε φίλε και από τους τυχερούς που την κατάλληλη περίοδο το άρπαξες!...
Διακρίνω και 17άρα ζάντα. Πως τα πάει στις λακκούβες; Αντέχει;
Πάντως το ασημί χρώμα νομίζω ότι ήταν το καλύτερο.
-
Και το δικο σου ηταν πολύ ωραίο, ασημι κιόλας! Η σειρα προτίμησης ηταν ασήμι κι αν δεν έβρισκα....μπλε ανοιχτό, αλλά το ασήμι του παει παρα πολύ νομιζω.
18αρα είναι η ζάντα, κοπαναει λίγο σε λακούβες αλλά οκ, έχω υπάρξει και με σκληρότερα κοπανηματα σε αλλα αμάξια!Κι ο προφυλακτήρας του facelift μου αρέσει, με το κενό που έχει στο κεντρο μπροστά θα φαίνεται και το intercooler, είναι στα υπόψη!
-
18άρα;;;;;
Πω, ρε φίλε. Μάλλον έχεις συνηθίσει την ανάρτηση.
Εγώ με την 16άρα και το γκάπα-γκούπα το ένιωθα καλά...Και δυστυχώς το γκάπα-γκούπα μου προκάλεσε πρόβλημα στο δεξί παράθυρο. Με μισάνοιχτο το παράθυρο συντόνιζε με τον αέρα και έβγαζε ένα πολύ δυνατό θόρυβο. Μάλλον κάτι έπαθαν οι οδηγοί του παραθύρου ή χαλάρωσε η στερέωσή του μέσα στην πόρτα.
Δεν μπήκα σε διαδικασία να επιλύσω το πρόβλημα γιατί είχα μονώσει με dynamat τις πόρτες και έπρεπε να βγουν οι μονώσεις.Ήταν το μοναδικό πρόβλημα που είχε βγάλει. Τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Και το δικο σου ηταν πολύ ωραίο, ασημι κιόλας! Η σειρα προτίμησης ηταν ασήμι κι αν δεν έβρισκα....μπλε ανοιχτό, αλλά το ασήμι του παει παρα πολύ νομιζω.
18αρα είναι η ζάντα, κοπαναει λίγο σε λακούβες αλλά οκ, έχω υπάρξει και με σκληρότερα κοπανηματα σε αλλα αμάξια!Κι ο προφυλακτήρας του facelift μου αρέσει, με το κενό που έχει στο κεντρο μπροστά θα φαίνεται και το intercooler, είναι στα υπόψη!
αυτός ο κινητήρας κανονικά θα έπρεπε να είναι ο βασικός!!!δεν επιτρέπεται τέτοιο look με 105 αλόγατα.....
αν δεν κάνω λάθος,το s145 ήταν αναβάθμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας;;; -
Ευαισθητουλης!!
Εμένα δεν έχει το παραμικρό, ίσως επειδή ακόμη το κοντέρ γράφει 79.930 χλμ! Τα σέρβις του, ακόμα και η συντηρηση τουρμπινας, γίνονται λόγω παρέλευσης χρόνου.
Εναν τριγμό είχα μονο απο το πίσω δεξί ηχείο, γιατί έχω φτιαξει δικές μου βάσεις για τα 7x10 οβάλ (οι μαμά είναι για 6x 9), αλλά τον σκότωσα εν τη γέννεση του! Χαχα!
Του χω κανει μπολικα upgrades, πχ σε φρένα ή εσωτερικά και διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά πχ το αυτοματπ άναμμα φώτων, τον ηλεκτροχρωματικο καθρεφτη κτλ -
Μπράβο ρε φίλε. Ωραίος.
Εγώ το πούλησα με 24000χλμ στο κοντέρ.
Το πρόβλημα στο παράθυρο το έβγαλε λίγο πριν το πουλήσω.
Για να είμαι ειλικρινής, με ξενέρωσε αφάνταστα αυτό το πρόβλημα γιατί δεν μπορούσα να μισοανοίξω το παράθυρο. Οπότε είτε το είχα εντελώς κλειστό, είτε εντελώς ανοιχτό.Το είχα πάει και στο συνεργείο, αλλά ο μαlάκας της Autopoint που πήγε να βγάλει την ταπετσαρία από την πόρτα του έφυγε το κατσαβίδι και μου έκανε ζημιά στην ταπετσαρία. Ένα καλό βαθούλωμα. Τα πήρα στο κρανίο, τους έβρισα και έφυγα.
Από ηχεία εγώ είχα βάλει Focal μπρος/πίσω και βάραγαν μια χαρά.
Από γκατζετάκια εγώ μόνο μία εξάτμιση Remus, μία χαμηλή αεροτομή (όχι το εργοστασιακό σχέδιο), μία μπάρα θόλων, αντιηλιακές μεμβράνες και ένα συναγερμό Piranha που μου έκλεινε και τα παράθυρα. Τίποτα άλλο. -
Πωω..καινουριο, κριμα!
Ρε συ, νομιζω καταλαβα τι ειχες και μάλλον δεν ηταν τίποτα, μέσα στην πόρτα έχει δυο σημεία που συγκρατουν-σφιγγουν το τζαμί. Δεκάρια παξιμάδια ειναι, χαλαρώνουν καμια φορά, το είχε πάθει ο αδερφός μου στο δικο του κουπέ, είχε το στρογγυλοφαναρο, και τα ειχαμε σφίξει.
Εγώ μπροστά έχω hertz και πίσω kenwood, μαζι με ενα 12αρι jbl παραπίσω. Όλα τα ηλεκτρολογικά, ηχητικα, συναγερμό με τηλεειδοποιηση, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτροχρωματικο καθρέφτη, turbotimer κτλ τα χω κάνει εγώ.
Μηχανικά μονο τα φρένα (τρυπητοι-χαρακτοι δίσκοι μπροστα και τακάκια ferodo premier μπρος πίσω, μπουζί ιριδίου και μανιτάρι στην εισαγωγή μαζί με σκαστρα turbosmart γιατί η μαμά της bosch ηταν για κλάματα).
Κατα τα αλλά έχει τις μεμβράνες του και μέσα επίσης όλα τα πλαστικά στους αεραγωγούς εχουν αντικατασταθεί με αλουμινένια, όπως κι η κεντρικη κονσόλα αλλά και τα χερούλια στις πόρτες, οι βάσεις των διακοπτών των παραθύρων κτλ.
Αυτό το αμάξι δεν δίνεται, το έχω όπως μου αρέσει, με πολύ λιγα χλμ για την ηλικία του, θα το χαίρομαι εγώ για όσο αντέξει (λογικά με τέτοια χρηση, μπόλικο ακόμα)! -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δυστυχώς ο αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα κάνει νομίζω λάθος επιλογές!Έχω πάει στις ΗΠΑ και έχω οδηγήσει εκεί κάτι Hyundai υπέροχα. Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει το Veloster που μάλλον είναι η εξέλιξη των coupe που αναφέρετε, όπως και ένα hybrid sedan, το οποίο δεν θυμάμαι πως ακριβώς το έλεγαν!
Πάρα πολύ καλή ποιότητα και αίσθηση κατασκευής.
Και στην υπόλοιπη Ευρώπη βέβαια η γκάμα είναι πολύ πιο πλούσια από την Ελλάδα. Κρίμα...Το Veloster ειναι για εμενα και ομορφο και γρηγορο το τουρμπατο. 201 αλογα το 1.6 βγαζει στις ΗΠΑ. Εδω ενταξει ειναι στο κοσμο τους. Δεν ξερω τωρα τι παιζει με ΗΠΑ γιατι δεν ασχολουμαι ποια τοσο με τα αμαξια, αλλα εκει ο ανταγωνισμος του Veloster ειναι με Civic και Golf GTI αλλα μου φαινεται το Veloster εχει το πλεονεκτημα της τιμης του. Και το αυτοματο ειναι και μισο δευτερολεπτο γρηγοροτερο απο το manual στα 0-60 μιλια. Ωραιο αμαξι.
18αρα είναι η ζάντα, κοπαναει λίγο σε λακούβες αλλά οκ, έχω υπάρξει και με σκληρότερα κοπανηματα σε αλλα αμάξια!
Κι ο προφυλακτήρας του facelift μου αρέσει, με το κενό που έχει στο κεντρο μπροστά θα φαίνεται και το intercooler, είναι στα υπόψη!αυτός ο κινητήρας κανονικά θα έπρεπε να είναι ο βασικός!!!δεν επιτρέπεται τέτοιο look με 105 αλόγατα.....
αν δεν κάνω λάθος,το s145 ήταν αναβάθμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας;;;Ναι και εγω Γιωργο αυτο θυμαμαι. Εδω βαζανε τουρμπο και το πηγαιναν περιπου στα 140 αλογα. Και τα δυο στις φωτογραφιες ειναι ομορφα, η 18αρα ζαντα δινει στο αμαξι, αλλα το προφιλ για τους ελληνικους δρομους, ειναι επιφοβο για την ζαντα. Τωρα ειναι η οικονομικη κριση και δεν χαιρομαστε γενικα μοντελα που σε αλλες εποχες θα τα κανανε εισαγωγη. Storm πολυ γκαντεμια ρε φιλε.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αυτός ο κινητήρας κανονικά θα έπρεπε να είναι ο βασικός!!!δεν επιτρέπεται τέτοιο look με 105 αλόγατα..... [emoji99]
αν δεν κάνω λάθος,το s145 ήταν αναβάθμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας;;;Τώρα είδα το ποστ, θα το εγραψες ενω ηδη απαντουσα.
Ναι, εδώ γινόταν η μετατροπή, με την εγγύηση να ισχυει κανονικα, με ενα κιτ που ερχόταν απο Αυστρία αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
αυτός ο κινητήρας κανονικά θα έπρεπε να είναι ο βασικός!!!δεν επιτρέπεται τέτοιο look με 105 αλόγατα..... [emoji99]
αν δεν κάνω λάθος,το s145 ήταν αναβάθμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας;;;Τώρα είδα το ποστ, θα το εγραψες ενω ηδη απαντουσα.
Ναι, εδώ γινόταν η μετατροπή, με την εγγύηση να ισχυει κανονικα, με ενα κιτ που ερχόταν απο Αυστρία αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο.Μια χαρα ........40 αλογακια πανω,με ελαχιστο κοστος και αξιοπιστα χωρις να ανοιξεις μοτερ.
Νομιζω δουλευει στα 0.4 bar,αυτοι που πηγαν να το σκαλιξουν ,ειχαν θεματακια ....... -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το Veloster ειναι για εμενα και ομορφο και γρηγορο το τουρμπατο. 201 αλογα το 1.6 βγαζει στις ΗΠΑ. Εδω ενταξει ειναι στο κοσμο τους. Δεν ξερω τωρα τι παιζει με ΗΠΑ γιατι δεν ασχολουμαι ποια τοσο με τα αμαξια, αλλα εκει ο ανταγωνισμος του Veloster ειναι με Civic και Golf GTI αλλα μου φαινεται το Veloster εχει το πλεονεκτημα της τιμης του. Και το αυτοματο ειναι και μισο δευτερολεπτο γρηγοροτερο απο το manual στα 0-60 μιλια. Ωραιο αμαξι.
Steve το αυτόματο είχα την τύχη να οδηγήσω με paddles πίσω από το τιμόνι...
Είχα πάθει πλάκα...
HYUNDAI FORUM